Dedemin durumu

Cokmutsuzumcok

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
903
238
53
27
Hanımlar merhaba..anlatacagim konu dedemle ilgili..dedem çok yaşlı şu anda yatalak hasta ve hafızası da yok..anneannem uzun yıllar önce öldüğü için dedem evlenmişti kendisine eşi bakıyordu bir kaç ay öncesine kadar...dedemin evinin yukarısında dayimla eşi oturuyor dedemin eşi de yemek ve hasta bakmak konusunda iyi değil bu yüzden yengem yemek filan yapıyor dedem banyo yaptırılırken kadina yardim ediyor çünkü dedem tamamen yatalak ve yerinden kalkamıyor artik bakımı gerçekten çok zor..ancak dayım ve eşi kadını hiç sevmiyorlar sürekli oyun çevirdiğini paragöz olduğunu söylüyorlardı ve çok da iyi davranmıyorlar kadina...ben kadının iyi biri olduğunu düşünüyorum ama temizlik hiç yapmıyor yemek hiç yapamıyor biraz da yarı deli gibi örneğin eve bir yemek getirildiğinde alıp buzdolabına koymayı bile bilmiyor yemekler öyle dışarda kalıyor zaten hiç yemek yapamadığı için yemekleri yengem yapıyor aşağıya gönderiyor...neyse bir tartışma sırasında kadın dayima sinirlenip çekip gidiyor köye abilerinin yanına...dedem de bu arada rahatsızlanmış ve dayımlar hastahaneye kaldırmış...su an hastahanede yatıyor sorun şu ki yanına refakatçi lazım tek kişi bakamıyor kim olduğunu bilmiyor zaten dedem sürekli altına bez bağlanması gerekiyor...zaten bu hale gelmesinin en onemli sebeplerinden biri çok iyi bakım görmemesi...annem teyzem ve diger dayım da düşündüler ki babamıza bi bakıcı tutalım..bu arada herkes farklı illerde yaşıyor..kimi istanbulda kimi hatayda biz de izmirdeyiz...ancak dedemlerin üstünde yaşayan dayım buna karşı çıktı "herkes gelip 1 er ay babama bakacak" demiş oysaki dedem kendi maaşı olan bir insan ki yetmezse annemler her türlü desteği verir ancak bakıcı tutulmasına izin vermediler annem bugün dedemin hastahanede olduğu yere gitti şimdi 1 ay hastahanede yaşayacak...ustelik böyle ağır hastaya hayatında hiç bakmadı...biz 3 kız kardeşiz hepimiz farklı yerlerde üniversite okuyoruz hepimiz eve dönüp annemize kavuşmuşken bugün gönderdik.. annem zaten babasıyla ilgilenen her gün arayıp soran bir insan ama 1 ay bilmediği bir yerde hastahanede yaşayacak olması üzdü yani..ki herkesin 1 er ay gidip gelecek olması çok saçma değil mi sizcede herkesin hayat düzeni alt üst olacak..bu arada dedemin maaşını üstlerinde oturan dayımlar alıyor kadın gitmeden önce de onlar alıyordu sebep de kadın parayı savuruyormus...gunahlarini almak istemem ama dedemin evi çok fakir birinin evi gibiyken kendi evleri bolluk içindeydi yani dedemin evine gittiğimizde ekmek yoktu biz alıyorduk...yani ne düşünsem bilemedim yardim edin

Bakıcı mantıklı tabi ki evlat görevlerini herkes yerine getirmeli bunda hiç bi sakınca yok ama bir ay gel git gercekten yorar insanı, bakıcı tutulsun.
Eğer bakıcı tutulmuyorsa da ,dedenizin maasını dayıma verdirtmez ,şikayet ederdim ilgili yerlere .
Dayınız yiyor parayı belli ki ondan kulp takmaları elin garip kadınına...

Öncelikle geçmiş olsun.. Bu kadar ağır durumdayken yabancı bakmasın sonra pişman da olabilirsiniz..
Rahmetli dedeme de 2. eşi bakıyordu sözde. Kadın kış günü zeytin toplamaya diye çocuklarına gitmiş yazık dedecim 1 hafta soğuktan mikroptan solunum yolu enfeksiyonundan öldü. Babamlar o kadar pişman ki keşke biz baksaydık,keşke yanında olsaydık diye.. imkan varsa kendi çocukları baksın,el insanına pek güven olmuyor

bakıcı tutulsun. diğer aile fertleri diretsinler.
yada artık buyuk şehirlerde kendini bilmeyen hastalar için devletinde ücretini karşıladıgı hastaneler var. denenizi onlara yatırın. bakım tutum onlardan bir tek sizden pamuk eldiven vb. para alıyorlar.

Tabi ki de bakici. Dayin ciddi anlamda sacmaliyor para tatli cunku. Kadincagizi kacirmislar yazik dedenin maasi da yemek yapamasa da daha cok onun hakki. Kolay degil o durumdaki biriyle yasamak. Hem fiziksel hem psikolojik olarak yipratici.

