Hanimefendi sizi tanimiyorum. Cevap da yazmayacaktim, ama durmuyorsunuz. Ben sizin yaptiginiz tezin yarisini bir yerlerden cut-copy-paste yaptiginiz cumlesine karsi yorum yaptim, sizin yazdiginiz seyler harici bir sey bilmem mumkun degil. Size oturup akademik yazilar nasil yazilir dersi veremeyecegim ama okudugunuz makalelerden KENDI CUMLELERINIZLE yazar, referans verirseniz sorun yoktur. Ama okudugunuz makaleleri DIREKT YAZARIN CUMLESINI KOPYALARSANIZ referans gosterseniz dahi intihale girer. En basit tez yazma bilgisine sahip olup yuksek lisans tezi yazdiginizi umit ediyorum. Cut-copy-paste yaptiginizi yazan sizsiniz, buradan kendi cumlelerinize donusturdugunuz cikmiyor uzgunum. Tekrar edeyim, direkt kopyaladiysaniz referans gosterseniz dahi intihaldir. Kac yilinda bitirdiniz bilmiyorum ama ITU'ye bile 2016 gibi geldi dijital intihal kontrolu, oncesinde boyle bir mekanizma yoktu, jurinizin onayladigini dekanlik onaylayacaktir tabii ki. Artik tezler sisteme yukleniyor ve butun dunyadaki database'de benzerlik oranlari cikiyor. Butun tezde sadece 1 cumle bile tamamen kopyala yapistir olsun, intihal islemi uygulanir. Umarim anlatabilmisimdir.