Dayak yedim, asagilandim, simdi de depresyondayim

Belli ki çok aklı başında, eğitimli, iletişim becerisi yüksek ve kendine değer veren bir kadınsınız. Peki bundan sonraki yol haritanız nedir? KK aracılığıyla kendi içinize yaptığınız bu yolculuk nerede son bulacak? Kendinizi yeniden kazanmakta kararlı mısınız yoksa tüm bu psiko sosyal açıklama ve gerçeklikleri bir savunma mekanizması ve bağımlılığınızdan kopamayışın bir mazereti olarak mı kabul edeceksiniz?

Tesekkur ederim oncelikle. Bir dertten kurtulmak icin once onunla ilgili tespitler yapmak gerekiyor. Ben sanirim su an tespit asamasindayim. Artik saglikli cozumun ne olmasi gerektigini gorebiliyorum. Kendimi de bu saglikli cozume eskisinden daha yakin hissediyorum. Bu kadar dusunup tasindiktan, dogru laflar ettikten, isittikten sonra is iradeye kaliyor. Sanirim soyle dusunmek lazim aslinda boyle zor bir iliskiyi devam ettirmek icin de irade sahibi olmaniz gerekir yani bir yonuyle inatci olmalisiniz ki karsinizdakini degistirebileceginize o iliskiden mutlu bir yuva kurabileceginize dahi inanabilin. Simdi ben ayni iradeyi ve inadi bu iliskiden kurtulmak uzere gosterirsem sorun fiilen ve duygusal olarak tamamen cozulmus olacak. Yani is sozde kalsin istemiyorum, her ne olursa olsun geri donmeyecegim bu adama diyebilmek onemli olan.

bence adamın en iyi yönü ne olduğunu evlenmeden önce belli etmiş olması, düşünsenize bu durumu evlendikten sonrada öğrenebilirdiniz.
bu durumda adamın huyunu suyunu bildiğinize göre evet bu adamla yaşayabilirim yada yaşayamam diyebilmek. eğer yaşayamam diyorsanız
emeğe falan bakmadan ayrılın sonuçta evlenip boşanıyor insanlar, anlaşamayacağını anladığın bir kişiden ayrılmak kadar doğal bir şey yok.
ama istersen askerden geldikten sonra bir-iki aya daha dene çünkü askerden sonra erkekler değişir olgunlaşır diyorlar. birde askerden
sonraki durumuna bakarsınız eğer bir değişme yoksa kararınızı verirseniz.

arkadaslar burada yazdiklarinizi takip ediyorum uzun zamandir. Benim derdim de erkek arkadasimla. Tanistigimizda birbirimiz icin yaratilmis oldugumuzu dusunuyordum. Ne olduysa asiri kiskanclik patlamalari yasamaya basladi. Henuz ıliskinin ilk evresinde bile, yuzume tukuruldu, dayak yedim kufurler isittim ayrilmak istedim bu defa da pesimi birakmadi. Beni onceden yasadigim iliskiler icin suclayip durdu. Hayatimda daha once hic boyle bir problem yasamadigim icin soka girdim bana yaptigi rezillikleri algilayamadan kendimi sucladim durdum. Onu cok sevdim ama belki de beni ben olmaktan cikardigi, devamli manipule ettigi icin seviyorum sandim ve iliskimiz boylece 3 yilini doldurmus oldu. Son 6 aydir askerdeydi bu surecte de kavgalarimiz oldu ama belki de ipleri tamamen koparmamak icin oncekine nispeten daha saygili davrandigini gozlemledim. Bir de bu surecte cok sevdigim bir yakinimi kaybettim o sirada kavgali oldugumuz icin yanimda olmadi. Simdi askerden donmek uzere biz su an yine ayriyiz, devamli kavga edip ayrilip barisilan bir iliski cunku bu. Sunu da soylemeden gecemicem ailelerimizle de tanistik, annesi babasi cok tatli insanlar beni de cok sevdiler. Benim ailem de erkek arkadasimi sevdi cunku disaridan bakildiginda sempatik zeki bir adam. Gelin gorun ki gercekleri kimseye anlatamiyorum, anlatsam kendimi asagilanmis hissedecegim. Ben 32 yasindayim ve bu iliski evlilige gidiyordu isin bu yonu de var tabii, yani bu belki de evlenip cocuk sahibi olmak icin son sansim... Ama evlenecek olursam basima gelecekleri de ongorebiliyorum... Galiba sizin desteginize ihtiyacim var bu adamdan kurtul demenize belki de... Son 3 senedir yasadigim seyler psikolojimi o kadar bozdu ki aklimi toparlayip saglikli dusunemiyorum simdi gelse geri donebilirmisim gibi de hissediyorum bir yanimla. Son ayrilik nedenimiz de beni lise arkadasim diye tanistirdigi kizin aslinda eski sevgilisi oldugunu ogrenmem. Bu sonuncusu sacma bir ayrilik nedeni gibi gorunebilir ama sanirim bardagi tasiran son damla oldu. Hikaye tabi cok daha uzun ve cetrefilli ama kisaca icimi dokmus oldum ... Hepinize
simdiden tesekkurler

