• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayilari gibi karaktersiz...

Eşiniz zor bir insan. Oğlunuzda öyle ne yazık ki. Yapmanız gereken şey oğlunuza psikolojik destek aldırmak. Eşiniz inanmayabilir ama bu gerçekleri değiştirmez. Eşiniz içinde, acımasız olacak ama, vereceğim tavsiye şu; onun ailesindeki dinamikleri yoklayın; kusurları bulun ve gerektiği yerde kullanın. Ailesini savunması hiçbir şeyi değiştirmesin. Pabucun pahalı olduğunu anlasın. HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetir abla buraya bir uğrar mısın?

Geldim..
Eşinin davranışları normal değil,iki kardeşin kavgasına şahit olupta kendi evladı için bu çirkin sözleri söyleyebiliyorsa sadece yazıklar olsun demek düşer..
Zor bir karakter belli,helede eşinin annesine benzetmesi apayrı bir çirkinlik..
Kerndi ailesine dönüp bakması lazım,acaba nasıllar sanırsinki kraliyet ailesi..
Eşler arasında bu tarz yorumlar olmamalı çok çirkince üstelik..

Oğlu içinde durumu zor tedavi olup bir an önce iyileşmesi lazım..

sizin bir suçunuz yok. az bile yapmışsınız.
oğlunuz için o istemedikten sonra hiç bir şey yapamazsınız.
yılanın başını küçükken ezecektiniz.
eşinizin cahilliği işte.
küçücük aklıyla insanlığın varoluşundan bu yana var olan bir bilim dalını,
bilimlerin en kadimini çöpe atmış, oğlunuzun hayatıyla oynamış.
bu yaştan sonra bu kahırları çekip çekmemek size kalmış siz gayet aklı başında birine benziyorsunuz.

Ay nasıl üzüldüm anlatamam. Sizde birikmislik var çok haklısınız

Ahhh..ahhh..Benim dertlerim cok cok fazla anlat anlat bitmez.
Benim oğlum 20 yaşinda ,bende cogunuzun annesinin yaşindayim .Burda cok fazla genc bayanlar var bilmem ama akil yaşta değil baştadir diye buraya yaziyorum.
Oğlum cok zor bir cocuk .Dikkat eksiklik bozukluğu var. Birkere ilac ile denedik ve yan etkisi cok ağir olduğu icin biraktik.Yani tedavi görmedi.Bizde cahildik(özellikle babasi psikolojik rahatsizliklarin hic birine inanmaz,uydurmasyon der iradesizliğin paravani der )yani elllimizden kaydi oğlumuz. Bir tartişmada ani kontrolsüz öfke patlamalari oluyor.Etrafda ne varsa kirar döker ,duvari dekmeler ,bağirir cağrir kardeşini ezer hatta benide korkutuyor artik.
Kendine haksizlik edilmiş hissetiği icin cüzdanimizdan para calar.Sorgulariz asla kabul etmez birde onu sucladiğimiz için bize trip atar.Aşiri derecede para harcar kendi parasini kazaniyor artik.

Şimdi eşim gecen abim ve kardeşimle erkekler yemek yemeye gittiler.
Para ödenecek zaman abim herzaman ki gibi cimrilik yapmiş ve para ortaya koymamiş.Buna kardeşim sinirlenmiş .
Ikisi kapi önünde kavga etmeye başlamişlar .Bir yemek parasi yüzüne birbirlerine düşmanca ağir laflar etmişler.Eşim bana bunu evde anlatti .

Bir akşam oğlumla tartişiyoruz herzamanki gibi konular bizden para kaptirmalar ve agresif saygiz davranişlari .
"Niye böyle yapiyor bir türlü anlamiyorum " dedim.
"Dayilari gibi karaktersiz olduğu icin.Tamamen onlara cekmiş" dedi eşim.
Ben şok oldum ;sen ne diyorsun böyle.Bunlar nasil ağir laflar dedim.
"Ağir laflari o gün görecektin.Az daha birbirlerini bokslayacaklardi.Karşindaki kardeş mi değilmi hiç fark etmedi.
Oğlunda onlara cekmiş genetik.Ne dediğini kulaği duymuyor" dedi.
O gün üstüne gitmedim,üzüldüm hem eşimin dediklerine hem de abimin kardeşimin yaptiklarina.Eşim artik asla onlarla takilmak istemez.

