bu millet ne dengesiz ya hani şakayla bi kere sorulur falan ama her seferinde her seferinde gıcıklığına soranlara sert çıkmak lazım onu da ben yapamıyorum..şayet arkadaşın hava atmak amacıyla bebek seviyorsa -ki bence yanlış anlamış olabilirsin bebeğini seviyordur ama bu konuda hassalaştığın için sana öyle geliyordur- görüşmelerini azalt resmi olmaya soğuk davranmaya çalış..annesine zaten resmi ol derim..sen şimdi rahatça geziyorsun ya bence o gözlerine battı..
inan beni de söyleye söyle 2. çocuk sahibi edecekler.gülüyorum "söyleye söyleye hamile bırakacaksınız "diye o kadar çook söyleyen var ki takmıyorum bile..mahalleden komşulardan arkadaşlardan akrabalardan...abartmıyorum gerçekten çok soruyorlar "yap artık 2.sini" "2. yi düşünmüyor musun?" "kızın da kocaman olmuş artık" "hamile misin yoksa?" şeytan diyor hamile kalınca kimseye söyleme 1. çocuk gibi olursa 7 aya kadar saklarım karnımı

sanki onlar doğuracak sanki onlar çekecek soran sorana azıcık bir muhabbet başlasa...ne yani eline ne geçiyor anlamam..samimi olmadığım hatta yeni yeni tanıştığım bir insan bile sorabiliyor..sanırım milletimizin adet gelenek göreneklerinden biri olmuş bu tarz sorular...
"ne zaman evleniyorsun?" "nişan ne zaman" "aaa uzatmayın düğün ne zaman" "ee çocuk var mı?" "ne zaman doğuracaksın?" "2. ne zaman"...bıkmazlar döner dolaşırlar bir daha sorarlar..ahan da annem dedi 2 saat önce telefon da

60: 2. si olsaydı şimdiye büyümüştü..."aman anne alıştım çıkıyoruz beraber geziyoruz arkadaş gibi " dedim halbuki olsa isterim tabi bir tane daha ama dualarım hep "Allah ım istiyorum ama Sen daha iyi bilirsin bizim için hayırlı olan zamanı hayırlı zamanda 2. çocuğu nasip et " şeklinde..
üstüne fazla geliyorlarsa bu komşuların;" istediğimiz gibi geziyoruz rahatımız iyi o yüzden şuanda düşünmüyoruz hayırlı zamanda olsun ama daha erken" deyiver.