• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

davetsiz misafir düşüncesizlik:(

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
323
İzmir
Merhaba Kızlar ..
Eski işyerinden arkadaşım bulunduğum ile iş sebebi ile iki günlüğüne geliyor muş bana nazikçe misafir kabul edermisin diye sordu.sağolsun..hazırlık yemek vs hazırladım
Yalnız gece geç saatde burada olacağını söylemedi ben akşam 8 e ayarlamıştım kendimi.çünkü o saatde aracının inceğini söyledi.Gece 1 deyince şok oldum ne dolmuş ne otobüs var o saatde ilçede oturmam ona keza taksi tutsam 200-300 lirayı bulur.
arkadaşım için can feda ama üzerimde o kadar nakit yok.
arabamız var eşim işe gidip geliyor.ve ben çok iyi kullanıcı değilim.eşim de şöförlüğüme güvenmiyor.tek gidemezsin kaza filan yaparsın arkadaşın seni görmeye geliyor ise atlasın taksiye gelsin diyor.
o kadar geç saatde geleceğini otobüse binince değil.bir gün önceden söylese idi.bizde ona göre bari bir şeyler düşünürdük.olmadı bi arkadaşımdan rica edeyim bende arada kaldım deyip bana kızıyor.
arkadaşıma durumu anlatan mesaj yazdım.tamam ben yakın bir ilde inerim otel de kalır sabah işe geçerim demiş.
yolda tabiki de arkadaşımı bırakacak değilim ama insan azıcık düşünür ..eşim perperişan dışarda kalıcak gecenin köründe ulaşım için napıcaz bilmiyoruz...zor durumda kaldık..
aradım tekrar durumu anlatmak için o hala ertesi gün işe gideceğinin derdinde ..ya ben hamileyim birde ben olsam asla kalmam evli arkadaşımın evinde..eşinin evden göndertmem .

Merhaba Kızlar ..
Eski işyerinden arkadaşım bulunduğum ile iş sebebi ile iki günlüğüne geliyor muş bana nazikçe misafir kabul edermisin diye sordu.sağolsun..hazırlık yemek vs hazırladım
Yalnız gece geç saatde burada olacağını söylemedi ben akşam 8 e ayarlamıştım kendimi.çünkü o saatde aracının inceğini söyledi.Gece 1 deyince şok oldum ne dolmuş ne otobüs var o saatde ilçede oturmam ona keza taksi tutsam 200-300 lirayı bulur.
arabamız var eşim işe gidip geliyor.ve ben çok iyi kullanıcı değilim.eşim de şöförlüğüme güvenmiyor.tek gidemezsin kaza filan yaparsın arkadaşın seni görmeye geliyor ise atlasın taksiye gelsin diyor.
o kadar geç saatde geleceğini otobüse binince değil.bir gün önceden söylese idi.bizde ona göre bari bir şeyler düşünürdük.olmadı bi arkadaşımdan rica edeyim bende arada kaldım deyip bana kızıyor.
arkadaşıma durumu anlatan mesaj yazdım.tamam ben yakın bir ilde inerim otel de kalır sabah işe geçerim demiş.
yolda tabiki de arkadaşımı bırakacak değilim ama insan azıcık düşünür ..eşim perperişan dışarda kalıcak gecenin köründe ulaşım için napıcaz bilmiyoruz...zor durumda kaldık..
aradım tekrar durumu anlatmak için o hala ertesi gün işe gideceğinin derdinde ..ya ben hamileyim birde ben olsam asla kalmam evli arkadaşımın evinde..eşinin evden göndertmem .

Eşiniz neden evden gidiyor ki? Ya da arabanız varmış, neden eşinizle gidip almıyorsunuz? Bu noktaları pek anlayamadım.

Gece 1 de gelecek sabah işe gidecek...
Bence bu kadar büyütmeyin gitsin kalsın otelde...

Bir şeyi tam anlatmayı becerebilseydi o arkadaşınız,
Sizde ona göre tebrinizi alırdınız..
Amann bırakın kalsın hoteldee :51:

Merhaba Kızlar ..

Anlamadığım birşey neden siz taksi tutmak istiyorsunuz? Madem gelecek, e taksiyi de kendi tutacak çekinceniz nedir doğru olan evli bir bayanın evinde asla kalınmaması zaten, bırakın doğru olan gerçekleşsin, gitsin otele:31:

otelde kalsın
evli bayanın evinde ne işi var anlamıyorum
burda öyle şeyler okuyoruz ki ben eve misafir kabul etmeye korkar oldum:26:

Bizimde almanyadan misafirler gelir.
Başka bir sehire inerler .
Gelin bizi alin buradan.
Kendileri asla gelmezler oradan.
Bizim arabayla gitsek sigmayacagiz 6 kisiler illa otobüs bileti aliyoruz her sene en az 3-4 defa .
Ay cok dusuncesizler.
Onlar oyle dedikten sonra biz ne diyelim ki.
Birakin otelde kalsin.

