danışman hocamın haksızlığı

Savunmada sahip çıktıysa kabul edilebilir Benim de danışmanın illa böyle olsun dediği şeyler eleştiri aldı. Hocam sağolsun üstlendi, ben istedim dedi
Hiç eleştiri almadım onunla alakalı, alsaydım üstlenirdi de sanırım çok tatlı biriydi. Ne şanslıymışsın sen de Teyo neler neler duydum o süreçte

Kendi cümlelerinizi tartışma bölümünde mi yazmıştınız? Bulgulara dayanıyor muydu?
Kitap bölümü yayınlamak daha kolay, o yüzden onu tercih etmiştir. Siz sorun hocam hangi kitapta yer alacak bölümümüz diye?

Hiç eleştiri almadım onunla alakalı, alsaydım üstlenirdi de sanırım çok tatlı biriydi. Ne şanslıymışsın sen de Teyo neler neler duydum o süreçte
Şanslı da sayılmam aslında, deprem günü savunmaya girdim canım. Çok şükür başarılı bulundu. Ama geceden sallanıp sabah sınava girmek zor oldu. Jürilerimde biri hariç deprem bölgesindediydi

Şanslı da sayılmam aslında, deprem günü savunmaya girdim canım. Çok şükür başarılı bulundu. Ama geceden sallanıp sabah sınava girmek zor oldu. Jürilerimde biri hariç deprem bölgesindediydi
Aa evet ya sen savunmana hazırlanıyordun hatırladım, ne kadar kötü bi deneyim olmuş ona rağmen başarılı geçtiysen tebrik ederim

Peki hocanin aciklamasi neydi merak ettim.

yok henüz yayın sürecine dahi göndermedi şuan her şey sadece lafta dönüyor ben boş boş bekliyorum. hani şeytan diyor ara koskoca profu beğenmediysen söyle kardeşim de
anladığım kadarıyla sosyal bir alan
ama
boş boş beklemek nedir anlamış değilim
dersiniz yok mu, ders dönemini geçtiyseniz yeterliliğe hazırlanmıyor musunuz?
neyi bekliyorsunuz?
mezun olmak için tezden makale basmış olmanız mı gerekiyor ? (ki öyle olsa kitap blümünü kabul etmezdiniz herhalde)
yani beklediğiniz ne çözemedim.

akademi öyle bir yerdir
şu anda 1 makalem 1 kitap bölümüm yayın bekliyor kim bilir ne zaman basılacak
15 güne 1 proje önerisi yazmam
pazartesi bir toplantıya katılmam nisanda bir projeye başlamam (ki bilmiyorum başlayabilir miyim çünkü vize süreçleri durdu, proje tr'de değil, herşeyi ayarladım vize yok ortada)
başka bir projeye de etik onay alınabilse başlamış olmam gerekiyordu şubatta bekliyorum hala
doktora öğrensiyim.
bunların hiçbiri tezim değil, daha bir de tez var

yani gerçekten anlayamadım akedemide aynı anda 8 10 15 işiniz olur olmazsa patlarsınız.

Yl yi bitirene kadar göbeğim çatladı üniversitedeki o ortam, o hiyerarşi.. bana hiç iyi gelmedi, danışman hocalar istiyor ki tüm kahrını, nazını niyazını çeksin öğrenci. Ben klasik yollarla tesadüf girmiştim programa, sanki yapılması gerekmen lisans zamanında ta buna hazırlık yapıp uyuşacağın hocanın ta o zaman gözüne girip ordan yürümek, böyle tesadüfi zor.. neyse, bence bakamadı henüz yoğunluktan, yoğunluğunun niteliğini de bilemeyiz tabi senn makaleyi okumaya değer bulmamış bile olabilir (yanlış anlama hem beğenmeyip hem nedenini söylemeyip, yedekte eleman tutan ergenler gibi bazısı cidden aklıma geldikçe o günler sinir oluyorum). Sorsan sen benim yoğunluğumu biliyor musun? Beni sorguya mo çekiyosun? Triplerine girmeleri an meselesi.. diplomanı almaya bak ne diyim…

bu konuda boş boş beklediğimi belirttim yoksa elbette oldukça yoğunum. size de kolaylıklar dilerim

tüm özgüvenli kişiliğime rağmen asla soramıyorum zaten bir şey deyip bozuşsam kaç sene zorluğunu bana çektirecek.

yogun oldugu icindir bence, firsat bulamamistir. tez surecinde malesef en buyuk sıkıntı iletisimsizlik. bazen yogunluktan kaynaklaniyor bazen de hocanin kaprisinden dolayi iletisim kurulamiyor. yuksek lisans yaparken benim danisman hocam beni surum surum surundurmustu. hocayi gelmeden once ariyordum, ayni sehirdeyiz neden ariyorsun diyordu, aramadan gidiyordum neden aradin diyordu. hocanin ders programini takip edip ona gore gidiyordum. hic unutmam bir keresinde hocanin kapisinin onunde 2 saat gelmesini beklemistim. bi baktim kadin odasindan cikti. kilitlenmis odasina. asiri kaprisli bir kadindi.

Hocanızı ben haklı buldum. Doktora öğrencisi olduğunuza göre muhtemelen yüksek lisans da yapmışsınızdır. Makale öyle hemen yazılıp yayınlanacak bir şey değil. Özen göstermek gerekir.

Ayrıca hocanız yıllık iznini kullanıyor, idari görevi veya başka işleri olabilir.

Kitap bölümü de kötü değil. Onu belirteyim.

tüm özgüvenli kişiliğime rağmen asla soramıyorum zaten bir şey deyip bozuşsam kaç sene zorluğunu bana çektirecek.
Hocanıza attığınız taslağı okuyup okumadığını, düzenleme gerekip gerekmediğini ve kitap bölümünü niye tercih ettiğini sorun. Cins biri değilse cevap verir. Yargılar gibi söylemeyin. Siz mi yazamadınız gibi konuşun. Danışmanınız azarlamaz öyle. Masum ayağına yatmak işe yarıyor genelde

teşekkürler yorum için şu sıralar başka konularla meşgulüz işte ders ekle bırak, online mi hibrit mi tartışmaları gibi ama bu mesele biter bitmez soracağım

teşekkürler yorum için şu sıralar başka konularla meşgulüz işte ders ekle bırak, online mi hibrit mi tartışmaları gibi ama bu mesele biter bitmez soracağım
Bir dönem daha geçince hocayla yakın olursunuz. Şimdi yeni olmanın verdiği mesafe de var. 2 veya 3 yıl sonra bakmışsınız ki hocaya whatsapptan "Makale işi noldu hocam" diye yazar olmuşsunuz.

Yazdigin makalelerin reddedilip basilmayacak olusu (defalarca hem de), projelerinin Red yemeyi, ugrunda cabaladigin hipotezinin yanlis oldugunu farketmen ve aylarca aglamaktan hayattan zevk almayan birine donusmus olmak....

Bunlar doktora surecinin maalesef surecleri. Sana ozgu olmadigini, ve diplomani aldigin an tum bu acilarin bitecegine emin olarak, calismalarina tam gaz moral bozmadan devam et.

Akademik hayata hos geldin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…