Davete katılmayan arkadaş grubu!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Blossam10

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2024
212
70
13
Selam kızlar. Konum uzun olacak , detaylı anlatıyorum ki yanlış anlaşılmayım.Bir kaç kişilik arkadaş grubumuz var bu kişilerle içimizden biri sayesinde tanıştım yanı hepımız öyle tanıştık. İçlerinden biri hariç diğerleri ile fazla içli dışlı değilim sadece programlarda konuşurum ama genelde iyi geçinirim severim sohbet ederim ama derin bağlarım yok. Bir tanesi hem çok fazla samimiyim hem yakınımda oturuyor evlerimize girip çıkarız yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez dertleşiriz vs. Bende yeri farklıdır. Neyse gelelim konuya yakın zaman da kardeşim evlendi düğün ve kına tarihi aylar öncesinden belliydi bende tabi gruba davetiyiye attim davet ettim. Hepsi bir aksilik olmazsa geliriz inşallah dedi. Düğün günü geldi çattı kına uzaktaydı onlara o yüzden gelmediler tamam dedim. Baktım dugunden önceki gün gruptan hiç bşrsey yazılmadı ben sordum kimler geliyor diye.
Hepsi döküldü , gelemiyoruz hiç bir açıklama vs yok tebrik edıp geçiştirdiler. Bir tanesi işte yorgun uykusuz olduğunu söyledi o kadar o saçma da neyse benim asıl beklediğim kişi hiç bir açıklama yapmadı.
Bende “samimiyetimize dayanarak sizi davet ettim ama yaptığınız ayıp gelmıyceğinizi bile söylemediniz dedim “ bu mu yanı bana verdiğiniz değer dedim.
Onlar da değerin böyle ölçülmediğini gelen gelir gelmeyen gelemez minvalinde saçma bir açıklama yaptılar.
Bende tepki olarak gruptan çıktım çünkü öncelik olmadığımın farkına vardım. Neden böyle düşündün derseniz bizi tanıştıran kişinin de yakında daveti oldu hepsi ne hikmetse müsait oldu ve geldi bende gitmiştim. Sandım ki bana da gelirler ama öyle olması geçiştirildim açık ve net . Benım kırıldığım kişi düğünden sonra ki günlerde aradı açmadım gruptan çıkmıştım tekrar eklediler bu sefer çıkmadım ama tepkisiz kaldım hiç iletişime geçemedim diğerleri zaten hiç oralı bile olmadı bence benım kırılmama yapma böyle vs diyip geçiştirdiler .
Dugunden sonraki haftalarda o kırıldığım kişi bana yazdı işte konuşmak istedi . Başka bir yere sözüm vardı o yüzden gelmedim dedi . Bende aylar öncesinden düğün belliydi söz vermeyebilirdin dedim özür vs yok bu arada ona göre bu kadar abartılacak bir konu değilmiş, sonrasında maddi sıkıntısı olduğunu takı takmayacağı için gelmek istemedim vs dedi söyleyebilirdin dedim o kadar samimiyiz bence ben söylüyorum mesela olmadığı zaman . Ardından komik olan sa şu dugunden sonraki hafta için program yaptılar parası varmış demekki onu anladım. Ayrıtten bu kişinin işletmesi var bende devamli müşterisiyim yabancıya gitmeyim diye . Diğer komik olan şeyse bizi tanıştıran kişinin yakın zaman da yakının düğünü var ve il dışında hepsi gitmek için can atıyor bakalım ne olacak gideceklermi. Ayrı bir detay da kızın eşi de benım eşimin çocukluktan beri tanıdığı kişi iş yerlerine gittiğim de ona da söyledim davet ettim . Geliriz tabi ki dedi sonrasında kıza demiş ki “ benım ne işim var gitmem demiş” halbu ki yalan bana gelirim demişti. Ona ayrı bir şok oldum zaten . Biizi tanıştıran kişinin ailesiyle de samimi ve aynı köylüler ve bundan dolayı mümkün mertebe katılmaya çalışıyorum dedi kız .
Ben mesafemi koydum artık eskisi gibi olmam , ama yapılan yanlıştı ve kendimi kötü hissettim.
Sizce haksız mıyım bu konuda abartmış mıyım bundan sonrası için nasıl davranmalıyım?
Buluşmalara eskisi gibi katılmam , grupta zaten eskisi gibi aktifte olmam bu şekilde yavaş yavaş kendimi geri çekmeye çalışıyorum.
Demem o ki kızlar ben zaten kolay kolay birini sevmem arkadaş olmam olduğum zaman da iyi si de kötüsünde de olurum . Ben böyle şeylere önem vereim biraz geleneksel bir yapıdayım o kız da öyle zaten. Ya artık yüzeysel ilişkilere alışacağım , ya da komple arkadaş olayını kapatacağım.