Annem babam memlekete gittiler ,evlerinin arkasinda biraz ektikleri bahceleri var.Annem bana emanet etti her sene gibi.gideli 3 hafta oldu ve ben ikince kez gidecektim.
Cumartesi olduği icin önce eşime sordum bir programi varmi diye .Oda belki birazdan cikacağim dedi .Bende dedim ki cikacaksan hadi şimdi cikalimda benide bir bahceye birak dedim.Demez olsaydim.
"ayni annen gibisin bahce bahce diye diye yorulmadin .sanki 10 dönüm tarla var önünde .ne bitmez işlermiş."
Niye o yokken gitmemişsim nasil ona emri vakii yapa bilirmişsim.
Vallahi o an bende ipler koptu.Sinirimden kudurdum .
Annemi sevmek zorunda değilsin benide sevmek zorunda değilsin siktir ol git dedim.
Gecen oğluna dayilari gibi karaktersiz dedin şimdide bana tiksinirmiş gibi annen gibi oldun diyorsun dedim
Evet ben annem gibi oldum ve oluyorum malesef öyle ister beğen ister beğenme.
Sen hangi assaletten geldin senin genlerin Prenz Charlessinmi?
Yani bende malesef öfkemi kontrol aldina alamadim .Bağirdim cağirdim .
Eşim ise sakinliğini koruyarak bana sucluluk duygusu verdi.
Konuşmuyorum iki gün dür .

Şimdi ben kendimi sorguluyorum ben cok mu abarti davrandim?
Duymazliktan gelseydim daha iyi olmazmiydi?
Çok mu üstüne gittim kizlar?
Biliyorum biraz uzun oldu ama yoksa anlamak zor olurdu.Okuyanlara teşekür ederim Her fikir ve eleştiriye aciğim.
eşinizin yaptığı çok yanlış siz sinir patlaması yaşamakta haklısınız hiç bir tartışmada aileler öne sürülmemeli ablacım siz dik duruşunuzu sergileyin inş eşinizde pişman olur

Ahhh..ahhh..Benim dertlerim cok cok fazla anlat anlat bitmez.
Benim oğlum 20 yaşinda ,bende cogunuzun annesinin yaşindayim .Burda cok fazla genc bayanlar var bilmem ama akil yaşta değil baştadir diye buraya yaziyorum.
Oğlum cok zor bir cocuk .Dikkat eksiklik bozukluğu var. Birkere ilac ile denedik ve yan etkisi cok ağir olduğu icin biraktik.Yani tedavi görmedi.Bizde cahildik(özellikle babasi psikolojik rahatsizliklarin hic birine inanmaz,uydurmasyon der iradesizliğin paravani der )yani elllimizden kaydi oğlumuz. Bir tartişmada ani kontrolsüz öfke patlamalari oluyor.Etrafda ne varsa kirar döker ,duvari dekmeler ,bağirir cağrir kardeşini ezer hatta benide korkutuyor artik.
Kendine haksizlik edilmiş hissetiği icin cüzdanimizdan para calar.Sorgulariz asla kabul etmez birde onu sucladiğimiz için bize trip atar.Aşiri derecede para harcar kendi parasini kazaniyor artik.

Şimdi eşim gecen abim ve kardeşimle erkekler yemek yemeye gittiler.
Para ödenecek zaman abim herzaman ki gibi cimrilik yapmiş ve para ortaya koymamiş.Buna kardeşim sinirlenmiş .
Ikisi kapi önünde kavga etmeye başlamişlar .Bir yemek parasi yüzüne birbirlerine düşmanca ağir laflar etmişler.Eşim bana bunu evde anlatti .

