• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değer vermeyen, haksızlık eden insanlara en büyük ceza nedir ?

Aaa ne kadar doğru.
Onu niye söylemedim bunu niye söylemedim diye kızıcam kendime.
İlahi adalete güvenim tam. Ama ben görmek istiyorum. Çok mu bencilce.
Anlatınca veya hayalimde kavga edince bana bir rahatlama geliyor. Kendinize şikayet edip dert yanın. Karşınızdaymış gibi konuşun. Sonra da o kişiyle irtibatınızı kesin. O kişiye denk gelirseniz de umursamaz davranırsınız. Bana göre en etkili silah bu.

Affetmek mi?
Onca yaşanan şeye yapılan haksızlığa rağmen.
Nasıl yapacağım bunu?
Çok zor evet biliyorum ben de bununla mücadele ediyorum hatta terapistime sormayı düşünüyorum ama affedince buldum çözümümü yoksa öfkem bana zarar veriyor kendimi hasta ediyorum kendime şunu diyorum Allah izin vermeseydi onlar bunu bana yapmazdı affetmediklerim de oluyor affedilecek şey var affedilmeyecek şey var

Belki bu yazdıklarım sana saçma gelecek belki anlamayacaksın ya da görmezden geleceksin ama ben yine de yazacağım. Karşındaki kişinin sana değer vermediğini söylüyorsun. Son ilişkimde ben de aynı şeyleri yaşadım. Daha sonra farkettim ki değersizlik duygusu benim içimde varmış. Ve karşımdaki bana kendimi aynalıyormuş. Ben karşımdaki insanın davranışlarına odaklandıkça kendimi küçülttüm. İlşki sürecinde de genelde bana böyle davranmıyor beni önemsemiyor bana hakettiğimi düşündüğüm değeri vermiyor diye düşünürdüm. Hayatımıza giren herkesin bize bir şeyler öğretmek bizi ruhsal olarak geliştirmek için geldiğini düşünüyorum. Sen de bu şekilde bak yaşadığın olaya. Karşındaki insan sana ne öğretti. Bunun üstünde yoğunlaş. Bunu neden yaşadın bunu düşün. Farkındalık yaşamadan maalesef bu döngülerden çıkamıyoruz. Kendi değerinin farkına varman lazım ki tekrar tekrar aynı dersleri alacağın olayları karşına çıkartmasın hayat. Hakkında en iyisi ve en hayırlısı olsun.
Problem eşim değil.
Eşimin ailesi !!!
O kadar kötü şeyler yaşattılar ki bana.
O kadar yordular ki bizi. Silip attım görüşmüyorum ama sindiremiyorum da.
Destek alıcam kendi kendime yönetemiyorum bu duyguyu.

Ben böyle zamanlarda alırım kağıdı, kalemi. İçimden ne geçiyorsa yazarım. O kişiye mektup gibi. Küfürse küfür. Sansürsüz. Tamamen içimi dökünce de yakarım o kağıdı. Hesaplaşmam biter.

Selamlar canlar;

Değer görmedim, üzüldüm hayatımdan çıkardım !!!
Ama sanırım içimdekileri, yaşadığım haksızlığı karşı tarafın yüzüne vurmadığım için içimdeki öfke dinmiyor.

Kendi kendime konuşup sürekli kavga ediyorum.
Karşımdakine şöyle haksızlık ettin böyle davrandın böyle hata ettin diye beynimde sürekli bir had bildirme durumundayım.

Çatır çatır içimdekileri kussam belki öfkem geçicek ama imkanı yok bu durumun.

Pazartesi günü psikolog randevum var destek almam gerekiyor farkındayım !!!
Ama öyle bir yok sayıp öyle davranmam lazım ki karşı tarafın canı yansın.
Yada nasıl yapmalı ???
Yok sayip hayatına devam edip başarılı olunca en büyük intikam bu canım emin ol

Hayatınıza bakacaksınız. O size kötülük yaptı aynısını bulacak diye birşey yok. Kafanızda kurmak size zarar verir karşıdakine birşey olmaz. Aa affederim kafamdan atayımı da ama buluyorum. Bize kazık atan insanları affetmek sorumda değiliz. Bok gibi karakteri olan tipleri düşünmek için hayat çok kısa.
Bende istemiyorum inan hemde hiç.
Sanki hiç tanımamışım sanki hiç öyle biri yok.
Gel gör ki içimdeki öfke artarak büyüyor.
Çünkü tek kelime edemedim içimde kaldı.

Anlatınca veya hayalimde kavga edince bana bir rahatlama geliyor. Kendinize şikayet edip dert yanın. Karşınızdaymış gibi konuşun. Sonra da o kişiyle irtibatınızı kesin. O kişiye denk gelirseniz de umursamaz davranırsınız. Bana göre en etkili silah bu.
Sürekli kavga halindeyim zaten.
Sürekli had bildiriyorum. Haksızlık ettiniz ayıp ettiniz.
En güzel günlerimizi mahfettiniz. Allah belanızı versin.
Ama geçmiyor öfkem.
Son günlerde sanırım stres kaynaklı sırt ağrısı baş ağrısı oluyor sürekli.

Aaa ne kadar doğru.
Onu niye söylemedim bunu niye söylemedim diye kızıcam kendime.
İlahi adalete güvenim tam. Ama ben görmek istiyorum. Çok mu bencilce.
Yok herkes hayatının belli bir döneminde bunu ister. Ama buna çok takılı kalırsan kendi hayatını kaçırırsın. Akışına bırak işine gücüne bak.

