dedikodu

eve oturmaya çat kapı gelen birini nasıl reddediyorsunuz?

ben öyle değilim maalesef, biri nasılsın dese hemen dökerim içimi. eskiden daha kötüydüm şimdi iyiyim demeyi öğrendim. bu da öğrenmiş halim işte azıcık değiştim

Direkt olarak söylemekle dedikoduya engel olunur. Bana gelip milleti anlatma beni alet etme senden benden konuşalım derim demisimdir hep de diyorum dedikodu arayan bana gelmesin demek kadar iç rahatlatici cümle yok

aslında burda size karşı yapılan bir saygısızlık üstüne üstlük eşiniz evdeyken size tuvalete gelebilecek kadar midesizlik var. kusura bakmayın keşke eşiniz reddetseydi, başka ev mi yok tuvalete girecek.

ben öyle değilim maalesef, biri nasılsın dese hemen dökerim içimi. eskiden daha kötüydüm şimdi iyiyim demeyi öğrendim. bu da öğrenmiş halim işte azıcık değiştim

nasılsın diyene idare ediyoruz diyeceksin

iyi ya da kötü yok

iş güç çoluk çocuk koşturmaca

ser verip sır vermeyeceksin

sonra da benim gibi sevilmeyeceksin

ben de konuşur sohbet ederim de tavırlar adamına göre

arkamdan konuşma potansiyeli olana iyiyim bile demem cidden

genel geçer konuşmak iyidir hep

Başından gönderemiyorsan yorum yapmazsın olur biter.

yorum yapmıyorum ama dinlemek istemediğimi de ifade edemiyorum maalesef. o kadar çok yoruyor ki beni bu durum. evime kimseyi almak istemiyorum. ama çat kapı geleni de gönderemiyorum

iyi de kimse bana çat kapı gelme şeyine girmedi daha

bir şey danışmaya gelenle de kapının önünde konuşurum gel buyur içeri bile demem

kimseyi ben özel arayıp çağırmadan evime almam ki

1 eger cok samimi ve guvendigim biri ise giybetin dibini yaparim. ve o orada kalir :)
tersi biriyse bana bunlari anlatma sende sus kendine isine bak derim.
2 benim o doldurulmak istendigim kisiyi tanidigima gore bir kanaatim vardir. beni etkilemez. bunu da laf getirene soyler terslerim . ayrica 2 sinin arasinda ki sorunu halletmelerini tavsiye edebilirim.
3 kirmadan soylemeye pek gayret ettigim soylenemez. cunku insallah gelirim, tabi gorusuruz birgun filan dedigimde anlamiyorlar
4 komsularimla pek gorusmedigim ve mesafeli oldugumdan sorun yasamiorum ama boyle bir durumla karsilasirsam samimiyet durumuna gore belki karsi tarafi uyaririm veya ikiyuzluluk hosuma gitmedigi icin onlari basbasa birakirim.

Direkt olarak söylemekle dedikoduya engel olunur. Bana gelip milleti anlatma beni alet etme senden benden konuşalım derim demisimdir hep de diyorum dedikodu arayan bana gelmesin demek kadar iç rahatlatici cümle yok

bütün cesaretimi toplayıp bir gün bu lafı kullanacağım.

"sizi anlamıyorum neden sürekli başkalarıyla sorunlarınızı bana anlatıyorsunuz? gidin kendi aranızda çözün, çözemiyorsanız beni ilgilendirmiyor. "

"daha dün bana X kişisini kötülüyordun şimdi nasıl can ciğer kuzu sarması oldun inanamıyorum sana"

"sana ne kadının evliliğinden, sen kendi evliliğine bak"

"hmm benim arkamdan mı konuşmuş, sen de bunu bana mı getirdin? senin yaptığın daha büyük ayıp"

"o bayanın da kendi içinde sorunları vardır mutlaka, bilip etmeden bu kadar kadına iftira atmana hiç gerek yok defol git evimden"

"seninle artık görüşmek istemiyorum çünkü çok iki yüzlüsün"

"bana gelip milletin dedikodusunu yapıyorsun da acaba benim hakkımda neler söylüyorsun umrumda değil"

....

bütün bu cümleleri içimden ve rüyalarımda söylüyorum. dile gelsem kendimi kahraman ilan edeceğim

iyi de kimse bana çat kapı gelme şeyine girmedi daha

bir şey danışmaya gelenle de kapının önünde konuşurum gel buyur içeri bile demem

kimseyi ben özel arayıp çağırmadan evime almam ki

ben de öyle olmak istiyorum. ben istemeye istemeye buyur gel kahve yapayım diyorum. sonra gitsin diye bekliyorum. sonra gideyim artık dediğinde de "sorun değil oturabilirsin" diyorum. valla bende sorun var

