Dedikodu belası

Bones and Stones

Taklaya geldik...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2017
576
1.283
33
Merhaba arkadaşlar. 2,5 yıl önce boşandım. Ayrıntılara girmeyeceğim ama kötü günler geçti şükür. Herşey bitti yani.

Evim ve çocuğumun okulu çok yakın. Okulda da sık sık etkinlikler ve doğumgünü organizasyonları oluyor. Bu yüzden çoğu veli ile içli dışlıyız.

Eski eşim tüm etkinliklere katılıyor. Kermeslere börekler kurabiyeler yapıp getiriyor. Gösterilerde yakınımda oturuyor. Sürekli çocuğuma bişeyler alıp okula getiriyor. Daha bir sürü şey... Evliyken bu kadar ilgili olmamasına rağmen şu an aşırı ilgili. Bir ara diğer veliler yemek organizasyonu yapıp O' nu da çağırdılar. Ben o velileri uyardım. Böyle planlar yapmamalarını, eski eşimle görüşmemizin uygun olmayacağını söyledim. Evet artık iyi bir baba. Bunu takdir ediyorum. Kendisi çocuğunu haftasonları alıyor. Hafta içi okula gidip görüyor. Bütün maddi ihtiyaçlarını karşılıyor. Ama ben eski eşimle görüşmek istemiyorum. Bunu yapmak zorunda değilim.

Belki çocuğu ondan soğumasın diye belki vicdanını rahatlatmak için belki de gerçekten içinden gelerek yapıyor bunları, bilemem. Ama asıl sorun şu; okulun diline düştük resmen. İnsanlar bizi dedikodu veya eğlence malzemesi gibi görmeye başladı. Bir etkinlik olduğunda herkesin gözü üstümüzde. Maalesef gelişen olaylar sebebiyle bazı şeyleri biliyorlar. İnsanların " bak seninki geldi, aa sana bakıyor, ay ne iyi adam, kesin seni hala seviyor, seni görebilmek için her etkinliğe katılıyor" demelerinden ve kıs kıs gülmelerinden sıkıldım. Öğretmen bile bana O' nu övmeye başladı. Halbuki 1 yıldır eski eşimle konuşmuyoruz bile. Defalarca uyardım ama nafile. Eski eşim 23 Nisan gösterisinde hemen arkamda dikilmiş. Whatsapptan msj yazdılar, öyle farkettim. Malum sınıf grubu var. Sonra gülüşmeler, mesajlar devam etti.

Bugün çocuğumun okulunu ve evi değiştirmeye karar verdim. Çocuğum okulunu seviyor, mutlu. Ama ben hiç değilim. Ayaklarım gitmiyor. Dedikodudan bıktım. Hatta utanıyorum. En azından yeni okulunda kimse yaşananları biliyor olmayacak. Hatta velilerle görüşmeyi bile düşünmüyorum. Acaba çocuğuma haksızlık mı ederim? Yoksa ben daha mutlu ve huzurlu olursam çocuğum da mı olur? Bilemedim. Bilenlere sormak istedim.

Not: " Çok uzun yazmışsın, okurken gözlerim kör oldu" eleştirilerine açığım. Daha kısa nasıl anlatılırdı? Bilemedim.

Velilerin bunu bir tür pembe dizi gibi görüp ilişkinize burunlarını sokmaları hoş değil. Eski eşiniz de hazır fırsat yakalamışken "ilgili eski eş" statüsüyle gole çevirmeye meyilli gibi. Ha benim fikrim okul değiştirmeden önce çocuğunuza bir sormanız. Belki çocuk okulundan memnun olduğu için değiştirmek istemeyecek. Onu zorlamanın da uygun olmadığını düşünüyorum.

