darmadagan hatalrla dolu hayat.........

winx perisi

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2008
2.668
48
688
38
Ankara
nasıl baslayım bılemıyorum....eşim eşimin aılesı sorun ......okadar cok sey varkı yazılması gereken....nerden baslayım.......

esımle 2 gundur konusmuyoruz......sebebıde hamıle olmam dolayısıyla hastanede kontrolumun olması haftaya cuma gunu....ızın kullanamam bılmem ne...1 yasındada kızım var ona bakacak bıtek babası var....benım kafama gore ızın kullanamazmıs benım keyfıme gore hareket edemesmıs.....hadı bu basıt ır konu..5 senelık evlıyım..2,evlılıgım..ılk evlılıgım 8 ay surdu ve ayrıldık...olmadı tanıyamamısız bırbırımızı.....sımdıkı esım sandımkı benı sevıyor saygı duyuyor dıye evlendım ılk seneler hersey okadar guzeldıkı ama sımdı hakaret küfür bana aşkım demeyelı okadar uzun zaman oldukı......ne zamandı artık hatırlamıyorum bıle.....esımın aılesının belden asagı vurmaları sureklı.....saygısızlıkları..yenı dogum yaptıgımda logusayken cektıklerımı anlatsam burda koca bı sayfa olur yanı.....sımdı 2,bebegıme hamıleyım....basta aldırmayı dusunduk ama ben ıstemedım .....ıstemeye ıstemeye kurtaj ıcın gıttım gerı dondum....esım en ufak bır tartısmada aldır o cocugu ıstemıyorum dıyor...ben telefon etmesem telefon etmıyor....telefon ettıgımde hep mesgule atıyor..musaıt deıldım dıyor anlamıyorum 20 sn konusuyoruz zaten musaıt bı zamnmı olması lazım bu zaman ıcın.arıyorum 5 saat sonra akına gelıyo arıyo ınsan wcde bıle olsa arar bence yeterkı ıstesın....bgune kadar ne evlılık yıldonumu hatırladı....ne ozel gunlerıme aıt hıcbısey.....bana aıt hıcbısey..sankı ben kafasına sılah dayadım evlen benımle dıye.....lütfen evlendı benımle sankı.....hep ben ıdare edıyorum....cocuklarımı boyle saglıksız bı ortamda nasıl buyutucem bılemıyorum.....bazen dıyorumkı keske cocuklar olmadan once bıtırseymısım hıc uzamasaymıs......anasıda ayrı bıdert ablasıda....sımdı konusmadıgım kısılerın yanına gdecekmısız aılesının yanına yanı..ne ısım varsa..benım ıcıne dustugum durumu hıc anlamıyor...olacakları soyluyorum oyle bısey yapmazlar dıyor..bgune kdr yapmaz dedıgı herseyı yaptı onun aılesı ama hala anlamıyor...kacdefa konusmaya calıstım hatırlamıyorum hep kavga gurultuyle sonlandı..konusmaya basladıgında hep kufur....bıktım valla...bazen dıyorumkı hıc bebegımı dogurmayım..kızım kres yasına gelınce kızımın velayetını alıyım ayrılayım dıyorumda karnımdakı cocugun ne sucu var kıyamam bezelye taneme...artık cozum bulamıyorum....

canım yaaa.
ne yaparsın hayat malesef adil değil.
nedenir bilmiyorum ki
madem eşin böyle
anladığım kadarıyla o artık takmıyor.
sende takma çocuklarınla ilgilen kendinle ilgilen. ama bunalım takılma .bakıyorumda kadınlar böyle bana aşkım bile demedi diye kendini parçalarken adamların umru değil.

canım yaaa.
ne yaparsın hayat malesef adil değil.
nedenir bilmiyorum ki
madem eşin böyle
anladığım kadarıyla o artık takmıyor.
sende takma çocuklarınla ilgilen kendinle ilgilen. ama bunalım takılma .bakıyorumda kadınlar böyle bana aşkım bile demedi diye kendini parçalarken adamların umru değil.

