Degerlerim duzensiz artiyor :(

Jane Austen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
1.335
408
163
İstanbul
Arkadaslar gectigimiz carsamba evde yaptigim testte cift cizgi cikti hemen aksam kanda baktirdik degerim 229 idi. 2 gun sonra yani cuma gunu sabah 342 oldu. doktorum pazar da yaptir ve nobetci doktora goster dedi. bugun de 460 cikti. doktor da alttan muayene etti ve anormal bir sey goremedim ama degerlerin bekledigimiz gibi artmamis dedi. 2 gun sonra tekrar tahlil istedi. bu arada dua et dis gebelik olmasin da dusuk olsun sagliksizsa falan dedi korkuttu beni:KK43: simdi sali gununu nasil beklicem korkmaya basladim :KK43: riskli bir durum var mi yok mu bilmiyorum ki. kanamam yok agrim asiri degil, kasik ve karin agrim var hafif sizinti olarak. siddetli degil. cok da takintili bir insanim inanin sinirim bozuldu :KK43:

Neden alttan muayeneye izin verdiniz ki,keseye zarar verebiliyor ozellikle yeni hamilelerde.kendi.doktorunuzda da kesinlikle izin vermeyin.agrilar yeni hamilelikte cok normal ben ilk ogrendigimde adet haftamda uzerimde bir agirlikla dolastim resmen,bel agrisi,adet olacakmis hissi.ayrica doktorun olumsuz konusmasi da bir garip,ne olacagini Allah bilir siz tedbirli davranin gerisi kismet.Olumsuz kotu dusunup kendinizi bosuna sartlamayin,kovun o dusunceyi.Guzelce dinlenin is yapmayin mumkunse surekli uzanin,sali gunu de insallah guzelce artar zaten 1 hafta sonra kese de belli olur,tehlikeli bir durum varsa da ona gore cozumu vardir insallah

Hep aynı merkezde mi yaptırdın testlerini? Farklı merkezlerde sonuçlar farklı oluyor. Çok kötü artmamış bence.

Hep aynı merkezde mi yaptırdın testlerini? Farklı merkezlerde sonuçlar farklı oluyor. Çok kötü artmamış bence.
Ilki baska bir hastane son iki tanesi ayni hastane. doktor beni oyle korkuttu ki inan oluyorum sandim. neden boyle yaparlar. bir de ultrason goruntum var sanki kese varmis gibi. 2.22 cm yaziyor. kara bi bosluk :)

Neden alttan muayeneye izin verdiniz ki,keseye zarar verebiliyor ozellikle yeni hamilelerde.kendi.doktorunuzda da kesinlikle izin vermeyin.agrilar yeni hamilelikte cok normal ben ilk ogrendigimde adet haftamda uzerimde bir agirlikla dolastim resmen,bel agrisi,adet olacakmis hissi.ayrica doktorun olumsuz konusmasi da bir garip,ne olacagini Allah bilir siz tedbirli davranin gerisi kismet.Olumsuz kotu dusunup kendinizi bosuna sartlamayin,kovun o dusunceyi.Guzelce dinlenin is yapmayin mumkunse surekli uzanin,sali gunu de insallah guzelce artar zaten 1 hafta sonra kese de belli olur,tehlikeli bir durum varsa da ona gore cozumu vardir insallah
Artis normal degil alttan muayene edecegim deyince, insan korkuyor bilemedim ki :/ hatta kucuk siyah bir bosluk var ultrasonda 2.22 cm yaziyor. onu da aciklamadi bana :(

alttan muayene hic bir sekilde riskli degil bundan emin olabilirsiniz. ilk haftalar kese görünene kadar vajinal ultrasonla bakarlar zaten. insallah gebeliginiz sagliklidir. degeriniz kotu degil..

Tam tersi ilk haftalarda alttan muayene risklidir,bu risk te bebek isteyen bir anne icin alinmamalidir.basima bununla alakali onemli bir hadise de geldi nitekim,daha iyi gorundugu gercek riski oldugu gibi.1 hafta daha beklenip karindan ultrasonla bakilabilir

yesiltazenane yesiltazenane Neresi riskli acaba doktor hanım?Ankarada gayet iyi bir doktorum var oğluma hamileyken hep alttan muayene etti de kendisine söyleyeyim bir daha yapmasın..ilk haftalarda genelde alttan muayene edilir biraz okuyun isterseniz internetten niye korkutuyorsunuz boş yere insanları? Bebeğe birsey olacağı varsa olur..alttan muayeneyle değil..konu sahibi değerlerinden yana mutsuz siz bir de bilip bilmeden doktor gibi niye alttan baktırdınız diye daha da üzüyorsunuz..yapmayın böyle lütfen..

