Davete katılmayan arkadaş grubu!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Diğerleriyle çok içli dışlı değilmişsiniz zaten gelmemelerini anlayabilirim ama samimi olduğunuz, yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyenin yaptığı ayıp.
Kardeşinin veya senin, ne fark eder, bir defa davet etmişsiniz. Tamam, o da gelmek zorunda değil illa ama ay boyunca belirsiz bırakıp, son anda gelemem demek de yani.

Gruptan birinin yegeni evlendi hepsi gitti o zaman o da gitmeyebilirlerdi hatta ben de gittim sonuçta davet edilmişim davetiye icabet ettim yakınım olarak gördüğüm için ve bu insan benim beş senedir hayatımda yediğim içtiğim ayrı gitmeyen bir insan

Sonunda beni anlayan biri çıktı diğerlerine zaten gerçekten umursamıyorum gelmeyebilirler anlayışla karşıladım benim tavrım samimi olduğum kişiydi düşünün ki önümüzdeki aylarda gruptan birinin yeğeninin düğünü var ve il dışında ama hepsi gitmek için can atıyor ayriyeten takıldığım yerde son dakika ben sormasam söylememeliydi

Kardeş düğününe gitmem için o kişinin en yakın arkadaşımın olması lazım, ailesini yakından tanımam lazım. O da bir iki kişidir. Çok tuhaf zarf falan kabul etmeniz

Belki yeğenle görüşüyorlardır, daha önce görmüşlerdir, farklı bir samimiyetleri vardır.
Arkadaşımın kardeşi ile bir bağım varsa ancak öyle giderim şahsen. Belli ki kız kardeşinizle bir bağlantıları yok, o yüzden gelmemişlerdir.

Sizin için öyle ama ben bir düğüne davet edilirsem aklıma ilk gelen ne hediye götürmeliyim olur. Eli boş gidilmez.
Tamam hadi diyelim ki dediği doğru maddiyat iyi değildi o zaman neden düğünden sonraki bir hafta hamam programı yapıp beni de davet ettiler tabii ki gitmedim demek ki para vardı bahane yalandı konuyu iyi okuyun lütfen

O düğün daha ilgi çekicidir belki

Ya da sizi sevmiyorlar. E bu durumda da sitem etmenin, beni de sevin demenin bir anlamı yok sanki.

Kardeş düğününe gitmem için o kişinin en yakın arkadaşımın olması lazım, ailesini yakından tanımam lazım. O da bir iki kişidir. Çok tuhaf zarf falan kabul etmeniz
Zarf falan almadım gelen iki kişi zaten kendileri verdiler o da ben yeğenlerinin düğüne gittiğim için

Tamam hadi diyelim ki dediği doğru maddiyat iyi değildi o zaman neden düğünden sonraki bir hafta hamam programı yapıp beni de davet ettiler tabii ki gitmedim demek ki para vardı bahane yalandı konuyu iyi okuyun lütfen
Tabi kendilerine harcayacakları parayı hiç alakaları olmayan birinin düğününde takmayarak çok ayıp etmişler. Hamam onların neyine, kardeşinize bağış yapmalıydılar.

Sizin düğününüze gelmemişler gibi tepki veriyorsunuz.
Çok samimi değilsem ben de düğüne katılmam. Arkadaşımın kardeşi yani.
Ona bile gönül koyulmaz di mi, ben koymazdım çünkü.
Her davete gider misiniz gerçekten? O kişiyle yakınlarmış demek ki gitmek istemişler organize olmuşlar sizinle yakın hissetmiyorlar bunun hesabını soramayız ayıp.
bundan sonra ayrı yiyip içmelisiniz çünkü kardeşinizin düğününe gelmemişler.
Aynı şehirde miydi düğün farklı şehirde miydi?

Yahu birine düğünde takılacak paranın olduğu kısımla kişinin kendi etkinliğine harcadığı para bir mi? Birine önceliğim olmaz diğerine olur.

Ben iyi okuyorum da sizin yazilanlar isinize gelmiyor.
Zorunda degillerse niye hepsine tavir alip gruptan çıktınız o zaman.Bir düğüne çağrılan insanın ilk düşüneceği şey para. Hiç tanımadıkları kardesiniz için zaman ,para harcamak istememişlerdir. Bundan doğalı yok. Ayrıca lütfen kendinizi kandırmayın. En son düşüneceğim para falan diye. Öyle olsa 2 kisi verdi. Digerleri vermedi diye laf yapmazsınız zaten.
Belki o arkadaşınızın kardeşini tanıyorlar. Belki çağıran kişi konuştu bir beklentisi olmadığını açıkça söyledi. Ya da o arkadaşlariyla daha samimiler ve denk geldi gitmek istediler.
Kardesinizin düğününe gelmediler diye bu kadar tepki vermeniz normal degil. Bunca insan aynı şeyi söylüyorsa ben yanlış düşündüm galiba deyiverin bir zahmet. Yoksa daha çok böyle durumlar yaşarsınız çevrenizle.

Sitem etmedim sadece samimi bir açıklama bekledim
Niye açıklama yapmak zorunda olsunlar insanlar size? İstememişler gelmemişler. Bu kadar basit.

İnsanların kabullenmesi gereken bazı şeyler var, düğünleriniz size güzel ve eğlenceli, çocuklarınız size güzel ve sevimli, eşleriniz size yakışıklı ve esprili vs uzar gider. Diğer insanlar bunlara mecbur olduklarında katlanırlar.

Ay hiç gelemem böyle şeylere. Madem gelmek istemiyorsun, niye peşinden koşturuyorsun ki, açıkça söyle ben gelmeyeceğim diye. Yok bir şey takamam, yok eşim de gelmek istemedi vesaire.
O sizi o kadar yakın görmemiş sanırım.

Ozman sizi çok yakın görmüyorlardir bu kadar basit

bence en basta senin kardesinin davetiyesinu atman sacma
tanımıyorlar etmiyorlar kizi neden gelsinler ki?
gelip yiyip icip gitmek de olmaz birkacyuz lira da olsa takmak lazim, bosu bosuna giyin et falan hic tanımadığın biri icin. Hos mu yani?
keske bastan gelemeyecegiz deselerdi ama bizim ulkede malesef bu direkt soylenmiyor her zaman her davette ayip olmasin diye "insallah tabii" deniyor, sonra gitmiyorlar daha cok ayip oluyor.
sizin onlar gelmedi diye trip atmaniz falan da cok sacma. inan ben olsam canimdan can olsa kardesi evlendi diye pazarimi bölüp de gitmem düğününe. 34 olacagim bunca sene icinde sadece 1 arkadasimin kardesinin kinasina gittim. onda da cocukluk arkadasiyiz, yillardir evlerine girdim ciktim kardesiyle de bir bagim oldu, kardesinin nisanlisi kendi dedi lutfen gel diye, öyle gittim. ha bir de bi arkadasimin gorumcesinin düğününe gittim ama onla da 10 yillik mazimiz vardi, arasira denk geldigim, konustugum ettigim biriydi. davetiye verince evime de yakin oldugu icin bir ugradim.
sizin yakinliginizda birinin degil kardesi annesi evlense gitmezdim.
bu yuzden de silen silsin.
suclu olan onlar degil bence

Son düzenleme:
Ben zarfın konusunu bile açmadım konuda gelen 2 kişi verdiler oda zaten öncesinde davetlerime gittiğim için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…