Hımm bakımsız kadının kendine saygısı yok diyorsun öyle mi? belki de artık makyaj yapmaya üşeniyordur, rejim yapmaktan sıkılmıştır, üzerine çoluk çocuk yükü binince de salmıştır kendini, ruhsal bakımdan inişler çıkışlar yaşayabilir, kimisi fiziksel olarak belli etmeyebilir, ama kiminde fiziksel çöküş de olabilir.
Yaşından küçük büyük göstermeye gelince tamamen genlerle alakalı bir durum olduğuna inanıyorum, çocukluğumdan beri hep yaşımdan daha olgun gösterirdim ben mesela.
Evet bakımsız kadının kendisine saygısı yok diyorum....
Makyaj yapmaya üşenmekle rejim yapmaktan sıkılmakla hiçbir alakası yok bunun...
Ben makyaj yamayan rejim yapmayan kadının kendine saygısı yoktur demedim... Bakımsız kadın dedim....
Sizin bakımdan anladığınız buysa o başka ama ben bakım derken bunu kastetmiyorum..
Yorumum keşke daha dikkatli okusaydınız...
Mesela bekarken de şişmandım şimdi de şişmanın dedim....
Demekki benim için rejim yapmak bakımla eşdeğer değil...
Güzel giyinmek temiz olmak herdaim taranmış düzgün saçlarla dolaşmak da bakımdır benim açımdan...
Genç görünmek için illa zayıf olup makyaj yapmak gerekmiyor....
Evet Kadının kendisine saygısı yoksa evlendikten sonra salıyor kendini, alan almış satan satmış diyor...
2 yıldır evliyim eşim beni çok nadir dağınık saçla görmüştür o da ancak hasta olduğumda...
Eşim seyahate gider 15 gün yoktur, o olmadığı zamanlarda da saten geceliklerimi giyerim, o oladığı zamanlarda da hergün duşumu alır nemlendiricilerimi sürerim...
Çünkü aynaya baktığımda kendimi güzel görmek isterim...
4 ay işsiz kaldım, o dönemde de evden çıkmadığım halde duş alır fönümü çeker kokularımı sıkınır öyle otururdum... Üstümde eşofman olur ama yataktan kalkmış gibi görünmem...
ani ben kocam için değil kendime olan saygımdan dolayı kendime bakarım...
Herzaman hayatımın odak noktası ben oldum.. benim için bu hayatta benden daha değerli hiçkimse yok... Bir bebeğim olacak kısmetse o doğduktan sonra bana ihtiyacı olduğu sürece benden daha önemli olacak, ama bana olan ihtiyaçları bittiğinde gene benim için en önemli valık ben olucam... Çünkü ben kendime ne kadar değer verir kendimi ne kadar sever, kendime ne adar saygı duyarsam etrafımdakiler de o kadar sever saygı duyar değer verir...
Maalesef toplumumuzda bir fedakar adın iajı var.. KAdın fedakardır, kadın kocasına kendini süpürge eder, çocuklarına feda eder.... Neden.... Etmesin...
Kendini hiçe sayıp yere göğe sığdırılamayan kocalar o keşlerine eşlerinin ona gösterdiği saygının 10da birini göstermez... Oğlunun kızının yoluna hayatını feda eden analar vardır, ama yarınbigün o çocuklar büyür ele karışır yeri gelir gelin fitler yeri gelir ele karıştım der çeker kendini...
Ben fikrimde ısrarcıyım beni haklı yada haksız bulailirsiniz... Ama Türkiynin gerçeği bu....
Türk kadınlarının çoğu bekarken iki dirhem bir çekirdektir, çünkü koca bulup evlenme derdindedir... Evlendikten sonra ise oooo saldım çayıra mevlam kayıra...
Ancak kensine saygısı olan, kendini seven kadınlar evliymiş bekarmış dulmuş, gençmiş ihtiyarmış farketmeksizin bakımlı, dinç, ve cıvıl cıvıldırlar ve yaşları kaç olursa olsun daima 2-3-5 yaş genç gösteirler...