• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

deepfrizde yaşmaya saklanırmı?

gorkemli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2007
1.184
3
156
İzmir
arkadaşlar biliyosunuz yaşmaya kısa süre dayanan ama sık kullanılan el altında olması gereken bir malzeme.acaba deepfrize koysak lazım olduğunda çıkarsak aynı performansı gösterirmi?

ben koyuyorum ama zaten deepfreeze koymasamda mayalı hamuru bi türlü beceremiyorum..olmuyo olmuyo..hamur bi türlü kabarmıyo..annemde koyuyo buzluğa bi yoğuruyo hamur taşıyo resmen..
galiba mayayı çok sıcak sütte eziyomusum ondan olmuyomus annem ole demıstı..

teşekkürler cevap için.ben ılık su ile eritiyorum.ellerimlede mıncıklıyorum mayayı.güzel kabarıyor.

Yaş maya paketlerinin üzerinde "0 ila +4 derecede saklayınız. Dondurmayınız!" ibaresi var. Ben de daha önce dondurucuya atmıştım ama sonra merak edip baktım. Bu yazıyı görünce de dondurucuya koymaktan vazgeçip lazım oldukça aldım. Kuru maya daha kullanışlı bu bakımdan. a.s

bende attım bir kaç kez poğaçalar gayet güzeldi sorun yok bence:)

bende fırından büyük mayalardan alıyorum 3 liraya,küçük küçük bölüp buzdolabı poşetlerine koyup difrize koyuyorum gayet güzel oluyor kabarıyo

Bizde deepfreezde saklıyoruz.
Hiçbir sorun yaşamıyoruz.
Yalnız kullanmadan önce dolaptan çıkarıp biraz dışarda bekletiyoruz.

Yaş mayaların ömrü kısadır her ne kadar dondurucuya atsanız dahi tarihi geçtiği için o verimi alamazsınız

Back
X