Valla ben yorumları okuyunca şok oldum. Bilmediği yere geliyor galiba tek tanıdığı sizsiniz arayıp rica ediyor. Keşke siz kendinizi 8e ayarlayacağınıza kaçta ineceksin diye önceden soraydınız yahu.
Birde araba var madem neden eşinizle ikiniz gidip almıyorsunuz arkadaşınızı?
Ki ikincisi neden arkadaşınız geliyor diye eşiniz evden gidiyor?
Bunu asla anlayamam kusura bakmayın.
Ben olsam kaçta geleceğini sorar, ona göre eşime söyler beraber almaya gider, sonra önceden hazırlamış olduğum odayı ona verir her zamanki yaşantıma devam ederdim. Sofraya da 2 gün 1 tabak fazla koyardım. Akşamları da balkonda eski günlerden konuşup dedikodumu yapardım. ne yani bu? bence biraz ayıp olmuş arkadaşınıza.

Bende sorunu anlayamadım eşinizle beraber gidip alın bence yazık bir bayan o da tek başına. He evden eşiniz gitmesine gelince neden gidiyor eşiniz? Yani eğer arkadaşınızın böyle bir talebi varsa terbiyesizlik. Yok siz ben ikisini aynı evde yatırmam diyorsanız da çok büyük ayıp.

Valla ben yorumları okuyunca şok oldum. Bilmediği yere geliyor galiba tek tanıdığı sizsiniz arayıp rica ediyor. Keşke siz kendinizi 8e ayarlayacağınıza kaçta ineceksin diye önceden soraydınız yahu.
Ben olsam kaçta geleceğini sorar, ona göre eşime söyler beraber almaya gider, sonra önceden hazırlamış olduğum odayı ona verir her zamanki yaşantıma devam ederdim. Sofraya da 2 gün 1 tabak fazla koyardım. Akşamları da balkonda eski günlerden konuşup dedikodumu yapardım. ne yani bu? bence biraz ayıp olmuş arkadaşınıza.

sonuna kadar katılıyorum. banada bir arkadaşım ki özellikle eski bir arkadaşım samimiyetim ne olursa olsun seve seve kabul ederim. bu kadar sorun yapmam ki yapmadım da. bende evliyim.. eşimde çok sever misafiri. belli ki kızacağız tek sizi yakın olarak görmüş ve aramış 2 gün misafir edermisin diye.. yolda bırakmak biraz ayıp olmuş diye düşünüyorum.

Vayy be gittikçe bu güzel ülkemin en güzel özelliklerini kaybediyoruz, anlayış, misafirperverlik, hoş görü, güler yüz ... hepsi uçmuş gitmiş yok olmuş. Yazık ben arkadaşınıza üzüldüm, sizi dost arkadaş bilmiş aramış rica etmiş, yanlış insana güvenmiş.

Ben öyle bir durumda, arkadaşım otobüsün kaçta gelecek diye sorardım. Ona göre arabamda varmış madem, o saatte eşimle beraber gider arkadaşımı alırdım. Eve geldiğimizde, aç olup olmadığını sorar, eğer açsa hafif kahvaltılık bir şeyler hazırlardım. Sonra hazırladığım odasına buyur ederdim. Ayrıca merak ettim, eşiniz neden perperişan dışarıda kalıyor?

Herkesin içi fesatlık dolmuş, inanamıyorum gerçekten. Bekarken hiç bir evli arkadaşımın eşine yan gözle bakmadım, evlerine gittiğim de oldu. Aynı şekilde ben evlendim, gerek eşimin arkadaşı gerek benim her zaman kapımız açıktır. Evime davet ettiğim insan hakkında acabalarım olamaz, hele ki eşim ile ilgili asla , en ufak bir şüphem olsa aynı yatakta yatamam.

Bir de mesela, Bursa'da terminal benim oturduğum yere uzak, uzak derken taksi 40-50 falan yazar sanırım. Gece 1'de otobüsten inen bayan arkadaşıma taksi tut diyemem, bana düşen imkanım varsa gidip almaktır. Aracım yoksa, zaten o da anlayacaktır. Taksi ile gelir. Ama çok misafir karşıladık ailemle de, hep gidip terminalden almışızdır. Misafire yapılması gereken budur, benim kitabımda bu yazar.

çok güzel yorumda bulunmuşsunuz, aynen katılıyorum..
konu sahibi arkadaşım olayı çok büyütmüşsünüz, madem arabanız var kırk yılın başında bir fedakarlık yapıp, arkadaşınızı eşinizle almaya gitseniz ne olacak sanki..birine yardım etmek bu kadar zor mu?
ayrıca kocanızı evden ne diye gönderiyorsunuz, misafirin evli bir eve gitmesinde ne gibi bir sakınca olabilir ki, bırakın bu olumsuz düşünceleri allah aşkına, misafir ağırlamak sevaptır, hem de Ramazan ayındayız..
ne deyim bilemedim, ama değerlerimizi kaybetmişiz ben bunu anlıyorum yorumlardan..
ben artık hep çekinerek gideceğim sanırım evli arkadaşlarım evlerine..

bende son mesajlardaki arkadaşlar gibi düşünüyorum..
gidip alabilirsiniz arabanız var madem...
arkadaşın yakın bulmuş rica etmiş...
ayıp olmuş bence...

