• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayısının Kızı

Benim eltimde kaynimla kardes cocugudur....

Hasretin dedigi gibi bir arada büyümediler...eltim almanyada kaynim türkiyede büyüdü....belki izinden izine görüsüyorlardi...

Aileler uygun gördü...ikiside birbirinden hoslandi sevdiler ve evlendiler...2 tane saglikli cocuklar var...allah cümlemizin cocuklarina saglik versin insallah.:Saruboceq:

Ben kendimce yakin akraba evliligi yapmak istemezdim...cocugmun sakat dogma ihtimalinden degil...cünkü bu allahin verdigi birseydir...40 yillik yabanci bir ciftinde cocugu sakat dogabilir...allah korusun...:Saruboceq:

Daha ziyade benle esimin arasinda tatsizlik huzursuzluk oldugu vakit bu tüm aileye yansir annem babamda kardesi ile kötü olabilir diye istemezdim acikcasi.:delphin:

Ama akraba evliligi yapmis olan kimseyide yobaz görgüsüz ahlaksiz görmüyorum....bu tabirleri hak edecek cok daha farkli insanlar var....:kahve:

Hem sanmayinki akraba evliligi sadece köylerde...kültürsüz egitimsiz insanlar tarafindan yapiliyor....okumus, egitimli modern diye tabir ettigmiz bircok insanlarda 40 yillik yabanci olacagina kendi canim kendi insanim olsun, malim mülküm ailemde kalsin diye akraba evliligni tercih ediyor.:kahve:

Hasretcim herkesin dogrusu kendinedir...

tesekür ederim gülsüm herkesin dogrusuna saygim var elbet,tamam deselerki bize ters biz kardes gibiyiz kardes gibi görürüz ama kaldiki burda ben dahil tüm akraba evliligi yapanlar.sapik oldu ahlaksiz oldu yobaz oldu varmi böyle bisey ya hangi hakla böyle konusulabiliyor

Son düzenleme:
cok sükür nur topu gibi iki oglum var,Allah hepsinede saglik versin,sakatlik kan uyusmazligi yüzünden oluyor ve akraba olmayan insanlarinda cocuklari sakat dogabiliyor

yorumlari okumadim dediginiz kadar varmis keske okuyup yorum yapsaydiniz da
biz de yazdiklarimizi tekrar yazmak zorunda kalmasaydik neyse...

Evet cocuklarin sakat olma ihtimali normal evliliklerde de vardir yalniz bilirsiniz ki
bu risk akraba evliliklerinde daha fazladir...

mutluysanız sorun yok
dediğiniz gibi hastalık kan uyuşmazlığındanda oluyor
ama akraba evliliği neticesinde de oluyor sizde biliyorsunuz bunu
allah korusun ama üç çocuktan birinin sakat olması ihtimali var
bu bir gerçek ne yazık ki
siz şanslıymışsınız demek ki iki tane sapasağlam oğlunuz var
herkes sizin kadar şanslı olamıyor bunuda unutmamak gerek değil mi

cok sükür mutluyum Allah herkesede nasip etsin,evet biliyorum ama bizimkisi sans degil biz önlemimizi aldik evlendmeden önce kan testimizi yaptik babam bu sartla verdi beni zaten bilincli olduktan sonra hicbir sorun yok

yorumlari okumadim dediginiz kadar varmis keske okuyup yorum yapsaydiniz da
biz de yazdiklarimizi tekrar yazmak zorunda kalmasaydik neyse...

Evet cocuklarin sakat olma ihtimali normal evliliklerde de vardir yalniz bilirsiniz ki
bu risk akraba evliliklerinde daha fazladir...

yeniden ayni seyleri yazmiycam simdi okudum yorumlarin hepsini ama degisen bisey yok

cok sükür mutluyum Allah herkesede nasip etsin,evet biliyorum ama bizimkisi sans degil biz önlemimizi aldik evlendmeden önce kan testimizi yaptik babam bu sartla verdi beni zaten bilincli olduktan sonra hicbir sorun yok

ne kadar güzel
sizi tebrik ederim demek ki siz bunun bilincindeymişsiniz
ama bizim sözümüz bunun bilincinde olmayan
yakın akraba evliliklerini çok normal birşeymiş gibi gösteren
ne var canım türkiyenin gerçeği bu her yerde var diyen kişilere
ayrıca kimse sapık ahlaksız muamelesi yapmadı
lütfen dikkatli okuyunuz yorumları
o muamele daha farklı bakış açılarına sahip kişiler için sarfedilmiş olabilir ama bunu bile doğru bulmuyorum
bana göre akraba evliliği yanlış olmaması gereken birşey
aynı ortamda büyümüş kardeş gibi olan iki insanın evliliği ters
sizin durumunuz istisnai bir durum olabilir sizi tenzih ederim ama bana ters
ve konuyla alakalı olarakta kuzenin kuzene şaka yapması çok doğal
kuzenin dul olması halinde bile doğal
ben işi kötüye yoran altında başka şeyler arayan insandan şüphe ederim o zaman
..

