dedikodumu yapan kuaför

kuaförlerin kimseye dostlugu yoktur zaten..senin yanında seni över başkasın söver..sen gidip o geldiğin de aynı muhabbeti ona yapar :50:

madem kesene en uygun o, ve aslında memnunsun, senin yerinde olsam böyle böyle bişey duydum üzüldüm derim..o da bu lafların karşısında özür diler heralde..ben de kabul eder ve 5 yıllın hatrına görmezden geliyorum derim..sonra gene ona gitmeye devam ederim ama artık sınırlarımı daha sağlam çizerim :ssz:

bencede takma.dedikodu yapmayan kuafor bulman cok zor.heleki mahalle kuaforleri/bilki kim en son ciktiysa onun dedikodusuna baslanir.tavrini belli edersin ama ona gitmeye devam edersin cokta takilma bosver derim.

Bir alışveriş merkezinin tuvaletine girip rahatsızlığımdan dolayı biraz uzun kalınca, temizlik yapan kadın oradaki başka kadınlara "bunların ev yok bark yok edep yok haya yok, fin fin alışveriş merkezi gezerler akşama kadar, yan gelip yatarlar, tuvaleti buldu ya kaç saat oturur şimdi vb vb" gibi abuk laflar etmişti. Bir hışım çıktım, diğer bayanlar hemen kaçtı. Bi tek temizlikçi kalmıştı ve dedim ki "bizim buralarda boş konuşanın önce ekmeğini, sonra dilini keserler". Kadın ayağıma sarılıyodu nerdeyse ben ettim sen etme affet boş konuştum diye.

Boş konuşandan hiç haz etmem, siz de haz etmiyorsanız bu kadar sert olmasa da edepli olmasını tembihleyin gözünü korkutun biraz. Çamur at izi kalsın misali onun lafları mahallede üstünüze etiket bile olabilir hiç belli olmaz.

valla bazı arkadaşların 'kuaförler böyledir işte' şeklindeki açıklamaları beni şaşırttı.

pek çok kuaför değiştirdim,3 yıldır da aynı kuaföre giderim ne bana birinin dedikodusunu yapar, ne de kendi dedikodumu yaptığı duydum.

şaşırdım açıkçası.

Her kuaför aynı değildir.
Arada çıkan dengesizlerin faturasını genelleme şeklinde tüm kuaförlere kesmemek gerek...
Ben olsaydım müşterinin yanında rezil ederdim.
Bana mı dedin.Problemli olan sensin.Arkamdan dedikodu yapmak yerine ben burdayken yüzüme söyle derdim.
Müşteri kaybedip kaybetmemesi de umrumda olmazdı.
Haketmiyorsam kimse bana problemli diyemez ...

kesim dahil her kuaför işimi kendim yapıyorum.
hatta ablamın ve annemin saçlarını da keserim:16:
saçlarım düz, fön yapmam ama maşa vs hatta özel günlerdeki saçlarımı bile kendim yaparım düğünlere, mezuniyetim, balom hepsini kendim yaptım.
arkadaşlarım balo için sabahtan otelden çıkıp hiç beğenmedikleri modelleri bozdurup bozdurup yaptırırken ben 1 saatte işimi hallettim adımımı atmadan otelden.
bayanlar bu işlerle çok haşır neşiriz. ben kuaföre verilen parayı israf görüyorum.
ayrıca tiksiniyorum malzemelerinden herkese kullanıyorlar
tavsiyem saç kesimi için iyi bir yere gitmeniz. onlarla böyle sıkıntı yaşamazsınız. nasıl isterseniz öyle kesiyorlar.
fön vs de evde kendiniz öğrenin bence
saatleri harcamak yerine evde 10 dakikada beleşe halletmek varken neden milletin lafını çekesiniz bir de.
ama ben yerinizde olsam madem gidicem hiç dillendirmezdim bu konuyu. çok kötü bişey dememiş bence. beğenmediniz diye problemli demiş o. bu devirde dedikodu yapmayan mı kaldı sanki?

kesim dahil her kuaför işimi kendim yapıyorum.
hatta ablamın ve annemin saçlarını da keserim:16:
saçlarım düz, fön yapmam ama maşa vs hatta özel günlerdeki saçlarımı bile kendim yaparım düğünlere, mezuniyetim, balom hepsini kendim yaptım.
arkadaşlarım balo için sabahtan otelden çıkıp hiç beğenmedikleri modelleri bozdurup bozdurup yaptırırken ben 1 saatte işimi hallettim adımımı atmadan otelden.
bayanlar bu işlerle çok haşır neşiriz. ben kuaföre verilen parayı israf görüyorum.
ayrıca tiksiniyorum malzemelerinden herkese kullanıyorlar
tavsiyem saç kesimi için iyi bir yere gitmeniz. onlarla böyle sıkıntı yaşamazsınız. nasıl isterseniz öyle kesiyorlar.
fön vs de evde kendiniz öğrenin bence
saatleri harcamak yerine evde 10 dakikada beleşe halletmek varken neden milletin lafını çekesiniz bir de.
ama ben yerinizde olsam madem gidicem hiç dillendirmezdim bu konuyu. çok kötü bişey dememiş bence. beğenmediniz diye problemli demiş o. bu devirde dedikodu yapmayan mı kaldı sanki?

