Dedem anneannemden mal kaçırmaya çalışıyor

prematurem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2011
1.186
10
0
Fransa
kizlar benim anneannemle dedem 10 yildir ayri yasiyorlar....dedem baska biriyle beraber....10 sene once bosanma davasi acildi anneannem kabul etmeyince oylece kaldi nikahlari halen var....sorunuma gelirsek...dedem en az 35 yildir almanyada yasiyor hepsi ordalar..dedem cok varlikli biri dedemin turkiyede 5 katli evi toplam 9 daire ve 4 dukkani var sehir ici munubus hatti buda 350 milyar degerinde sehir dsinda oldukca bag bahce ekili turistik bir yer planladigi yer almanyada 4 dairesi daha bizim bilmedigimiz bircok mali mulku almanyada emekliligi var...bu turkiyrdrki apartmanindan 1 daire birde dukkan bizim bir daireside dayimin ama tapusu hepsi dedemin ustundeydi....anneannemin ise ustune kayitli hicbirseyi yok almanyada devletten yardim alarak geciniyor....dedemin munubusu kaza yapmis 16 yarali 1 olu arabayi birine 1 sene kiraya vermis duragiyla beraber o kisinin soforu kaza yapmis...simdi bu olen kisinin ailesi kan parasi istiyormus....100 milyar...dedemde sozde mahkemede bunlara para vermemek icin turkiyedeki butun mallarini cok yakin akrabamiz olmayan birinin ustune yapti...biz tabi buna inanimiyoruz...anneannemdem mal kacirmaya calisiyor butun mallari ustunden kaldirip anneneme birsey vermicek ve bosanacak cunku beraber yasadigi kadin nikah istiyormus dedemde mala cok duskun biri....biz turkiyede yasamadigimiz icin dedeme nasil bir dava acabiliriz ne yapmamiz lazim dedem butun mal varligini tek tek ortadan kaldiriyor anneannem ortada kalacak ne yapmamiz konusunda bir fikrimiz yok o dedemin mallari ustune yaptigi adamida sikayet etmek istiyoruz bu konuda bana fikir verirseniz cok sevinirim simdiden tessekkurler...

Mal Mülk Dedenize ayitse ve Anneannenizle zaten uzun zamandir bir arada yasamiyorsa, neden Dava acmak istiyorsunuzki anlamadim.
Sonucta hersey onun ister satar ister dagitir.

Anneanneniz yalnizmi yasiyor?

Mal Mülk Dedenize ayitse ve Anneannenizle zaten uzun zamandir bir arada yasamiyorsa, neden Dava acmak istiyorsunuzki anlamadim.
Sonucta hersey onun ister satar ister dagitir.

Anneanneniz yalnizmi yasiyor?

bu mal mulk beraber yapildi bunda sadece dedemin emegi yok anneannemin hicmi o malda mulkte emegi yok....anneannem yanliz yasiyor buyuk dayimin yanindaki dairede benim 3 dayimda onun icin yillarca calisti ama dayilarim dedemin korkusundan ses cikaramiyorlar halada saygilari var ama hicbirimiz dedemle gorusmuyoruz anneanneminde oyle ortada kalmasini istemiyoruz elbet hakkini almasi lazim degilmi...

Derdini okudum ama bu konu beni aşar bence bir avukata danışın ama dikkatli olun böyle mali işlerde avukatta ortak oluyor mala mülke

Son düzenleme:
anneannemin almanyada kirasini devlet oduyor ve heray belli bir ucret veriliyor....2 sene once dava acildi simdi dedem o munubusun parasindan 400 milyon neneme odeniyor.....dedemin amaci mallari ortadan kaldiracak 10 yildir ayri yasadiklari icin otomotikmon bosanma olur herhalde dedem istedigi taktirde....

bu mal mulk beraber yapildi bunda sadece dedemin emegi yok anneannemin hicmi o malda mulkte emegi yok....anneannem yanliz yasiyor buyuk dayimin yanindaki dairede benim 3 dayimda onun icin yillarca calisti ama dayilarim dedemin korkusundan ses cikaramiyorlar halada saygilari var ama hicbirimiz dedemle gorusmuyoruz anneanneminde oyle ortada kalmasini istemiyoruz elbet hakkini almasi lazim degilmi...

Siz 10 Yildan bahsetmissiniz, az bir zaman degil.
Eger Anneannenizinde Emegi varsa, EVET tabiki hakkidir.
Arkadasinda dedigi gibi bir Avukatla görüsün bencede.

