Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
kızıma ham iplik ile ördüğüm ve diktiğim yatak örtüsü sadece sizinle paylaşmak istedim, umarım beyenirsiniz yapmak isteyenlere motifi de ekliyorum, ben arasıra örerek 1 yılda bitirdim .
tek parça değil, motif olarak örülüyor, zaten tek parça olsa hem sıkılır hemde zor olurdu ve zaten bu işe başlamazdım.:bbo:
5 parçadan boyu 4 parçadan eni olmak üzere 20 tane parçayı birleştirerek oluştu tam 150*200m. ebatında yatağa göre.
YAPILIŞI;
örgü işlemi bittikten sonra yıkanıp ütüledim.
yatak ebatına uygun çift taraflı saten kapitoneye sadece kenarlarından dikerek monte ettim.
dore kumaşı karyolanın yüksekliğine ve yere değmecek ölçüde (temizlerken rahatlık sağlaması için ve yere değen örtüleri sevmiyorum) dikkat ederek ölçtüm ve etek uçlarını da kıvırdıktan sonra minik plilerle dantel monte ettiğim kapitoneye diktim dikiş yerleri belli olmaması ve şıklık katması için ponponlu kenar süsü ile tamamladım.
yastıklarda aynı mantık ile, zaten dikiş bilenler daha güzellerini de yapabilirler.
ESKİ YADA KULL.BIKTIĞINIZ DANTEL MASA ÖRTÜSÜNÜ DE BU TARZDA DÖNÜŞTÜREBİLİRSİNİZ. HAYDİ :dance:
ortadan başlanıyor döne döne örülüyor yaklaşık 35 sıra oluyor, biten kareler eklenince ek yerlerindede desen oluşuyor bu yüzden tek parça gibi gözüküyor.
canım örtü süpeeeer ama ben cibinlikle ilgiliyim kızıma yapmak istiyorum kaç metre tül kulandın canım öğrenen bilirmiyim:) http://sehervehobileri.blogspot.com/ örgü siparişleriniz için tıklayın
ay ağzım açık kaldı resmen. gerçi annemde bana ortaokula giderken çarşafmıydı neydi, tam bir karış kalınlığında dantel örmüştüm,motif motif. çeyizim için. sonra annem onu bi güzel kumaşa geçirtmişti nakışta. hala çeyizlerimin içinde duruyo.herhalde doğumda filan sererim. günlüğe kıyamam ya.
Bende bu yatak örtüsü gibi hatta daha da zor bir modeli kızımın çeyizi için örmüştüm....fakat maalesef kızım istemedi,modası geçti dedi ve bende kaldı...hala sandık bekçiliği yapıyor...tek umudum kız torunum olursa ve o zamana kadar el işi örtüler tekrar revaçta olursa ona çok süslü bir şekilde diktirip çeyizinin baş köşesine koymak...ölmez sağ olursam tabii(