- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.176
- 798
- Konu Sahibi Bones and Stones
-
Keşke dediğin kadar güzel bir ayrılık olsaydı ama değil. Boşandıktan sonra çocupumun önünde beni boğmaya kalktı, kapıyı tekmeledi, annenin sevgilisi var beni o yüzden eve almıyor demeler. Velayet davası, icra ile çocuk teslimi gibi anlamsız hareketlerde bulundu. Şimdi bunları yapan adam için ayy çok iyi baba, ayy hala seni seviyor dendiği zaman sinirim zıplıyor. Çocuğum da babası ile aynı ortamda olmamı istemiyor, geriliyor. Babası beni üzecek, zarar vermeye çalışacak diye. Pedagog görüşmesinde bunları söylemiş ve rapor tutuldu. Ama adam ota pota geliyor. Anlatamıyorum. Daha büyük ve kurumsal bir okul olsa bu sorunlar yaşanmaz diye düşündüm. Zira arkadaşlarımın çocukları gönderdiği okullarda zırt pırt etkinlik yok. Herkes kendi halinde.
Öğretmenle konuşmuş, kendini msj listesine ekletmiş. Ben bazı etkinliklere gitmedim. Öğrtmen msj yazıp gelip gelmeyeceğimizi sordu. Ona neyse? Herkes gidiyor etkinliklere. Herkes can ciğer kuzu sarması. Babasıylayken olanlara zaten hiç gitmedim. Babası götürsün. Yani bu okul bana kendimi sadece anne gibi hissettiriyor ama ben aynı zamanda kadınım. Sadece okul ödev etkinlik muhabbeti yapmaktan sıkıldım da.ben okula takıldım sürekli bir etkinlik hali.
yaş pasta etkinliği falan.
eski eşin bu etkinliklerden nasıl haberi oluyor her seferinde?
bütün veliler her etkinliğe katılıyor mu?
hepsine katılmayın. hafta sonu babasındayken olanlara mesela siz gitmeyin. babasıyla gitsin.
çocuğun okulunu değiştirip düzen bozmak yerine siz kontrolü biraz daha elinize alın.
Öğretmenle konuşmuş, kendini msj listesine ekletmiş. Ben bazı etkinliklere gitmedim. Öğrtmen msj yazıp gelip gelmeyeceğimizi sordu. Ona neyse? Herkes gidiyor etkinliklere. Herkes can ciğer kuzu sarması. Babasıylayken olanlara zaten hiç gitmedim. Babası götürsün. Yani bu okul bana kendimi sadece anne gibi hissettiriyor ama ben aynı zamanda kadınım. Sadece okul ödev etkinlik muhabbeti yapmaktan sıkıldım da.
Çocuğunuzun günahı ne , eski eşinizle konuşun aynı ortamda bulunmayın çok gerekmedikçe...Merhaba arkadaşlar. 2,5 yıl önce boşandım. Ayrıntılara girmeyeceğim ama kötü günler geçti şükür. Herşey bitti yani.
Evim ve çocuğumun okulu çok yakın. Okulda da sık sık etkinlikler ve doğumgünü organizasyonları oluyor. Bu yüzden çoğu veli ile içli dışlıyız.
Eski eşim tüm etkinliklere katılıyor. Kermeslere börekler kurabiyeler yapıp getiriyor. Gösterilerde yakınımda oturuyor. Sürekli çocuğuma bişeyler alıp okula getiriyor. Daha bir sürü şey... Evliyken bu kadar ilgili olmamasına rağmen şu an aşırı ilgili. Bir ara diğer veliler yemek organizasyonu yapıp O' nu da çağırdılar. Ben o velileri uyardım. Böyle planlar yapmamalarını, eski eşimle görüşmemizin uygun olmayacağını söyledim. Evet artık iyi bir baba. Bunu takdir ediyorum. Kendisi çocuğunu haftasonları alıyor. Hafta içi okula gidip görüyor. Bütün maddi ihtiyaçlarını karşılıyor. Ama ben eski eşimle görüşmek istemiyorum. Bunu yapmak zorunda değilim.
