Canım karatay diyetini ben de inceledim biraz , kitabının da bir kısmını okudum. Kadının söyledikleri çok mantıklı amaa ;
Birincisi özgürce doğal beslenmiş tavuğu nereden bulucaz ki yumurtasını bol bol yiyebilelim ???
Köylerde beslenen ( köyden kastım tavuk çiftliği gibi modern tesislerin haricinde yapılan tavuk besiciliği ) ve bahçede özgürce gezinen tavuklara bile suni yem veriliyor ve o yemler yurtdışından ithal ediliyor (gdo lu yani ) ( babamdan biliyorum, bizim evin bahçesinde de tavuklar ve hindiler var, yemlerini bir görseniz çok karışık ve yapay , hattaa içinde balık kılçığı falan filan bişeyler var, yumurtanın sarısı daha canlı portakal rengine yakın olsun diye o yemlerin içine boyar madde falan karıştırıyorlarmış... Babam kendince onlara bahçede yetiştirdiği marul,ıspanak,ısırgan,turpotu gibi sebzelerden salata yapıp yediriyor biraz daha sağlıklı beslensinler diye

, Ama o beslediği sebzelerin birçoğunun tohumları da yurtdışından getiriliyor ve yine gdo lu, doğal tohumlar gibi birden fazla kez mahsul alınamıyor, her seferinde yeni tohum satın alınıp ekilmesi gerekiyor, ),
İkincisi saftereyağını veya sağlıklı peyniri nereden bulalım da sağlıklı yağ ve protein tüketme ihtimalimiz olsun ???
İneklere verilen yemler de gdo lu, eskisi gibi herkes tarlasında buğday yetiştirip, o buğdayın saplarını da ineklerine yem diye yedirmiyor, o nedenle sütleri doğal değil, doğal olmayan sütlerden yapılan ürünlere bir de hacimleri artsın ağır bassınlar diye başka yağlar ve hatta nişasta falan karıştırıyorlarmış ( annem pazarda iki köylü peynir satıcısı kadın aralarında konuşurken duymuş )
Üçüncüsü soğuk sıkım saf zeytinyağını nereden bulucaz da güvenle yiycez ???
Soğuk sıkım dediği, zeytinyağı üreten hiçbir tesiste yapılmıyor , ancak egede bazı insanlar kendi evlerinde kendi ihtiyaçları için eski ilkel usullerle bahçelerindeki zeytinlerden yağ çıkarıyorlar, ona da bizim ulaşmamız mümkün değil ( bunu hem egeli bir iş arkadaşımdan hem de tv de seyrettiğim bir belgeselden biliyorum , satmıyorlarmış o şekilde çünkü çok öz olduğu için az oluyormuş kendilerine anca yetecek kadar yapıyormuş yöre halkı )
Bir de kadın ekmek, pirinç, tahıl, işlenmiş her türlü gıda kesinlikle yasak diyor, topikteki kızlar mercimek köftesi , kısır falan yiyip duruyorlar
( kısırın içi bulgur dolu, bulgur da buğdayın işlenmiş hali ) ???
Öte yandan kitapta her türlü dolma yenebilir diyor ( dolmanın içi pirinç ya da bulgur dolu ) ???
Meyve bile şeker, vitamin almak için en fazla günde iki meyve yenebilir, hayatınızdan şeker ve şeker içeren her türlü gıdayı çıkarın diyor , sonra örnek diyet listesinde balık olan her öğünde tahin helvası diyor ???
Velhasıl kadının üstüne basa basa koştuğu şartların hiçbirini yerine getiremezken bu diyetten nasıl başarı elde edicez benim çok kafam karıştı :44::44::44: