Dayak yedim, asagilandim, simdi de depresyondayim

konu sahibi arkadaşım dayak,tükürük ,hakaret vs. gibi olumsuzluklara maruz kalmışsın.bunar affedilir şeyler değil.emeğime acıyorum demişsin yaa birçok kişi bu sebeplerden ötürü çoluk çocuğuna rağmen evliliğini sonlandırıyor.bence hiç düşünmeden bu ilişkiyi bitirmelisin.adam sana yapabileceği tüm saygısızlıkları yapmış.zararın neresinden dönülse kardır.ayrıca yaşını da hiç dert etme.mutlu olabileceğine inandığın birileri ne zaman karşına çıkarsa o zaman evlenirsin.bu işn zamanı yok.yeter ki Rab'bim doğru insanları karşına çıkarsın.

ah cnm kım bılır kımler cıkar daha karsına ne ıyı ınsanlar cıkar.. ewlılıgın sewgılıykenkı gıbı surer gıder bana kalırsa.. eger oylle yasamak ıstemıosan ıyı dusun kararını wer. yasın daha genc hem daha saglıklı kararlar wermelısın yıne sen bılrsın cnm:31:

ya nolur kusura bakmayın, yaşım sizden de küçük... saygısızlık olarak algılamayın ama çok sinirleniyorum ve üzülüyorum şu durumlara...
sizinki bile bile lades oluyor. göre göre bile bile nasıl devam edersiniz onca hakarete küçük duruma düşmeye rağmen.
son sanş diye küçücük bir düşünce kırıntısı bile varsa aklınızda atın gitsin...32 çok ileri bir yaş değil.
nolur ezdirmeyın kendinizi yaa...vallahi kızıyorum kadınların kendılerine böyle davranılmasına izin vermelerine..
devam etmeniz için hiç bir elle tutulur neden yok.

niye saygisizlik adlediyim aksine cok dogru bir tespit. insan bazen kendine yetemiyor, yani baska biri benimle ayni durumda olsa onu en dogru sekilde yonlendirmeye calisirdim, ama olayin icindeyken ne yasadiginizi ve ne kadar dibe indiginizi farkedemiyorsunuz. siddet problemi yasayan kadinin bence yapabilecegi en buyuk hata bu konuyu cevresinden gizleyip kendi icinde cozmeye calismasi cunku boyle bir sey mumkun degil. kendi kendinize ancak en yanlis yolu secebiliyorsunuz, cunku siddet basli basina insanda travma yaratiyor ve saglikli dusunemiyorsun. burada bahsettigim ille de cok yogun siddet olmak zorunda degil ben psikolojik siddet de gordum ve o inanin daha da yaralayiciydi. ama butun bunlari farketmek sorunun bende degil karsimdaki adamda oldugunu gormek bile zaman aldi.
kendimizi elbette ezdirmemeliyiz ama seytan hep ayni kilikta cikmiyor karsimiza yani bu adam tinerci ya da sokak serserisi degil. piyano calar, caz dinler basarili bir muhendis, butun arkadaslarinca cok sevilen her ortamda sempatiyle karsilanan agzi iyi laf yapan ve lafi acildiginda erdemleriyle gurur duyan biri. esas sorun ve tehlike de burada zaten, yani ben cukura dustugumu bile farkedemeyecek durumdaydim. hala da bundan tam olarak siyrilabilmis degilim o nedenle burada baskaca insanlardan saglikli yorumlar almak pesindeyim.

cnm çok aklı başında bi bayansın..
nie böle bi adamla kendini yıpratasın ki...
piyano çalan yada caz dinleyen kazmalarda var...:52:
hiç uğraşma derim...

niye saygisizlik adlediyim aksine cok dogru bir tespit. insan bazen kendine yetemiyor, yani baska biri benimle ayni durumda olsa onu en dogru sekilde yonlendirmeye calisirdim, ama olayin icindeyken ne yasadiginizi ve ne kadar dibe indiginizi farkedemiyorsunuz. siddet problemi yasayan kadinin bence yapabilecegi en buyuk hata bu konuyu cevresinden gizleyip kendi icinde cozmeye calismasi cunku boyle bir sey mumkun degil. kendi kendinize ancak en yanlis yolu secebiliyorsunuz, cunku siddet basli basina insanda travma yaratiyor ve saglikli dusunemiyorsun. burada bahsettigim ille de cok yogun siddet olmak zorunda degil ben psikolojik siddet de gordum ve o inanin daha da yaralayiciydi. ama butun bunlari farketmek sorunun bende degil karsimdaki adamda oldugunu gormek bile zaman aldi.
kendimizi elbette ezdirmemeliyiz ama seytan hep ayni kilikta cikmiyor karsimiza yani bu adam tinerci ya da sokak serserisi degil. piyano calar, caz dinler basarili bir muhendis, butun arkadaslarinca cok sevilen her ortamda sempatiyle karsilanan agzi iyi laf yapan ve lafi acildiginda erdemleriyle gurur duyan biri. esas sorun ve tehlike de burada zaten, yani ben cukura dustugumu bile farkedemeyecek durumdaydim. hala da bundan tam olarak siyrilabilmis degilim o nedenle burada baskaca insanlardan saglikli yorumlar almak pesindeyim.
Demek ki beyefendi kendini satmasını,göz boyamasını çok iyi biliyor...Hani derler ya dışı seni içi beni yakar durumu sizinkisi... Benim eski nişanlım da böyleydi hemen hemen..Dışarıda çok romantik,tango dansının her çeşidini bilen ve çok iyi danseden,sürekli romantik sürprizler yapan vs vs..Çok şükür bu görüntünün altındaki iğrençliği görebildim sonunda ve kurtuldum..Siz de görüyorsunuz artık.....Bundan sonra daha doğru insanlarla daha doğru ilişkiler kuracaksınızdır ...