Belki çocuğu ondan soğumasın diye belki vicdanını rahatlatmak için belki de gerçekten içinden gelerek yapıyor bunları, bilemem. Ama asıl sorun şu; okulun diline düştük resmen. İnsanlar bizi dedikodu veya eğlence malzemesi gibi görmeye başladı. Bir etkinlik olduğunda herkesin gözü üstümüzde. Maalesef gelişen olaylar sebebiyle bazı şeyleri biliyorlar. İnsanların " bak seninki geldi, aa sana bakıyor, ay ne iyi adam, kesin seni hala seviyor, seni görebilmek için her etkinliğe katılıyor" demelerinden ve kıs kıs gülmelerinden sıkıldım. Öğretmen bile bana O' nu övmeye başladı. Halbuki 1 yıldır eski eşimle konuşmuyoruz bile. Defalarca uyardım ama nafile. Eski eşim 23 Nisan gösterisinde hemen arkamda dikilmiş. Whatsapptan msj yazdılar, öyle farkettim. Malum sınıf grubu var. Sonra gülüşmeler, mesajlar devam etti.
Bugün çocuğumun okulunu ve evi değiştirmeye karar verdim. Çocuğum okulunu seviyor, mutlu. Ama ben hiç değilim. Ayaklarım gitmiyor. Dedikodudan bıktım. Hatta utanıyorum. En azından yeni okulunda kimse yaşananları biliyor olmayacak. Hatta velilerle görüşmeyi bile düşünmüyorum. Acaba çocuğuma haksızlık mı ederim? Yoksa ben daha mutlu ve huzurlu olursam çocuğum da mı olur? Bilemedim. Bilenlere sormak istedim.
Not: " Çok uzun yazmışsın, okurken gözlerim kör oldu" eleştirilerine açığım. Daha kısa nasıl anlatılırdı? Bilemedim.
Ay bu ne?Değil. Konuştum defalarca ama geçen hafta fotoğrafını çerçeveletip getirmiş. Al bunu odana as demiş. Tabii diğer çocuklar görmüş. Akşam whatsapp yıkıldı. Benim evime niye fotosunu asayım ki?
Ne bicim bir insan toplulugu o oyle
Nerde yasiyorsunuz siz allah askina
Bizimde sinifta bosanan veli arkadasimiz var su anda
Birakin gruptan yazmayi dile bile getirmiyoruz hicbir sekilde , ayiptir boyle seyleri konusmak
Okulu degistirmeyin , cocugunuzun duzenini bozmayin ama velileri tersleyin , ozel hayatinizla ilgili konusmalarina musade etmeyin ve iliskilerinizde mesafeyi koruyun ki kimse size boyle yaklasmaya cesaret edemesin
Damdan kac gundur aklimdasin , iyi misin? Ne zamandir yoktun merak ettim seniuzun zamandır yazmıyordum da bu konuda duramadım
seni alıntıladım zira bizde de var boşanan bir çok kişi kimse bunun dedikodusunu yapmıyor yapan da ikili yapar watsap grubundan dedikodu mu olur
nasıl okul orası sonuçta senin olduğun grupta sana neden böyle garip yorumlar yapıyorlar ki
okul etkinliğine birlikte gitmek esasen doğru olan
geçen bizim okulda da özel bri etkinlik vardı
boşanmış arkadaşlar da vardı geldiler yan yana oturup izlediler etkinliği
herkesin annesi babası varken onun olmasa idi çok bozulurdu
sorun eşiniz değil o diğer veliler
biraz da sizde hata var
ilk yorumda size ne bu konuda tek kelime daha duymak istemiyorum demeliydiniz
yani kimin ne haddine gösteride eski eşin arkanda duruyor diye watsap grubuna yazmak
ister arkamda duru ister yanımda ister 2 km ötemde
onlara ne
Ya bi espri yapacam ama kızar mısın bilmem. Eminim daha önce yapmışlardır ama yazmazsam çatlarımuzun zamandır yazmıyordum da bu konuda duramadım
seni alıntıladım zira bizde de var boşanan bir çok kişi kimse bunun dedikodusunu yapmıyor yapan da ikili yapar watsap grubundan dedikodu mu olur
nasıl okul orası sonuçta senin olduğun grupta sana neden böyle garip yorumlar yapıyorlar ki
okul etkinliğine birlikte gitmek esasen doğru olan
geçen bizim okulda da özel bri etkinlik vardı
boşanmış arkadaşlar da vardı geldiler yan yana oturup izlediler etkinliği
herkesin annesi babası varken onun olmasa idi çok bozulurdu
sorun eşiniz değil o diğer veliler
biraz da sizde hata var
ilk yorumda size ne bu konuda tek kelime daha duymak istemiyorum demeliydiniz
yani kimin ne haddine gösteride eski eşin arkanda duruyor diye watsap grubuna yazmak
ister arkamda duru ister yanımda ister 2 km ötemde
onlara ne
Damdan kac gundur aklimdasin , iyi misin? Ne zamandir yoktun merak ettim seni
Bence etmezsiniz okul bitiyo zaten seneye farklı bir okula başlayabilirMerhaba arkadaşlar. 2,5 yıl önce boşandım. Ayrıntılara girmeyeceğim ama kötü günler geçti şükür. Herşey bitti yani.