Anneanneniz 10 yildir bosanmamak icin Devlet yardimiyla yasamayimi tercih etti?
Neden yasal haklarini kullanmamis simdiye kadar?
(Bu sorumu yalnis anlamayin, sadece merak ettim)

bende turkiyede yasamadigim icin avukatla birebir konusmam zor dedem bu apartmani dukkanlari birde koyde olan arazileri bir akrabamiza tapusuyla vermis....o tapuyu iptal ettirebilirmiyiz....birde icinde babamin dayimin daireleride var....tapusu dedemdeydi....ben sadece bilgi almak istiyorum.....ne yapabiliriz....

Siz 10 Yildan bahsetmissiniz, az bir zaman degil.
Eger Anneannenizinde Emegi varsa, EVET tabiki hakkidir.
Arkadasinda dedigi gibi bir Avukatla görüsün bencede.

Anneanneniz 10 yildir bosanmamak icin Devlet yardimiyla yasamayimi tercih etti?
Neden yasal haklarini kullanmamis simdiye kadar?
(Bu sorumu yalnis anlamayin, sadece merak ettim)

benim dedem tam bir kurnaz anneannemde tam tersi....kendi halinde kendini bile savunamayan biri....buyuk dayim her konuda anneannemi yonlendiriyor....aman sesini cikarma aman elbet oda yanlisini anlar....alman avukati soyledi eger bosanirsan butun malinin yarisini alirsin yine buyuk dayim izin vermedi....herseyi zamana birakmak istiyor....anneannem bosansa bosanmasa yanliz yasadigi icin devlet yine yardim eder....biz hepimiz diyiyoruz bosansin davasini acsin hakki neyse alsin dedemin niyeti kotu dayim halada musade etmiyor ne yazikki anneannemde dayimin sozunu hep dinliyor....tahminimce dayimda kendini kotu etmek istemiyor en son duydum dedem iki daire dayimin ogluna verecekmis

zaten hicbirimiz dedemle gorusmuyoruz....benim anneannem hakkini almak zorunda....zaten anneannem diyor benim malda gozum yok yeterki cocuklarimi birbirine dusurmesin....mal mulk yuzunden....bana kalsa anneannem bosanir hakki olani alir....biz bu mallar uzerine tedbir koydurabilirmiyiz birde o adamin uzerindeki tapulari iptal ettirebilirmiyiz bunun cin ne yapmamiz lazim ben sadece fikir istiyorum.....

benim annenanemin kimsenin gozu yok malda zorlarina giden sey ustundeki mal varligini baskalarinin ustune yappmak....benim merak ettigim ne yapabiliriz basina boyle birsey gelen varmi cok mal varligi dedemin ustune gorunmuyor banka hesaplarina kadar dahil bunu nasil ortaya cikartabiliriz....cogunuda kimin ustune yapmis bilmiyoruz bizimkilerin hicbirinin ihtiyaci yok o paraya almanyada teyzem doktor dayimin biri muhendis digeri teknisyen digeride normal gecimini yapiyor turkiyedeki teyzemde ogretmen....birtek magdur olan anneannem olacak cocuklarinin tek kurusuna tenezzul edecek bir kadin degil....ama dedemin hile hurdabazlikla anneannemin hakkini ortadan kaldirmasi zorumuza gidiyor....dersi mal olsaydi 10 sene icinde neyi var yok alirdi hakkinida alirdi biz yeni turkiyedeki malinin baskasina devrettigini duyduk ve almanyadaki evlerini satliga cikartti....cvp veren herkese tesekkurker....anlasilan kimsenin bilgisi yok....

dedene mirastan mal kaçırma davası açabilirsiniz.
hakim kararı ile alım satım işlemleri durdurulur.
bak şunu oku.

Mirastan Mal Kaçırma

Mahkemeleri mirasla ilgili en çok meşgul eden davalar, mirastan mal kaçırma davalarıdır. Mirastan mal kaçırma olayları genelde şöyle gelişir.

Baba ya da anne ölmeden önce gayrimenkul mallarının tamamını onlarla arayı iyi tutan oğullarına satış gösterip karşılıksız devreder. Bazen mal, daha alınırken öbür mirasçılara kalmasın diye tapuda doğrudan oğlanın üstüne yapılır. Sanki o almış görüntüsü verilir. Bazen de bir mecburiyetten bu işler yapılır. Mesela ilk karısı ölen adamcağız, yeni evleneceği kadına önceki eşiyle beraber aldığı dairelerden bir kaçını evliliğin şartı olarak ‘hediye’ etmek zorunda kalır.

Bunlar, artık klasikleşmiş mirastan mal kaçırma hikayeleridir. Büyük ihtimalle sizin çevrenizde de bu işlerin içinde olan kişiler vardır. Anlatılan işlerin tamamı, kanunun koyduğu paylaşım kurallarını devre dışı bırakmak için yapılır. İşin içinde entrika vardır, haksızlık ve adaletsizlik vardır.

