Dedikodu belası

şu mesajınıza kadar sizi haksız görüyordum.
sizin yerinizde olsam okulu kesin değiştiririm, evi de duruma göre.

Siz sadece öğretmenle muhatap olun, Bırakın bu tür toplantılarda babasıyla sosyalleşsin.Siz muhatap olmayın.Sınıf grubundan da çıkın.. Babası ile de dialog haline geçmenize gerek yok.Kim ne derse desin.. Kaçmanıza gerek yok.Sınırı bilmeleri için biraz uslup değiştirmeniz gerekli !

İlk sayfa yorumlarından baktım da herkes çocuğunuzun okulunu değiştirmemenizden yana ama ben sizin yerinizde olsam değiştirirdim.
Çünkü velilere sinir oldum cahil insanlara benziyorlar gibime geldi.
Onlarla uğraşmak, onların yüzünü görmek istemezdim.
Çocuklar kolay adapte olur yani bilmiyorum sanırım hemen okulunu değiştirirdim ben.

Son düzenleme:
Öğretmenle konuşmuş, kendini msj listesine ekletmiş. Ben bazı etkinliklere gitmedim. Öğrtmen msj yazıp gelip gelmeyeceğimizi sordu. Ona neyse? Herkes gidiyor etkinliklere. Herkes can ciğer kuzu sarması. Babasıylayken olanlara zaten hiç gitmedim. Babası götürsün. Yani bu okul bana kendimi sadece anne gibi hissettiriyor ama ben aynı zamanda kadınım. Sadece okul ödev etkinlik muhabbeti yapmaktan sıkıldım da.

vallahi hem devlet hem özel okul tecrübem var veli anlamında. yaş pasta etkinliğini ilk defa duydum. bu insanların işi gücü yok mu bir noktada gerilir artık insan.
kaçıncı sınıf çocuğunuz?
ikametgah değişikliği ile (erken kayıt yaptırdınız sanırım) onu iptal ettirebilirsiniz.

Çocuğunuzun günahı ne , eski eşinizle konuşun aynı ortamda bulunmayın çok gerekmedikçe...

Değil. Konuştum defalarca ama geçen hafta fotoğrafını çerçeveletip getirmiş. Al bunu odana as demiş. Tabii diğer çocuklar görmüş. Akşam whatsapp yıkıldı. Benim evime niye fotosunu asayım ki?
Ay bu ne?
Gossip girl gibi.
Çocuğunuz alışır yeni okuluna değiştirin ona tekrar sorup.
Sonuçta çocuğunuzun kulağına da gidiyordur bu dedikodular. Veliler ne kadar patavatsızsa onlardan duyan çocuklar da çocuğunuza söylüyorlardır yazık psikolojisine.
Ben olsam okulunu değiştirir yeni öğretmenine de etkinliklere sadece kendimin katılmak istediğimi söylerdim.
Babası sadece haftasonu görsün çalışmıyor mu bu adam her an okulda?

Çocuğunuzun okulu değiştirmeyin ama bu dedikoducu velilere ters cevap verin. Bu durumdan hoşlanmadığınızı devam ederlerse daha kırıcı konuşacağınızı söyleyin... Ayrıca her etkinliğe hem hem anne, hem de baba katılmıyor. Madem baba etkinlikleri kaçırmıyor bırakın o gitsin ilgilensin. Sizin gitmenize gerek yok.

uzun zamandır yazmıyordum da bu konuda duramadım

seni alıntıladım zira bizde de var boşanan bir çok kişi kimse bunun dedikodusunu yapmıyor yapan da ikili yapar watsap grubundan dedikodu mu olur

nasıl okul orası sonuçta senin olduğun grupta sana neden böyle garip yorumlar yapıyorlar ki

okul etkinliğine birlikte gitmek esasen doğru olan

geçen bizim okulda da özel bri etkinlik vardı

boşanmış arkadaşlar da vardı geldiler yan yana oturup izlediler etkinliği

herkesin annesi babası varken onun olmasa idi çok bozulurdu

sorun eşiniz değil o diğer veliler

biraz da sizde hata var

ilk yorumda size ne bu konuda tek kelime daha duymak istemiyorum demeliydiniz

yani kimin ne haddine gösteride eski eşin arkanda duruyor diye watsap grubuna yazmak

ister arkamda duru ister yanımda ister 2 km ötemde

onlara ne

Damdan kac gundur aklimdasin , iyi misin? Ne zamandir yoktun merak ettim seni

Ben kendimi anlatamıyorum sanırım. Ben adamın gelmesine bişey demiyorum ki. Gelsin gitsin hatta memnun da olurum. Zira ne ilgisiz babalar var, ben de biliyorum.

Meraklı, gıybetsever velilere hadlerini sertçe bildirir, hepsiyle konuşmayı da keserim. O da kolay. Etkinliklerin hiçbirine de katılmam, bu en kolayı zaten. Ama bu sefer çocuğum " benim annem niye diğerleriyle küs, biz niye onlarla tiyatroya sinemaya yemeğe gitmiyoruz" diye sorgulayacak üzülecek. Daha 8 yaşında.

Ee ben de hiçbişey olmamış gibi davranamam, atarımı yapıp gülücükler atamam. Küs olduğum insanlarla aynı masada oturamam. Sessiz sedasız gideyim diyorum. Çocuklar çabuk unutur çabuk alışır. Ama büyükler unutmuyor.