Cocugunuza haksizlik etmis olacaksiniz. Bence ne kadarda can sIkIcI olsada sizin icin ya duymamazliktan gelin hada herkesin haddini bildirin. Ve unutmayinki burda nice yasanmislara sahit oluyoruz babalar cocuklarina sahip cikmadigina, siz bence yine sukredinki cocuguna sahip cikiyor etkinliklere katiliyor ve butun masraflarini karsiliyor. Demek istedigim su hayatta herseyden nem kapa biliriz ama iyi yonu cok olan birseyede sukur edip oturalim hepimiz icin geverli

çocuğunuza haksızlık olur. sert bir dille velileri uyarmayı deneyebilirsin eski eşini uyaramazsın çünkü onun da çocuğu ama öyle grup falan saçma sapan ergen haller. iki lise aşığı değilsiniz sonuç olarak başınızdan belli belirli bir şeyler geçti ki ayrılma kararını aldınız çocuğunuza rağmen. bu şekilde dillere düşmesi hiç hoş değil.

Çocuğunuzun okulunu değiştirmek onu mutsuz edebilir ve belki bu durum size dedikodulardan daha büyük sıkıntılar yaratabilir. O yüzden bence velileri daha sert bi dille uyarmayı deneyebilirsiniz .

İlgili eski eş veya baba olarak gözükerek eline ne geçecek inan bilmiyorum. Geçen yıl bir sinirle velayet davası açtı, ilk celsede kaybetti. Bu dava sebebi ile okulla yazışmalar yapıldı. Sonra da kulaktan kulağa yayıldı. Çocupumla birkaç defa konuştum. "Sen nasıl istersen Anne, yeni okulumu da severim" dedi. Ama ben üzülmeyeyim diye mi öyle söylüyor, emin değilşm. Çocuğumu mundar etmek istemem.

Son düzenleme:
Hem de hiç hoş değil. Resmen eğlence arıyorlar. Sürpriz yemekler falan. 2 tanesini hayatımdan sildim ama diğerleri devam ediyor. Daraldım.

Sadece veli toplantılarına katılmanız mümkün değil mi, veli organizasyonlarına katılmasanız. Öğretmene de "İyi niyetlisiniz muhakkak ancak eski eşimi sizin burada gördüğünüzden daha iyi tanıyorum ve belli sebepler oldu ki ayrıldık. Kimse boşanmak için evlenmiyor o yüzden eski eşim hakkında bana yorum yapmazsanız sevinirim" diyebilirsiniz. Velilere bir şey demeyin, anlayacaklarını düşünmüyorum. Elinizden geldiğince az muhatap olmak en doğrusu olur.

Öğretmen velayet dava dilekçesini gördü zaten. Okula müzekkere yazıldı. Ekinde dava dilekçesi... Öğretmene de atar yaptım 3 ay önce. Artık haftasonu etkinliklerine de gitmiyorum, içimden gelmiyor. Çocupuma yazık oluyor. Ama eski eşimin pasta etkinliğine gelip yaş pasta yapması? Sinir bozucu.

Eşinizle konuşsanız anlayacak biri midir?

Bu ne hadsizlik ya, ne munasebet yani, ozel hayati malzeme edip koca insanlara kakaka kikiki gulmek, ustelik bunu kac kisilik msj grubunda yapmak?!
Siz sınırlarınızı baya bi ihlal ettirmişsiniz..

Velileri bir güzel uyarın, hadlerini bilsinler... Onlar yüzünden neden çocuğun düzenini bozasınız?
Yaptıkları densizlik...
Çocuğun öğretmeniyle de konuşun durumu
Bir de “kermeslere börekler yapıp getiriyor” kısmına istemsiz güldüm nedense

Çocuğun düzenini bozmak yerine, insanların ağzını kapatsanız daha iyi olur. Bu kadar rahat konuşabilmelerinin cesaretini, iyi niyetinizle, siz vermiş olabilir misiniz? Gruba, özel hayatınızın sadece sizi ilgilendirdiğine dair bir mesaj yazarak işe başlayabilirsiniz. İnsanlarla aranıza mesafe koyarsanız, nerede durmaları gerektiğini öğrenirler.

Ona herkes güldü. Evliyken çayını bile koymayan adamdı. Dans etkinliği olacak da adam oryantal yapacak diye korkuyorum

Birkaçı ile küstüm (çocuk gibi ) 2 defa gruptan çıktım. Yine gülüyorlar, tmm bi daha konuyu açmayacaz diye yine ekliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…