dedikodu

Biri dediklduya baslayinca yooo sanmam ihidir aslinda deyin susar cunku katilmiyorsunjz.
Insanlar biriyle kotu olunca kendine secim calosmasi yapar gibi taraftar toplamaya calisyorlar ki komik bir durum.
O dedikodular ortaya cikinca dinlediginiz icin alakasiz olduvunuz konunun hooop ortasinda bulabilirsiniz kendinizi

hiçbiriyle samimiyet kurmuyorum zaten de sadece kendimi ifade etme konusunda çok pasifim. karşı taraf kırılmasın diye susuyorum ve kendime eziyet ediyorum (

hiçbiriyle samimiyet kurmuyorum zaten de sadece kendimi ifade etme konusunda çok pasifim. karşı taraf kırılmasın diye susuyorum ve kendime eziyet ediyorum (

Yani burada bazı öneriler verilmiş "Görüşmek istemiyorum de, günah bunlar de, terbiyesizsin de" falan bunları ben de söyleyemem mesela, o önerileri verenlerin de rahat rahat söyleyebileceğini sanmıyorum, lafta kolay. Ama laf çevirirseniz, konuyu direkt kapatmaya çalışırsanız karşı taraf da mesajı alır. İlla ona yaptığının yanlış olduğunu söylemek zorunda değilsiniz -ki söyleseniz de o yine yapmaya devam edecek. "Aaa günah mıymış/yanlış mıymış bilmiyordum canım sağol" demeyecek ki. Lafı çevirirseniz, bahaneler bularak görüşmezseniz karşı taraf o kadar da kırılmaz, en azından merhaba merhabanıza devam edebilirsiniz. Yani benim yıllardır uyguladığım yöntem, kimseyle de kanlı bıçaklı olmuş değilim henüz.

1. Bu konuyla/kisiyle ilgili konusmak istemiyorum, beni ilgilendiren bir durum yok diyorum

2. İsteyen istedigini soyleyebilir, umrumda degil diyorum

3. Yanyana gelmekten kaciniyorum. Mesajlara gec ve mesafeli cevap veriyorum.

4. Boyle komsum degil arkadasim oldu. Munasebetimi merhaba-merhabaya indirdim.

Hepsinde ana tema mesafe. Yavas yavas sinirlarinizi cizip, kendinizde bu sinirlari asmadiginizda karsinizdaki uzak durur zaten

bu konu, aklıma youtubedaki "ssk'dan emekli yelekli dedikoducu"yu getirdi :) aynen öyle bir durum bu dedikodu işi. insanlara karşı mesafeli durabilirsiniz. birkaç dostunuz dışında kimseyle muhabbete girmezseniz biraz azalır. ve ortamı terk edebilirsiniz, konu değiştirebilirsiniz, dinlememe eğilimi gösterebilirsiniz bir süre sonra "amaaan bunun yanında da dedikodu yapılmıyor" moduna girip sizsiz takılmaya başlarlar, kurtulursunuz.

oturduğum siteye taşındığımda gelmek isteyenleri, uzunca bir süre çalışma bahanesiyle kabul etmedim. sonunda geldiler, içlerinde yönetici olan hanım ki namı meşhurmuş, başladı anlatmaya. şu şöyledir bu böyledir. ısrarla diyorum ki bakın x hanım anlatmayın ben zamanla tanırım, ee ben sana tanı diye anlatıyorum işte. herkes hakkında saçmalamalarına çok uzun süre sabrettim. gördüm ki nezaketen dinlemelerim beni şişirip onu rahatlatıyor, sonunda benim gibi sabır küpünü çıldırttı ve herkesin içinde kes sesini dedirtti.
dinlemiyorum ilgilenmiyorum görüşmüyorum, aslında komşu sevmiyorum.

aynen işte ben de nezaketen dinleme gafletinde bulunuyorum o yüzden enerjim sıfıra iniyor. sanırım sabrım taşmadan ben ufak ufak reddetmeyi öğrenmeliyim

ahahha izledim şimdi cidden komikmiş :))

astoria peki gelip 4 5 saat oturan ve gitmek bilmeyen komşu modeliyle nasıl mucadele edilir?

astoria peki gelip 4 5 saat oturan ve gitmek bilmeyen komşu modeliyle nasıl mucadele edilir?

