Degersiz hissediyorum kendimi

Yarali1987

Şu koca dünyada yalnızlığımda boğuldum...
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
219
141
103
Slm hanimlar ben fransada yasiyorum 4 yasimdan beri ama buraya ayak uyduramadim tam olarak söyle anlatayim ailem cok gerici okumama izin vermediler 16 yasimda biraktim evliyim 2 coxugum var ve ben artik kendimi ise yaramaz degersiz hissediyorum yemek yap çocuk bak ev temizle artik sıkıldım bende kendim icin bisey yapmak istiyorum egitim alsam bi diploma alsam nasıl yapicam bilmiyorum nereye basvurucam... bide aile konusu var kesinlikle onlarda gizli yapicam esimde izin vermez cok sıkıntılıyım 30 yasima geldim ama hic kendim icin bisey yapamadim. Kizlarinizi okutun nolur hanimlar gerekirse esinizle çatışın ama baskasinin eline baktirmayin esim iyi biridir sukurler olsun ama onu bagimli yaşıyorum artik olgunlastikca insanin gucune gidiyor... kimseye anlatamiyorum bu durumu herkes yadirgiyor ayipliyorlar bile evli barkli kadin ne diplomasi ne calismasi falan diyenler oluyo... destege ihtiyacim var sadece manevi olarak bunu nede kimse aamak istemiyor

Son düzenleme:
Fransada nasil basvuru yapilir bilemiyorum. Internetten arastir ara, sor istersen. Bence de nolursa olsun oku. Kisisel gelisim kitaplari al,oku. Boylece hep kararli olursun. Umarim biran once baslarsin :) basarilar :)

Aciktan okuma yok mu orada acaba bir arastirin. Benim arkadasim bosandiktan sonra okudu meslek sahibi oldu hicbirsey icin gec degil. Ama gizliden zor olur. Bence alin karsiniza esinizle konusun derim.

Cok cok buyuk tebrikler! Bunu fark edip yapacak gucu hissetmeniz harika bir sey. Ben 35 yasinda hala okula gidiyorum. Hobi icin gittigim kurstaki hocam 60 yasinda bastan universite ve master yapip kariyer degistirmis. 30 cok genc bir yas, onunuzde koca bir omur var. Kendim icin hicbir sey yapmadim diye dusunmeyin. Okumanin eksikligini cekmeden yaslanip olen bir suru insan var. Siz bu yasiniza kadar kendinizi bundan sonrasi icin hazirlamis, guclu bir kadin olmussunuz.

Kocanın parasını ye, iç gez, eğlen ne çalışması ya. Eşin para konusunda sıkıntı yapmıyor diye böyle söylüyorum. Çalışma hayatında bir sürü zorluk ve sıkıntı yaşıyorsun. Üstelik bir de gelip evinde çalışmak zorundasın. Başına iş alma derim. Ama mutlaka meslek edineceğin kurslara katıl. Bir alanda kendini geliştir. Aşçılık olur, dikiş nakış olur vs

Çok üzüldüm öncelikle. Fransa'da çok çok güzel bir egitim alma şansınız varken maalesef aileniz cahilce davranmış. Kızlarımızı okutalim +1
Sizi de tebrik ediyorum. Mutlaka okumaya çalışın kendinizi geliştirin. Helal olsun.

Sizi yürekten tebrik ediyorum.
Okumanın yaşı yok.
Türkiye sartlarında iyi bir kariyerim olmasina ragmen hala ben de okuyorum.
Insan illaki calışmak icin okumaz, ama okumak insana iş firsatları dogurur.
Yaşınıza takılmayın, neyin ne zaman lazım olacagı hiç belli olmaz

Hepinize cok tesekkur ederim destekleriniz icin keske sizlerin msjlarinin 10 da 1ini ailemden gorseydim yani utaniyorum resmen fransada buyudum ama ne bi meslegim var ne bir hobim ne bir marifetim hep ailem önümü kesti biseyler yapmak istedigimde sonrada tabiki eşim, cok sosyal biriyim aslinda ama iste hep engel oluyorlar cevre edinmeyincede yasanmiuor burada sadece aile bir yere kadar
Yarin ilk iskm bi kurs arastirmak olucak insallah cocuklarin okul saatleri icerisinde olan bulurum

