dedikodu

20ye yakin elemani yonetiyorsunuzda bi kendinizi yonetemiyor musunuz yahu?

gece gece hatami yuzume vuranlardan Allah razi olsun.ofke kontrolu yapamadigim anlarda belkide kendimce hakliligim tasdiklensin diye ahiretimi riske atiyorum.sirf bu nedenle kendimi artik sevmiyorum.umarim yapabilirimde hergun buraya yazarim...

gece gece hatami yuzume vuranlardan Allah razi olsun.ofke kontrolu yapamadigim anlarda belkide kendimce hakliligim tasdiklensin diye ahiretimi riske atiyorum.sirf bu nedenle kendimi artik sevmiyorum.umarim yapabilirimde hergun buraya yazarim...
Sen sadece Allah de gerisi nasıl güzel gelir hayırlısıyla.

Demeyin öyle lütfen:((sadece Allah merkezli yaşamaktır yaşamı anlamlandıran.Allah hepimizi affetsin...
aamin insallah.nefsime yenilerek yasiyorum duzeltebilmeyi de cok istiyorum ki ben artik bunun bi hastalik oldugunu dusunmeye basladim.kurtulurum umarim.kendimle derdim

aamin insallah.nefsime yenilerek yasiyorum duzeltebilmeyi de cok istiyorum ki ben artik bunun bi hastalik oldugunu dusunmeye basladim.kurtulurum umarim.kendimle derdim
Bu konuda ayetler ve hadisler okuyun.Allah sizi yarı yolda bırakmaz sadece biraz farkında olmak ve o gündelik hayata çok kaptırmadan yaşamak gerekli hepimize.ölüm hiç bizim başımızda yok sanırız ya oysa sabahımız meçhul...

Bu konuda ayetler ve hadisler okuyun.Allah sizi yarı yolda bırakmaz sadece biraz farkında olmak ve o gündelik hayata çok kaptırmadan yaşamak gerekli hepimize.ölüm hiç bizim başımızda yok sanırız ya oysa sabahımız meçhul...
hemen basliyorum okumaya.gerekirse hic konusmayayim yeterki dedikodu yapmayim diyorum artik

herkese merhaba.ben onemli bi firmada yonetici olarak calismaktayim.ve yanimda yirmiye yakin elemanim var.is yaptiramadigim noktada sorun yasadigim elemani uyariyorum isten atilmasini da istemiyorum ama diger elemanlarin yaninda da farkli zamanlarda sinirlenip konusuyorum.sirf bu nedenden kendimle kavga halindeyim.dedikodu yapiyorum diye.nasil kurtulabilirim hem insanlari acitm
adan hemde kendimden uzaklasmadan
İş yaptıramadığınız elemanın arkasından konuşmak yerine hakkında tutanak tutun. İş Kanununun 25'inci maddesinde "görevini ikazlara rağmen yapmamakta ısrar etmek" diye bir fıkra var. Ona dayanarak tutanak tutarsanız sizi ciddiye alırlar. Dedikoduyla ciddiyeti sağlayamazsınız. Yasal haklarınızı kullanın.

yöneticilik çok zor bişeydir heleki insan yönetmek bir sürü vasıf ister davranışınız hiç hoş değil heleki bi başka elemanın yanında başka bi elemanı kötülemek asla olmaması gereken bi şey adalet, eşitlik, sabır ve hoşgörü isteyen bi pozisyon sizinkisi... öncelikle çalışan ve çalışmayan elemanlarınızın ayrımını yapmalısınız... kimsenin işini kaybetmesini istemezsiniz elbette ama çalışmıyosa da yapacak bişey kalmıyor geriye biraz gaddar olmayı kendinizi duygularınızı kontrol etmeyi öğrenin ve asla incitici küçük düşürücü sözler sarfetmeyin çalışanlarınıza çok sinirleniyosanız çekin odanıza konuşun ama bi başkasının yanında değil

önce bir mail atın yerin dibine sokup çıkartan sinirinizi kusun. İşi tamamlayınca neden kızdığınızı anlatıp bir çay için birlikte, bir daha böyle yapma tamam mı diyin... onu geliştirecek tarzda davranın yani, çocuğunu yetiştiren bir öğretmen gibi... kimsenin önünde birşey yapmanıza gerek yok ... mail de hakaret içeren şeyler yazmayın başınızı belaya sokmayın sadece... basit bir yönetici haline sokmayın kendinizi velhâsıl... Basit yöneticinin de dedikodusu üstlerine yetiştirilir hem ne yetiştirilir... Üstleriniz de size ona göre yaklaşır dikkatlli olun.

Bir de benim yaptığım bir şey:biri izin v.s. istedikleri zaman veriverin... Benim işimi yap gerisini ben hallederim deyin çalışanın asıl istediği bu çünkü.. işini yaptığı müddetçe isterse biraz geç kalsın isterse erken çıksın ben eski şirketimde isteyen gelmesin diyordum ama o iş masamda olacak ... Herkes geliyordu :KK70: :KK70: :KK70:

Daha profesyonel dusunun akliniza bunu getirin hem dedikodu size saygiyi.azaltir hemde gunaha sokar zira helallesmeni sart olur hemde insanlarain o kisi hakkinda kotu dusunmesine sebep olursunuz ki cok buyuk gunahtir ne siz odeyebilirsiniz nede dinleyenler ,Allah cc affetsin yapiliyor birebir kisiyle konusun

Siz bir iş kadınsınız En Büyük KK
Yöneticisiniz ve kimse sizinle ilgili bişeyi bilmek zorunda değil onlarla da ilgili
Her koyun kendi bacağından asılır
Siz o kişi veya kişileri bi güzel uyaracaksınız (bu işi çok iyi yaparım tipimden de hiç belli olmaz ama:KK70:) sonra unutacaksınız ve unutturacaksınız

Back
X