Sizde kalmayı düşündüğüne göre sizi yakın buluyor demek ki. Kırk yılın başı bir şey rica etmiş. Şoförlüğünüze güvenmiyorsanız, eşinizle bir güncük uykunuzdan 1 saat feragat edebilirdiniz bence.
Bunu bu kadar dert edip, üzerinde bu kadar düşündüğünüze göre siz sorun ediyorsunuz demek ki bu meseleyi.
Arkadaşınız da kırılmış zaten, otelde kalmayı düşünüyormuş. Artık dert etmenize gerek yok, sorun çözülmüş misafir gelmiyor.

Son düzenleme:
arkadaşının yaptığı hem bencillik hem düşüncesizlik ama eşin neden evden gidecek onu anlamadım?

evli insanların evine bekar arkadaşları 1-2 günlüğüne gelemeyecek mi yani,ne var ki bunda?

Davetsiz misafir düşüncesizlik orada hemfikirim, gece 1' de gelmeyi rahatça söyleyip karşısındakini düşünmeyene de arkadaş demem ben, yalnız siz neden kaçta geleceksin demediniz? Ben olsam önce bunu sorardım. Evli insanın evinde bekar bayanın ne işi var cümlesi de benim mantığıma ters bir cümle, bekarken yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyip evlenince sırf evlendiğim için, sırf eşimin kaşı gözü için arkadaşlılığımımı bitireceğim? Ya da sınırlandırma getireceğim? Ev olmaz cafe de olur. Gece olmaz gündüz olur. Bu şekilde davrananların başına bişey gelmiyor da hep arkadaşıyla sıkı fıkı olan, bekar arkadaşını yatıya misafir eden insanların mı başına geliyor aldatılmalar? Bu tarz düşünceleri aşırı saçma ve anlamsız buluyorum. O yere göğe sığdıramadığımız adamcıkları pamuklara da sarıp sarmalayalım kimse görmesin, almasın mazallah aklını çelmesin..

Son düzenleme:
Vayy be gittikçe bu güzel ülkemin en güzel özelliklerini kaybediyoruz, anlayış, misafirperverlik, hoş görü, güler yüz ... hepsi uçmuş gitmiş yok olmuş. Yazık ben arkadaşınıza üzüldüm, sizi dost arkadaş bilmiş aramış rica etmiş, yanlış insana güvenmiş.

Ben öyle bir durumda, arkadaşım otobüsün kaçta gelecek diye sorardım. Ona göre arabamda varmış madem, o saatte eşimle beraber gider arkadaşımı alırdım. Eve geldiğimizde, aç olup olmadığını sorar, eğer açsa hafif kahvaltılık bir şeyler hazırlardım. Sonra hazırladığım odasına buyur ederdim. Ayrıca merak ettim, eşiniz neden perperişan dışarıda kalıyor?

Herkesin içi fesatlık dolmuş, inanamıyorum gerçekten. Bekarken hiç bir evli arkadaşımın eşine yan gözle bakmadım, evlerine gittiğim de oldu. Aynı şekilde ben evlendim, gerek eşimin arkadaşı gerek benim her zaman kapımız açıktır. Evime davet ettiğim insan hakkında acabalarım olamaz, hele ki eşim ile ilgili asla , en ufak bir şüphem olsa aynı yatakta yatamam.

Bir de mesela, Bursa'da terminal benim oturduğum yere uzak, uzak derken taksi 40-50 falan yazar sanırım. Gece 1'de otobüsten inen bayan arkadaşıma taksi tut diyemem, bana düşen imkanım varsa gidip almaktır. Aracım yoksa, zaten o da anlayacaktır. Taksi ile gelir. Ama çok misafir karşıladık ailemle de, hep gidip terminalden almışızdır. Misafire yapılması gereken budur, benim kitabımda bu yazar.

Yok canım gayet normal bunlar, dünyanın hali malum, neler oluyor. Hemcinslerimiz de haklı olarak önlem alıyorlar kendilerince eşleri bir yanlışa düşmesinler diye çünkü erkek aklıyla kadın aklı bir çalışmaz, erkekler kendilerini tutamaz bla bla bla.. :ssz:

Kocayı bulup arkadaşını, dostunu bekar evli diye katagorize edip bekarlarla iletişimini kesip ya da potansiyel suçlu gibi görenlere Allah akıl fikir ihsan eylesin ne diyelim.. :19:

Back
X