cnm kesinlikle hayatından çıkarmalısın...
daha sevgiliyken bunları yapan koca olunca nappmaz ??
arkadaşlarda yzmış...
nasıl baba olucak?
küfür şitted saygısızlık... çok zor..
bu kişi neden son şansın olsun ki ??
hayatın baharındasın neler neler çıkar karşına ...
elbet evlenir çocul çocuğa karışırsın...
bence o kişiyle bağını koparıp hayatın tadını çıkarmalısın...

ben de aman yaşım geçio çocuk doğurmalıyım die evlendim..
nasıl pişmanım anlatamam...
şimdide nasıl boşanırım die bakıyorum...
nolur harcama kendini...çocuk tamam harika bişey ama mutsuz evlilikte çocukta mahvoluyor :((((

oncelikle ictenligin icin tesekkur ederim. biz kadinlar bize bicilmis rolleri her ne sart altinda olursa olsun sorgulamadan kabul ediyoruz. bunun egitimimizle de alakasi yok. kadinin tek basina yasamasi fikri bize cok uzak korkutucu geliyor, elbette insan yalniz kalmak istemiyor ama aslinda yalnizlik kotu ve cileli bir evlilikten cok daha asil bir yasam sunuyor bize. ille cocuk ille evlilik olsun yas erdi kemale derken benim gibi dert cekme noktasina gelebilyoruz. ben sizi tebrik ederim bir yavrunuz var cunku. bundan boyle her ne cozum uretirseniz uretin hep guclu olasiniz, mutlu olasiniz dilerim.

oncelikle ictenligin icin tesekkur ederim. biz kadinlar bize bicilmis rolleri her ne sart altinda olursa olsun sorgulamadan kabul ediyoruz. bunun egitimimizle de alakasi yok. kadinin tek basina yasamasi fikri bize cok uzak korkutucu geliyor, elbette insan yalniz kalmak istemiyor ama aslinda yalnizlik kotu ve cileli bir evlilikten cok daha asil bir yasam sunuyor bize. ille cocuk ille evlilik olsun yas erdi kemale derken benim gibi dert cekme noktasina gelebilyoruz. ben sizi tebrik ederim bir yavrunuz var cunku. bundan boyle her ne cozum uretirseniz uretin hep guclu olasiniz, mutlu olasiniz dilerim.

saol cnm..ben tşkür ederim güsel dileklerin için...

umarım karşına seni hakeden saygılı terbiyeli efendi bi erkek çıkar...

hep mutlu olursun..(amin)

Demek ki beyefendi kendini satmasını,göz boyamasını çok iyi biliyor...Hani derler ya dışı seni içi beni yakar durumu sizinkisi... Benim eski nişanlım da böyleydi hemen hemen..Dışarıda çok romantik,tango dansının her çeşidini bilen ve çok iyi danseden,sürekli romantik sürprizler yapan vs vs..Çok şükür bu görüntünün altındaki iğrençliği görebildim sonunda ve kurtuldum..Siz de görüyorsunuz artık.....Bundan sonra daha doğru insanlarla daha doğru ilişkiler kuracaksınızdır ...

bu tipler disardan hic renk vermiyor inanin o daha da sinir bozucu, bir de insanin inanci kalmiyor yani bu adam boyleyse digerlerinden neler beklenmez ki psikolojisine burunuyorsunuz.

arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim degerli fikirleriniz icin, iyi ki paylastim duygularimi gercekten cok daha iyi hissediyorum. yasadiklarim hepimize ibret olsun istedim biraz da... dusuncelerinizi okumaya devam edicem gorusuruz iyi geceler...

