Dayanamıyorum

Kitap okuyun ama aşklı-meşkli değil de aile ve toplum ilişkileri içerikli, sürükleyici kitaplar. Bana çok iyi geldi, kafamı çok dağıtmıştı. Radyo tiyatroları da öyle. Sakın çivi çiviyi söker mantığıyla gidip yeni bir ilişkiye başlamayın şu aşamada. Bir uğraş, evcil hayvanınız veya çiçekleriniz varsa onlarla şöyle bir iyice ilgilenin mesela.
Şener şen, ayşen gruda, kemal sunal, tarik akan filmleri izlemekde iyi geliyor. Erken kalkmak, yuruyus yapmakta.

Şener şen, ayşen gruda, kemal sunal, tarik akan filmleri izlemekde iyi geliyor. Erken kalkmak, yuruyus yapmakta.

Evet tabi ama artık ezberledik o filmleri :) normal zamanda zaten o kadronun birkaç takık olduğum filmi var öyle, bin kere olsa bin kere izlerim çevirip çevirip :) Ben bol bol gezdim(şehir içi) ama ne yalan söyleyeyim hiç iyi gelmemişti çünkü hep onunla gezdiğim zamanlar aklıma geliyordu, yalnız gezince, yürüyüş yapınca hele daha bir koyuyordu bana. O dönemde insan kafa meşguliyeti arıyor daha çok.

Evet tabi ama artık ezberledik o filmleri :) normal zamanda zaten o kadronun birkaç takık olduğum filmi var öyle, bin kere olsa bin kere izlerim çevirip çevirip :) Ben bol bol gezdim(şehir içi) ama ne yalan söyleyeyim hiç iyi gelmemişti çünkü hep onunla gezdiğim zamanlar aklıma geliyordu, yalnız gezince, yürüyüş yapınca hele daha bir koyuyordu bana. O dönemde insan kafa meşguliyeti arıyor daha çok.
Nasıl geçti?

Ben de yakın zamanda hatta yeni nişanlımdan ayrıldım daha doğrusu ben ayrılmak istemedim ilişkiyi tutan benmişim bırakınca koptu :) bahsettiğin kalp ağrılarını ben de yaşıyorum hemde çok fazla özellikle geceleri ve sabah ilk uyandığımda. Bize bunları yaşatıp üzen insanlarla zaten mutlu olmamız çok zordu. Ben iyi olacağımıza inanıyorum. Kimse kendimizden değerli değil, her şey geçecek inşallah :) Kimsenin kırdığı kalpte yanına kar kalmayacak elbet.

İlk yazdıklarımla. Birde bu konuyu bilmeyen yakınlarımla gezmek, oyunlar oynamak da iyi geldi çünkü konuyu bilen arkadaşlarınızla biraraya geldiğinizde illaki o konu açılıyor ve tam toparlandım derken başa sarıyorsunuz. Az ıslatmadım yastığımı gecelerce ki böyle bir şeye üzüleceğimi hiç sanmazdım. Ağlayın, açılın ama sürekli değil. Ve gerçekten zaman ilaçtır. Şu an sizin en büyük derdiniz bu anlıyorum o yüzden ne dense boş ama çok değil birkaç aya sizin için aslında en hayırlısının bu olduğunu anlayacaksınız.

Zaman nelere çare olmadı ki
Yanan ateşe su döküp söndürmedi ki

Herkesin bir kalp kırığı vardır
Zaman onu siler gider

Ben de yakın zamanda hatta yeni nişanlımdan ayrıldım daha doğrusu ben ayrılmak istemedim ilişkiyi tutan benmişim bırakınca koptu :) bahsettiğin kalp ağrılarını ben de yaşıyorum hemde çok fazla özellikle geceleri ve sabah ilk uyandığımda. Bize bunları yaşatıp üzen insanlarla zaten mutlu olmamız çok zordu. Ben iyi olacağımıza inanıyorum. Kimse kendimizden değerli değil, her şey geçecek inşallah :) Kimsenin kırdığı kalpte yanına kar kalmayacak elbet.
Allah sabır versin. Toparlanırız ama siz benim yaptığım hataya düşmeyin pişman olur döner diye beklemeyin. Pişmanım derse inanmayın. Bunlar değişik insanlar. Ne kadar kurtuldum dese de insan öyle haberini alınca çok koyuyor