Öncelikle tebrik ederim aydınlanmamızın devamını dilerim.Ben bir forumda sizin için minik bir araştırma yaptım, sordum.
Fransada yeteneklerinize göre mesleki eğitimler veriliyormuş. Özellikle üniversitelerin iş odaklı sertifika programları varmış, hatta üniversiteler sertifikayı hak edenlere iş imkanı da sunuyormuş. Kuaförlük, mutfak yardımcılığı, büro memurluğu, iletişim vb. Size yakın bir fakülte varsa internet sayfalarını ziyaret edin lütfen:)
Başarılar dilerim.
Bu gibi bir programla kendi paranızı kazanmaya başlayıp, üniversiteli de olursunuz belki :)

Seni yurekten tebrik ederim.
Kendini gerceklestirmek istiyorsun. Herseye herkese ragmen... aferin. Sende bu azim varsa gerisi de gelir.
Disaridan okul bitirebilirsin. Bir de bol bol okumani tavsiye ederim. O cevreye ragmen boyle dusunmen cok guzel. Seni cok takdir ettim.

Cok uzuliyorum sizin durumunuzdaki kadinlari okudukca , fransaya yerlesmis aile ama cehaletini de beraberinde goturmus , inanilir gibi degil gercekten
Internetten arastirip bulun , aciktan okuyun mutlaka
Üzülmekten ziyade ben şaşırıyorum.

Ben üniversite sınavına hazırlanırken annem babam beni karşılarına oturtup dediler ki: kızım bak, bu okul bu sene olmazsa sonraki sene, o da olmazsw daha sonraki sene ya da sen 40 yaşına gelince kazanılacak ve okunacak . Başka çaren yok. Kısacası sen hemen kazanmaya bak ki bu işi uzatma. Guzellikle olmazsa zorla okuyacaksın. Ama okuyacaksın.

Bazen aklıma hababam sınıfındaki bir replik geliyorkuyanı okutmazlar, senin benim gibileri zorla okuturlar diye...

Allaha şükür ben de uzatmadım. 2.sefer kazandım. Tek başıma bi şehirde hem yaşadım her okudum.

Allah kıymet bilmeyene kız evlat nasip etmesin.

Sin cumlene kocaman bir amin diyorum
Benim ailem boyle bir konusma yapma geregi duymadi cunku bizde okumamak gibi bir durum soz konusu bile degil , aklima bile gelmemistir universite okumadan bir hayat olabilecegi , ama hayat iste burda ogreniyorum bu çağda boyle hayatlar da olabilecegini

Ben de herkesi ailesi bu konuda zorluyor sanıyordum. Ama sonra ögrendim ki başka hayatlar da var... benim çevremde çok var lise mezunu. Ilk okuyanlardan olarak biraz şımarmıştım
Lakin sonra iş bulamayinca havam söndü.

Forumda takip ediyorum seni , cok degerli bir kadinsin , dilerim en kisa surede mutlu olacagin , hayalindeki işi bulursun
Senin gibi kadinlarin calismasi , uretmesi lazim , toplumun sizlere cok ihtiyaci var

Okumak , çalışmak güzel ama üstünlük değil. O yüzden bunu kafaya takma. Eksik hissetiğin yönlerini geliştir bence. Kendini ezik görme , Öyle gördüğün için indanların seni öyle gördüğünü düşünüyorsun.

Cok tesekkur edeirm ilginjz icin evet arstirdim biraz bugun bir yer buldum stajlar yaparak diploma alabiliyorum 6 ay icinde gidip gorusucem umarim saatleri uyar bana

Tabikide okuyan ustun demiyorum ama bjrda yasayil boyle imkanlarim varken yapamadim ona cok uzuluyorum baslarda bu kadar takmazdim ama artik yas 30 olmus iki cocuk var ve ben arkama donup baktigimda gencligimde ne yaptim kocaman bir hic var buna cok icerliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…