Evim ve çocuğumun okulu çok yakın. Okulda da sık sık etkinlikler ve doğumgünü organizasyonları oluyor. Bu yüzden çoğu veli ile içli dışlıyız.
Eski eşim tüm etkinliklere katılıyor. Kermeslere börekler kurabiyeler yapıp getiriyor. Gösterilerde yakınımda oturuyor. Sürekli çocuğuma bişeyler alıp okula getiriyor. Daha bir sürü şey... Evliyken bu kadar ilgili olmamasına rağmen şu an aşırı ilgili. Bir ara diğer veliler yemek organizasyonu yapıp O' nu da çağırdılar. Ben o velileri uyardım. Böyle planlar yapmamalarını, eski eşimle görüşmemizin uygun olmayacağını söyledim. Evet artık iyi bir baba. Bunu takdir ediyorum. Kendisi çocuğunu haftasonları alıyor. Hafta içi okula gidip görüyor. Bütün maddi ihtiyaçlarını karşılıyor. Ama ben eski eşimle görüşmek istemiyorum. Bunu yapmak zorunda değilim.
Belki çocuğu ondan soğumasın diye belki vicdanını rahatlatmak için belki de gerçekten içinden gelerek yapıyor bunları, bilemem. Ama asıl sorun şu; okulun diline düştük resmen. İnsanlar bizi dedikodu veya eğlence malzemesi gibi görmeye başladı. Bir etkinlik olduğunda herkesin gözü üstümüzde. Maalesef gelişen olaylar sebebiyle bazı şeyleri biliyorlar. İnsanların " bak seninki geldi, aa sana bakıyor, ay ne iyi adam, kesin seni hala seviyor, seni görebilmek için her etkinliğe katılıyor" demelerinden ve kıs kıs gülmelerinden sıkıldım. Öğretmen bile bana O' nu övmeye başladı. Halbuki 1 yıldır eski eşimle konuşmuyoruz bile. Defalarca uyardım ama nafile. Eski eşim 23 Nisan gösterisinde hemen arkamda dikilmiş. Whatsapptan msj yazdılar, öyle farkettim. Malum sınıf grubu var. Sonra gülüşmeler, mesajlar devam etti.
Bugün çocuğumun okulunu ve evi değiştirmeye karar verdim. Çocuğum okulunu seviyor, mutlu. Ama ben hiç değilim. Ayaklarım gitmiyor. Dedikodudan bıktım. Hatta utanıyorum. En azından yeni okulunda kimse yaşananları biliyor olmayacak. Hatta velilerle görüşmeyi bile düşünmüyorum. Acaba çocuğuma haksızlık mı ederim? Yoksa ben daha mutlu ve huzurlu olursam çocuğum da mı olur? Bilemedim. Bilenlere sormak istedim.
Not: " Çok uzun yazmışsın, okurken gözlerim kör oldu" eleştirilerine açığım. Daha kısa nasıl anlatılırdı? Bilemedim.