canım eşime gore benım ne yasadıgım bı anlamı onemı yok evt....haftada bır ızın kullanır mesela cıkalım dolasalım derım..öğlene kadar yatar hıc dısarı cıkmaz bırbırımıze hıc vakıt ayırmıyoruz onun vakıt ayırmaktan anladıgı ılıskıye gırmek....ben sosyal aktıvıteden bahsedıyorum..anlıyorum yoruluyor fakat bende neredeyse 2 senedır dısarı cıkmıyorum..cıkcıp napıcan hergun parka gdıyosunya dıyor..ne denırkı bole dusunen bı adama.....zaten artık bende takmıyorum anladımkı kendıme yaıyorum keske ıkıncı cocuk hıc olmasaydı bu bebekte esımın dıkkatsızlıgı..ben emzırdıgım ıcın korunamadıgım ıcın sen dıkat et dedım edıyorum edıyorum dıyordu ne kadar dıkkat ettıgı ortada.....hep onun aılesı..onun işi....onun yorgunlugu....evı cekıp cevıren ben..aksam yemegını dusunen ben...onun kıyafetlerının temıslıgını utusunu dusunen ben.....ama hep onun yorgunlugu o onemlı yanı sankı ben hıc yorulmuyorum aslında benı yoran bı ısler deılde benım esım...eşim benı cok yoruyor.....

keşke kondomla korunsaydınız, geri çekilme korumuyor işte.
neyse zaten olan olmuş, kocan olacak adamın bir şey demeye hakkı mı var
kendi yüzünden olmuş zaten
insan çocuğunu nasıl sahiplenmez anlamıyorum
zaten sorumluluk duygusu olsa seni böyle üzmezdi

bılemıyorum.......

Bu kadar kıymet bilmeyen,halden anlamayan,sevgisini ilgisini hissettirmeyen,bencil bir insana,2. çocuk hediye edilir mi..
Kendinizi düşünmeniz lazım..
Kendinizi biraz geri çekip,1 yaşındaki evlatla ilgilenip,eşinizi gözlemlemeniz lazım..
Bakalım nereye doğru gidiyor bu beraberlik..
Gebeliklerden,doğumdan,çocuk büyütmenin sıkıntılarından,belki de farketmeye fırsat bulamadığınız değişiklikler gerçekleşmiş..
Ve siz,onlarla yaşamak zorunda kalacaksınız................

Bu kadar kıymet bilmeyen,halden anlamayan,sevgisini ilgisini hissettirmeyen,bencil bir insana,2. çocuk hediye edilir mi..
Kendinizi düşünmeniz lazım..
Kendinizi biraz geri çekip,1 yaşındaki evlatla ilgilenip,eşinizi gözlemlemeniz lazım..
Bakalım nereye doğru gidiyor bu beraberlik..
Gebeliklerden,doğumdan,çocuk büyütmenin sıkıntılarından,belki de farketmeye fırsat bulamadığınız değişiklikler gerçekleşmiş..
Ve siz,onlarla yaşamak zorunda kalacaksınız................

5senedır o farkedılmeyen degısıklıklerle yasıyorum zaten.....mutsuz bır evlılık...mutlu gbı gorunen......aldırmaya cesaret edemıyorum ama bılemıyorum bı yandan ıstıyorum bu bebegı bı yandan esımın tavırları benı bu yola surukluyor.....:14:

Ben üzmek hiç istemiyorum sizi..
Dan dan yazmaktan çok hoşlanmam bu sebeple..
Karşımdakinin yorumlamasını isterim..

Önceki yorumum,ideal olan yol..
Ama ben de ne kürtaj olabilirdim öyle kolay,ne de kolay ayrılabilirdim..
Sizin yerinizde olsam,mücadele ederdim sanırım..
Ama devam kararındaysanız şayet,mutlaka mücadele etmelisiniz..
Kaderci olmayın lütfen.. Bu şekilde daha sonra daha çok pişmalık duyar ve daha çok üzülürsünüz diye düşünüyorum..
Evladınız elbette ki ilk sırada olacak.. ama onun dışındaki herşey geri planda olmalı..
En önemlisi,kurtarılabilme umudu olan evliliğiniz..

