Darlandim

Amin sagolun ne çok dua aldım bu gece bilseydin daha önce konu acardim:)oda patlıyor arada bana bende sitresine veriyorum ses etmiyorum.yoksulluğun gözü kor olsun diycem baki tutardik yada eşim tek iş yapardı.ama sonra düşünüyorum para oluncada bin türlü dertler oluyo.sukredip sabretmek en güzeli haklisiniz
Bencede sesinizi cikarmayin bagirinca kavga edince dahada beter oluyo hersey .Nekadar guzel kalabalik aileniz olacak onlar biraz buyusun kolayladir hersey sukretmek en sahanesi

6 yılda 4 çocukla nasıl bir evlilik bekliyordunuz? Sukredin ki hala bir evlilik var ortada. Biraz düşünseydiniz keşke benim ilgiye ihtiyacım olur, çocuğumun ilgiye ihtiyacı olur adamın dinlenmeye ihtiyaci olur diye o kadar çocuk yapmadan önce.

Ben kendimi yanlış anlattım sanırım.doğum kontrol yöntemlerini öğrenmek için konu acmadim ben. bile isteğe olmadı ama şükürler olsun sagliklilar tek başıma iyi bir anne olmak içinde uğraşıyorum.çocuklarından şikayet etmek değildi amacım kesinlikle.esiminde haklı olduğunu belirttim zaten.sadece vakit bulduğunda çocuklarla birlikte vakit geçirsede bende bir saatte olsa kendime vakit ayirsam diye sitem ettim onada her gün yaptığım bir şey digil bu zaten.çocuklarım yokluk içinde buyumuyo çok şükür.büyük oğlum ana sınıfında zaten.şöyle sorsam daha iyi olacaktır sanırım iki iş yapan erkekmi.4 çocuğa evde bakan kadinmi daha çok yoruluyo?belki ikimizde eşit yoruluyoruzdur.vakit ayırıp yorum yapanlar sagolsun lar.ama bukadarda çocuk yapmasaydin denmesin lütfen zira
Yok daha neler.
6 yıllık evlilik üstüne 4 çocuk (allah size bağışlasın hepsini). Geçinmek için adam ek iş yapıyor ki canı çıkıyor muhtemelen siz de ona çatıyorsunuz.
Evet evlilik bu olmamalı.
Evlilik insanların kontrolsüzce üredikleri, el kadar sabileri sıkıntı çektireceğini bile bile dünyaya getirdikleri bir birliktelik olmamalı.

4 çocuk olmasına hiçbir lafım yok, haddim olamaz, haşa.. Allah bağışlasın.
Sadece 6 yılda olması sıkıntı çıkarmış.
Ben de 6 yıllık evliyim, benim de ikizlerim var. Üçüncü çocuk fikrine uzak değilim mesela.

Allah kolaylık versin, maddi manevi kalkındırsın sizi inşallah ;)
Biraz daha büyüsünler, kendinize v
akit ayıracağınız günler de gelir.

Ben kendimi yanlış anlattım sanırım.doğum kontrol yöntemlerini öğrenmek için konu acmadim ben. bile isteğe olmadı ama şükürler olsun sagliklilar tek başıma iyi bir anne olmak içinde uğraşıyorum.çocuklarından şikayet etmek değildi amacım kesinlikle.esiminde haklı olduğunu belirttim zaten.sadece vakit bulduğunda çocuklarla birlikte vakit geçirsede bende bir saatte olsa kendime vakit ayirsam diye sitem ettim onada her gün yaptığım bir şey digil bu zaten.çocuklarım yokluk içinde buyumuyo çok şükür.büyük oğlum ana sınıfında zaten.şöyle sorsam daha iyi olacaktır sanırım iki iş yapan erkekmi.4 çocuğa evde bakan kadinmi daha çok yoruluyo?belki ikimizde eşit yoruluyoruzdur.vakit ayırıp yorum yapanlar sagolsun lar.ama bukadarda çocuk yapmasaydin denmesin lütfen zira

Normal şartlarda olsa evet tabi ki vakit geçirmeliydi ve size nefes alacak kısa da olsa vakit olmalıydı.Ama iki işte çalışıyormuş.İnanın en az sizin kadar onun da nefes almaya ihtiyacı vardır.Çevrenizde kimse yok mu.Anneniz gelse mesela.O ilgilense birkaç saat.Siz de bir iki saat kendinize özel bişeyler yapsanız.

karşılıklı olarak haklısınız.
benim eşimde çok çok yoğun çalışıyor. ben de çalışıyorum 1 de evladım var Rabbim bağışlar inş. ben de kızıyorum çatıyorum eşime. eee bunu da yapmasak iyice bunalırız. biraz siz onu nazlayın biraz o sizi nazlasın. 4 minik çocukla gene de sabırlısınız maşallah.

