Dayısının Kızı

kızlar herkesin fikrine saygı duyuyorum biz böyle şeylerden uzak büyüdük ama herkes kardeşi olarak düşünmez evlelenleride duyuyoruz

peki normal bir şeymidir???
ben sizin görüşünüzü merak ediyorum açıkcası
evlenenler oluyor ama normal bir şey mi bu

çocuklar sapasağlam bile doğsa,bana yine ters.yine ters.kuzenler kardeştir.ötesi olamaz

ee yanii
bencede öyle
sırf çocuklar sakat doğacak aman olmaz gibilerinden değil
olmasını normal karşılamadığımdan normal değil
sakat çocuklarda işin tuzu biberi
neden olmazın somut bir kanıtı bence

bir teyzemin oğlu var. benim için ağabeyim kadar kardeştir. elinde büyüdüm nerdeyse....

tabiki normal bişey degil heleki yakın akraba evliliklerine karşıyım

evet aynen katılıyorum doğru değil
sizde karşısınız buraya kadar her şey tamam
yalnız anlamadığım bir şey var o zaman neden kardeş demelerine şaşırıyorsunuz
böyle evlilikler normal değil
normal olmadığı için onlar birer kardeş gözüyle bakıyorlar birbilerine
e sorun ne o zaman

Nefret ederim el şakalarından hemen uyarırım yapanı hoşlanmıyorum diye eşimede birileri yapsa eşim için sorun olmasa bile yine ben yapan kişiyi uyarırım hiç hoşlanmaz el şakasından diye eşim anlar zaten tavrımdan oda der hemen de get diye...akraba neyse ne sonuçta istedikleri gibi kardeş gibi görsünler birbirlerini elin kızı yada elin oğluyla evleniyorlar diye insanların tavırlarını biraz toplaması lazım...vallahi her türlü şakaya gelirim ama el şakasına hayır ..eşime bir bayan yapsa yine kızarım ne o hayırdır bakışı atarım eşime oda anlar tavrını koyar ..sende eşine söyle açık açık hoşlanmıyorum sen tavrını koyarsan yapmaz de söylesin açık açık desin ki el şakası yapma hoşlanmıyorum bilmeme ne...boşanmış olduğu içinde ön yargılı davranma tabi sakın bayana gerçekten kötü niyeti olmayabilir sadece eşine anlat tavır koysun başka bişey gelmiyor aklıma şimdi=)

Son düzenleme:
evet aynen katılıyorum doğru değil
sizde karşısınız buraya kadar her şey tamam
yalnız anlamadığım bir şey var o zaman neden kardeş demelerine şaşırıyorsunuz
böyle evlilikler normal değil
normal olmadığı için onlar birer kardeş gözüyle bakıyorlar birbilerine
e sorun ne o zaman

işte herkes öle düşünmedigi için kardeş gözüyle görmedigi için söledim yoksa normal bişiy degil. sen kardeş gibi görüyosun kimileri evleniyo

Bakın ne güzel, bu gün Pazar biz izindeyiz.-tatlicadiarzu- Sohbet edemez olmuştuk. Konu nerelere geldi sayemizde iyi oldu cankurtaran gibi hissettik kendimizi. Bu fedakarlığımızı unutmayın yerimseniben hepinize iyi akşamlarvereliniortak

ekşın ekşın dedim bundan iyisi olamazdı ablacım:lepi:
ama ben sana diyeyim kazen morartacak bizi kesin:roflol:

el salla ablam el salla :a015:

bencede kardes degiller. kuzenler sonucta. evlenebilecek durumda olan yani kaba tabirle nikah düsen kimselere kardes denmesine iyi bakmiyorum. kaldiki baba yada abi bile kizina- kardesine ne gözle bakiyor günümüzde. ben olsam bende kiskanirdim arkadasim. tavrini koymalisin.

arada kan bağı olabilir
ama öz kardeşi ve çocukları ,teyzesi,halası dışında
başka hiç bir bayanın eşime lavbali olmasına izin vermem.hiç hoşlanmam bundan

boşanmış diye önyargılı davranmayın
belki öyle yetişmillerdir normal geliyodur onlara
ama eşinize bu samimiyetten rahatsızlık duyduğunuzu söyleyebilirsiniz

Son düzenleme:
geyiğe girerdim ama benimde bi tarzım var şekerim banımı geyikten almıyım bozar beni

dıptıs murat boz bile bu derece bozamaz diyor evden çıkıyor manzarama doğru yola çıkıyorum kaydirigubbakcemile4

:
bencede kardes degiller. kuzenler sonucta. evlenebilecek durumda olan yani kaba tabirle nikah düsen kimselere kardes denmesine iyi bakmiyorum. kaldiki baba yada abi bile kizina- kardesine ne gözle bakiyor günümüzde. ben olsam bende kiskanirdim arkadasim. tavrini koymalisin.

:tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato::tomato:

Konu uzamış gitmiş maşallaaaahhhhh.
Ama ben eşimin kuzeninin eşimin ensesine kola şişesini değdirmesinden asla rahatsız olmam, kaldı ki, eşimin kuzenlerine bile şaka yapan biriyim.
Sanırm bu yetiştirilme tarzıyla alakalı bir şey. Bizde de kuzen kardeş gibidir, arada aşk meşk olamaz. Konu sahibi arkadaş ilk mesajında kuzenin dul olduğunu söylemiş sanırım asıl rahatsızlık konusuda bu.

yorumlarin hepsini okuyamadim,sinirlerim bozuldu bugüne kadar böyle konularda hic yorum yapmamistim.6.sayfaya kadar okudum dayanamadim ,bende teyzemin ogluyla evlendim ne haram ne günah teyzemin oglu almanyadaydi ben istanbulda sende bir izine geldilermi görüsürdük iki yabanci gibi sonrada ne olduysa oldu evlendik iste ama baksaniza abimle evlenmis gibiymisim hic haberim yoktu vede yobaz bir ailem varmis ay ne kadar komiksiniz ya,siz kuzenlerinizle kardes gibi büyüdünüz diye biz niye ahlak disi birsey yapmis oluyoruz anlamiyorum ( biz derken benim gibi akraba evlilgii yapmis olanlar) simid niye üzerine alindiniz diyenler olur,alionirim cünkü bende teyzemin ogluna evliyim ve bu konuda cok agir yorumlar var siddetle kiniyorum bu yorumlari

birsam ne mutlu size, herkes akraba evliligi yapmali sakat cocuklar dunyaya getirilmeli:umursamaz:

cok sükür nur topu gibi iki oglum var,Allah hepsinede saglik versin,sakatlik kan uyusmazligi yüzünden oluyor ve akraba olmayan insanlarinda cocuklari sakat dogabiliyor

Benim eltimde kaynimla kardes cocugudur....

Hasretin dedigi gibi bir arada büyümediler...eltim almanyada kaynim türkiyede büyüdü....belki izinden izine görüsüyorlardi...

Aileler uygun gördü...ikiside birbirinden hoslandi sevdiler ve evlendiler...2 tane saglikli cocuklar var...allah cümlemizin cocuklarina saglik versin insallah.:Saruboceq:

Ben kendimce yakin akraba evliligi yapmak istemezdim...cocugmun sakat dogma ihtimalinden degil...cünkü bu allahin verdigi birseydir...40 yillik yabanci bir ciftinde cocugu sakat dogabilir...allah korusun...:Saruboceq:

Daha ziyade benle esimin arasinda tatsizlik huzursuzluk oldugu vakit bu tüm aileye yansir annem babamda kardesi ile kötü olabilir diye istemezdim acikcasi.:delphin:

Ama akraba evliligi yapmis olan kimseyide yobaz görgüsüz ahlaksiz görmüyorum....bu tabirleri hak edecek cok daha farkli insanlar var....:kahve:

Hem sanmayinki akraba evliligi sadece köylerde...kültürsüz egitimsiz insanlar tarafindan yapiliyor....okumus, egitimli modern diye tabir ettigmiz bircok insanlarda 40 yillik yabanci olacagina kendi canim kendi insanim olsun, malim mülküm ailemde kalsin diye akraba evliligni tercih ediyor.:kahve:

Hasretcim herkesin dogrusu kendinedir...

cok sükür nur topu gibi iki oglum var,Allah hepsinede saglik versin,sakatlik kan uyusmazligi yüzünden oluyor ve akraba olmayan insanlarinda cocuklari sakat dogabiliyor

mutluysanız sorun yok
dediğiniz gibi hastalık kan uyuşmazlığındanda oluyor
ama akraba evliliği neticesinde de oluyor sizde biliyorsunuz bunu
allah korusun ama üç çocuktan birinin sakat olması ihtimali var
bu bir gerçek ne yazık ki
siz şanslıymışsınız demek ki iki tane sapasağlam oğlunuz var
herkes sizin kadar şanslı olamıyor bunuda unutmamak gerek değil mi

ınsanları yargılayıp ,yaftalamak ne kadar kolay değil mi?
Hemen bir açıklama ve hemen yapıştırma "şöyle düşünüyosan sen şöylesin"...
Ne hoşgörüsüz ve anlayışsız insanlar olmuşuz.

Back
X