Dantel derdi

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
Dün amca kızım geldi oturmaya.Evlilikten konuşuyorduk.Dedi ki: evlenince gelin mevlüdü oluyo.Baya tülbent ve dantel olması lazım evinde dedi.Sarı beyaz tülbent falan şart dedi.Evimin her yerinde dantel olmalıymış.Mahcup olurmuşum.Yeni gelin olunca millet yatak odana bile girer bakarmış.Bende kilitlerim öyle şey mi olur dedim.Olmaz girilir bakılır dedi.Ben dantel falan sevmiyorum.Şart mı dantel

Şart mı dantel diye sormasan,kuzenine söyle biraz hayatı takip etsin.Eski köhne millet ne der yok çeyi<zdi yok dondu danteldi.... şeyleri bi kenara bıraksın.Kendini geliştisin diyecektim ama senin de biraz ufkunu açmana ihtiyacın var.Hayat milletin istediklerinden ibarte değildir.Yuvanı kendi zevkinle kendi kullanacağın şekilde döşersin.

Herkes kendi tülbentiyle gelsin, siz gelen herkese tülbent tedarik etmek zorunda değilsiniz. Eşimin akrabalarında da benzer adetler var, ben yatak odama kadar girilmesine izin vermedim, çeyizimde hiç dantel de yoktu. Kayın validem yapmış bir kaç parça şey onları o günlük göstermelik serdim o kadar. Bir süre sonra onlar da alıştı. Abuk subuk gereksiz adetlerin canınızı sıkmasına izin vermeyin, bizde yok böyle adetler diyerek kestirip atın :)

Ben kendı zevkıme gore döşeyecegım. Gelınce evıme kesın laf yapacak ama umrumda degıl.Ben sormadım.Ben eskıde kaldı koymam ben dedım .O da yok laf dedıkodu olur dedı

Ben kendı zevkıme gore döşeyecegım. Gelınce evıme kesın laf yapacak ama umrumda degıl.Ben sormadım.Ben eskıde kaldı koymam ben dedım .O da yok laf dedıkodu olur dedı
İsteyen istedi,ğini desin ya.Senin için dantelin lafını yapan insanlardan uzak dur.Kuzenine de benim düşüncem bu,senin ki o de.

Yeni gelin mevlidi nedir ? Evlendikten bir müddet sonra evine mevlid okutursun.. Biz de okuttuk kimse oda oda gezmedi ayrıca benim evimde dantelin d 'si yok. Kimseye de mahcup olmadım ev benim değil mi kime ne? Amca kızın vermiş gazı sana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…