Dedikoducu komşular

Didemm02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2021
7
-2
36
İyi günler.
Şuan çok sinirliyim. Bir komşumuz var bizim 55 yaşındadır kendisi bir ara devamlı bize geldi oturmaya telefonunu yaptırma şuna yaparmısın demeye. O sırada benimde 8 9 aylık çocuğum var. Devamlı bize bana annengil geliyor mu. Kaynanamgil geliyor mu. Onlara gittiniz mi. Teyze (eşimin teyzesi) gidiyor musunuz. (eşimin ailesi ile dönemsel olarak tartışma olur küsülür git gel yapılmaz)
Dün şunu öğrendim bu komşu evde ne var ne yok başkalarına anlatmış gitmiyorlar gelmiyorlar. Evlerine girdim dağınıktı. Devamlı evde hiç dışarı çıkmıyor diye. Ailesel konular özel konuları başkalarına anlatmış.
Dün balkonda eşim ile otururken kapının önünde komşular toplandı hatta karşı binadaki komşularda. Ondan önceki gün kaynanamgil gelmişti bize. Kaynanamı görmüş galiba bir komşu karşı binadan birine sordu. O kadın kim tarzında. Karşı binadaki kadın eşimin annesi olduğunu ev bağışladılar(kayınvalidemgil bize verdi evi eltimde görümceme de ev aldılar onlara onlara çok sık gitmezler en fazla bize gelirler çünkü akrabaların olduğu mahallede oturuyoruz) gelin istemiyor evlerinde diye söz geçti. Sonra birden sustular. Bizim orada olduğumuzu anladılar galiba. Sonra oradaki komşular dan 2 si böyle şirinlik yaptı akşamı bazıları laf soktu. Ben anlayamadım bu insanlara ne yaptım kendi halimizdeyiz kendi işimize bakarız hayatımızla ilgileniriz ve bütün komşularla mesafeliyimdir merhaba merhaba sadece evlerine hiç gitmedim. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim nasıl tepki vermeliyim. İtibarım zedelendi. Çok üzgünüm çok sinirliyim.

itibarın o tiplerle zedelenmez. saçmasapan sorular soran kadına bir şey dememeliydin o an uyanamamışsın ama bundan sonra aklında olur en azından. üzülecek bir şey yok hayatsız ve kimbilir ne rezillikler yaşayan insanların başkalarına salça olması durumu. gamsız davranabilirsin, deliliğe de vurabilirsin ki bunu tavsiye ederim sopalarını saklarlar en azından. deli gibi davranır saçmasapan konuşursan emin ol sesleri kesilir. doğuda çok yaparlar bunu doğuda her yaptığın nefes alışın laf söz olur, yengem adını deliye çıkardı rahat etti durup durup bağırıyo alakasız konuşuyo falan herkes de çok hesaba alıyo

Eve gelen dedikoducu teyzeyi bidaha eve almayın . Kimseye de aile sırlarınızı anlatmayın. . Birileri konuşuyorsa duyduğunu konuşuyor demek ki muhabbetınız olmayan insanlar size laf sokuyor madem dönüp nie ağızlarına etmediniz siz hayırdır beni nerden ne kadar tanıyorsunuz die ?

Ben hiç kimseye aile konularını anlatmadım bizi izliyormuş devamlı geleni gideni
O zaman kafanıza bile takmayın. Ben o teyzeye ailevi konularınızı anlattınız sandım. Bir kaç güne başka Bir komşunun dedikodusuna geçerler.

Hiç üzülmeyin, sizin değil onların ayıbı, utanacak bir şey de yok, o kadını evinize almayın, mesafeli davranın, size laf çakanlara mutlaka cevap verin, herkese bi şekilde başkasının evine misafirliğe gidip sonra da dedikodusunu yapmanın ne kadar ayıp olduğunu söyleyin, mutlaka ortamı oluşacaktır, evinize aldığınız insanlara ve onlarla konuştuklarınıza dikkat edin, bu mevzu aile hayatınızı etkilemesin, mutsuz olmayın, hayat, türlü türlü insan, bazen siz pürüpak olsanız da üzeriniz kirleniyor.