Ben doktoruma sormuştum hamilelikte alttan muayene risklimi diye oda bana kızmıştı vajina ile rahim farklı yerlerde tabiki tehlikeli değil eğer düşük riskin çok yoksa. Hamile olduğunu bilmeden yada bilerek ilişkiye giriyosun ki bu alet erkek organı kadar bile ilerlemiyor vajinanda demişti. Tabi hamile Değilim benimki sırf meraktan bir soruydu aldım cevabı. Yani düşük riskin varsa ilişkide tehlikeli alttan muaynede ama yoksa kesinlikle diilmiş... sadece kulaktan dolma laflar işte...

Alttan muayenenin herhangi bir riski yok. Gittim birçok doktor aynı şeyi söylemişti. Sizin başınıza gelen şey tesadüfen olmuştur. Alttan muayene aksine gerekli. Herhangi bir olumsuzluğa karşı tedbir alabilmek için gerekiyor.

Tam tersi ilk haftalarda alttan muayene risklidir,bu risk te bebek isteyen bir anne icin alinmamalidir.basima bununla alakali onemli bir hadise de geldi nitekim,daha iyi gorundugu gercek riski oldugu gibi.1 hafta daha beklenip karindan ultrasonla bakilabilir
Sagliksiz gebelik dusucekse vajinal la duser cnm ama saglikli gebelik te sorun olmaz 3 ay vajinal muayne oldum neredeyse almanyadan arkadasim var orda cogunluk alttan bakiyolarmis muayne masalari bile ona goreymis bnm dr da hic problem olmaz dedi gecen hafta alttan muayne etti sorun olmadi cok sukur

ben dusuk yaptigimda aniden vucut isim dusmustu,normalde hamilelerin vucut isisi stabil kalir ve aciktan koyuya lekelenmelerim baslamisti usumeyle beraber.
eger vucut isinizda ani degisim lekelenme vs. yoksa endiselenmenin alemi yok,tevekkul edip beklemek disinda baska secenek gorunmuyor.
alttan muayneden de bisey olmaz,o zaman hamilelik boyunca insanlar nasil iliski yasiyor Allah askina?
benim yasadigim yerde ilk aylardan son aylara kadar alttan muayene yapiliyor,hic hoslanmiyorum ama bunlar da duzen boyle diye sesim cikmiyor.

Arkadaslar gectigimiz carsamba evde yaptigim testte cift cizgi cikti hemen aksam kanda baktirdik degerim 229 idi. 2 gun sonra yani cuma gunu sabah 342 oldu. doktorum pazar da yaptir ve nobetci doktora goster dedi. bugun de 460 cikti. doktor da alttan muayene etti ve anormal bir sey goremedim ama degerlerin bekledigimiz gibi artmamis dedi. 2 gun sonra tekrar tahlil istedi. bu arada dua et dis gebelik olmasin da dusuk olsun sagliksizsa falan dedi korkuttu beni:KK43: simdi sali gununu nasil beklicem korkmaya basladim :KK43: riskli bir durum var mi yok mu bilmiyorum ki. kanamam yok agrim asiri degil, kasik ve karin agrim var hafif sizinti olarak. siddetli degil. cok da takintili bir insanim inanin sinirim bozuldu :KK43:
Canim seni çok iyi anlıyorum doktorlar çok korkutuyor dış gebelik olabilir bilmem ne olabilir hiç onlara kafanı takma aynı durumla 3 kere karşılaştım ama dış gebelik değillerdi belki kan değerin toparlar bidaha ki testte normal artış gösterebilir ki doktorlarda bu yüzden 2 gün sonra gel diyorlar ama oldu da artmadı Nitekim benim ole oldu o zaten sağlıklı bi gebelik olmuyo ya kendiliğinden düşüyo yada ilaçla dusuruyolar sakin üzülme bende çok üzülüp aglamistim ama elden bişe gelmiyo içimden sanki kan değerin normallesicek gibi geliyo ole olan çok war dua et Rabbinden gelen herseye raziyiz

