Danışman hocasının tezde yalnız bırakması….

Danışmanım yl tezimin her aşamasında donut verdi, cumlelerimde dahi düzeltmeler yapıyordu. Konumu spesifik hale getirirken de, literatür taraması yaparken kaynak araştırırken de cok yardımı oldu. Ama çok soru sorardım, toplantı talep ederdim ve genel değil, net sorularım olurdu. Gecistirmesi pek mümkün olmazdı, hoş ztn öyle biri değildi. Üstte biri olay sizin ne kadar talepkar olduğunuzla alakalı demiş, çok doğru. Siz ne yöne gideceğini bilemeyen balıkçı teknesi gibi sürüklenirseniz hoca size rüzgar olmuyor tek başına.

1,5 yol

YDS ye nasıl hazırlandınız? Ben de şimdi doktora için YDS çalışmaya başladım. Kursa da yazıldım ama başta çok hevesim olsa sa şimdi canım hiç istemiyor. Kelime ezberi üzerine kurulu bir sınav olduğu için sürekli kelime ezberle ezberle, gözüm korktu. Bir de son YDS de kelimelerin 63727372. Anlamlarını sormuşlar. İyice canım sıkıldı
Yds de biraz kelime baktım sadece. Üniversite eğitim dili ingilizce olduğu için çalışmadım. Bir fe hem yds hem yökdil e giren biri olarak yökdil çoook daha kolay.

Benim de hocam böyleydi. Kendisine ulaşmaya çalışıyorum, muhtemelen cumhurbaşkanına daha kolay ulaşılır öyle diyeyim. Sonra randevu aldım muayenehanesinde gittim tez danışmanı değiştirmek için dilekçeyi imzalattım. Aa niye falan dedi 🤦🏿‍♀️ Okulla konuştuğumda 1-2 hoca önerdiler araştırdım danışman oldukları tezlere baktım. Seçtiğim hoca sağ olsun bana tez savunmasında kullanacağım maddelere kadar her şeyde yardımcı oldu, akşamları Zoom görüşmesi yaptık vs.

Değiştirmek için hoca varsa okulda bence değiştirin. Yoksa da biraz kendi çabanızla ilerleyecek maalesef, bu şekilde yapmak zorunda olan çok öğrenci var. Zorlu olur ama olur yine de dert etmeyin çok fazla.

Size ulaşmak istiyorum bende aynı durumdayım tez içinde motivasyonum sıfır. Belki uzaktanda olsa birbirimizi motive eder ve belirli çalışma saatleri oluştururuz… benim bildiğim bir danışmanlık firması var instagramdan bulmuştum pusula akademi diye orayı araştırabilirisiniz. Ayrıca tez yoldaşım olmak isterseniz bana mesaj atın lütfen🙏🏻🙏🏻😂
Size mesaj atamıyorum seçenek kapalı sanırım, dilerseniz siz bana gönderebilirsiniz 🌸

Herkesin içinde azarlamasindan daha iyidir diye düşündüm ama siz kafanıza göre yapın gönderin yanlış varsa söylesin düzeltin

Tekrardan merhabalar, daha önce böyle bir konu açmıştım düşündüm taşındım tezimi yazmaya karar verdim. Fakat danışman hocamla iletişimimiz çok kopuk maalesef. Ders dönemimde 4-5 makale yazmak dışında yazı konusunda deneyimsizim belki de bu benim hatam ama hiç böyle bir tez yazım süreci beklemiyordum :KK43: En basiti hocam sizce şu kısım olmuş mu diye fikir almak istesem 1 hafta sonra “tamam bakarım” gibi bir cevap alıyorum ama sonrası yok… Ben sanıyordum ki danışman hocalar yok gösterir, fikir verir ama yok tamamen tek başımayım. Bilmiyorum herkeste süreç böyle mi işliyor… İlkokul çocuğu da değiliz aslında biri karşımıza geçip hadi şöyle yap bakalım desin ama bu kadar da tek başıma olmak kötü hissettiriyor 🥺 Ne yapacağımı hiç bilmiyorum… Ücretli danışmanlık firmaları var onlara mail göndereyim dedim verdikleri cevap danışmanlık değil doğrudan tezi yazdıkları yönünde oldu :olamaz: İçinde bulunduğum bu durum tam tez için heveslenmişken tekrardan hevesimi yok etmeye başladı….
Merhabalar. Ben doktora mezunuyum. Docentlige hazırlanıyorum. Bu durumda tabiki yüksek lisans ve doktora olmak üzere iki tez yazdim. Cogu hoca yardimci olmuyor. Kafanıza cok takmayın. Kendiniz yazacaksınız. Yök tez sitesinde zaten örnek var. Sonradan neden bu kadar kafama takmisim diceksiniz emin olun.

Çok zor bir durum içerisindesiniz. Ama akademide neredeyse öğrencilerin yüzde yetmişinin problemi bu. Bu nedenle her şeyi bırakıp psikolojik destek almaya başlayan insanlar tanıyorum. Yl ve doktora yapılırken kesinlikle okuldan, hatta alandan ziyade hoca önemlidir derim hep. Hoca iyi bir danışmanlık vermediği takdirde bu süreç çileye dönüyor. Çok şükür benim danışman hocam her cümleme döner, akademik anlamda da genel olarak da danıştığım her konuda oldukça cömert davrandı. Ama okuldaki diğer danışmanların çoğu sizin söylediğiniz gibi. Onlar her birimizden ek ders ücreti alır gibi bir danışmanlık ücreti de alıyorlar biliyorsunuz ki. Her şeyi geçin, danışmanlık görevlerini yapmamaları kul hakkı. Böyle bir hocayla çalışmak sizi yıpratır. Hiç çekinmeden mutlaka danışman değişimi yapın derim. Ama önceden öğrencilere sorun, alandaki diğer hocalarla çalışmış veya çalışan öğrencileri bulup konuşun. Onlar zaten olduğu gibi anlatırlar size. Unutmadan, yeni danışmanınız olmasını istediğiniz hoca ile de konuşun. Birden böyle bir adım atmanız yeni hoca ile de emrivaki etmiş gibi bir sorun çıkarmasın. Anlayışlı biriyse tez sürecinden beklentilerinizi, her sorumluluğa hazır olduğunuzu vs. belirtin. Zaten sürecin kendisi yıpratıcı, bir de bununla uğraşmayın.

Back
X