Davet edeyim mi sizce ??

bebosss

EdeP ;MutLuLuğa SebeP...
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2015
1.085
487
73
İyi akşamlar herkese
Kpss hazırlanıyorum.4 hafta sonra Alan sınavım var.Benim için çok önemli.Yarından itibaren denemelere başlamam ve tekrar yapmam lazım.Bu son bi haftadır doğru düzgün çalışamadım doktor işlerim falan oldu.Bugün de evimin genel temizliğini yaptım ve yarından itibaren istikrarlı şekilde çalışmam gerek.Az kaldı ve yetiştiremicem bu gidişle.
Sornum ise şu.2 ramazandır eşimle evliliğimz.Geçen yıl kp ve kaynanamı yemeğe davet ettim gelmediler.Hatta baya ısrar etmiştik eşimle.Çok bozulmştm.Ailem geldi ama.
Bu yıl ise ramazana denk geldi sınavım.Annemler ve teyzemler bizi dwt etti iki eve de gittik.Ama ben bu yıl kimseyi davet edemicem.çünkü ders üzerindeyim sürekli.Bizim iftarı bile zor yetiştiriyorm.Aileme söyledim.Ksr bkmyn bu yıl davet edemicem dedim.Anlayışla karşıladılar hatta kızdılar sen öğrencisn otur dersini çalış sınavına az kaldı gücenmeyiz biz sana asla dediler.Eşim ise anne baba ve kardeşlerini davet etmemi istedi.Bi bekar kardeşi var merkezde üni okuyor.Onu 2kez davet ettik ikisinde de gelemedi.Eşime ailesini hepsini çağıramayacağımı (kp kaynana hariç 6 kardeşi var evde) vaktimin olmadığını söyledm.Evim de çok küçük.Kırıldı bna.Ben de tamm bi günü ayarlarsam kp ve kaynanamı tek davet edeceğm dedim.konu kapandı.Bugün bana dedi ne zaman anne babamı çağırcaz şehirdeki bekar krdşm bile davet etmiş biz de edelim Sizinkiler de gelsin.Ben de bizimkiler durumumu anlayışla karşılıyor Sen de bu yıl beni mazur gör kimseyi davet edemicem.Ben güzel bi şekilde hizmet etmek güzel yemekler yapmk istyrm ama vaktim yok bu yıl dedim.Ve kırıldı.Biraz söylendi bana ben de ona.ufak bi tartıştk
Sonra gitti odaya.1 saat sonra geldi yanıma hiç bi şey yokmş gbi konuştu askım falan ben de bişey yokmş gbi davrandm.Şuan aramız gayet iyi.Ama çok kırıldı.Ben de kırıldım Dışardakiler bile durumuma anlayış gösterirken o göstermedi.Bi taraftan diyorum yarın onları ve bizimkileri davet edeyim gönlü kalmasın eşimin bana. 1 günümü feda edeyim.Kendisi de bna yardımcı oluyor.Bi taraftan da boşver şurda kaldı kaç gün otur ders çalış 1 gün bile çok önemli benim için zaten bayramda 3 4 günün gidecek telafi edemiceksin sonra diyorm
Napayım kızlar sizce kafam karışık.

Iyi de eşin yardım edecekse az da hazır alma imkanın varsa ne kadar zaman gider ki Kv kp kayın ve size yemek hazırlamaya zaten her akşam ille de bir şeyler yiyorsunuz

Bayramda 3-4 gün çok birinci günü Kv ve Annenlere git diğer günler çalış

Başarılar

Yani 1 gun sinaviniza calismasaniz gecemeyecek misiniz? Yemek yapmak kac saatinizi alir ki? Hem temizlik de yapmissiniz. Cagirin kurtulun derim. Ben iftara 2 saat kala yapmaya basliyorum hepsi yetisiyor..

