danışman hocamın haksızlığı

Doktoranızın ilk senesi olduğu için çok heyecanlısınız bence. Hocanız ciddi bir şekilde değerlendiriyor olabilir, bir kitap projesinden bahsetmişsiniz kontrat bekliyor olabilir. Alanınız ne bilmiyorum ama SSCI*SCI dergilerde değerlendirme süreçlerinin sonucu bir seneyi buluyor. Önerim kendiniz için seçtiğiniz bir kaç dergiyi hocanıza gösterip fikir almanız ve onu yoklamanız olabilir.
Bu arada adı üzerinde 'KÖR' hakemli olması gereken süreçte hakemi tez danışmanınız mı ayarlıyor? Bahsettiğiniz mesele de çok etik değil.

hakem meselesi benim de dikkatimi çekti. direkt kendisi tanıdığım hakemler var dedi. belki gereksiz bir haksızlığa uğramamı önleyeceğini belirtme açısından böyle söyledi. hocamı tam anlamıyla tanımıyorum o yüzden nasıl biri olup olmadığı hakkında bir şey diyemiyorum..

benim zaten beğendiğim bir makale olmadı fakat hocanın hemen yayınlayalım şeklinde davranması hevesimi körükledi. biliyorum evet çok yeni ve toyum. yaşım 26 belki bunun getirdiği sabırsızlık da var. hemen yayınlansın istiyorum olgun kalamıyorum. bu yüzden tüm bu acelem 🤷🏼‍♀teşekkürler yorumunuz için
hakem meselesi benim de dikkatimi çekti. direkt kendisi tanıdığım hakemler var dedi. belki gereksiz bir haksızlığa uğramamı önleyeceğini belirtme açısından böyle söyledi. hocamı tam anlamıyla tanımıyorum o yüzden nasıl biri olup olmadığı hakkında bir şey diyemiyorum..
Ilk senen, daha cok basindasin. Kendince guzel yazdigini dusundugun makaleni seneye begenmeyebilirsin de, ya da "Ben ne harikalar yaratmisim" da diyebilirsin.
Ancak bu hakem tanima olayi biraz garip gercekten....yani bir nevi "tanidigim var, her turlu yayinlatirim" anlamina gelen etik disi bir durum hissiyati yaratti bu bende.

Ilk senen, daha cok basindasin. Kendince guzel yazdigini dusundugun makaleni seneye begenmeyebilirsin de, ya da "Ben ne harikalar yaratmisim" da diyebilirsin.
Ancak bu hakem tanima olayi biraz garip gercekten....yani bir nevi "tanidigim var, her turlu yayinlatirim" anlamina gelen etik disi bir durum hissiyati yaratti bu bende.

daha makaleyi bile göndermediğimiz için etik kısmını düşünmedim şuan için hani eğer o aşamaya gelinirse hocayla gerekirse konuşurum torpil istemiyorum şeklinde. haklısınız yorumunuz için teşekkür ederim 🌸

Back
X