4 çocuk gerçekten zor iş, hepsi ile tek başınıza mücadele ediyorsanız da Rabbim kuvvet güç versin.
Zira yerinizde olsam kesinlikle kaldırabileceğim bir yük olmazdı, 2 tanesi ile zor baş ediyorum Allah biliyor.

Konunuza gelince, haklısınız.
İnsan bunalıyor, özellikle çalışmayıp evde sadece çocuklarla birlikte evin düzen telaşını vermek zor.
Gerçekten kendimi yerinize koydum, çıldırma noktasına gelebilecek potansiyeldeyim...

Peki, kendinize vakit ayırmak için yapabileceğiniz birşeyler yok mu?
Mesela, akraba, anne-kayınvalide desteği almak gibi?
1 saatliğine dahi olsa dışarıya çıkabilecek imkanlar yaratmak gibi?

Belki bu gibi şeyler sizi biraz rahatlatabilir?
Eşiniz de kendince haklı çünkü o da yetebilmek için çocuklarına koşuşturuyor belli ki.
Onu da haksız bulamadım, sizi de haksız bulamadım...

Allah yardımcınız olsun.

Ne biliyim düşününce kendi kendime diyorum ki .yoksulluğu anladikta sevgi neden kit kanaat:KK43:

Çalışmak için çocuklara baktıracak kimse yok mu çevrenizde? Bence siz de çalışsanız eşinize bir süre maddi olarak destek olsanız daha iyi olur. Hem maddi hem de psikolojik olarak..

adam sanki gezmeye mi gidiyor. valla iyi rahatlık sizdeki. ömrünün yarısından fazlasını çalışarak geçiren adama bi de küsmek...

Bence kendince eşine HAKLI bir sitem etmişsin. Ama adam da HAKLI. 7/24 çocuklarla evde olmak da zor. Sabahtan çıkıp gecenin 10-11 ine kadar çalışmak da..

Ben sürekli çocuğuma bakmadığım, çalıştığım halde öğlen paydosunda çıkıp 1 saat avm dolaşıyorum elim kolum boşken dolaşayım kafam dağılsın diye.

İkiniz de yorgunsunuz. Bence çevrende anne, kayınvalide, komşu falan varsa 1 2 saat bırak çık gez kafanı dağıt. Eşinle gezmek isteyebilirsin normal bir ister. Eğer tatil günü varsa yine 1-2 saat ayırın kendinize. Yoksa da adamı darlama. Yazık..

sadece konuyu okuyup ardindan kadinin verdiGi cevaplari okuma zahmetine girmeyen uyelere hasta oluyorum.yahu koNuyu okuduktan sonra zahmet edinde kadinin cevaplarina bir bakin.3. 4. Sayfaya geliyorum hala korunma muhabbetleri.halbuki kadin 2. Sayfada hemen aciklamis korunuyordum ustelik igneyle o sekilde yine olunca bu defada tuplerimi baglattim demis daha ne yapsin hmm hamile kaldiysada aldirsaydin o zaman diyenler illaki olacaktir ama oda herkese uymaz iste.neyse konu sahibi ne kadar zor durumda oldugunun farkindayim tek cocugun olsa esin bu kadar cok calissa yine sinirlenir agresiflesirdin bence cunku biz kadinlar adamlarin yuzunu gorelim iki muhabbet edelim istiyoruz ama arkadasim hayatta kolay degil dun esimle konustuk hayat ne kadar pahali diye 2 kizim var esimde bende iyi maaslarla calisiyoruz cok sukur ama ona ragmen gecen ay kizlara toplu kislik alisveris yaptik diye montlari vs bu aya kaldi ama inan gececek bu Gunler ilerde coluk cocuk kahkaha doLu sofralariniz olacak biraz daha sabir ins

sadece konuyu okuyup ardindan kadinin verdiGi cevaplari okuma zahmetine girmeyen uyelere hasta oluyorum.yahu koNuyu okuduktan sonra zahmet edinde kadinin cevaplarina bir bakin.3. 4. Sayfaya geliyorum hala korunma muhabbetleri.halbuki kadin 2. Sayfada hemen aciklamis korunuyordum ustelik igneyle o sekilde yine olunca bu defada tuplerimi baglattim demis daha ne yapsin hmm hamile kaldiysada aldirsaydin o zaman diyenler illaki olacaktir ama oda herkese uymaz iste.neyse konu sahibi ne kadar zor durumda oldugunun farkindayim tek cocugun olsa esin bu kadar cok calissa yine sinirlenir agresiflesirdin bence cunku biz kadinlar adamlarin yuzunu gorelim iki muhabbet edelim istiyoruz ama arkadasim hayatta kolay degil dun esimle konustuk hayat ne kadar pahali diye 2 kizim var esimde bende iyi maaslarla calisiyoruz cok sukur ama ona ragmen gecen ay kizlara toplu kislik alisveris yaptik diye montlari vs bu aya kaldi ama inan gececek bu Gunler ilerde coluk cocuk kahkaha doLu sofralariniz olacak biraz daha sabir ins
Katılıyorum üstelik 2. Çocuklarını tek beklerken ikiz olmuş,kadın tüplerini bağlatmış.