Cagirabilirsin bir gun ama zaten gecen sene gelmemisler nedense? Bu senede gelmezler zaten. Uarim agiz carirsin.
Gecen sene neden gelmediler? Heleki ramazanda davete icap etmemek pek uygun degil diye biliyorum. Davete icap etmek gerekir. Cok ayip etmisler eger onemli bir isleri yoksa.
Mesela bizide amcamlar davet etmisti ama cenazemiz var diye gidememistik. 2 gu sorna supriz olsun diye hic haber vermeden gittik.
Neden gelmediklerini merak ettim.ayriyetten esin birsey yokmus gibi davraniyorsa sende oyle davran. Ustune durma.
Sibavlarin onemli tabi. 1 gun ona ayircan 1 gunde baskasina ona buna derken gunun kalmamis olacak.

Ama ramazanin basinda cagirsaydin kafan rahat ederdi.
Ramazanin ortasinida gectik.
Yeni calismaya baslayacaksin anladigim kadari ile. Daha erken neden cagirmadiniz?

Ay yazdiklarimi okudumda. Senden cok benim kafam karismis :)

Sinav bu bir gun calismazsa insanin ici icini yiyor sizi anliyorum.

Ama esinizi kirmak istemiyorsaniz hazir temizlogide yapmissiniz cagirin. Cok agir bir menu olmasin. Disaridan hazir birseyler soyleyin.

Mesela benim bebegim var. Bebegim biraz huysuz kucaktan inmez. Esim teklif etti disaridan soyledik oyle agirladik kayinvalidemleri. Ben corba pilav ve salata yaptim disaridan kofte ayran soyledik. Birde karpuz kestik oldu bitti. Hatta kayinvalidem bebeginle niye zahmet ettin dedi.

Gecen senelerde bende cesit cesit salatali zeytinyagli ara sicakli zengin menuler hazirliyordum ama bu yil bebegim var ne yapayim bu kadari geldi elimden.

Ben olsam cagirirdim.
Calisma planindan en cok 8 saat kaybettirir.
Esine sende yardım et, beraber hazirlayalim dersin. Corba, ana yemek, salata, pilav.. Abartmazsin yemek olayini.

Hem gönlünü almis olursun esinin.
Allah gostermesin sinav olumsuz olursa gordun mu bak demesin sana...

Benim basima gelmisti cunku, yedim lafi oturdum

Misafir çağrılınca bir gün önce temizlik ufaktan hazırlık. . Misafirin geldiği gün yine ortalığı topla yemek ve mutfağı topla.. hizmet et, çay, meyve.. misafirin gelmesinin ertesi günü evi eski haline getir yani toplam 3 gün gidiyor. Bende bu sene kimseyi çağırmıyorum ama mazeretim farklı

Valla ben olsam çağırmazdım.
Final dönemlerimde annem misafir bile almaz. Hep der, millet muhabbete gelecek diye, sizin geleceğinizle oynayamam, günler torbaya girmedi, sonra gelirler. Hakikaten de öyle, başka zaman alırsın yemeğe, şart mı ki? Ramazan ruhu başka diyorsan, gelecek sene gelirler.
Bu arada 1 günle ne kaybedersin diyenlerle aynı fikirde değilim. 1 soruyla bile neler değişiyor.

sınavdan iyi sonuç almanız için 1 gününzü boş bırakmakla kaybetmezsiniz.sınav son 4 haftayla çalışmakla iyi puan alnmıyor.1 yıl gibi bir sürede adam akıllı çalışmışsanız eğer 1 gününüzü eşinizin ailesini iftara çağırarak kaybetmezsniz.hemde size allah razı olsun der ne blim sonuçta oruclu insanlara yemek hazırlıyorsnuz.eminimki bunu yaparak belkı sınavınz ıcın o an sureyı ve bılgılerınızı unutmamanıza faydası olur.bu yuzden kesınlkle davet edin derim ben .)

Ben cagirmazdim ama maddi olarak sizi zorlanmazsa disariya davet edin hem sizde son dakika gitmis dinlenmis olursunuz.

Bizimkileri de çağır diyor yani bnim ailemi
Çok teşekkür ederim

Önce olmaz demişsin sonra bi gün ayarlarsak kV KP yi tek alırım demişsin sonra yine alamam demişsin kesin kararlı ol eşine de tavrını net göster.
1 günle sınav kazanılmaz çağır diyeceğim ama kendi aileni ayırmış olacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…