İşte buraya yazmak yerine söylersen için rahat edecek inan ... Bu cümlelerin çoğunu ya da daha ağırını söylediğim olmuştur bu yüzden de çok sevilmem çevremde çok kişi yoktur az öz vardır onlar da bana yetiyor bence söyle için rahat etsin

Dediğim gibi zaten mesafeli biriyimdir, herkes çat kapı gelmez bana gelen belli arkadaşlarımdır onları da seve seve ağırlarım. Sevmediğim biriyse de bana bahane uydurmak zor gelmiyor, müsait değilim, birazdan çıkacağım der çekilirim:)

ben de öyle olmak istiyorum. ben istemeye istemeye buyur gel kahve yapayım diyorum. sonra gitsin diye bekliyorum. sonra gideyim artık dediğinde de "sorun değil oturabilirsin" diyorum. valla bende sorun var

farkındaysan deme işte

bir kere üst komşulardan birinin kapısını çaldım balkona bir şey düşmüştü sizin mi demeye

kadına işte tanışmadık da ben şurada oturuyorum vs vs dedi

o da gel kahve yapayım dedi

oğlum vardı aşağıda oynamak istiyordu

teşekkür ettim biz aşağıya oynamaya iniyorduk dedim

ama kadının hali tavrı yaşı vs bana uygundu belki aramız iyi olurdu ama tanışamadık işte

kahve teklifi samimi miydi değil miydi hiç bilemeyeceğim mesela

aslında burda size karşı yapılan bir saygısızlık üstüne üstlük eşiniz evdeyken size tuvalete gelebilecek kadar midesizlik var. kusura bakmayın keşke eşiniz reddetseydi, başka ev mi yok tuvalete girecek.
Oyle tabii ama esim musait degil demesine ragmen dalmislar iceri gosuslerim acikta bi anda girdiler esimde sok olmus bana bakiyo ben kipkirmizi utanctan kendisi almaz iceri ama erken haber verilmediyse

Biran konuyu ben açtım zannettim

Hiç sevmem dedikodu ve de yapmam.

Ben biri hakkında konuşsam bile olanı anlatırım , üzerine ekleme yapmam . Hele iftira olayı gözünle görsen bile duysan bile inanma iftira atma derim yani .

Kirilcaklari bi konu yok yapacaginiz tek sey hi hi deyip geçmek veya ben böyle konulari konusmak istemiyorum cok günah beni ilgilendirmez deyip kisaca kesip atabilirsiniz bunda karşıdaki insanın darilcagi bi konu olmaz bu kadar kendinizi kasmayin kendi konunuzuda kimselere anlatmayin yolun 2 gözü vardır biri görmese bi başkası görür unutmayin dedikodu zaten günah beni karistirmayin deyin kulak asmayin hakkinda konusulan kisi duysa kim bilir ne kadar üzülür size yapildigini düşünün ve ona göre davranin

valla hep aynıyım ben şahsen kimseyi kırarım ederim düşünmem içim neyse dışımda o öyle tanırlar beni hep herkes çatır çatır laf sokarım amam beni bildiklerinden bişey demezler güler geçerler hiçte kendimi ezdrmem sende öyle yap :)

1. Ben bazen dedikoduya kayıtsız kalamıyorum ne yalan söyleyeyim. :) Ha ilgilendirmediği durumlar oluyor o zaman da "Amaan boşver ne yaptıysa yaptı, eee sen geçenlerde işinle alakalı/evle alakalı bir durumdan bahsediyordun o ne oldu?" diye lafı çeviriyorum.
2. 1'deki stili uyguluyorum yine, ben genelde laf çeviriyorum ya. Laf sokarsam falan ortalık karışıyor iyice geriliyor, günah sevap gerek yok bunları karıştırmaya, herkesin durumu kendine vaaz verecek değilim. Ben elimden geldiğince kimseyle kötü olmamaya çalışıyorum ama çok da samimi olmuyorum, arayı buluyorum.
3. Muhabbeti kesiyorum yavaş yavaş. Aradığında açmıyorum "İşim vardı canım kusura bakma" diyorum, yazdığında geç dönüyorum, buluşma düzenlemek isterse bahane buluyorum. Zaten karşı taraf da salak değilse anlıyor görüşmek istemediğini.
4. Tepki vermiyorum öyle tiplere, acıyorum sadece. Nasıl insanlar olduğunu anladığım için de artık fazla samimiyet kurmamaya çalışırım öyle ikiyüzlülüklerine şahit olursam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…