Hani hem kendi rahatiniz mutlulugunuz huzurunuz ve cuzdaniniz kadar cocuk yapmak lazim derler.surekli calismak icin gelmiyor kimse dunyaya.

Hayırlı geceler.evleneli 6 yıl doldu.4 çocuğum var rabbim bagislarsa.en büyüğü 5yasinda.en küçüğü 8 aylık.bide ikizler var 3 yaşında.çokta yapamazlar hepsi.eşim maaşı yetmediği için ek iş yapıyor.akşamları musterilere felan gidiyor bu yüzden geç geliyor 10 bazen 11 gibi böyle olunca ben çocuklarla uğraşmaktan çok bunaldigim için ona catiyorum.erken gelmiyosun bende bunalıyorum yeter artık diye.oda kendince haklı evi çevirmen lazım diyor.bu yüzden sürekli beni anlamadığını düşünerek kusuyorum ona.iki çift muhabbetimiz kalmadı artık.evlilik böyle olmamalı diye üzülüyorum tabi benmi çok kafaya takiyorum eşim haklimi benimmi piskolejim bozuldu çocuklarla uğraşmaktan acaba
Allah bağışlasın çocuklarınızı. Eşine yükleniyorsun evet. Adamcağızda çalıştığı için eve geç geliyor, ona kızmamalısın. Çocuklar büyüyüp bir yere dağılmadan bu günlerin tadını çıkarın. Kıymetini bilin. Rahmetli annem, eteğime dolanırdınız, küçücüktünüz, ne zaman büyüdünüz der, hüzünlenirdi.

:)eşimin durumuna yazık adama diyerek okadar çok yorum yapilmis ki. beni bile acaba bencilmiyim diye dusundurdu.hiç çalışmamış biri değilim bende.ama evde çocuklarla mücadele daha zorlayici oluyo.kaldiki eşim düzenli maçlarına gidiyor arkadaşlarıyla.şuan bana destek ol desemde. kurlara gidiyor kendini gelistirmek icin her hafta.çalışırken en azından iki uç insanla muhabbet edip sitres atıyor insan yada ise gidip gelirken hava alıyor.annem sağolsun yardım ediyor arada dışarı çıkıyoruz.biri kanguruda kucağında.ikizler çocuk arabasında elimde büyük oglumda annemin elinde.zorlansamda o bile yetiyor bazen ama eşimin kendine boş vakitlerinde uğraşlar bulması acaba evden gurultudenmi kaçıyor diye düşündürüyor sadece

:)eşimin durumuna yazık adama diyerek okadar çok yorum yapilmis ki. beni bile acaba bencilmiyim diye dusundurdu.hiç çalışmamış biri değilim bende.ama evde çocuklarla mücadele daha zorlayici oluyo.kaldiki eşim düzenli maçlarına gidiyor arkadaşlarıyla.şuan bana destek ol desemde. kurlara gidiyor kendini gelistirmek icin her hafta.çalışırken en azından iki uç insanla muhabbet edip sitres atıyor insan yada ise gidip gelirken hava alıyor.annem sağolsun yardım ediyor arada dışarı çıkıyoruz.biri kanguruda kucağında.ikizler çocuk arabasında elimde büyük oglumda annemin elinde.zorlansamda o bile yetiyor bazen ama eşimin kendine boş vakitlerinde uğraşlar bulması acaba evden gurultudenmi kaçıyor diye düşündürüyor sadece
Şu an durum değişti.
Eşiniz haksız.
O bunalıyorsa siz de bunalıyorsunuz.
Çocuk olunca insanların tek taraflı kendine vakit ayırması diye bir şey yok efendim.
Günde bin saat çalışsa da yok.
Eminim siz ondan çok yoruluyorsunuz.

Tek çocuğum var, eşimin gelmesini dört gözle bekliyorum, arkadaşlarla buluşacağım dese olay çıkartırım, çocuk uyuduktan sonraya yapıyorsa yapsın planını.
Sosyal hayatım bitti diyor, evet bitti.
Çocuk bireysel hareket edene, fiziksel yorgunluk vermeyi bırakana kadar bitti.

Bende bunu demek istemistim. Fedakarlık yapılacaksa iki tarafta yapmalı bunu.bende buna üzülüyorum ama cennet annelerin ayakları altındadır diye buna derlermiş herhalde.bende anne olunca bu sözün farkına vardim

4 cocuk ve aarada yas farki az
Bu yuzden normal.Esine gereksiz yukleniyorsun.5 nufus bir de kendi 6. Ek is yapiyor ,yoruluyor.
kimin icin ?sizin.

Back
X