Dayağı Hakeden Kızlarda Var

Tartışmaya açık bir konu. Korkudan öyle demiş olabilir ama ne olursa olsun bir kadın da "s... g..." şeklinde konuşmamalı. Ağzı leş insanlara tahammülüm yok. Bana göre böyle bir adamı hayatında barındırdığı için ve yardımcı olmaya çalışan birine küfrettiği için yediği dayak ona müstehak. Rahatsız olduysa da bunu farklı bir üslup ile dile getirebilirdi.

Dün akşam ablam eniştem ben eve dönerken, bi çift bağırış çağırış tartışıyor.çocuk tutmuş kızı silkeliyor filan birazdan dövecek belli.eniştem müdahale etmeye kalktıki çocuktan önce kız sanane lan sanane s... git diye enişteme küfür etti.inşallah dayağı yemiştir sonra o, gerçi kendi istiyor zaten dayağı
Yani kizin onu o arbedede ne psikolojiyle yaptigini bilemeyiz, normal degil tabi ki. Ama senin de sinir oldun diye insallah dayagi yemistir demen pek hos olmamis ;)

Vallahi geçenlerde bende bir cift gördüm.yaşlarida muhtemelen 17 18 falan.oglan kızı itip kakıyordu.Müdehale etsem bi dert,etmesem bi dert..çekip gidemedimde durdum izledim.izlendiklerini anlayınca artık utandılarda ayrıldîlar

Vallahi geçenlerde bende bir cift gördüm.yaşlarida muhtemelen 17 18 falan.oglan kızı itip kakıyordu.Müdehale etsem bi dert,etmesem bi dert..çekip gidemedimde durdum izledim.izlendiklerini anlayınca artık utandılarda ayrıldîlar
avm nin teras katında iki liseli sevgili kavga ediyor. Kız psikopat çıktı masada ki kulluk elinde kafanı patlatirim selam versede almayacan diye saydiriyor çocuğun sesi çıkmıyor :D

İşte gördüğümüz ilk aksilikte önyargılarımızı ortaya koyarsak sonuç bu olur. Densizin biri eniştenize laf sokuşturmuş ve olan tüm dayak yiyen kadınlara olmuş. Ne diyoruz özet olarak, dayak yiyen bir kadın görürseniz boşverin, hakediyordur dayağı.
Ne kadar yanlış.
Kardeşim o olay yanlıştır ama diğer olayda bir müdahaleniz hayat kurtarır. Lütfen en ufak aksilikte pes etmeyin.

+1

Enişte o an kurtardı diyelim, sonra bırakıp gitmeyecek misiniz? Belki daha kötü dövecek belki o şekilde tepki vermesi dayağını! hafifletecek.

İnsanları, iç yaşantıları, karakterleri ve psikolojik durumları bilmediğimiz her şey çok farklı olabilir.

Durumun daha farklı halleri karşımıza çıkabilir.
Yine de şiddet gören kişiye yardim eli uzatmak gerek.

Biri s.ktir git der
Birisi Allah razi olsun der, bilemeyiz.

Ancak dayak yediği halde kendisine olan saygısını kaybetmiş insanları ayırıyorum.

Dün akşam ablam eniştem ben eve dönerken, bi çift bağırış çağırış tartışıyor.çocuk tutmuş kızı silkeliyor filan birazdan dövecek belli.eniştem müdahale etmeye kalktıki çocuktan önce kız sanane lan sanane s... git diye enişteme küfür etti.inşallah dayağı yemiştir sonra o, gerçi kendi istiyor zaten dayağı
Sizden sonra evet muhtemelen yemiştir o dayağı.
Hakeden kızlar falan demek doğru bir tabir değil bence ama o kıza ve onun gibilere müstehakmış diyebilirim ben. Hadi kız o an korkudan, olay büyümesin diye enişteni uzaklaştırmak istedi diyelim, "sana ne lan s..g.." nedir? Öyle mi söylenir? Bu üslubun hangi zihniyetten çıkabileceği belli, kimse kimseyi kandırmasın. "Tamam, neyse, sakin olun, kavga etmeyeceğiz biz" deyip uzaklaştırsa hadi neyse.

Ben sokakta böyle bir olayla karşılaşsam ki daha önce karşılaştım birkaç kez, müdahale etmem, hiç araya girmem. Çok kötü bir durum varsa ortada en fazla polisi ararım, o kadar. Tek başıma araya girsem herif beni de dövmeye kalkar manyak çünkü. Kampüste kaç kere kızları hırpalayan erkeklerle karşılaştım, kimse de müdahale etmiyordu. 2016 yılında üniversiteye gelmiş, elin oğlunun sokak ortasında kendisini hırpalamasına izin veriyorsa, imdat! diye bağırmıyorsa o da onun sorunu. Karışınca s..g.. oluyorsun çünkü. Müdahale etmeyin, sallayın gitsin demiyorum tabi yanlış olmasın ama bu da böyle bişey işte.

