Dayısının Kızı

kal geldi :1shok:

gelmesin gelmesin..
bir örnek vereyim haberlerde okudum
adam kızını terk edip gitmiş
kızı yıllar sonra babasını arayıp bulmuş
bunlar oturup konuşmuşlar sonra aralarında farklı bir çekim olduğunu hissetmişler
biz baba kız değiliz demişler ve evlenmişler
bu olay gerçek yaşanmış yani

Türk Hukuku'nda ensest konusunda Medeni Kanunun 92. maddesi yakın akrabalar arasında evlenme yasağı koymuştur.

Buna göre aşağıdaki kimselerin arasında evlenmek yasaktır.
1- Nesep sahih olsun olmasın usul ve füru arasında, ana-baba bir veya baba bir yahut ana bir kardeşler arasında, bir kimseyle amca, dayı, hala ve teyze arasında,
2- Sıhriyet hısımlığın tevlit etmiş olan evlenme fesh edilmiş veya yahut boşanma ile zail olmuş ise bile karı kocanın usul ve füru ve koca ile karının usul ve füru arasında
3- Evlatlık ile evlat edinen ve bunlardan biri ile diğerinin koca veya karısı arasında denmektedir.

Türk Ceza Kanununun 237. maddesi de cezai yaptırımdan bahsetmektedir.
"Kanunun evlenmelerini menettiği kişilerin bu memnuniyetlerini bildikleri halde akitlerini yapan evlenme memurlarıyla bu surette evlenenler ve bunları evlenmeye sevk edenler veya evlenmelerine rıza gösteren veli veya vasileri 3 aydan 2 yıla kadar hapis olurlar.

Bilip Bilmeden Araştırmadan Böyledir Şöyledir Diye Yorum yapıp
ınsanlarıda YANILTMAYIN.

1- Nesep sahih olsun olmasın usul ve füru arasında, ana-baba bir veya baba bir yahut ana bir kardeşler arasında, bir kimseyle amca, dayı, hala ve teyze arasında,
2- Sıhriyet hısımlığın tevlit etmiş olan evlenme fesh edilmiş veya yahut boşanma ile zail olmuş ise bile karı kocanın usul ve füru ve koca ile karının usul ve füru arasında
3- Evlatlık ile evlat edinen ve bunlardan biri ile diğerinin koca veya karısı arasında denmektedir.

Türk Ceza Kanununun 237. maddesi de cezai yaptırımdan bahsetmektedir.
"Kanunun evlenmelerini menettiği kişilerin bu memnuniyetlerini bildikleri halde akitlerini yapan evlenme memurlarıyla bu surette evlenenler ve bunları evlenmeye sevk edenler veya evlenmelerine rıza gösteren veli veya vasileri 3 aydan 2 yıla kadar hapis olurlar.

Akrabalar arası evlenme yasağı dışında T. C. K. unda akrabalar arası cinsel ilişkiyi yasaklayan kanun maddesi bulunmamaktadır.
[/B]

canım bu konuda yasalarda yasak var. hatta bir kız arada kan bağı olmadsa bile üvey babayla bile evlenemiyor. öyle bir kanun var yasalarımızda..

hımm öyle mi
ben yasak yok diye biliyorum
çünkü kişi hürriyetine dokunulamaz sınırlandırılamaz gibisinden bir maddeden yola çıkarak söyledim bunları
ve de dediğim gibi okuduğum bir habere dayanarak..
ya da türkiyede değildi yanlış hatırlıyo olabilirim
bunu medeni hukuk konusunda bilgili birilerine sormak lazım
yanlış biliyo olabilirim
doğrusunu öğrenmekte beni mutlu eder..
sen ne karışıyosun gibisinden saldırmam kimseye
saol okypete beni aydınlattığın ve bilginin doğrusunu yazdığın için ...

sapık insan çok arkedeşim ,verdiğin örnek olmuştur ,olmaz diyemeyiz keşke olmasa
ama emin ol bu sarbest değildir
barzey ve okypete nin verdiği maddelerde de açıklanmış

Son düzenleme:
Bilen bilmeyen ,Klavyesi olan ahkam kesiyor.internet eliniz altında bi zahmet google yazıp bir baksanız.Ne hakkınız var buraya giren bir çok insanı bu şekilde rencide etmeye .

neticede kuzenle evlenmek yasak değilmiş değil mi? dediğiniz gibi ana baba ve abiyle evlenmekle aynı şey değil kuzenle evlenmek. anlaşılmıştır umarız.

eyi devam edin o zaman :ecrin_bebek:

merak ediyordum bu laf ne zaman kullanılacak diye

benim annemle babam kardeş çocukları ne demek yani biz şimdi
ensest bir ilişkinin kurbanları mı oluoyrozmafoldumben

yok,yok,, yağmurluk,
bizden bahsetmiyor.yani biz bekar bayanlardan.
. biz karımı boşayacağız
..baksana cümleye..
bekarlari saymiyorum, bekara kari bosamak kolaymis)

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

valla kuzenle evlenmek mi Allah korusun.. bana hiç matıklı gelmiyor kardeş gibi büyüdüğün biriyle aynı yatağa girmek.. Ha ama zaten çok uzak büyüdüysen senelerce görmediysen bilmem ki arada bir elektriklenme olur mu? ama o da olmaz ya sonuçta kardeş çocuklarıyız..

merak ediyordum bu laf ne zaman kullanılacak diye

merakini gidedim canim

yok,yok,, yağmurluk,
bizden bahsetmiyor.yani biz bekar bayanlardan.
. biz karımı boşayacağız
..baksana cümleye..
bekarlari saymiyorum, bekara kari bosamak kolaymis)

akilli arkadasim benim, bekar demek kadin yada erkek degildir, kadinda bekardir erkekde bekardir.

tam da kanunlar cikmis ortaya artik bu saatten sonra kimin bne demeye hakki var diyecektimki milletin cani kavga istediginden konu sakiz kivamina gelmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…