Çok zor evet biliyorum ben de bununla mücadele ediyorum hatta terapistime sormayı düşünüyorum ama affedince buldum çözümümü yoksa öfkem bana zarar veriyor kendimi hasta ediyorum kendime şunu diyorum Allah izin vermeseydi onlar bunu bana yapmazdı affetmediklerim de oluyor affedilecek şey var affedilmeyecek şey var
Umarım zamanla yapabilirim.
Çünkü çok yoruldum.

Ben böyle zamanlarda alırım kağıdı, kalemi. İçimden ne geçiyorsa yazarım. O kişiye mektup gibi. Küfürse küfür. Sansürsüz. Tamamen içimi dökünce de yakarım o kağıdı. Hesaplaşmam biter.
Bir kişi daha söyledi, yapacağım mutlaka.
Umarım iyi gelir.
Silinir tamamen aklımdan.

Umarım zamanla yapabilirim.
Çünkü çok yoruldum.
Ben de hâlâ mücadele veriyorum inanın çok zor öfkem geçse de o insanları görünce nötr olmuyorum yine sinirleniyorum ama kendime zarar verdiğimi düşünüyorum affedici olduğumda inanın çok daha faydasını gördüm sırf bunun için uzun zamandır gitmediğim terapistime yeniden gideceğim ona danışacağım

Yok sayip hayatına devam edip başarılı olunca en büyük intikam bu canım emin ol
Hayatıma devam ediyorum.
Şükür değer veren bir eşim sağlıklı evlatlarım var.
Başarımızı yada üzüntümüzü duyamayacak kadar uzaktalar bizden.
Görüşmüyoruz.
Benim savaşım kendimle.

Ben de hâlâ mücadele veriyorum inanın çok zor öfkem geçse de o insanları görünce nötr olmuyorum yine sinirleniyorum ama kendime zarar verdiğimi düşünüyorum affedici olduğumda inanın çok daha faydasını gördüm sırf bunun için uzun zamandır gitmediğim terapistime yeniden gideceğim ona danışacağım
Benim görme durumum yok.
Farklı şehirlerdeyiz.
Tamamen kopardım ipleri.

Hayatıma devam ediyorum.
Görüşmüyoruz.
Benim savaşım kendimle.
Onları ve kendinj affettiginiz de tüm sorun çözülecek emin olunuz. Kendinizle de kavganiz bitecek

Hayatıma devam ediyorum.
Görüşmüyoruz.
Benim savaşım kendimle.
Ne kadar benziyoruz bu konuda benim de savaşım kendimle görüşmüyorum ben de ama onların bana yaklaşım gösteren tavırlarını görünce de suçluluk hissediyorum

Benzer bir şeyi yaşıyor olabiliriz. Konu açtım hatta. Şu an büyük bir haksızlığa uğruyorum. Çok değer verdiğim, yıllardır her durumda yanında olduğum insanlar tarafından yok sayılıyorum. Çok yaralayıcı bir şey.

Affetmeyin. Kimse kimsenin hissettirdiği kötü duyguları affetmek zorunda değil zaten. Sadece kendi hayatınıza odaklanın. Size haksızlık yapan insanları yok sayın. Muhatap olmayın.

Benzer bir şeyi yaşıyor olabiliriz. Konu açtım hatta. Şu an büyük bir haksızlığa uğruyorum. Çok değer verdiğim, yıllardır her durumda yanında olduğum insanlar tarafından yok sayılıyorum. Çok yaralayıcı bir şey.

Affetmeyin. Kimse kimsenin hissettirdiği kötü duyguları affetmek zorunda değil zaten. Sadece kendi hayatınıza odaklanın. Size haksızlık yapan insanları yok sayın. Muhatap olmayın.
Yok sayılmak birebir tanım olabilir benim içinde.
Affedemiyorum aklıma geldikçe kırasım, parçalayasım, gebertesim geliyor.
Beynimdeki kavgam bitmiyor benim derdim kendimle. Ama elimden bişey gelmiyor. Görüşmeyi kestim bitti benim için.
Farklı şehirlerde yaşıyoruz bu anlattığım insan müsvetteleri ile. Görmüyorum, duymuyorum onlarda aynı şekilde bizi.
Hiç tanımamış gibi olmayı diliyorum.
Hiç umurumda olmamalarını.

Tülay kök dinleyin youtube üzeri.

Onun da deidkleri su yönde " böyle kisilere icini döksenizde, herseye hazir olun. Tamam haklisin özür dilerim diyecek halleri yok cogunun. Karsilik olarak savunmaya sizi tekrar incitmeye gececekler, dolayisiyla dahada yaralanacaksiniz. Ha eger ben söylemis olayim onun dedikleri beni kirmaz diyorsaniz deneyin.
Birde diyorki aff edin. Aff etmek kabul etmek haksizligi sindirmek sizin haksiz oldugunuz demek degildir. Aff etmek o kisinin böyle oldugunu karakterin blyle oldugunu, onunla ya iletisimi koparmaniz gerektigini yada bazi huylari davranislari sizi kirabileceginin farkinda olup onu böyle kabul etmektir. Olay yani kabul edip kendinizi daha fazla yipratmamaktir. Mesela " evet esim ince düsünceli degil özel günleri unutur beni düsünmez. O böyle. Kabul ediyorum. Ondan beklentim yok artik." Ya onun öyle olusinu kabul edip beklentisiz olacaksiniz ya mesafe koyacaksiniz yada tamamen olabiliyorsa sonlandiracaksiniz.

Öldü farz et yani sonuçta gerçekten bir kişiyi hayatımızdan tamamen çıkarınca o kişi bizim için ölmüş oluyor.görmeyecek duymayacak şekilde çıkardıktan sonra kafanız rahat edecektir.ben böyle yapıyorum çokta mutluyum.

Back
X