Ancak mirastan kaçırılan mallar geri alınabilir. Çünkü mirastan mal kaçırmak hukuken caiz değildir. Hukuk, mal kaçıranları korumaz. Haksızlığa uğrayanları korur. Kaçırılmış malların tamamının veya bir kısmının yeniden paylaşıma katılmasını sağlar. Yeter ki haksızlığa uğrayanlardan biri dava açıp durumu mahkemeye taşısın.
Böyle durumlarda mahkemeye kısa süre içinde başvurmak gerekir. Yoksa dava hakkı düşebilir, zamanaşımına uğrayabilir. Dava açma hakkı, haksızlığın öğrenilmesinden sonra 1 yıl ve her halükarda 10 yıl içinde düşer(Tenkis Davası, Tapu İptali ve Tescil Davası).

Bu yüzden işi çok fazla sürüncemede bırakmadan uzman bir hukukçuya başvurmak gerekir. Davayı kazanmak için, gerçek niyetin mirastan mal kaçırmak olduğunu, ortada gerçek bir satış olmadığını, para verilmediğini ispatlamak yeterli olacaktır. İspat belge ve şahitlerle yapılabilir.

Sonuç olarak, yapılmış devirler iptal edilecek ve kaçırılan mallar mahkeme kararıyla miras paylaşımına katılacaktır.

Dr. Fatih Doğan

Avukat

alıntıdır.

Cvp verdiginiz icin cok tesekkur ederim... Bu mallari cocuklarindan birinin ustune yapsa kimsenin zoruna gitmicek baska yakin olmayan kisinin ustune yapmis bizde bunu baskalarindan ogrendik...bizimkilerin derdi mal mulk degil hilabazligi kimsenin mala ihtiyaci yok ama anneannemin bu hakki bugun avukatla gorustuler avukat bosanildigi taktirde malin yarisini alir biz bosansin diyoruz ama buyuk dayim karsi ve anneannemde onun sozunden cikmiyor ne derse onu yapiyor hep susturup zamana birakiyor teyzem almanyada her turlu davasiyla ilgilendi ama dayim yine engelledi...sebebini bizde anlamiyoruz onun istegi bosanmicak ama ondan habersiz birsey satilmasin...dedem daha once para karsiliginda gizlice bircok seyi satmis diye duyduk bircok parasini baska birinin hesabina atmis ama bu birkac sene oldu bunu ispatlamamiz mumkunmu....birde bu son mallarini soyledigim kisi ustune yapti onu suc ve yatakliktan sikayet edebilirmiyiz....cunku bu kisi butun sorunlari biliyor bile bile kabul etti dayilarimin fikrini sorabilirdi....sozde dedem mahkemede kaza davasi icin kendini yoksul gosterecek tazminat vermemek icin kaza yapilan aileye mahkeme bittikten sonra mallarini geri alacakmis biz buna inanmiyoruz mahkemeyi kaziklamak kolaymi.... Bunun amaci anneannemden kacirmak....

Arkadaşım mal mülk dedenin ananen öyle yada böyle ses çıkartmıyorsa bundan sana ne
deden o kadar uyanık bir adamsa yabancı birine zaten devretmez tapuları öyle ya bana ait olan bir malı sana verecem sonra sen bana yamuk yaptın ne olucak gitti giden
deden bu kumpasa düşmez hee desen ki dayımın üstüne yapıyor o zaman başka
sonra niyeti art olsaydı ananenden mal kaçırmak olsaydı 10 yıl uzun bir süre şimdiye kadar çoktan sevgili 2.eşinin üzerine yapardı yada gerçekten satardı veya satmazdı

bana öyle geldiki kusura bakmada dayının 2 oğluna ev veriyor
sana birşey vermiyor diye sızlanmaya başlanmışsın
ne münasebet mal benim mülk benim dilediğimce harcarım dilediğime veririrm yada vermem buna kimse karışamaz
ama ananenize üzüldüm hiç olmazsa bir ev verse ona onca yılın hatrına onca emeğin hatrına o mütevazi gönlünün hatrına Allah onu açıkta koymaz inşallah bu yaştan sonra kadın ne yapsın çok malı çok parayı huzuru olmadıktan sonra evinde dirlik olmadıktan sonra
eminim ananeniz dedenizi adam etmiştir o mal mülk onunda çabalamasıyla olmuştur
deden de zenginleyince mal mülk para avcısı daha genç bir kadına kapılmış gitmiştir
bu yaştan sonra ananeniz sokakta kalmasa da dedenizde ne hali varsa görsün azanı teneşir paklarmış

Son düzenleme:
Back
X