• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayanılmaz kıskançlığım :(

Bahsettiğiniz durum hem sizin için hem de sevgiliniz için çok yorucu olmalı.

Sevgilinizden yana güven sarsacak bir şey olmadığı halde böyle davranıyorsanız; temelinde sizinle ilgili bir durumun yatıyor olabileceğini söylemek mümkün.

Güvensizliğinizin kaynağını düşünmenizde fayda var. Bu ilişki dışında, daha önce benzer duygu ve davranışları ne zaman yaşadınız? Nasıl baş ettiniz?

Çocukluk zamanlarınızda, size "değersiz" hissettiren birileri var mıydı çevrenizde mesela? Değersiz ve sevilmeye layık olmadığınıza dair bir inanç geliştirmiş olabilirsiniz.

Psikolojik bir destek almanızı tavsiye ederim. Kendinize dair temelde yatan işlevsiz inançları farkedip bunlarla çalışmanız önce kendinizle olan sonra da hayatınızdakilerle olan ilişkilerinizin düzenlenmesini sağlar.

 
Herkes agiz birligi etmiscesine "özgüvensizlik" diye tutturmus gitmis. Kiskancligin tek nedeni, özgüven eksikligi mi Allah aşkına?
 
Herkes agiz birligi etmiscesine "özgüvensizlik" diye tutturmus gitmis. Kiskancligin tek nedeni, özgüven eksikligi mi Allah aşkına?
Evet genelde ozguven eksikligi yada karsindakinin bir seyini gorursun guvenin sarsilir surekli takipta kalirsin.
 
Yemin ederim aynısı bende var. Tek farkım ben şifrelerini istemedim isteyemem de. Özeline girmeye hakkım yok. Askerde şu an ve çalıştığı yerin instagramda attığı bir şeyi beğenmiş bu hani korktun mu diyen kız var ya. Kız aşırı güzel. Gıcık kaptım ve çok kıskandım o kızı. Tabii uyuz oldum niye beğendin tamam onun kadar güzel değilim ama vs diye beynini yedim dedi ki ama iş için beğendim ne kadar beğeni olursa o kadar iyi daha çok müşteri çeker. Tabii ki inanmadım. Şimdi beğenisini geri çekmiş. Pişman mıyım evet :KK43:
Ama yapmamak lazım. Bir kere bir yerden sonra çocuk da diken üstünde yaşamaya başlıyor. Yazık. Çekiniyor çünkü ne yapsam yanlış anlaşılmam diye kendini parçalıyor. Basit bir şey söylesen bile çocuk artık alışmış sürekli uzun uzun açıklamaya başlıyor.
Bir yerden sonra sırf ilişkiniz için değil ama kendin için de. Sen o stresi unutabilirsin ama bedenin unutmaz. Stres yüzünden alerji olup hastaneye taşınan ve anneannesi stresten zona geçirmiş birisi olarak söylüyorum bu kadar takıntı iyi olmuyor.
Tabii şimdi diyeceksin ki sen kimsin yaptıklarına bakmadan akıl veriyorsun diye ama belki bir çözüm bulabiliriz topluca diye düşünüyorum.

Sence o kız aşırı güzel mi yani
Yapma yahu aşırı güzel miranda kerr falan yani
 
Herkes agiz birligi etmiscesine "özgüvensizlik" diye tutturmus gitmis. Kiskancligin tek nedeni, özgüven eksikligi mi Allah aşkına?

Bu denli bir kıskançlığın nedeni evet özgüvensizlik,bu kadar olmaz çünkü
Yoksa hepimizin zaman zaman içi gıcıklanıyodur neticede disardaki diğer adamlardan bir farkı bir albenisi olmuş ki beraberizdir ancak karşı tarafa bu denli baskı yapmak özgüvensizlik
 
En azından bunun farkindasin canım bu bile oldukça önemli seviyorum ne var canım bunda kiskaniyorum demiyorsun en azından.Kiskançlık=ozguvenen eksikliği canım kendini torpulemeye calis çok zor biliyorum. Eğer bunda başarılı olamazsan da terapi almamı tavsiye ederim. Ilişkiler de önce huzur canım gerisi hallolur
 
Daha önce yasadıgın ilişklerinle alakası olmus olabilir bu durumun bence güvensizlik mi yaşadın daha önce ki ilişkinde de bu adamda ya yaparsa die korkup arastırıyorsun
 
Evet genelde ozguven eksikligi yada karsindakinin bir seyini gorursun guvenin sarsilir surekli takipta kalirsin.

Bu denli bir kıskançlığın nedeni evet özgüvensizlik,bu kadar olmaz çünkü
Yoksa hepimizin zaman zaman içi gıcıklanıyodur neticede disardaki diğer adamlardan bir farkı bir albenisi olmuş ki beraberizdir ancak karşı tarafa bu denli baskı yapmak özgüvensizlik

Bence ilişki değil kişilik problemi sizinki.


Böyle hastalık şeklinde olunca büyük ihtimalle evet.

Katılmıyorum. Karşı taraf güven versin de o zaman görün bakalım kıskançlıktan eser kalıyor mu.
 
Nedir nedendir bilemem ama boyle devam ederseniz karpuz kabuğu meselesi olacak.ilişkinin temelinde güven olmadan yürümez.kişiliği önemli adamın.içinde varsa yakalanmadan da yapar.bunu bile öğrenmenin tek yolu zaman.biraz rahat olun.keyfini çıkarın ilişkinizin.adam şifrelerini bile vermiş size.kendinize güvenin
 
Kendine farklı uğraşlar mı bulsan? Yoksa gidişat psikologluk gibi.
 
Biz kocalarımızın şahsi özellerini bile karıştırmazken millet 5 aylık ilişkisinde dedektif kesiliyor
Yazık valla , tedavi olun.
 
Nedense merak ediyordum seni ne yaptı ne etti diye çok tatlı bir başlangıçtı çünkü☺️ Kendince uğraş vererek elde ettiğin bir ilişki ilk adım senden geldi gln bence o yüzden kafan karışık .ilişkinin keyfini çıkar ne onu ne kendini bu kadar yıpratma kötü şeyler çabuk duyuluyor merak etme bu kadar peşine düşmesende karşına çıkıyor aldatılırsan ,bıktırıp kaçırırsan daha çok üzülürsün
 
Bence hiç karsi tarafla ilgisi yok bu tamamen seninle ilgili ve yardim almalisin canim. Sen de söylemişsin zaten güvenini sarsacak bir şey olmamış. Ben de bir dönem senin gibiydim cebindeki fişlere bile bakıyordum (benim şüphelenmemi gerektirecek şeyler vardi ama.) Ve bu gittikce derinleşen bir duygu whatsapp ina baksan bu sefer aklina başka şeyler gelecek. Ben psikologa giderek üstesinden gelmistim. Tavsiye ederim.
 
Allahim yaa meslegi bile yok dogru duzgun birde senin yaptigina bak. Sen boyle yaparsan o kendini daha da bulunmaz hint kumasi sanacak.
Mesleği doğru düzgün olmasa bile değer verilmeli bence. Sonuçta insan ve çok şükür benimle. Ve garson diye küçümsediğimiz insan belki “yeterince düzenli” bir meslek sahibi olan kişiden daha iyi birisidir (ki öyle 2 senedir gördüm, ailemdeki ve çevremdeki daha iyi mevkiye gelmiş kişilerden görmediğim güzel davranışları gördüm)
Ama neyse arkadaşın konusunu meşgul etmeyelim
 
Back
X