evet kuzenle evlilik abiyle evlilik demektir !
aşıkta olunmaz zaten abiye !! külliyen ensest ve ahlak dışı..:delphin:
aşırı baskıcı ve bağnaz ailelerin çocuklarında görülür ailede içinde aşk hikayeleri.. çünkü o kadar baskı vardır ki görülebilen ancak kardeş ve kuzenlerdir. yazıkki ensest böyle yobaz ailelerde çok görülür...:delphin:

ne kadar güzel
o muamele daha farklı bakış açılarına sahip kişiler için sarfedilmiş olabilir ama bunu bile doğru bulmuyorum
..

yukaridaki yorumdadami ahlaksiz muamelesi yapilammais acaba yoksa benmi yalnis okudum

Ona laubali davranışlardan hoşlanmadığını söyle...
Herkes haddini bilmeli...

yukaridaki yorumdadami ahlaksiz muamelesi yapilammais acaba yoksa benmi yalnis okudum

peki bir soruda benden size..
siz ecinnilinin yapmış olduğu genellemeye dahil olduğunuzu düşünüyormusunuz
düşünmüyormusunuz???
bu soruma cevap verin ondan sonra yorumumu yapayım..
olur mu

ya akraba evliligi neden ters olsun ki? gönül kimi severse güzel odur.
herkes seviyesini korumali. kime nasil davranacagini bilmeli. birine saka yaparken esi kiskanir mi, veya saka saka yapilan esim kiskanabilir diye düsünerek hareket etmeli. sonucta o kisi yüzünden kavga edilse hosuna mi gidecek. bekarken belki rahatca davranilir ama evlenince bir yanlis anlasilmaya sebebiyet vermemek icin dikkatli olunmali. böyle bir düsünceyle sorun cözülür

ne kadar güzel
..

canimcigim kuzenle evlilik yapmamak icin illa ayni ortamda kardes gibi buyumeye de
gerek yok bana kalirsa, koskoca turkiye'de yurdum insanina kiran mi girdi ki
evlene evlenece kuzenle evlenilecek:emir_bebek:

Siz kuzeninizle yakın değilmişsiniz, evlenmişsiniz, çocuklarınız sağlıklıymış, mutluymuşsunuz, Allah daha çok mutlu etsin inşallah..
Ama bu anlattıklarınız bizim fikrimizi değiştirmez..
Kuzenine şaka yapan dul kadın, aranıyor, mesaj gönderiyor, hafif kadın diye tabir ediliyorsa, kusura bakmayın bu bağnazlıktır.
Ben ve benim gibiler için kuzen kardeştir, çünkü kardeş gibi büyümüşüz ve aksini düşünemeyiz.
Siz kuzeninizle evlendiğiniz için bunu yapmak doğrudur diyemeyiz,
konuyu açan arkadaşın bahsettiği hanım kuzenine hafif harekette bulunmuştur hiç diyemeyiz. :umursamaz:

peki bir soruda benden size..
siz ecinnilinin yapmış olduğu genellemeye dahil olduğunuzu düşünüyormusunuz
düşünmüyormusunuz???
bu soruma cevap verin ondan sonra yorumumu yapayım..
olur mu

valla ben arkadasin yorumlarinda bir kesim ayirdigini göremedim direk genelleme yapmis

Siz kuzeninizle yakın değilmişsiniz, evlenmişsiniz, çocuklarınız sağlıklıymış, mutluymuşsunuz, Allah daha çok mutlu etsin inşallah..
Ama bu anlattıklarınız bizim fikrimizi değiştirmez..
Kuzenine şaka yapan dul kadın, aranıyor, mesaj gönderiyor, hafif kadın diye tabir ediliyorsa, kusura bakmayın bu bağnazlıktır.
Ben ve benim gibiler için kuzen kardeştir, çünkü kardeş gibi büyümüşüz ve aksini düşünemeyiz.
Siz kuzeninizle evlendiğiniz için bunu yapmak doğrudur diyemeyiz,
konuyu açan arkadaşın bahsettiği hanım kuzenine hafif harekette bulunmuştur hiç diyemeyiz. :umursamaz:

bakin cok güzel yazmissiniz sizde buna karsi ciktiginiz icin,kuzeniyle evlenen ahlaksiz sapik yobazdir diyemeyiz dimi,sizin yorumlarinizda tam da bu kelimeler geciyormu hatirlamiyorum ama ecinniy katildiginiz icin söylüyorum

Back
X