Gitme bir yere :) ozluyorum yorumlariniiyiyim bir sıkıntı yok
yoğunum pek yazmıyorum zira yazınca duramıyorum
malum dilimin kemiği de yok çenem de düşük
ama burada duramadım zira biz ne güzel birlikte gelmişler diye dedikodu yaparken millet neler diyor
bizim çocuklar da 8 yaşında ve esasen tüm çocuklar da kimin ailesi boşanmış biliyor zira hayat bilgisi dersinde vs bunlar da konuşuluyor
babasının işini bilmiyor mesela birisi diğerinin anne babası birlikte etkinliğe katılıyor
hangisi huzurlu hangisi başarılı hangisi hayatla barışık söylemem gerek var mı
bu nedenle konu sahibi tek çözüm o velilere haddini bildirmek
yani gerekirse siz de bir etkinlik yapın toplayın velileri ve açıkça bu garip tavırdan rahatsız olduğunuzu,
eşinizden boşansanız da kızınızın anne babası olduğunuzu ve bunu onların da kabul etmesi gerektiğini söyleyin
bir dönem alt kadememde çalışan bir kadıncağız vardı
oğlu eski eşi ile kalırdı
sünnete davet etti gittik
ve gayet de güzel eski eşi ile yan yana düğün yaptılar
hayatlarının içini dışını işim bu olduğu için anlatmıştı ve o düğündeki iki kişi o boşanmadaki iki kişi değildi orada sadece anne ve baba idilerdi
siz de kültürsüz görgüsüz dedikodu yapmanın bile adabını bilmeyen o velilere bu durumu iletin
Cocuklar cabuk unutmuyor , brnim oglum okul degistirdi 1.5 yil once , hala anne eski okuluma gidebilir miyim diyor , okul onlar icin cok onemli , sosyallestikleri alanBen kendimi anlatamıyorum sanırım. Ben adamın gelmesine bişey demiyorum ki. Gelsin gitsin hatta memnun da olurum. Zira ne ilgisiz babalar var, ben de biliyorum.
Meraklı, gıybetsever velilere hadlerini sertçe bildirir, hepsiyle konuşmayı da keserim. O da kolay. Etkinliklerin hiçbirine de katılmam, bu en kolayı zaten. Ama bu sefer çocuğum " benim annem niye diğerleriyle küs, biz niye onlarla tiyatroya sinemaya yemeğe gitmiyoruz" diye sorgulayacak üzülecek. Daha 8 yaşında.
Ee ben de hiçbişey olmamış gibi davranamam, atarımı yapıp gülücükler atamam. Küs olduğum insanlarla aynı masada oturamam. Sessiz sedasız gideyim diyorum. Çocuklar çabuk unutur çabuk alışır. Ama büyükler unutmuyor.
Bence çoçuğunuzu alıştığı okul ortamından ve arkadaşlarından koparmak kötülük ve haksızlık olur. Okulu değiştirmek yerine sizle kendinde bu şekilde konuşma hakkı veren velilere ağzının payını verin. İnsanlar kendinde bu hakkı nasıl buluyor anlamış değilim. Kendilerinin hiç mi derdi sıkıntısı yokta insanların hayatlarına burnunu sokuyorlar. Sizinle eski eşiniz hakkında konuşanları sert bir dille uyarın. İyi bir baba olabilir ancak bu adam iyi bir eş olamamış ki evliliğiniz bitmiş. Eski eşinizin bu davranışları sizin gözünüze girmek için yapıyor gibi geldi, ama siz belliki bitirmişsiniz. O yüzden eski eşiniz de bu konuşmalara fırsat verir şekilde davranıyorsa onla da konuşun rahatsızlığınızı dile getirin. Ha birde tabi organizasyon gezi gibi şeylere katılın ama kötüniyet sezdiğiniz yerlere gitmeyin. Yemek düzenlemek nedir anlamadım ve hiç bu kadar iç içe olan bir veli grubu görmedim.Merhaba arkadaşlar. 2,5 yıl önce boşandım. Ayrıntılara girmeyeceğim ama kötü günler geçti şükür. Herşey bitti yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?