Ya bi espri yapacam ama kızar mısın bilmem. Eminim daha önce yapmışlardır ama yazmazsam çatlarım
"Damdan" düşer gibi geldin kız

Damdan kac gundur aklimdasin , iyi misin? Ne zamandir yoktun merak ettim seni

iyiyim bir sıkıntı yok

yoğunum pek yazmıyorum zira yazınca duramıyorum

malum dilimin kemiği de yok çenem de düşük

ama burada duramadım zira biz ne güzel birlikte gelmişler diye dedikodu yaparken millet neler diyor

bizim çocuklar da 8 yaşında ve esasen tüm çocuklar da kimin ailesi boşanmış biliyor zira hayat bilgisi dersinde vs bunlar da konuşuluyor

babasının işini bilmiyor mesela birisi diğerinin anne babası birlikte etkinliğe katılıyor

hangisi huzurlu hangisi başarılı hangisi hayatla barışık söylemem gerek var mı

bu nedenle konu sahibi tek çözüm o velilere haddini bildirmek

yani gerekirse siz de bir etkinlik yapın toplayın velileri ve açıkça bu garip tavırdan rahatsız olduğunuzu,

eşinizden boşansanız da kızınızın anne babası olduğunuzu ve bunu onların da kabul etmesi gerektiğini söyleyin

bir dönem alt kadememde çalışan bir kadıncağız vardı

oğlu eski eşi ile kalırdı

sünnete davet etti gittik

ve gayet de güzel eski eşi ile yan yana düğün yaptılar

hayatlarının içini dışını işim bu olduğu için anlatmıştı ve o düğündeki iki kişi o boşanmadaki iki kişi değildi orada sadece anne ve baba idilerdi

siz de kültürsüz görgüsüz dedikodu yapmanın bile adabını bilmeyen o velilere bu durumu iletin

çocuğa haksızlık. ben ortada bi anormallik göremedim. eşinizin yaptığı normal, dedikodu sizin probleminiz. gerekli sertliği gösterin sussunlar.

Bence etmezsiniz okul bitiyo zaten seneye farklı bir okula başlayabilir
Çocuklar henüz bir şey anlamadığı için çabuk atlatır adapte olurlar
Mutsuz bir anne ile büyümektense okulu değişsin
Bencede gidin babasından kaçtığını belli etmeyin, düzelir ,dedikodular biter diye beklemeyin
Babası da zamanında bu ilgi alakayı gösterseymiş
Burda şimdi babası tabi görcek ilgilencek diye demogoji yapanlar olur hiç kulak asmayın.
Geneli kadın olan ve sizin ortamda bulunduğunuz yeri resmen sabote etmiş
Sonuçta huzurlu olmak için boşandınız

Gitme bir yere :) ozluyorum yorumlarini

Konu sahibi damdan'a katiliyorum, siz en dogrusunu yapiyorsunuz esinizle beraber
Esler birbirinden bosanir , cocuktan bosanmazlar
Brnim esim de oglunun mezuniyetine eski esiyle beraber gitti , bu tarz normal olaylati dedikodu malzemesi yapanlar utansin
Eger cok rahatsizsaniz net bir sekilde gruba yazin ancak etkinliklere katilmaya devam edin cocugunuz icin

Cocuklar cabuk unutmuyor , brnim oglum okul degistirdi 1.5 yil once , hala anne eski okuluma gidebilir miyim diyor , okul onlar icin cok onemli , sosyallestikleri alan
Sirf kendini bilmez veliler yuzunden cocugunuzu mutlu ve huzurlu oldugu ortamdan koparmayin sonra daha cok uzulursunuz
Cozum cok basit ve sizin elinizde , konistuklarinda cevabi yapistiracaksiniz , bu kadar zor olmamali sevgili konu sahibi

Veliler bosbogazmis. Yoksa bosanmis bir anne baba etkinliklere beraber katilabilirler, hatta okul etkinliklerini de gectim,ozel gunlerde bir araya gelmeliler,bayram olur dogum gunu olur,daha yolun basindasiniz. Bunun mezuniyeti var,cocugunuzun evliligi var. Omur boyu yan yana olacaksiniz,olmalisiniz. Okul degistirmek diye bahsettiniz diye soyluyorum bunlari. Veliler seviyesiz ve aptal espriler yapacak gucu nereden almislar bilemeyecegim ama 8 yasindaki bir cocuk anne babasini bosanmis olsalar da yan yana gormekten memnun olur. Gidip mutlaka gorusmussunuzdur butun pedagoglar bunu soyler. Bence yanlis yapiyorsunuz yanlis dusunuyorsunuz. Velilere hadlerini bildirin ama hayatiniza da normal sekilde cocugunuzun duzenini degistirmeden devam edin

Bence çoçuğunuzu alıştığı okul ortamından ve arkadaşlarından koparmak kötülük ve haksızlık olur. Okulu değiştirmek yerine sizle kendinde bu şekilde konuşma hakkı veren velilere ağzının payını verin. İnsanlar kendinde bu hakkı nasıl buluyor anlamış değilim. Kendilerinin hiç mi derdi sıkıntısı yokta insanların hayatlarına burnunu sokuyorlar. Sizinle eski eşiniz hakkında konuşanları sert bir dille uyarın. İyi bir baba olabilir ancak bu adam iyi bir eş olamamış ki evliliğiniz bitmiş. Eski eşinizin bu davranışları sizin gözünüze girmek için yapıyor gibi geldi, ama siz belliki bitirmişsiniz. O yüzden eski eşiniz de bu konuşmalara fırsat verir şekilde davranıyorsa onla da konuşun rahatsızlığınızı dile getirin. Ha birde tabi organizasyon gezi gibi şeylere katılın ama kötüniyet sezdiğiniz yerlere gitmeyin. Yemek düzenlemek nedir anlamadım ve hiç bu kadar iç içe olan bir veli grubu görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…