- 2 Ağustos 2023
- 32
- 9
- 3
- 30
- Konu Sahibi fidanboylu
-
Arkadaşlar merhaba.
Benim bir tane dayım var çok boş konuşuyor,her şeye saçma sapan olacak şekilde mutlaka yorumunu yapar,her şeye burnunu sokar.
Geçenlerde otururken,telefonumun yakınına oturmuş ben de farklı bir yerde oturuyordum.Telefonuma gelen bir bildirimi herkesin içinde sesli bir şekilde okudu,kimin gönderdiğini de söyleyerek.Mesajı sevgilim atmıştı.Mesaj normal o konu ile ilgili sıkıntı yok.
Fakat herkesin içinde okuması bana çok tuhaf ve saygısızca geldi,ama "dayı neden okuyorsun" dedim sadece.Onun üzerine sevgilini neden öyle kaydediyorsun ki ortada daha nişan vs yok diye bir şey söyledi,abes bir şey yoktu gayet normal bir şekilde kayıtlı bu arada çünkü evde falan ortada bırakırım herkes görür yani arayanı falan.Öyle sormasının üzerine gülümseyerek çok sakin bir şekilde "seni ilgilendirmez dayı" diye cevap verdim,gerginlik yapmadım yani.Öyle cevap verdiğim için benim terbiyesiz olduğumu ima eden konuşmalar yaptı,anneme babama "yetiştirme tarzınıza saygı duyarım" gibi şeyler söyledi.Sakladığın bir şey varsa öyle kaydetmeseydin ortada bırakmasaydın gibi şeyler söyledi.
Sizce saygısızlık mı yaptım ?
Herkes sınırını bilecek, ailede büyük-küçük demeden herkes sınırını bilecek.Arkadaşlar merhaba.
Benim bir tane dayım var çok boş konuşuyor,her şeye saçma sapan olacak şekilde mutlaka yorumunu yapar,her şeye burnunu sokar.
Geçenlerde otururken,telefonumun yakınına oturmuş ben de farklı bir yerde oturuyordum.Telefonuma gelen bir bildirimi herkesin içinde sesli bir şekilde okudu,kimin gönderdiğini de söyleyerek.Mesajı sevgilim atmıştı.Mesaj normal o konu ile ilgili sıkıntı yok.
Fakat herkesin içinde okuması bana çok tuhaf ve saygısızca geldi,ama "dayı neden okuyorsun" dedim sadece.Onun üzerine sevgilini neden öyle kaydediyorsun ki ortada daha nişan vs yok diye bir şey söyledi,abes bir şey yoktu gayet normal bir şekilde kayıtlı bu arada çünkü evde falan ortada bırakırım herkes görür yani arayanı falan.Öyle sormasının üzerine gülümseyerek çok sakin bir şekilde "seni ilgilendirmez dayı" diye cevap verdim,gerginlik yapmadım yani.Öyle cevap verdiğim için benim terbiyesiz olduğumu ima eden konuşmalar yaptı,anneme babama "yetiştirme tarzınıza saygı duyarım" gibi şeyler söyledi.Sakladığın bir şey varsa öyle kaydetmeseydin ortada bırakmasaydın gibi şeyler söyledi.
Kendi çocuklarından da bahsetti,onlar asla böyle bir cevap vermezlermiş büyüğüne.Anan değil baban değil, saygısızlık yapan kendisi. Hiç kimsenin , hele ki genç kızın telefonuna bakılmaz. kendisi çok mu mükemmel çocuk yetiştiriyormus acaba...
Beni kınayan yengem ve amcam ne kinadilarsa çocuklarında kat kat fazlasını yaşadılar.
Verdi sağolsun.Evdeki herkes yaptığının hoş olmadığını anlatmaya çalıştı ama kendisi refleksle yaptığını,benim yaptığımın yanlış olduğunu savundu.Herkes sınırını bilecek, ailede büyük-küçük demeden herkes sınırını bilecek.
Çok iyi etmişsiniz kibarca yerine oturtarak.
Umarım anneniz de bu "yetiştirme tarzı" goygoyuna gerekli cevabı vermiştir.
Aynısini yapacaksın onun çocuklarına bakalım nasıl cevap veriyor.bosver takma kafanaKendi çocuklarından da bahsetti,onlar asla böyle bir cevap vermezlermiş büyüğüne.
"Ağzımdan refleksle çıktı" deseydiniz keşke.kendisi refleksle yaptığını,benim yaptığımın yanlış olduğunu savundu.
O öyle yapınca annemler de üzüldü haliyle,keşke öyle demeseydin dediler bana başbaşayken.
maalesef annemler herkesi kutsallaştırıyor.Dayı,teyze,anneanne bunlar çok kutsaldır,hata yapamazlar görmezden gelinir cevap verilmez."Ağzımdan refleksle çıktı" deseydiniz keşke.
Ha onu çok harika yetiştirmişler inci gibi maşallah.Arkadaşlar merhaba.
Asıl mesele bunları söyledikten sonraki tepkiniz ne oldu? Hiç birşey söylemediyseniz tepkiniz yarım kalmış. Gerekeni söyleseydiniz keşke. Saygı bekleyen, önce kendisi saygılı davransın etrafına.Öyle cevap verdiğim için benim terbiyesiz olduğumu ima eden konuşmalar yaptı,anneme babama "yetiştirme tarzınıza saygı duyarım" gibi şeyler söyledi.Sakladığın bir şey varsa öyle kaydetmeseydin ortada bırakmasaydın gibi şeyler söyledi.
Hak ettiği şekilde karşılık vermissiniz gayet. Esas, madem cevabiniza bu kadar cok alinacakti o zaman hadsizlik yapmasaydı. Telefonunu nereye birakip birakmayacagin onu ilgilendirmez.Arkadaşlar merhaba.
Orada annem girdi devreye.Dediğinde bir şey yok senin yaptığın hoş olmadı dedi zaten dayıma annem.Annem girince araları açılmasın diye sessiz kaldım açıkçasıAsıl mesele bunları söyledikten sonraki tepkiniz ne oldu? Hiç birşey söylemediyseniz tepkiniz yarım kalmış. Gerekeni söyleseydiniz keşke. Saygı bekleyen, önce kendisi saygılı davransın etrafına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?