güzel diyosunda canım bende boyun fıtığı var saçımın önünü fönledim diyelim arkasını asla yapamam, çabuk yoruluyo kolum bi kere tarak dolandı kaldı, dedim nemesis bu iş senin harcın değil, ama ne güzel senin elin yatkınmış

benıim eşim ve ailesi kuaför
hep beraber çalışıyorlar
örneğin görümcem benım bile dedikodumu müşterilere yapıyorsa
kaldıki ben ailedenim
diğer müşterilerinkini çooook rahat yapar
yapacak bişey yok
maalesef böyle olmasalarda
zamanal deforme oluyorlar
bazen eşim bırını çekiştirecek olsa(müşterılerden
banane deyip önünü kesiyorum
hereks böyle yapsa onlarda müşteriyi elde tutmak için
bu tür şeyler konuşamz bence
bu konuşmalardan hoşlanan çoookk bayan gördüm...

kuaföre azıcık muhattap olsan yüz bulup baştan atma yapıyorlar,insanlara kötülük yarıyor..Ne yalan söyleyeyim senin yerinde olsam ağzının payını verirdim devamlı müşterisisin ve hergün gidiyomuşun peşinde koşar vala:1: benimde çok iyi bi kuaförüm vardı o daha sonra öğretmenliğe devam etti yerini devretti neler çektimm bi ben bi Allah bilir..kaşlarımı rezil ettiler boşluklar oluşmuştu ve ben hepsiyle çokk fena kavga ettim..ağzımı bozmadann bi güzel hadlerini bildirdim ..iyi bi kuaför çok zorr bulunuyo sonunda dikiş tutturdum biyerde:1:öncedende dedimkii kaşlarımı rezil edersiniz çok fena kavga çıkarırım bölgedeki çoğu kuaförlerle tartıştım dedim:1:sonuç harikaaa,samimi olmuyorumm aslaaa...sende git içinde kalmasın al tavrını,evinede yakınmış vazgeçme vazgeçicek gibi yap özürdiler kaçırılırmı yağı müşteri:1:

O tepkiyi, dönüp anında veremediysen, ve artık bu kuaförü kullanmayacaksın hiç verme. Çünkü şuanda sorsan inkar edicek belki de haksız çıkıcaksın ancak anında sorsaydın "kemküm" yapıcaktı. Geçti artık.

Bir kuaför senin için ne kadar önemli ki, hakkında düşündükleri çok önemli olsun.

Ben de kuaförde kısa bir süre çalıştım sürekli müşterilerin ardından dedikodusunu yapıyorlardı. Gittiğim kuaförlerde hep dedikodu yapmıştır. Allah bilir benim ardımdan neler söylemişlerdir. Ben olsam kulağımla duyunca gitmezdim bir daha oraya. Ama gidip söylerdim ardımdan konuştuğunuzu duydum diye.

Ben olsaydım o an müşterisinin yanında tepkimi gösterirdim ve birdaha gitmezdim.

bence konuyu bile açma duymamış gibi yap.kuaförle o kadar samimi olmanın bir gereği varmı ki.tabi sen bilirsin de sen onun arkadaşı değilsin ki müşterisisin.ne bileyim bana böyle ilişkilerde samimiyet gereksiz geliyor.arkadan konuşmuş veye konuşmamış,bu konuyu açıp da konuşma bile bence

kesim 40 mı?Bizim burada normal yerler 5 liraya pahalı yerler de 10 liraya kesiyor.(Konu dışı oldu ama:) )

doğup büyüdüğüm yerdeki kuaförü iyiyi ordan taşınınca yol uzak geldibana yenibulduğu kuaför yok sıra var yok gelin başı var dei bnde erkek berberina gittim 6 yıldır erkek berbere gidiyom memnunumda zaten makiayl kesyorum 5 tl

eğer biri gelir bana biri hakkında bir şey anlatıp duruyorsa anlarım ki o gider benden alır götürür anlatır ne var ne yoksa..
kimi insan vardır duyduklarına inanır kimi insan vardır gördüklerine-yaşadıklarına inanır..

sen , senin için seçimini yap hangi insanın yanında olmak istersin..bu hayatın her anında geçerli..

Bence en mantıklısı bundan sonra mesafeli davranmak. Sizin müşteri olarak konumunuz zaten daha üstün durumda, hizmet veren kişi için memnuniyetiniz önemli neticede. Dolayısıyla mesafeli bir tavırla yaptığından haberdar olduğunuzu, bir daha böyle bir durumla karşılaşmak istemediğinizi belirtin. Bundan sonraki gidişlerinizde de muhabbete girmeyin, tavrınızı koyun. Sadık bir müşteri kaybetmektense kuaförünüz geri adım atıp özür dileyecek, yanlışını tekrar etmeyecektir diye düşünüyorum.

Back
X