Adam hem yardim etmeye calismis, hemde bir suru laf isitmis.. vayyy be bunu soyleyende bir bayan..

Sevgilisiyle barismak için fırsat diye mi baktı ki.
Her şartta senin arkandayim gibi.
Saf slk.
Hatta off snn be slk.

Dunde biz görduk bide üst üste iki olay eşimle noluyo ya millete dedik. Kadın adama sen adammısın erkekmisin elimi tutmuyor sun sonra bana neden tutmuyorsun falan diye bir cemkirdi meydanın orta yerinde bide adam izbandut gibi dedim bu şimdi dayak yemezse iyidir bu adam bukadar rezilliğe susa susa gidiyor. Sadece abla bu da benim elimi tutmuyor didim eşimden için. 5 dk geçmedi başka bir çift girmiş birbirine yine meydanda. Dun bişey vardı demek ortalıkta.

Var öyle bir tokat yiyince diğer yanağını uzatan kızlar. Zamanında çok samimi arkadaşımda bunu yaşadım. Gözümün önünde kızı saçından tuttu ve benim sinirden gözlerim doldu müdahele etmeye kalkıştım. Sonrasında onlar öpüşüyordu. Tramvayı tek başıma yaşadım anlayacağınız.

Kadın veya erkek olsun, hiç bir insan ve hayvan dayağı hak etmez ama karşımızda ki insanlar buna razı geliyorsa da yapılabilecek hiç bir şey yok.

Karşı apartımanımın zemin katında orta yaşa yakın bir çift var, adam kadını dövüp duruyor ve yapabildiğimiz tek şey polisi aramak ama artık bunu da yapmıyoruz neden derseniz en son dayak olayından sonra polis geldiğinde, polisleri gönderdikten sonra sokağa çıkan ablamız avazı çıktığı kadar bağırıp küfür ederek ***im sizin belanızı benim kocam o ulan ***pular diye naralar atmıştı ve ağzımız açık kalakalmıştık. E buyur otur ye o zaman dayağını biz ne? Ama tabii kurunun yanında yaşıd a yakmamak lazım.

ben birebir arkadaşımdan gördüğüm için maalesef hak veriyorum bu düşünceye
insan önce kendini kurtarmak isteyecek istemeyince sen dışarıdan ne kadar yardım etmeye çalışırsan çalış boşa çıkıyor
psikolojik rahatsızlık gibi
benim arkadaşım da böyle oldu
çocuk buna o......... dedi kaş... dedi ayrılmadı hırpaladı ayrılmadı bir defasında biz elinden zor kurtardık çocuğun
sonra bize söz verdi konuşmayacağım görüşmeyeceğim diye gitti bizden gizli görüştü bize düşman kesildi
en son çocuk bunu üniversite kampüsünün ortasında bir itti ki
bütün milletin dönüp bakacağı kadar kendi ayağı burkulana kadar üç hafta üzerine basamayacak hale gelene kadar ondan sonra kendine gelip ayrılabildi
bazen bir musibet bin nasihatten iyi oluyor
Kimse atlamasin ama oyle kadinlar gercekten dayagi hakediyor. Ve garip gelicek ama ben dahada dayak yemelerini istiyorum, dayak demiyelim dayak can acitir ama psikolojik baski diyelim. Bunu istiyorum cunku ancak o zaman boyle kadinlar " ey yetti canima " diycek raddeye gelicek ve ancak o zmn yolunu ayiricak o hayvandan. Ne kdr erken o kdr iyi.
Bende isterim hemcinslerimin gozlerini acip boyle hayvanlardan uzak durmalarini.
Ama o kdr kolay yapamiyorlar bunu cunku seviyorlar bik bik.
Belki psikoljik baski ve hafif bi dayak bezdirici olabilir.
Eninde sonunda normal hayata donerler belki boyle hayvanlara kul olmak yerine.

ben birebir arkadaşımdan gördüğüm için maalesef hak veriyorum bu düşünceye
insan önce kendini kurtarmak isteyecek istemeyince sen dışarıdan ne kadar yardım etmeye çalışırsan çalış boşa çıkıyor
psikolojik rahatsızlık gibi
benim arkadaşım da böyle oldu
çocuk buna o......... dedi kaş... dedi ayrılmadı hırpaladı ayrılmadı bir defasında biz elinden zor kurtardık çocuğun
sonra bize söz verdi konuşmayacağım görüşmeyeceğim diye gitti bizden gizli görüştü bize düşman kesildi
en son çocuk bunu üniversite kampüsünün ortasında bir itti ki
bütün milletin dönüp bakacağı kadar kendi ayağı burkulana kadar üç hafta üzerine basamayacak hale gelene kadar ondan sonra kendine gelip ayrılabildi
bazen bir musibet bin nasihatten iyi oluyor

Aynende oyle. Guzel fikir ayrica ufacik bi bilek kurtulmasi, eceline kosamaz boylelikle :)

Back
X