Edilmez :) Yani konuşarak pek bir şey anlayabileceklerini sanmıyorum onların. Pek yüz vermemek gerekiyor yani, kapıyı açmayın, yorgunum falan bahaneler uydurun. Zorla evinize girecek halleri yok. Sanırım biraz fazla yumuşak yüzlü buluyorlar sizi :)

Bizde de ufak tefek dedikodular oluyor ama sizinkiler iftira ve kınama boyutunda galiba. Bu durumda günahını almayalım, kimsenin evinin içini bilemeyiz gibi sözlerle geçiştirebilirsiniz.
Sevdiğim insanla ilgili kötü konuşturmam, "öyle yapmaz belki o gün başka şeye canı sıkılmıştır" derim. Tanımadığım insanla ilgili zaten "tanımadığım için birşey diyemiyorum" derim. Tanıyıp çok hoşlaşmadığım birisi hakkında aynı sorunu yaşayan biriyle konuşunca " boşver birbirimizi doldurmayalım, huyu öyle " deriz :)
Bazen arkadaşlarla ileri gittiğimizi hissedince kendi kendimize sınır koyuyoruz. Bu tür konular genellikle aman bizim de çocuğumuz var veya bakalım biz nasıl olacağız büyük konuşmayalım şeklinde bitiyor.

Insanlarla konusmalarimda dedikodu yapmamama rağmen gelenler olunca ben kimse hakkinda konusmak istemiyorum diyorum. Bazilari sirf hayatimi merak ettiği için arkadaşimmiş gibi yapiyor en tehlikelileri onlar. Dost gibi gorunup hakinda bilgi edinmeye calisanlar. Gecenlerde boyle birine yol verdim. Seninle konusmak beni huzursuz ediyor lutfen benim yanima artik gelme dedim. Benim canim sıkılacagina onun cani sıkılsın kimseye kibarlik yapamam.

Dedikodudan nefret ettiğimi ve hoşlanmağımı bilen bilir. Yeni tanışdklarmada bunu norml zamanda dile getirrm. Yani şuan söyledğm gibi. İşte kendini anlatıyomş gibi dedikodu kötü ben öyle ortamlardan hoşlanmam tarzında. Bide sana dert yanmaya gelen insanlarıda tasdiklemez ve bi iki kere onu değilde karşı tarafı haklı bulursanız yada obejktif yorumlar yaprsanz. Bu onun hoşuna gitmeyck ve size bişey söylemek istemeyecktr. Böyle yapıyorz biz genelde:) görüşmek istemdğn insan yüzsüz değilse aramazsn sormazsn anlar zaten.

özellikle ""daha dün bana X kişisini kötülüyordun şimdi nasıl can ciğer kuzu sarması oldun inanamıyorum sana"
kısmını neredeyse sürekli kullanırım. ve sonra ne olduğunu söyleyeyim. devamında kocaman bir amannnn napayım yaaa bize ne zaten geliyor. ne bir utanma sıkılma ne bir yüz kızarması hiç bir şey olmuyor.

hatta bir keresinde bunu sürekli birbirine sosyal medyadan üstü kapalı laf geçiren ama sonradan kanka olan 2 hatun kişisine söylemiştim. hani sen böyle böyle yazıyordun ona sende böyle böyle noldu şimdi diye. aman o eskidendi sünger çektik üstüne hihihi filan oldular. ben şok tabi... yüzsüzlük baki bazıalrında şu hayalini kurduklarını söylesen bile bir şey değişmeyecek :) hani utanır sıkılır kıpkırmızı olur kem küm ederler diye umuyorsan olmuyorlar :)

ahahah valla cesaret geldi birden bana. inşallah bi gün o kıvama gelicem hedefim bu :)

Guclu kadinim diye bi iddiam yok ama gucluyumdur yani:))

1. Ben cok sicak bi insan olnadigim icin, cok yakinlarimdan baskasi gelip dedikodu yapamaz yanimda. Yakinim gelip bunu yapiyorsa ve konu gercekten zerre dikkatimi cekmiyorsa, ben tanimiyorum onu falan gibi bahanelerle ya da konuyu degistirerek kapatmaya calisiyorum konuyu.

2. Beni ilgilendirmiyor acikcasi derim. Gozunle mi gordun, vs derim kotuledigi konu hakkinda.

3. Soguk biri oldugum icin bakislarimdan falan anlasilir, durduk yerde gelip samimiyet kurmaya calisamazlar.

4. Oyle kisileri direkt silerim veya ciddi bi mesafe koyarim. Sana neler yapmaz o insan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…