Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben dünyanın varoluşuna kadar inmeyeceğim. :)Günümüzde hala kendini "eksik etek" olarak gören kadın sayısı çok fazla ve maalesef ki yetiştirdikleri kız çocuklarına bunu empoze ediyorlar. Dünyanın varoluşundan beri kadın hep erkeğin gerisinde kalmış.
Mesela biz neden eşlerimizin soyadını almaya devam ediyoruz, neden bizim kütüğümüz onlara geçiyor vs vs
Tüm bunların etkisinde kadınlarımızı hala kendini ezik, güçsüz, kafası daha az çalışan, daha az şey bilen vs olarak görüyorlar.
Çok derin bir mevzu bu...
Yüklenmeyin sorumlulukları, düşünmeyin, dert etmeyin. Bunlara mecbur değilsiniz ki. Hayatınıza sokacağınız insanlara siz karar verirsiniz, onları siz hayatınızda tutarsınız. Evlenmeyin sorumluluk almayan adamlarla evlenince düzelir diye mesela. Evde kalsınlar soyları tükensin. Ya da daha önce vukuatları olan adamları almayın hayatınıza. Bir kere yaptıysa tekrar yapar, bir başkasına yaptıysa size de yapar.
Yani sözün özü bir çok şeyi kabullenip, üstlenip, idare edip, dert edip sonra söylenmek, sadece söylenmek çok mantıklı gelmiyor bana açıkçası.
Üzücü bir bakış açısı. Sebep? Nasıl bir yarıştan bahsediyoruz ve karşımızda nasıl bir kafa yapısı var? Hayat bir yarış diyorsanız, o yarışta bana meydan okuması değil, destek olması gerekir eş denen kişinin, benim de ona olmam gerektiği gibi. Erkeklerle rekabet derken, hangi alanlarda? Halter mi kaldırıyoruz? Kas gücünden bahsediyorsak, çoğu bizden güçlüdür evet ama bunun ne değeri var? Onun dışında hangi konuda kaybedebiliriz? Çocukları sırtımızda taşıyacağız diyorsunuz da, eşiniz bostan korkuluğu değil ya, o da sorumluluklarını yüklenirse ya da yüklenmekten erinen adamdan çocuk yapmazsanız, bu sorunların da önüne geçersiniz.demek istediğim, erkeklerle rekabete girersek kaybeden hep biz olacağız...
yazdıklarımın tamamını okuduğunuza emin misiniz?Üzücü bir bakış açısı. Sebep? Nasıl bir yarıştan bahsediyoruz ve karşımızda nasıl bir kafa yapısı var? Hayat bir yarış diyorsanız, o yarışta bana meydan okuması değil, destek olması gerekir eş denen kişinin, benim de ona olmam gerektiği gibi. Erkeklerle rekabet derken, hangi alanlarda? Halter mi kaldırıyoruz? Kas gücünden bahsediyorsak, çoğu bizden güçlüdür evet ama bunun ne değeri var? Onun dışında hangi konuda kaybedebiliriz? Çocukları sırtımızda taşıyacağız diyorsunuz da, eşiniz bostan korkuluğu değil ya, o da sorumluluklarını yüklenirse ya da yüklenmekten erinen adamdan çocuk yapmazsanız, bu sorunların da önüne geçersiniz.
Taktiklerden, eşleri hayatlarımıza nasıl ortak edebileceğimizden filan bahsetmişsiniz ya... Şahsen gururuma yediremem sürekli taktikle gütmem gereken birine eş demeyi. Niye benim çaba göstermem gereksin? Hayatıma kendiliğinden ortak olacak kapasitesi olmayan adamı ne yapayım ki? Saygı duymam en başta. Gazla çalışmasın mümkünse. Aklı var, beyni var. Eş olmanın ne demek olduğunu, nasıl adil bir hayat düzeni oluşturabileceğini düşünsün, kendi bulsun bir zahmet.
Ben kendi ayaklarımın üstünde durabiliyorum, eşim de bunu biliyor. Manyak mı bu adam kendi ayaklarımın üstünde durmayı bana karşı bir tehdit unsuru olarak kullansın. Sidik mi yarıştırıyoruz? Rekabet ne? Düşman kuvvetlerinden biriyle mi evlendik? Yazdıklarınızı şaşkınlıkla okudum gerçekten. Hayat arkadaşım o benim. Kendi ayaklarımın üstünde durmamla gurur duyar en fazla, ben de onunkiyle duyuyorum zira. Niye yarışalım ya da bana böyle saçma sapan argümanlarla meydan okuyacak adama ben niye eş diyeyim zaten?
" demek istediğim, erkeklerle rekabete girersek kaybeden hep biz olacağız. " bu lafı ben mi ettim yav? Şimdi kadınla erkeği aynı çizgiye çekmeye çalışıyorsunuz ama ilk mesajınızda gayet de hükmen mağlup etmiştiniz kadınları. Bence siz de yazdığınızı tekrar bir gözden geçirin, belki düşündüklerinizi doğru ifade edememiş olabilirsiniz. Bir kadınla erkeğin eşit olduğu tek konu ikisinin de yarım olduğu mudur? Bir kadın ya da bir erkek bu dünyada tek başına ayakta duramaz mı? Cevap verme hevesim kaçtı şunları okuyunca. İyi forumlar diliyorum kısaca.yazdıklarımın tamamını okuduğunuza emin misiniz?
sizden ricam; demediğim şeyleri demişim gibi algılayıp, sonra da üzerine cevap yazmayın.
mesela nasıl bir yarıştan bahsediyoruz demişsiniz. ben zaten yarış olmamalı diyorum yazımda...
bostan korkuluğu değil ya demişsiniz mesela... e ben de aynısını demişim zaten. bakın; '' hatta yarışı bırakıp yüke ortak etmek en mantıklısı... '
taktikler demişsiniz mesela... benim yaptığım taktik değil. gerçekten böyle düşünüyorum. ben ona gerçekten muhtacım bu dünyada... tıpkı onunda bana muhtaç olduğu gibi... Bir konuda haklısınız. gaz tabiri yanlış olmuş evet. motivasyon diyelim... ben sana muhtacım sinyali vermek, erkeği (zannedilenin aksine) motive ediyor. sorumluluk duygusunu arttırıyor. ama bu taktik değil. gerçek.
kendi ayakları üzerinde durma bahsine gelirsek; ben tek başıma kendi ayaklarım üzerinde duramam evet.
ama vurgulamak isteğim; bir erkekte bu dünyada tek başına kendi ayakları üstünde duramaz. ben eksik eteksem, o da eksik pantolondur. kadın eksiktir evet. ama bir erkekten daha eksik değildir.
bir erkekle bir kadının eşit olduğu tek konu; ikisinin de yarım olduğudur.