Düşündüm, çok samimi olmadığım, içinde sadece bi tane yakın arkadaşımın oldugu gruba davetiyeyi sadece ayıp olmasın diye atarım. Gelmezlerse kırılmam.
Yakın arkadaşıma da kırılırdım. Eşi gercekten ne işim var demiş olabilir. Senin yuzüne "düğünde ne işim var" diyecek hali yok. Geliriz demiştir.
Eşi gelmiyorsa, arkadaslar da gelmediyse tek başıma ne yapacağım diye düşünmüş olabilir.
Yine de ben heralde yakın arkadaşıma mesafe koyardım. O kadar da yakın değilmiş. Kına veya düğün birine katılanilirdi. Hediye içinse 10 kişi 200-300er TL toplayıp 2000-3000 takabilir mesela ama zarfa 200 koymak ayıp olur. O yuzden gelememiştir. Ayrıca bu kadar uzak insanlar niye para versin ki... Devir zor.

Kardeşimin düğününe benim arkadaşım ne alaka gelsin ya? Millet de iyice kafayı yedi..
Böyle biri olduğunuz için kendinizi onlardan istemeyerek kurtarmışsınız gibi geldi hahaha
Düğüne gelseler çeyrek takmadılar diye küsüp çıkardın grupta herhalde

Uzak derken yani programlarda hep beraberiz sadece aşırı samimi değilim onu demek istedim. Para inanın sorun değildi derdim o da değildi yada içten samimi sekılde açıklasaydı alınmazdım. Sadece 2 kişi katıldı sağolsun zarfa koyup verdiler diğer geri kalanlar da hiç Birsey vermedi. Hepsi çalışan insanlar sorun para da değil zaten olan oldu, derdim öncelik verilmemesi bir nevi de saygı duyulmaması aslında .

Bir tanesi hem çok fazla samimiyim hem yakınımda oturuyor evlerimize girip çıkarız yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez dertleşiriz vs. Bende yeri farklıdır.
Düğün sizin değil kardeşinizin. Hiç tanımadıkları birinin düğününe niye gitsinler? Kızkardeşinizin haberi var mıydı arkadaş grubunuzun geleceğinden? Kim kiminle hangi masaya oturacak diye oturma planı yapılmadı mı? Ben o kadar insanı kardeşiniz de olsa başkasının düğününe çağırmanızı doğru bulmadım. Erkek tarafına, şu kadar kişi çağırıyorum haberiniz olsun diye sordunuz mu? Onlar ödüyor ya düğün masrafını. Yemekli sayılı düğün müydü?

Düğün sizin olsa anlayacağım da kardeşinizin düğününe neden gelmek zorunda olsunlar. Ne isleri var. Sen zaten takı ya da para için çağırdın. Kendin söylüyorsun vermediler diye. Niye vereyim her arkadaşımın kardeşine. Düğüne gelseler birsey takmasalar ona da laf edecektin eminim. Bos boş geldiler, gittiler diye. Garip olan sizsiniz insanlar degil açıkçası. Bayağı da alttan almışlar yine de sizi.

Uzak uzak insanların göstermek zorunda bile olmadıkları nezaket için çok fazla tepki vermişsiniz.
Gelen buyursun gelsin gelmeyenin de canı sağolsun, sonra evinize gelirlerdi belki.
Hatır gönül işi, bana niye değer vermediniz diye üzülmezdim kimse bunu yapmak zorunda değil çünkü.

Okurken boğuldum, son kısmı algılamadım bile.

Arkadaşımın kardeşinin düğününe gitmem, çünkü ne işim var. Davet edilince hayırlısı bakalım, bi aksilik çıkmazsa falan der sonra ölü taklidi yaparım. Çünkü insanlara benim senin kardeşinin düğününde ne işim var demek ayıp.

Arkadaşlıktan beklentiniz çok fazla. Tavır yapmalar gruptan çıkmalar falan. Yine iyi insanlarmış alttan almışlar. Ben olsam ne hali varsa görsün der geçerim.

Çok yorucusunuz.

Komik olduğunu mu düşünüyorsun . Arkadaşım yıllardır tanıdığım kişi neden gelmesin ki ? Başka birininkine gidiyorlar o zaman ona da gitmeyebilirlerdi. Ayrıca sorun para değil en son düşündüğüm şey o zaten .

Gruba davetiye atmanız bile saçma. İnsanları yalan söylemek zorunda bırakmışsınız. Kim niye size maddi durumum müsait değil demek zorunda olsun ki? Para toplanması zarf falan hiç hoş değil. Millet görmediği tanımadığı kişiye yardım toplar gibi para koyuyor zarfa. O parayı kabul etmemeniz gerekirdi. Düğün sahiplerinden izin aldınız mı? Yani bir belki iki yakın arkadaşı izin alarak hadi çağırırsın da whatsapp grubuna toplanın gelin demezsin.

Peki

konuyu iyi okuyun hanımefendi . Zorundalae demiyorum hepsi için ama 1 kişi ile samimiyetimiz farklı dedim 5 senedir tanıyoruz . Mevzu para değil en son düşündüğüm şey bu . Ayrıca konu da de belirttiğim gibi gruptan diğer kişinin yeğeninin düğününe gittiler o zaman o da gitmeselerdi madem ki böyle şeyler önemsiz bana gelince müsait olmamaları zaten sorun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…