yesiltazenane yesiltazenane Neresi riskli acaba doktor hanım?Ankarada gayet iyi bir doktorum var oğluma hamileyken hep alttan muayene etti de kendisine söyleyeyim bir daha yapmasın..ilk haftalarda genelde alttan muayene edilir biraz okuyun isterseniz internetten niye korkutuyorsunuz boş yere insanları? Bebeğe birsey olacağı varsa olur..alttan muayeneyle değil..konu sahibi değerlerinden yana mutsuz siz bir de bilip bilmeden doktor gibi niye alttan baktırdınız diye daha da üzüyorsunuz..yapmayın böyle lütfen..
B birdgirl Ben doktor degilim arkadasim,bana da ayni sekilde tehlikeli olabilecegi soylendi bosuna uzuntu yasanmamasi adina tedbirli olmakta fayda var diyorum,aksine neden uzmeye calisayim doktorlarin dis gebelik olabilir kimyasal olabilir gibi oncesinde atip tutmasini da yanlis buluyorum oncesinde belirttigim gibi.3 aya kadar riskli donem ise,tedbirli olmakta yarar vardir bu da doktorlarin gorus ayriliginda olmayan bir konu.baska bir arkadas iliskiye nasil giriliyor o zaman demis,ben 3 aylik donemde dikkatli olmaliyiz derken zaten bunu da kastediyorum,atlatilirsa anne ve bebek te saglikli olunca iliski de serbest ama olculu veriliyor,gerekirse vajinal ultrasonda bakiliyor.kulaktan dolma bilgiyi gelip burda saticak insan degilim,merak etmeyin gayet iyi okuyuyorum.benim gittigim iyi doktorlar bu sekilde tedbirli davraniyorlarsa ben de burda onu belirtiyorum.Allah herkesin yardimcisi olsun..

Canim seni çok iyi anlıyorum doktorlar çok korkutuyor dış gebelik olabilir bilmem ne olabilir hiç onlara kafanı takma aynı durumla 3 kere karşılaştım ama dış gebelik değillerdi belki kan değerin toparlar bidaha ki testte normal artış gösterebilir ki doktorlarda bu yüzden 2 gün sonra gel diyorlar ama oldu da artmadı Nitekim benim ole oldu o zaten sağlıklı bi gebelik olmuyo ya kendiliğinden düşüyo yada ilaçla dusuruyolar sakin üzülme bende çok üzülüp aglamistim ama elden bişe gelmiyo içimden sanki kan değerin normallesicek gibi geliyo ole olan çok war dua et Rabbinden gelen herseye raziyiz
Cok tesekkur ederim canim moralim duzeldi resmen ❤ 1 saat sonra cikicam evden tekrar kan vermeye. sonucu yazarim insallah. etrafimdaki herkes yukselecegini dusunuyorr Allah buyuktur :)

Alttan ultrasonun hicbir zarari yok birakin bu yanlis bilgilendirmeyi artik. Ultrason cihazi rahminizin icine mi giriyor da keseye zarar vericek Allah askina?
O zaman 9 ay iliskiye de girmeyin ayni kapi.

Konu sahibi testlerin birini aksam birini sabah yaptirmissiniz o yuzden deger tam katlanmamis olabilir. 1 gun arayla ayni saatte yaptirirsaniz daha dogru sonuc alirsiniz.

Gebeliğimin başından beri yani bazılarının sözde RİSKLİ dediği zamandan beri ilişkiye giriyorum Allah'a şükür hiç bir sorunda olmadı defalarca alttan muayene de olanlar var.. burda herkes doktor herkes bilgili işte biz doktorlara kızıyoruz gereksiz korkutuyorlar diye bide burda türedi böyle insanlar

Arkadaslar bana riskli olabilir denilen seyi tedbiren burada da soyledim.insanlar turedi filan ne demek allahaskina,bosuna agzinizi bozmayin neyi istiyorsaniz da onu yapin zaten.

Cok tesekkur ederim canim moralim duzeldi resmen ❤ 1 saat sonra cikicam evden tekrar kan vermeye. sonucu yazarim insallah. etrafimdaki herkes yukselecegini dusunuyorr Allah buyuktur :)
Canim yazmadin merak ettim testi tekrarladinmi hislerimde yanilmamisimdir inşallah haber bekliyorum senden..

Back
X