Hepimiz etten kemikteniz, nihayetinde insanız. Ne o senden, ne de sen ondan üstünsün. Nasıl yaptı, neden yaptı, nasıl hemen başkasıyla oldu düşünceleri sana hiçbir şey kazandırmaz. Nasılı nedeni yok sonuca bak. Hayat devam edecek, acıların gömülecek hatta üstüne kireç dökülecek. Anı olarak kalır biri acısını paylaştığında aklına gelir, tıpkı şuan benim yaşadığım gibi. Aslına bakarsan sevdiğin insanın yanında olup olmaması, ona yüklediğin anlamlar, hepsi senden kaynaklı. Sen olmasan onun için bu şekilde acı çeken, senin hayatını yaşayan, seninle tamamen benzer bir insan olmayacaktı.
Unutma, gerçek senin olayı nasıl algıladığındır. Acı çekmek istersen, acı çekersin. Ben istemiyorum, ne alaka deme. İleride bunu engelleyebilecek gücünün olduğunu ama neden engellemediğini anlamayacaksın. Herkes gibi sadece bir insanmış diyeceksin. Yanımda olmasının, benim olmasının ne önemi varmış ki diyeceksin. Sen ona anlam yüklemedikçe hiçbir anlamı yok o şahsın. Düşüncelerine söz geçirdiğin an kazanan tarafa geçersin.