Hayal kırıklıklarımız oldu ben pilates yaptım hatta doymadım Türkiye jimnastik fedarasyonundan eğitmenlik belgesi aldım:)meditasyon yaptım,arkadaşlarımla daha çok vakit geçirdim ,birsürü film izledim (kesinlikle romantik değil),psikoloğa gittim ,kitap okudum,çalıştım,bana verdiği çocuklarımıza verdiği zararı düşündüm ,ilahi adalete sığındım kısacası kendimi hiç boş bırakmadım deli gibi koşuşturma yaşadım yaşıyorum haber getirenlerle bütün bağlarımı kopardım (ki bu çok iyi geliyor)merak etme geçicek dolu dizgin yaşa asla kendini dinleme

Allah sabır versin. Toparlanırız ama siz benim yaptığım hataya düşmeyin pişman olur döner diye beklemeyin. Pişmanım derse inanmayın. Bunlar değişik insanlar. Ne kadar kurtuldum dese de insan öyle haberini alınca çok koyuyor
Zaten ona dair umutlarımı iyice yitiriyorum. Seni çok iyi anlıyorum ben şimdiden böyle bir şeyle karşılaşırsam naparım, nasıl dayanırım diyorum ama biz bunları düşünürken onlar bir güzel hayatlarına devam ediyor hem de öyle güzel devam ediyorlar ki. Biz burada kalp ağrısı sinir stres gözyaşı ile uğraşırken onlar çoktan kendi hayatına bakmışta gitmiş bile. İnşallah bunca üzüntüden sonra biz de mutlu oluruz inanıyorum her zorluğun yanında bir kolaylık vardır elbet :) Kendimize yeni uğraşlar bulmamız gerek meşgul olmamız lazım biraz bişeylerle sanırım :)

Mutlu olsunlar. Ne deyim tebrik ediyorum. Gamsızlık resmen. Bizden aldıkları mutluluğu yaşatsınlar başkalarına. İlahi adalet vardır umarım. İnşallah vardır. Şuan ayakta durmak için tek dayanak noktam bu.

Ben arkadaşlarımla dışarı çıkıp yeni insanlar (daha doğrusu erkekler) tanıdıkça kurtulmuştum vakti zamanında. İlla ilişki olmasına gerek yok, arkadaş olsun sadece sosyal ortam olsun çeşitlilik ufkumu açmıştı. Şimdi hayal gibi geliyor, sanki ben yaşamadım o günleri rüyamda görmüşüm gibi. Acı fiziksel hale bürünüyordu tıpkı söylediğin gibi, kalbim sanki ağzımda geziyordum kalp ağrısından. Ne kadar gereksiz şeylermiş zaman geçtikçe anlayacaksın.
Düşünmeme fırsat vermedim. Ne zaman boş kalsam acı çekiyordum. Aslında sanırım demem gerek çektiğim acılar için, yıllar sonra tam olarak ne çektiğimi dahi unuttum, biraz ezbere yazdım. İşte ben gibi olacaksın sonunda, zamanını boşa kaybetme.

Ben arkadaşlarımla dışarı çıkıp yeni insanlar (daha doğrusu erkekler) tanıdıkça kurtulmuştum vakti zamanında. İlla ilişki olmasına gerek yok, arkadaş olsun sadece sosyal ortam olsun çeşitlilik ufkumu açmıştı. Şimdi hayal gibi geliyor, sanki ben yaşamadım o günleri rüyamda görmüşüm gibi. Acı fiziksel hale bürünüyordu tıpkı söylediğin gibi, kalbim sanki ağzımda geziyordum kalp ağrısından. Ne kadar gereksiz şeylermiş zaman geçtikçe anlayacaksın.
Düşünmeme fırsat vermedim. Ne zaman boş kalsam acı çekiyordum. Aslında sanırım demem gerek çektiğim acılar için, yıllar sonra tam olarak ne çektiğimi dahi unuttum, biraz ezbere yazdım. İşte ben gibi olacaksın sonunda, zamanını boşa kaybetme.
Umut oldunuz :) bi an evvel geçsin zaman bende ne yaşamıştım be öyle saçma sapan diyebileyim