çok fazla benzer şeyler yaşamısız bende sevgilim tarafından hırpalandım dayak yedim karşılıklı oldu tabi ama iş çıgırından çıktı eski ilişkilerimi sorun eder durur kısakançlık diz boyu saçma sapan kavgalar ayrılmak istiyorum ama bırakmıyor çok mutsuzum ben ne yapacağımı bilmiyorum seni okuyunca yazmak istedim.yanlız değilmişim

çok fazla benzer şeyler yaşamısız bende sevgilim tarafından hırpalandım dayak yedim karşılıklı oldu tabi ama iş çıgırından çıktı eski ilişkilerimi sorun eder durur kısakançlık diz boyu saçma sapan kavgalar ayrılmak istiyorum ama bırakmıyor çok mutsuzum ben ne yapacağımı bilmiyorum seni okuyunca yazmak istedim.yanlız değilmişim

Ayrilmak isteyince birakmadigi icin 3 seneye uzadi benim iliskim de. Bana kalsaydi ilk problemde cekip gitmis, coktan onu unutmus, yeni bir hayata baslamis olurdum. Buna izin vermiyolar, bir sure sonra da bu davranisin sevgi yuzunden oldugu yanilgisina kapilmamiza neden oluyorlar. Oysa ki insan sevdigi seye iyi davranir, onu mutlu gormek ister. Bu tip erkekler islerine gelince her konuyu oyle guzel manipule ediyor ki ... sana tavsiyem birak o kendi dusuncelerinde bogulsun, sen kendini koru, sagliksiz dusuncelerin, davranislarin seni etkilemesine izin verme cunku biliyorum ki insan hic olmayacak seyleri 100 kere isitince artik bunlarin gercek olduguna inanmaya, kendini suclamaya basliyor ki en tehlikelisi bu. Buna izin verme. Bir de ayrildiktan sonra depresyona giriyor insan ki bu daha da fena, boyle biri icin aci cekmek insanin gururuna daha cok dokunuyor. Ayrilinca hep iyi yanlarini hatirlamaya basliyorsun bu doganin bize oynadigi bir oyun. Bu tip iliskilerde ozellikle ayrilik sonrasi icin de herseyi zamana birakma durumu yeterli olmuyor, cunku kabul edelim beynimiz bir suredir negatif yonde manipule edildi ve bundan kurtulmak icin daha etkili yontemlere ihtiyacimiz var. Kesinlikle cok iyi konsantre olacagin bir konuya odaklanip zamanini, enerjini ona vermeni tavsiye ederim. Insanin akli gercekten toparlaniyor, celiskilerden uzaklasiliyor. Tabi bu tavsiyeleri kendime de veriyorum seninle de paylasmak istedim...

Ben merak ettim sizi. Ayrıldınız mı? Devam ediyor musunuz ? Mutlu musunuz ?