Niye anlatiyorsun ki

Bak biz komsumla parkta otururken komsum döküldü kaynanasinin dedikodusunu nirvanaya cikacak ssekilde anlanti susturamadim cünkü kaynanasi komsumun arsasina ev yapmis diger gelinle oturacakmis kadin aglaya aglaya anlatti

Karsimizda oturan yasli kadin meger kaynanasini taniyormus kadin hepsini dinlemis gitmis komsumun kaynanasini aramis bir gün sonra kiyamet koptu

Anlatma havadan sudan ayrica 55 yasla ne muhabbeti kuracaksin ki yüz verme

Yüz verme mesafeni koy. Bir daha kulağına ses gelirse kızın. Haddini bilsinler bir daha bir laf edemezler. Böyle insanların sesini ancak kotu tarafınızı gosterınce kesebilirsiniz.aile hayatınıza dair de detaylar vermeyin bilmesinler ne munasebet

Zedeleneecek birşey yok, dedikoducular işte adı üstünde, bizim toplumun mahalle kültürü o kadar, iki kişi bir araya gelir öbürüne geleni gelmeyeni konuşur, başka işleri hayatlari yok çünkü arkasından konuştukları gelse bu sefer onunla aralarından baskasinin dedikodusunu yaparlar, klasik... Sen o "dedikoducu teyzeyi" eve alma, geldiğinde de yüzüne söyle arkamdan konuştuklarını duydum ben seninle oturmak istemiyorum diye. Bazılarına bazı şeyler söylenmeli, ayıp olmasın dedikçe çok saygısızlık görüyoruz malesef.

Bazı komşu teyzeler bire bin katar, hiç bir şey söylemeseniz de kendi gözler uydurur. Konuşmayın bundan sonra evinize de asla almayın. Bu insanlar arasında da itibarınız önemli değil zaten, seviye belli boşverin.

Üzülmeyin. Herkes o kadının nasıl biri olduğunu biliyordur zaten. Bu tiplerin on sözünün dokuzu yalan biri şüpheli olur zaten.
Mesafenizi koyar evinize kabul etmezsiniz bundan sonra.

Sizin dedikodunuzu yaparken size yakalanıp rezil olanlar onlar, siz hiç sinirlenmeyin, üzülmeyin bırakın onlar utansın. Utanmıyorlarsa da gördüğünüzde "ne enteresan insanlarsınız işiniz gücünüz yok kapı önlerinde milleti konuşuyorsunuz" gülüşüyle gözlerinin içine baka baka geçin hak ediyorlar.

Ayyy bizim mahallede 55 yaş üstü dolu ve hepsi konuşurken can ciğer kuzu sarması ama hepsi birbirinin arkasından dedikodu yapıyor..Hatta ben onlara MOBESE diyorum..Bir yere gidiyoruz mesela ailece ister istemez göz göze geliyorsun selam veriyorsun daha bakarken yanındakine dedikodumuzu yapmaya basliyorlar..Çok ta tın yani..Ekmeğimi onlar vermiyor kimseye minnette etmiyoruz..Dert edecek degiliz..Siz de umursamayin rahat olun ki onlar kudursun..Bir kere evimize gelip onları anlatmaya başlayana dedim biz dedikodu sevmiyoruz geçmişten örnek verdim ve büyüğüm olsun küçüğüm olsun ağzının payını alır dedim.. Kadın birkaç ay evimize uğramadı..

takmayın kafanıza diyeceğim ama insan takıyor, ben de evime geçen yıl taşındım.cadde üstü işlek bir yer ama sonradan anladım ki buradaki apartmanlarda herkes birbirini tanıyormuş ben hiçbirini tanımıyorum. geçen hafta ev temizliği yapıyordum, oğlum da üni kapanınca eve gelmişti onun üç beş az kullandığı ıvır zıvırı vardı, ayak altında durmasın diye iki küçük market poşetine koyup balkona koydum. karşı apartman hemen ev sahibine yazmış, sizin kiracı çöp koydu balkona iki gündür atmıyor diye. çok sinirim bozuldu, ısrarla kim bu işgüzar diye sorduysam da söylemedi ev sahibi. zaten sıkıntılı insan boşver ben ciddiye almadım falan diyor. bu insanların cidden hiç işi gücü yok herhalde bir şey bulup konuşalım diye bakıyorlar.

Her mahallede vardır ya böyle "radar" tipler...
Evinize, çocuğunuza odaklanın. Dedikodu yapıp dursunlar. Sokakta kısaca selam verip konuşmalarına hiç müsaade etmeden hızlıca geçin, yoksa selam vermiyorsunuz diye eve damlarlar bu sefer. :)) eğer çatkapı gelecek olurlarsa, yaparlar çünkü, salonda yalnız bırakıp gidin mutfakta birşeylerle oyalanın, sorarsa da çok işim var deyip gitmesi gerektiğini ima edin.
Ağızlarını büzemezsiniz, yoksaymak en güzeli.

Ailevi problemlerden kimseye bahsetmeyin de it ürür kervan yürür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…