Ayrılıp mutlu mesut yeniden nişanlanmak. Daha 20 gün önce izne geliyorum seni görmeden gitmem diyen adam. Bu kadar yalancı olup bi de mutlu mesut yaşamak ne bileyim olabiliyo mu ya
Böyle bir adamdan kurtuldum diye sevinmek varken üzülmek niye ? Kimse sizden değerli değil.. ayrıca o mutluysa siz daha iyi bir yol çizip daha mutlu olun.. o üzülsün kaybettiklerine

Umut oldunuz :) bi an evvel geçsin zaman bende ne yaşamıştım be öyle saçma sapan diyebileyim
Hepimiz etten kemikteniz, nihayetinde insanız. Ne o senden, ne de sen ondan üstünsün. Nasıl yaptı, neden yaptı, nasıl hemen başkasıyla oldu düşünceleri sana hiçbir şey kazandırmaz. Nasılı nedeni yok sonuca bak. Hayat devam edecek, acıların gömülecek hatta üstüne kireç dökülecek. Anı olarak kalır biri acısını paylaştığında aklına gelir, tıpkı şuan benim yaşadığım gibi. Aslına bakarsan sevdiğin insanın yanında olup olmaması, ona yüklediğin anlamlar, hepsi senden kaynaklı. Sen olmasan onun için bu şekilde acı çeken, senin hayatını yaşayan, seninle tamamen benzer bir insan olmayacaktı.
Unutma, gerçek senin olayı nasıl algıladığındır. Acı çekmek istersen, acı çekersin. Ben istemiyorum, ne alaka deme. İleride bunu engelleyebilecek gücünün olduğunu ama neden engellemediğini anlamayacaksın. Herkes gibi sadece bir insanmış diyeceksin. Yanımda olmasının, benim olmasının ne önemi varmış ki diyeceksin. Sen ona anlam yüklemedikçe hiçbir anlamı yok o şahsın. Düşüncelerine söz geçirdiğin an kazanan tarafa geçersin.

Hepimiz etten kemikteniz, nihayetinde insanız. Ne o senden, ne de sen ondan üstünsün. Nasıl yaptı, neden yaptı, nasıl hemen başkasıyla oldu düşünceleri sana hiçbir şey kazandırmaz. Nasılı nedeni yok sonuca bak. Hayat devam edecek, acıların gömülecek hatta üstüne kireç dökülecek. Anı olarak kalır biri acısını paylaştığında aklına gelir, tıpkı şuan benim yaşadığım gibi. Aslına bakarsan sevdiğin insanın yanında olup olmaması, ona yüklediğin anlamlar, hepsi senden kaynaklı. Sen olmasan onun için bu şekilde acı çeken, senin hayatını yaşayan, seninle tamamen benzer bir insan olmayacaktı.
Unutma, gerçek senin olayı nasıl algıladığındır. Acı çekmek istersen, acı çekersin. Ben istemiyorum, ne alaka deme. İleride bunu engelleyebilecek gücünün olduğunu ama neden engellemediğini anlamayacaksın. Herkes gibi sadece bir insanmış diyeceksin. Yanımda olmasının, benim olmasının ne önemi varmış ki diyeceksin. Sen ona anlam yüklemedikçe hiçbir anlamı yok o şahsın. Düşüncelerine söz geçirdiğin an kazanan tarafa geçersin.
Bunu hemen başarmak istiyorum. Şu sızı geçince mi başarıcam yoksa başatınca mı geçicek. Şuan tek yapabildiğim dua etmek. Sanki başka hiçbir şeye mecalim yok

Daha kötüsü de olalirdi. Evlenirdiniz mesala, bi çocuğunuz olurdu bunları ondan sonra da yaşayabilirdiniz. O zaman bi de çocukla yeniden hayat kurma, çocuğun psikolojisi dertleriniz olurdu. Bu açıdan bakıp şükredin bence.

Ben mutlu olurken o ettiğini bulacak mı çok merak ediyorum. Yoksa yanına kar mı kalacak
Merak etme bu dünyada er yada geç ilahi adalet işliyor bunun okadar çok örneğini gördüm ki !Ama senin sızın geçince onun ne olduğu seni bile ilgilendirmez hale geliyor hayat seni hakeden değer veren bir insan çıkarınca karşına ohhh iyiki kurtulmuşum diyeceksin

Back
X