Canim 32 yas gec degil insanlar 20 yasinda da 30 yasinda da 40 hatta nineler dedeler nile isteyince inan talibi cikiyor evleniyorlar. Yetiskin olduktan sonra her yasta evlenilir. Sen ona harcadigin 3 yilda kimlerle tanisirdin:D Ayril suslen puslen etrafina bakin arkadaslarin seni birileriyle tanistirsin , bir flort et bakalim yeni insanlarla tnis bol bol. Kurslara yazil aktivitelere katil gezilere cik. Sonra elbet kismetini bulcaksin.

Millet evlenmis oluyor, cocugu oluyor, ailesi sahip cikmiyor, kendisinin de maddi dayanagi olmuyor, oyle cekiyor erkek arkadasin gibileri.. sizin aranizda hic bir bag yokken bu akdar kendini ezdirdiysen sonrasini ddusunemiyorum.. ayrica evlilik ve cocuk icin neden son sansin olsun.. bu kadar degersiz misin?? boyle bir adamdan cocuk yapmanin sana ve cocuguna faydasi olacak mi??

Hayatin kotu oldugu kadar da iyi suprizleri de var.. kesinlikle birakin o sahisi.. yolunuza bakin.. pesinizi birakma gibi bi durumu olamaz.. bir kosar iki kosar sizde gereken onlemleri alirsiniz hic birsey olmaz..

kendinize siz kiymet vermezseniz kimse size vermez o kiymeti

Ben merak ettim sizi. Ayrıldınız mı? Devam ediyor musunuz ? Mutlu musunuz ?

Bu iliski icinde o kadar cok ayrilip barisildi ki artik o duygular da birbirine girdi. Yani 3 haftadir gorusmuyoruz ve ben artik o geri gelse dahi donmemek uzere aklimi tamamen arindirmaya calisiyorum. Cunku daha once bir sekilde ikna oluyordum ya da kendim donuyordum cunku kendimi yalniz hissediyordum aliskanliklarim vardi, bir de etki altindaydim yani bana deger veren de degersiz davranan da oydu ve onu referans almaya baslamistim. Kendi degerimi unutmustum.
Bu defa tamamen kararli olmak istiyorum, sanirim birkac ayda oturacak bazi seyler.

Millet evlenmis oluyor, cocugu oluyor, ailesi sahip cikmiyor, kendisinin de maddi dayanagi olmuyor, oyle cekiyor erkek arkadasin gibileri.. sizin aranizda hic bir bag yokken bu akdar kendini ezdirdiysen sonrasini ddusunemiyorum.. ayrica evlilik ve cocuk icin neden son sansin olsun.. bu kadar degersiz misin?? boyle bir adamdan cocuk yapmanin sana ve cocuguna faydasi olacak mi??

Hayatin kotu oldugu kadar da iyi suprizleri de var.. kesinlikle birakin o sahisi.. yolunuza bakin.. pesinizi birakma gibi bi durumu olamaz.. bir kosar iki kosar sizde gereken onlemleri alirsiniz hic birsey olmaz..

kendinize siz kiymet vermezseniz kimse size vermez o kiymeti

Cok haklisin gorunurde hicbir bagim yok ben zaten tek basima yasiyorum cok sevdigim bir isle ugrasiyorum, hayatimi kendi gelirimle cekip ceviriyorum. Kurumsal bir bagimiz ya da cocugumuz da yok. Bu durumda bu insana nasil olup da bu kadar taviz verdigimi ben de kendime aciklayamiyorum. Herhalde yalniz kalmaktan korkmanin otesinde bir anlami yok.

Canim 32 yas gec degil insanlar 20 yasinda da 30 yasinda da 40 hatta nineler dedeler nile isteyince inan talibi cikiyor evleniyorlar. Yetiskin olduktan sonra her yasta evlenilir. Sen ona harcadigin 3 yilda kimlerle tanisirdin:D Ayril suslen puslen etrafina bakin arkadaslarin seni birileriyle tanistirsin , bir flort et bakalim yeni insanlarla tnis bol bol. Kurslara yazil aktivitelere katil gezilere cik. Sonra elbet kismetini bulcaksin.

Bence de harekete gecmek lazim.

Back
X