Yengem her ay belli bir para alıyor bu yemek ve banyo yardımı için zaten...kadin yapayalnız kalıyordu zaten çok da üzülüyordu herkes bir yere giderken o evde kaliyordu

Tabi ki de bakici. Dayin ciddi anlamda sacmaliyor para tatli cunku. Kadincagizi kacirmislar yazik dedenin maasi da yemek yapamasa da daha cok onun hakki. Kolay degil o durumdaki biriyle yasamak. Hem fiziksel hem psikolojik olarak yipratici.

Yengem her ay belli bir para alıyor bu yemek ve banyo yardımı için zaten...kadin yapayalnız kalıyordu zaten çok da üzülüyordu herkes bir yere giderken o evde kaliyordu

Niye bütün kardesler dayinizi dinliyor ki

Dayiniz izin vermedi diye bakici niye tutulmadı

Işte bu kadar ağır durumda olduğu için bakıcı düşündüler düşünün ki hafızası olmayan sürekli ben kimim diye soran ağlayan yatalak bir hasta dedem annem de hiç hasta bakmamış izmir den kalkıp gelmiş gittiği ili hiç bilmeyen orda tanıdığı hiç kimse olmayan birisi ha yine giderdi zaten annem olsun teyzem olsun ama gidip 1 ay herkesin sırayla hastahanede yaşaması ne kadar mantıklı ki bunun ramazan ayı var yaz ayı var orucu var

Niye bütün kardesler dayinizi dinliyor ki

Dayiniz izin vermedi diye bakici niye tutulmadı

Niye izin vermedi mantıklı bi açıklama yok zaten...bu dayım en büyük çünkü ondan dinliyorlar galiba...kizlari daha iyi bakar demiş oysaki annem böyle ağır hasta hiç bakmadı.. annemin kendi sağlık sorunları var bu arada 50 yaşını geçkin bir kadın hasta bakamaz uzun süreli

Bak canim boyle konularda yaş degil akil onemlidir.

Teyzeleri den varsa diger dayilarindan dik durup sözünü dinletecek olan onun uzerine gidip konusun.

Olmadi arayin buyuk dayinizi siz söyleyin butun kuzenler toplasip isyan edin

Bakıcı tutulsun, sırası gelince dayı kendi baksın. Muhtemelen dedenin parasını alıyor o tatlı geldi.
Annen yapamaz, haklı da.

Bak canim boyle konularda yaş degil akil onemlidir.

Teyzeleri den varsa diger dayilarindan dik durup sözünü dinletecek olan onun uzerine gidip konusun.

Olmadi arayin buyuk dayinizi siz söyleyin butun kuzenler toplasip isyan edin

Bana da hiç mantıklı gelmedi bu iş dedemin kendi maaşı varken bu adam niçin sefalet içind e yaşıyor anlamıyorum...dayimi ben ararsam tersleyebilir o konuda cekiniyorum

Dayin firsatci ama siz de ona firsat vermissiniz. Bir kere bakici tutulmayacsk dediginde "sana ne" denmeliydi. Ikincisi neden maasi o aliyormus? Hadi kadin gitti diyelim dedeye bakma sirasi kimdeyse o alsin maasi. Dayinin ozelligi ne yani? Bir de ben yasli olsam guvenilir bir yer olmasi kaydiyla bakim evinde kalmak isterdim. Allah dusurmesin ama evlatlarimi torunlarimi altimi alirlarken falan gormek istemezdim. Bir de hemsire saglik hizmeti falan da oluyor. Zaten akli da yerinde degilmis bir dusunun bence. Ama dayiniz kabul etmez pesinen soyliyim. Maasi alamayacak cunku.

Hemen saglik kurulundan dedenin kendine baskamadigina dair raspor cikartip ,vasi tayin edilsin ,maasini no kisi ceker bakiciya odemeyi yapar ,dayin vasi oluo odeme aliyorsa dikkast edin dedenin evini bnile ustune gecirir,
Onu bunu birakin belki karisinida dayin kovdu ,
Annern ve teyzenker arastirsin

Tipik paragöz dayı sizin dayınız. Vardır ya kızkardeşlerine bir kuruş miras kalmasın diye türlü entrikayı çeviren dayı modeli hahh işte dayınız da öyle bir adam.
Dedenizin maaşı ve dedenize bakım için devletin verdiği bakım ücreti tatlı gelmiştir. Madem bakıcı tutmuyor dedenizin maaşını ve bakım için parayı kim alıyorsa o baksın.
Diğer kardeşler konuşup fikir birliği sağlayıp dayıyı aradan çıkarın bakıcı tutun.

Öyle yapmayı düşünüyorlar hani hiç bakmadı babasına olmasın diye gitti annem...iste dayım demiş ki babamı kapılarının önüne bırakır giderim bakmazsalar bakıcı olmayacak demiş cekiniyorum bunları yazarken ama çok utanç verici cidden de

Kadın dayimla kavga ettiği için gitti zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…