Son düzenleme:
bu erkeklerin hepsimi böyle acaba. evlendikten sonra salıveriyorlar. benimkiside hatırşamaz evlilik yıldönümünü bilmem neyi. hatta geçemlerde 7 temmuzda nikah yıl dönümümüzdü tabi ikimizde unuttuk. geçen gün hatırlattım ona aşkolsun hediyeyi geçtim insan bi hatırlar kutlar dedim aaa canım benim geçmiş yıl dönümümüz kutlu olsun demezmi. bende dedim merak etme canım senin adına evlilik yıl dönümümüz için internetten kendime 6 tane çanta aldım diye heheheh .. adam şok oldu valla:)

Ben üzmek hiç istemiyorum sizi..
Dan dan yazmaktan çok hoşlanmam bu sebeple..
Karşımdakinin yorumlamasını isterim..

Önceki yorumum,ideal olan yol..
Ama ben de ne kürtaj olabilirdim öyle kolay,ne de kolay ayrılabilirdim..
Sizin yerinizde olsam,mücadele ederdim sanırım..
Ama devam kararındaysanız şayet,mutlaka mücadele etmelisiniz..
Kaderci olmayın lütfen.. Bu şekilde daha sonra daha çok pişmalık duyar ve daha çok üzülürsünüz diye düşünüyorum..
Evladınız elbette ki ilk sırada olacak.. ama onun dışındaki herşey geri planda olmalı..
En önemlisi,kurtarılabilme umudu olan evliliğiniz..

inşallah kurtulur bu evlılık....hos ben ılk adımı attıgımda oda atıyor yanı he ben yapıyorum ılk ne yaparsam ılk ben ozur dılememlıyım ona gore ılk ben adım atmalıyım herseyde o kadın ben erkek bu evlılıkde.....ne kadar komık....

inşallah kurtulur bu evlılık....hos ben ılk adımı attıgımda oda atıyor yanı he ben yapıyorum ılk ne yaparsam ılk ben ozur dılememlıyım ona gore ılk ben adım atmalıyım herseyde o kadın ben erkek bu evlılıkde.....ne kadar komık....

Ama bakın inşallahla olmaz ki,2. bebek geliyor çünkü..
Yani kararlı olmalısınız.. Kurtarılamama ihtimali olan evliliğe 2. çocuk yapılmamalı çünkü..Umutsuz başlarsanız,mücadeleden çabuk vazgeçersiniz..

Bence bugüne kadar nasıl davranıyorduysanız,değiştirin,hatta tersi davranın bakalım..
Ve biraz kontrolcü olun.. Ev dışındaki yaşantısında,olmaması gereken bir durum var mı mesela..
Ne sebeple bu denli değişmiş size karşı acaba..
Önüne geçin,eğer yanlış birşey varsa..
Bilmiyorum..
Önce strateji geliştirin,sonra uygulamaya geçin..

Son düzenleme:
Ama bakın inşallahla olmaz ki,2. bebek geliyor çünkü..
Yani kararlı olmalısınız.. Kurtarılamama ihtimali olan evliliğe 2. çocuk yapılmamalı çünkü..Umutsuz başlarsanız,mücadeleden çabuk vazgeçersiniz..

Bence bugüne kadar nasıl davranıyorduysanız,değiştirin,hatta tersi davranın bakalım..
Ve biraz kontrolcü olun.. Ev dışındaki yaşantısında,olmaması gereken bir durum var mı mesela..
Ne sebeple bu denli değişmiş size karşı acaba..
Önüne geçin,eğer yanlış birşey varsa..
Bilmiyorum..
Önce strateji geliştirin,sonra uygulamaya geçin..

canım tek traflı olmazkı onunda mucadel etmesı lazım onunda duzelmesı ıcın caba sarfetmesı lazım ben hep kendı kendıme gelın guvey olamamkı....emın ol denenmesı gereken her yola basvurdum ben..ben nasıl oluyosam oda ole oluyor...yanı ben ıyıysem oda ıı ben kotuysem oda kotu.....sevgı bumu anlamıyorum ben...bence bu deıl....demek ıstedıgını anladım ben senın ama yanı bılemıyorum...keske ısı hıc bırakmasaydım...o zaman kolayca bana cek gıt falan dıyemesdı dıyemıyoduda saten....ben onun hayatını mahvetmısım cekıp gdecekısım gun oncekı kavgamısda oyle dıyor bana...calısıyo olsaydım bu lafları yemıcemı bıldıgı ıcın dıyemesdı.....ama sımdı okadar kolay deıl cekıp gıtmek....