Bir akşam oğlumla tartişiyoruz herzamanki gibi konular bizden para kaptirmalar ve agresif saygiz davranişlari .
"Niye böyle yapiyor bir türlü anlamiyorum " dedim.
"Dayilari gibi karaktersiz olduğu icin.Tamamen onlara cekmiş" dedi eşim.
Ben şok oldum ;sen ne diyorsun böyle.Bunlar nasil ağir laflar dedim.
"Ağir laflari o gün görecektin.Az daha birbirlerini bokslayacaklardi.Karşindaki kardeş mi değilmi hiç fark etmedi.
Oğlunda onlara cekmiş genetik.Ne dediğini kulaği duymuyor" dedi.
O gün üstüne gitmedim,üzüldüm hem eşimin dediklerine hem de abimin kardeşimin yaptiklarina.Eşim artik asla onlarla takilmak istemez.

Annem babam memlekete gittiler ,evlerinin arkasinda biraz ektikleri bahceleri var.Annem bana emanet etti her sene gibi.gideli 3 hafta oldu ve ben ikince kez gidecektim.
Cumartesi olduği icin önce eşime sordum bir programi varmi diye .Oda belki birazdan cikacağim dedi .Bende dedim ki cikacaksan hadi şimdi cikalimda benide bir bahceye birak dedim.Demez olsaydim.
"ayni annen gibisin bahce bahce diye diye yorulmadin .sanki 10 dönüm tarla var önünde .ne bitmez işlermiş."
Niye o yokken gitmemişsim nasil ona emri vakii yapa bilirmişsim.
Vallahi o an bende ipler koptu.Sinirimden kudurdum .
Annemi sevmek zorunda değilsin benide sevmek zorunda değilsin siktir ol git dedim.
Gecen oğluna dayilari gibi karaktersiz dedin şimdide bana tiksinirmiş gibi annen gibi oldun diyorsun dedim
Evet ben annem gibi oldum ve oluyorum malesef öyle ister beğen ister beğenme.
Sen hangi assaletten geldin senin genlerin Prenz Charlessinmi?
Yani bende malesef öfkemi kontrol aldina alamadim .Bağirdim cağirdim .
Eşim ise sakinliğini koruyarak bana sucluluk duygusu verdi.
Konuşmuyorum iki gün dür .

Şimdi ben kendimi sorguluyorum ben cok mu abarti davrandim?
Duymazliktan gelseydim daha iyi olmazmiydi?
Çok mu üstüne gittim kizlar?
Biliyorum biraz uzun oldu ama yoksa anlamak zor olurdu.Okuyanlara teşekür ederim Her fikir ve eleştiriye aciğim.
Oglununzun bu hali eşinle aranızdaki ilişkiden... sanirim eşinle problemleriniz var ve bu oğluna da yansimis... cocuklar genelde soylediginizi değil uyguladiginizi yapar.. Yani sizin yaptığınızı yapar sizi örnek alır... eşinizle problemlerinizi halledin yapamiyorsaniz bile en azından oglunuzun yanında davranmasini istediginiz gibi davranın. . Dedigim gibi konusmalariniz soylemleriniz değil sizin davranışlariniz oğlunuza kılavuz olacak... En basit örnek kendiniz sigara iciyorsunuz ama oglunuza kullanma zararlı diyorsunuz.. onun da düşüncesi "zararliysa annem yada babam neden içiyo demekki değil.. o halde bende icecegim" o yüzden içme demek yerine sizde kullanmayacaksiniz... Bu sadece örnek yani... Kısaca çocuk sizin söylediklerinizi değil davranislarinizi örnek alır. .. Bi konu daha ne kadar anne babasi da olsa cebinizden para alması çok büyük yanlış... İlerde kötü alışkanlıklara zemin hazırlıyor.. Bunun da altında illa büyük bir problem yatıyor... En önemlisi bu bir şekilde bu huyun dan vazgecirmeye çalışın... İlerde kendi zarar görür... başkasına yapıp hapse girebilir toplum içinde saygınlığı yeri olmaz..

Back
X