Değersizlik

aquamarinea

Uzanıp kendi yanaklarımdan öpüyorum...
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
199
319
103
Kendimi çok değersiz işe yaramaz hissediyorum. Dışardan bakılınca da saf ve silik bir izlenim bırakıyorum. Vur kafasına al lokmasını derler ya o benim. Bir hocam bile demişti bunu. Ezik biriyim ben insanları önemserim ama onlar beni takmazlar. Karşı cinsimle bile iletişime geçememişimdir.

Beni Görmezden gelirler. Koca bir kalabalığın içinde görünmezim ben. Evet hem de koca iri şişman cüssemle büyük bir görünmezim ben. Göze batan ama görünmeyen. Etkisiz eleman.

Bir sürü kişisel gelişim kitabı okudum sorunumunda farkındayım ama düzeltemiyorum. Güler yüzlü girişken biri olamıyorum. Galiba her hareketimle çok itici biriyim o yüzden sevilmiyorum.

Buraya yazma nedenim hep içime atmam ve bunları anlatacağım kimse olmaması. Belki beni anlayan biri çıkar , içimi dökmek biraz olsun rahatlatır...

Hadi ordan kimse benim kadar şansiz olamaz. Kısmetsiz kedi , bahtsiz bir bedeviyim beninsanlarla ugrasmaktan yoruldum.

Cikolata yesene. Cikolata mutluluk hormonu salgilatiyormus. Bir de film izle. Aman romantik olmasin. Insanlari da yok say kitaplar en iyi dost bak. Elestirmezler kirmazlar. Terketmezler.

İnsanların çıkarlarına hizmet etmiyorsunuz diye sizi sevmiyorlardır. Birilerine sırnaşın, sizden faydalanmalarını sağlayın bakın nasıl aquamarinea diye etrafınızda dolanıyorlar.
Bu dünya böyledir sevgili arkadaşım, senden almadıkları sürece sana vermezler.
İnsanları boş verin,kedileri sevin.. Köpekleri.. Kitapları,yağmuru..
İnanın hayat bu şekilde daha güzel

Kendinizi bu kadar eziklemeyin.gorunseniz ne olacak ne kadar kalabalik o kadar bas agrisi.
Gerektigi yerde hayir derseniz far edilirsiniz evetten daha etki birakicidir hayir.

Kişisel gelişim kitapları okumuşsunuz zaten de.. Sanki biraz sizin elinizde.
Önce kendiniz için değerli olun. Kendi gözünüze iyi hoş gelin.
Herkes illa zayıf olacak değil ama zayıflamakla da özgüveninizi arttırabilirsiniz. Hem beden hem ruh sağlığınız iyiye gidecektir.

Bugün kırıcı bir olay yaşadım hemen çikolataya sarıldım ağlaya ağlaya hırsla yedim..
Teşekkür ederim film ve kitaplara sarılıyım o zaman biraz rahatlarım kafam dağılır belki.

Kendinizi bu kadar eziklemeyin.gorunseniz ne olacak ne kadar kalabalik o kadar bas agrisi.
Gerektigi yerde hayir derseniz far edilirsiniz evetten daha etki birakicidir hayir.

Ben eziklemiyorum zaten onlar bana bunu hissetiriyorlar. Belki haklıdırlar. Bugün çok kötüyüm dokunsalar ağlayacak kıvamdayım

Önce kilo vermekle başlayın. Siz kendinizi sevmezseniz başkaları nasıl neden sevsin. İradenizi kullanın. Ardından yeteneklerinizi keşfedip üzerine eğilin. Deneyin. Dil eğitimi, dikiş nakış kursu, entrüman kursu, yemek kursu, kitap yazma, anlatım vs bir konuda iyi olduğunuzda söz hakkınız olacak saygınlık ve kalabalıkta bunun peşinden grlecek, bunformül hiç şaşmaz.

Galiba karakterimin silik kalışı çocukluktan gelen kendi kabuğuna çekilme alışkanlığından. İlkokul ortaokul ve lise yıllarımda aman kimse bana şişko demesin diye haklı olduğum konularda bile susar kendimi savunmazdım.Hep susardım.. Şuan zaten diyetteyim ve eskisi kadar kilomu takmıyorum ama bir kere karakterime işlemiş demek ki.

öncelikle biraz genelin aksine konuşacağım ama kişisel fikrimdir, uzman filan değilim o nedenle dikkate almayabilirsiniz.

kişisel gelişim kitaplarını hatrı sayılır oranda okudum. ve sonuç fos! çünkü o kitaplar hep o kişinin, o yazarın "kendi" başarı öyküsüne dayanıyordu. yani "bakın ben böyle yaptım, siz de böyle yapın o zaman olur" gibi.

buna katılmıyorum işte ben. her insan farklıdır ve her insan başka türlü başaracaktır.

gelelim şu diğer insanlar mevzusuna. çevremde sevilen, dert anlatılan, sosyal meclislere çağırılan biriyim. ama inanın bana hepsinin bir takım nedenleri vardır. yani hiç kimse tam olarak karşılıksız sevdiğinden filan değildir. öyle bir dünya yok zaten.

sizi karşılıksız sevecek olanlar sadece aile üyeleriniz. hatta daha da detaya inersek, anneniz! gerisini boşverin.

Bir insan kendine değer vermezse kimse ona değer vermez ben bunu bilir bunu söylerim

Kendime değer vermeye çalışıyorum ama galiba hep lafta kalıyor gönülden yapmıyorum. Bunu düzeltmem bilinçaltımdan temizlemem gerek değersizliği.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim denemeye çalışacağım İnşallah.

Haklısınız ama kendimi yalnız hissediyorum. Gereksiz biriymiş gibi..

Öncelikle kilolu olmanıza takılmayın tabiki fit bir vücut hepimiz için özguven kaynağı olur ama kilolu olmanız sizi eksik yapmaz ve bence etrafınızdaki insanlar yanlıs sizi gerçekten seven gerçk dostları bulmaya çalışin

Teşekkür ederim inşallah bulabilirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…