Sakın sakın sakınnnn kohibito!!!! Eğer bu adamla evlenirsen kendine en büyük kötülüğü yapmış olursun :50: Evlenip boşanmak mı daha iyi yoksa şu anda ayrılmak mı? Mantıklı bir bayansın, sadece biraz cesarete ihtiyacın var, umarım yeterince faydalı olabilmişizdir :34:

zaten beni korkutan konulardan biri de bu. aslinda cocuklari cok seven bir adam profili ciziyor disardan bakinca yani sokakta gordugu cocukla bile oyun oynar falan cok iyi bir baba olacagi izlenimi veriyor disardan bakinca. ancak bazi insanlar disariya iyi olur, kendi cocugu soz konusu oldugunda bu sempatinin yerini bambaska seyler alabilir. birincisi beni cok fazla baski altina alacagini ongorebiliyorum yani cocuga bir sey olsa suclu ben olacagim ikincisi cocuk en ufak basarisizliginda gozden dusecek hatta karsilastirmalar yapacak bunu tahmin edebiliyorum cunku beni de baskalariyla karsilastimaktan cekinmedi iliskimiz suresince. en can alici konuysa cocuk en iyi ihtimalle siddete sahit olacak, siddet magduru olabilecegi bir senaryoyu dusunmek bile istemem ama bu da ihtimal dahilinde tabii bana yapan baskasina da yapabilir.

cevap sizde saklı zaten
daha önceki mesajlara da baktım bir kk üyesi şöyle yazmış "demek ki kendini dışarıya iyi satıyor" belki de dışarıdaki
çocuklara karşı olan tavrı da bunun gibi bir şey. kendi çocuğuna karşı nasıl davranacağını kim bilebilir ki yaşamadan
ama yaptıkları neler yapabileceğini de gösteriyor zaten
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

bence böyle bir evliliği tercih etmeyin mutluluğa bakın, zaten şimdiden böyle şeyler yapıyorsa kim bilir daha sonra napar. sevgiliyken bunları görmen daha ii olmuş bence ya evlendikden sonra öğrenseydin ve hamileyken.yada çocuk varken .bide ayrılmak isteyince çocuğuda vermez sana... allahdan hayırlısını dilee canım. kendini üzme elini sallasan ellisi göz göregöre bitirme hayatını derim

yazdıklarını okuyunca, "insanın kendisine verdiği zararı, başka hiç kimse veremiyor" diye geçirdim içimden.
32 yaşında yetişkin bir kadınsın, hala bu adamla evlenebilirim diye mi düşünüyorsun, buna ihtimal mi veriyorsun? hiç mi kendine saygın yok Allah aşkına. evli olmak marifet mi sanki? insan neden evlenir, mutlu olmak için değil mi? buna ihtimal vermiyorsan, ki yaşadıklarını okuyunca ihtimal veriyorsan da verme lütfen, ne anlamı var kendini aşağılatmanın? ilk başlarından beri bu sorunları yaşamışsın, uzatman hataymış, şimdi hatalı olan bu zamana kıyamayıp yazıktır emeklerime diyip hayatını karartma nolur.
çıkarken, nişanlıyken ayrı evlere gidilince unutuluyor herşey, özlem giriyor, hayallerine umutlarına kıyamıyorsun unutuyorsun herşeyi ama evlilik çok farklı birşey. hayatını mahvetme.

Canım benim ,seni çok iyi anlıyorum bende 32 yaşındayım ilişki evliliğe gidiyorsa başka bir gözle bakıyorsun çocuk için son şans diye düşünüp biçok şeyi sineye çekiyorsun ki bütün bunları bende yaptım ,dayak yemedim ,aşşağılamasına izin vermedim ama maddi manevi başka çektiklerim oldu ve bu beni çok yıprattı ,hiçbir evlilik ve çocuk bizden daha kıymetli olamaz sana bu şekilde davranmasına izin verme ,böyle biriyle çocuk büyütülmez .Önce kendini düşün allah hayırlısını çıakrsın karşına ....

arkadaşım sakın değişmesini bekleme bence bunları evlenmeden yaşaman senin için bi şans. yaşın daha genç karşına sana değer verecek kimler gelecek sen güçlü dur kendine güven bırak bu ilişkinin elle değil hiç bi yerle tutalcak yeri kalmamış. senin geçmişini kimsenin sorgulama hakkıda yok hele ki dayak varsa asla katlanılmaz. Çocuğunla oturup ilerde birlikte dayak yersin..

şimdiden böyleyse evlendikten sonra ne sana nede evladına rahat vermez güzelim...
bırak boşver....
tıp ilerledi artık anne olursun...
hayırlısıyla sana saygısı olan bi adamda çıkar karşına...
anlattıkların çok küçük düşürücü şeyler....
gururundan taviz verme..
mutluluklar

canım bencede evlenme,bu işler nasip kısmet işi daha sonra karşına belki daha iyi biri çıkar,sakın evde kalırım deyip üzülme

32 yaşındasın yaşın daha genç,erkek arkadaşınla mutlu olabileceğini sanmıyorum sen bilirsin tabi ama kimi zaman ne kadar sevsekde mantığı devreye sokmalıyız hakkında hayırlısı olsun

MazoSistmisiniz??? Size daha iliskinin basindan baslayarak resmen zulüm eden ,aci veren bir adamla hala ayrilmadiysaniz,,,evet evet mazoSistsiniz!

Back
X