Decavit mi Folik asit mi ?

Brlm00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2016
705
334
53
Kızlar dr.um ilk muanede hemen decavit verdi folik asit vermedi okudugum her yorumda folik asit kullanildigini goruyorum ama ben henuz baslamadim. Sadece decavit kullaniyorum 1 haftadir. Folik asitte bebegin beyin gelisimi icin cok onemliymis acaba decavitte ayni gorevi goruyormu cok tedirginim siz hangisini kullaniyorsunuz

Yanlis bilmiyorsam decavitin icinde bircok vitamin var. Ama folik asitte onemli onada baslamalisin. İstersen baska bi doktora gorun ya da kendin al

Yanlis bilmiyorsam decavitin icinde bircok vitamin var. Ama folik asitte onemli onada baslamalisin. İstersen baska bi doktora gorun ya da kendin al
Ikisini bir arada kullanmak ters etki yapabilir veya bebege zarari olabilir diye baslamadim 1 hafta sonra kontrolum var insallah ozamana kadar gec olmaz

İlk folik asit verdi.doktorum 3 ay bitince de decavit verdi.siz danisin yine de

Aynen benim doktorum da bana decavit verdi sadece folik asit kullanmana gerek yok artık dedi

Hamilelik öncesi 3 ay ve hamilelik ilk 3 ay toplam 6 ay folik asit kullandım, vitamin değerlerim çok iyiydi son 2 ay decavit kullandım.
İlk 3 ay beyin gelişimi önemli bence sorun doktorunuza bu konuyu.

Ilk olarak folik asit 4.aydan itibaren decavite başladım canim ben

6.5 haftalıkken ve 8 haftalıkken iki farklı doktora göründüm. İlki sadece folik asit verdi. Herkes vitamin kullanmaya başladın mı diyor cumaya yeni bir doktora muayene olup vitamin olayını soracağım. Kafam karışık...

Bende bütün ilaçlar ters etki yaptı resmen. Folik asit mide bulantısı ve baş dönmesi decavitte halsizlik ve iştahsızlık yaptı. En son demir ilacı verdi doktor aç karnına içmem için onuda içince mide bulantısından öldüm yemek yiyemedim hemde hiç. Doktora danıştım vitamini proteini ve demiri çok olan yiycekerden yememi istedi. Ama bildiğim kadarıyla folik ve decavit aynı anda kullanıldığında bir sorun olmuyo. Ben normalde de ilaç kullanmadığım için bende ters etki yaptmış.

İlk 3 ay folic 1 önerilir genelde. Decaviti 3.aydan sonra yazdi doktorum.

BEnim bildiğim folik asit de günlük alınınca belli miktarda olması lazım. Hem decavit hem folik asit icersek fazla almıs olmazmıyız?

Canim folik asite gebelikten once baslamaliydin ondan vermemistir dr genede ilk uc ayda kullanman gerekli bide burdan yeni hamilelere soylemek isterim senin vesilenle ben iki cocugumdada ari poleni yedim ilk uc ay sabah ac karnina 1 cay kasigi allerjisi olmayan yesin bebegin beyin gelisimi icin cok faydali

bende folik asit kullandım bu üçüncü kutu doktorum son kontrolde decavit e başla dedi bi gün folik bi gün decavit kullan folik bitince sadece decavit kıllanacaz dedi ben foliğe gebe kalmadan bir ay önce başlamıştım doktorum da iyi yapmışsın bunu şiddetle tavsiye ediyoruz demişti sen de vakit kaybetmeden doktoruna bunu detaylıca sor canım bence

Decavitin içeriğine baktım .; folic asit var 0,8 mg.. günlük folik ihtiyacı kadar...

Off off bana da demişlerdi 6 ay önceden başla diye keşke kulak ardı etmeseydim

Benim 5 aylık gebeliğim nisan ayında sonlandırıldı sebebi beyin ve omurilik gelişmesi idi doktorum elevit diye bir vitamin verdi içerisinde folik asit var dedi gebelik sonlandıktan sonra içeriği okuduğumda 0.8 gibi düşük miktarda folik asit olduğunu farkettim ve tabi bu durumdan sonra doktorum bana 4 mg lik folbiol verdi hamile kalana kadar kullan dedi ben de şu anda doktoruma karşı güvensizlik oldu baska doktora gideceğim artık folik asit önemli vitamini aliyorsanda folik asit kullan derim benim yaşadığımı yaşama

Bende 11. Hafta bitene kadar hem folik asit demir ilaci ve decavit kullandim. 11 den sonra demir ve decavite devam ettim hala da ediyoruz

Decavitin içinde folik asit var canım bende onu kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…