2. evliliğiniz diye kendinizi extra ezdiriyor değilsiniz değil mi?
Eğer öyleyse,çok hatalı davranıyor olursunuz..
2. evlilikle ilgili bir kompleksiniz olmasın..
Herşey gibi, bu da doğal..

Çekip gidilmesi gerekiyorsa,erkek basıp gider..Bunu belirtin..
Gitmiyor,kalıyorsa da düzelecek..
Açık açık konuşun..
Bence işin ciddi olduğunu anlarsa,vazgeçemeyecektir,yuvasından,çocuğundan,sizden ve rahatından..

Şu an tek sorun,ailesinin yanına gitmek olsaydı,büyütüyorsun,azıcık idare et derdim.
Ama eşinin davranışlarında genel olarak sorun var ve sen evlendiğine pişmansın.

Hamileliğin henüz 7. haftadaymış.
2. bebek konusunu gerçekçi bir biçimde tekrar düşün derim.
Boşanırsan biri 2 yaşında,biri yeni doğmuş bebekle hiçbirşey yapamazsın.
Bu durumda boşanamazsın da zaten.Elin mahkum en az 4-5 sene devam edeceksin.
Ondan sonra da cesaretin kalır mı bilmem.

Şu an tek sorun,ailesinin yanına gitmek olsaydı,büyütüyorsun,azıcık idare et derdim.
Ama eşinin davranışlarında genel olarak sorun var ve sen evlendiğine pişmansın.

Hamileliğin henüz 7. haftadaymış.
2. bebek konusunu gerçekçi bir biçimde tekrar düşün derim.
Boşanırsan biri 2 yaşında,biri yeni doğmuş bebekle hiçbirşey yapamazsın.
Bu durumda boşanamazsın da zaten.Elin mahkum en az 4-5 sene devam edeceksin.
Ondan sonra da cesaretin kalır mı bilmem.

dedıgın gbı keske hersey dort dortluk olsaydıda tek sorun esımın aılesının yanına gıtmek olsaydı....ben balıkesıre aılemın yanına gdıcez dıye dıretsem ne ısım var orda der kı dedı.....keske dedıgım gbı tek sorun o olsaydı susar otururdum...hos onların yanında ayrı bı degıskenlık gosterıyoda neyse....

erkekler böyle işte kadir kıymet bilmiyolar..
biz parçalıyoruz kendimizi onların umrunda değil..
bizde üzüldüğümüzle kalıyoruz işte...
ayrılma şansın yoksa sende takma dicem ama biliyorum olmuyo işte...
allah yardım etsin....

2. evliliğiniz diye kendinizi extra ezdiriyor değilsiniz değil mi?
Eğer öyleyse,çok hatalı davranıyor olursunuz..
2. evlilikle ilgili bir kompleksiniz olmasın..
Herşey gibi, bu da doğal..

Çekip gidilmesi gerekiyorsa,erkek basıp gider..Bunu belirtin..
Gitmiyor,kalıyorsa da düzelecek..
Açık açık konuşun..
Bence işin ciddi olduğunu anlarsa,vazgeçemeyecektir,yuvasından,çocuğundan,sizden ve rahatından..

ılk evlılıgımde yasanmaması gereken ne varsa yasadım calısmıyodu içkisi vardı.....ben calısır aılesıne onaben yardımcı oluyodum esyaların taksıdınden arabasının bensın parasına sakalının tras parasına kdr..hatta içtiği o içkilerın parasına kadar......hırcınım bıraz evt ama artık esılmek ıstemedıgımden haksızlıga ugramak ıstemedıgımden hırcınım......bunu anlamasını ıstıyorum eşimin....

Back
X