değişir miyim ?

boşver, sen kendini düşün ilk başta

Müzisyenlikte bir meslek müzisyene de ihtiyacımız var elbet onlarda evlenebilir.
Ama işin öbür boyutu da var bu meslek sabit olmadığı gibi durumu farklı olan bir dal,sanat.
Bir müzisyeni yada bir sanatçıyı konumu bakımından anlayacak kişi yine bu dalla ilgilenen biri.
Zaten geneline bakıldığında kendi meslek gruplarıyla evleniyorlar.

Sende evlenebilirsin onu bırakmayabilirsin ama anladığım kadarıyla yaşam tarzlarınız farklı bu farklılıklar ileride sizin için sorun olabilir.
İyi düşünün ailenizle tekrar konuşun ölçün tartın bir karara varın.
Olacaksa olacaktır ama olmayacaksa fazladan uzatmanın da bir anlamı yoktur.

kesinlikle aileniz bir bildiği vardır ve bence okulunuz bitirmeyi bekleyin atanın işinin olsun eğer hala fikriniz değişmediğiyse evlenin derim hoş benim iki tane tanıdığım var aynı durumda olan bunlardan birincisi zamanında sevgilisi ilkokul mezunu bir kahvehane işletmecisiydi kızda sınıf öğretmenliğini okuyordu kız okulu bitirdi atandı evlendiler bir de çocukları oldu buna rağmen ayrıldılar yine bir arkadaşım vardı liseyi bitirince bir esnafla evlendi evlendi sene üniversiteyi kazandı okudu öğretmen oldu iki tanede çocukları var ama duyduklarıma göre evlilikleri catırdıyor bunlar niçin böyle bilemem kendilerindenmi kaynaklı yoksa artık fikirlerimi değişti onun için iyi düşün aşk sevgi de bitiyor mantığın bitti yerde bence üstelik ailesinin de başı boşluğu ilerde evlendiğiniz o da sorun olur

Sevgili Violin,
Yazdıklarını okudum. Bence senin hayattan ne beklediğine bağlı bu. Ben gerçekten bu adamı çok seviyorum, ne olursa olsun beni mutsuz etmez diyorsan, (ki bence bu kadar emin olsan bu olay
kafanı karıştırmaz bunları düşünmezdin) devam et.
Ama inan bana üniversitede bu durumu yaşayan çok arkadaşım oldu.
Bir süre sonra tahammül sınırı düşüyor, ailenin desteği de olmayınca kendini çıkmazda hissedersin.
Bence birazcık da mantığını kullanmalısın. Evet belki gerçekten de erkek arkadaşın mükemmel bir insandır, ama ailenin desteği olmadan çok zor.

bu cümleden sonra, onu gerçekten sevmediğini düşündüm.. sanki seninki koruma iç güdüsü, ona emek verdiğin için, sensiz kötü günlerine döneceğini düşünüyorsun ve ayrılmak istemiyorsun.. Evlenmek için bence erken kendine zaman ver, karar verirkende onun sadece iyi özelliklerini düşünme, kötü özelliklerinide düşün ve bu duruma katlanıp,katlanamayacağınıda..

çok pişman olursun çok ..
öğretmen olacakmışsın..
eşin klavyeci yani bizim deyimimizle orgcu..
nerde çalışacak düğünlerde cafelerde .. dogrumu..
sence ilerde sürekli iş bulacakmı...
yazın çalışacak kışın iş bakacak..
Anneni dinle derim.. o da kendi iş dünyasından birini bulmalı bence..
aşk bir yere kadar.. ya aşk bittiği zaman..
davul bile dengi dengine sözüne sonuna kadar inanıyorum...

aşkın yanında bu böyle...teşekkürler yine de dediklerini dikkate alıcam

evet orgcu..aynen dediğiniz gibi.şu anda da yaşıyorum yazdıklarınızı cafe dugun vs ve kışın zor oluyor,gerçi şu an sağlam bii yerde ama garantisi yok...

Eşinin ikinci işi müzisyenlik ve tüm çevresi müzisyen olan biri olarak bir kaç şey söylemek istiyorum.
Müzisyenlikte bugün kazanırsın yarını belli değildir.
Belki senin için önemli değildir ama sigortasız iş sağlık sigortası yok,emekli olamaz.Bu işi sürekli de yapamaz.
Sende evlendikten sonra her aksam onun peşinden sağa sola gitmek istemiceksin.
Eger senin garanti işin olursa maddi anlamda cok sorun yasamazsınız.
Ama sevgilini yönlendirmelisin mantıklı açıklamalar yapmalısın.Zaman olarak rahat bir meslek gündüzleri ilerisine yatırım yapacak şeyler yapmalı.Müziği seviyorsa bulunduğunuz il de ki müzik öğretmenliği bölümüne girebilir.Bu şimdi aklıma gelen şey.Müzikle ilgili yapabilecegi cok sey var.Müzisyenlik kısıtlı meslek değil.Yeri gelir programa çıkar yeri gelir ders verir.yeri gelir mekan açar.
Ama tek başına müzisyenlikle yürümez.Kendi sinirleri de kaldırmaz bunu bir süre sonra.yarın ne olacak kaygısı mahveder adamı.

nacizane fikrim ; biraz düşünmen lazım bence.kafandaki soru işaretleri ailenin yaklaşımı içinde bocalıyorsun şu anda.
üniversite mezunu olup olmaması hiç önemli değil bana göre,kendini geliştirmemiş kültürsüz kişiliksiz bir sürü mezun var.önemli olan onun kişiliği,
doğru mert sorumluluk sahibi biri mi,iyi bir insan mı,bir aile sorumluluğunu taşıyıp taşıyamayacağı,sevginiz önemli.bence ölç tart.
şu anda bu soru işaretleri ile ciddi bir karar alma.evlilik çok önemli bir karar.ortak bir hayatta buluşuyosunuz

etrafta bi sürü adam olmayan bir sürü erkek var hemde ünüverste mezunu okumuş ama adam olamamış cnm bu duurmda işinn zor önemli olan lise vs şeyler değil insan olması şahsen ben bi insanın en başta insanlığına bakarım bu önemli zaten okumuştur ama seni mutlu edemedikten sonra sonu boşanmaya gittikten sonra ne anlamı kaldı adam gibi adam olan erkek evini her yürlü ii veya kötü bakar cnm sen bu çocuğa güveniyorsun mutlu olacağına inanıyorsan arkasında dur ama yinede işin çok zor

Canım asıl mesleğim bu dedikten sonra yaşın önemi kalmıyor.Sonucta asıl meslegi elinde bundan sonra yapcagı seyler için hiç bir kısıtlaması yok.Hem yaptığı işi iyi yapması kendini geliştirmesi lazım.
Fark yaratması lazım ki piyasada tutunabilsin.
Bence gelsin tanışsın ailenle.Oturup bi hepberaber konusulunca daha iyi sonuçlar cıkıyor.Sen sevgilinin kişiliğine güveniyorsan gelsin tanışşın.Ailen onu sever ve güvenirse hep beraber sizin için ne en iyi diye konusa tartışa karar verirsiniz.
Ailenin destegi önemli.Sevgilinin ailenle tanışması onun içinde iyi olcak daha fazla sorumluluk alıp onlarında yönlendirmesiyle daha cok yönlü düşünebilir.
Ame sende öncesinde otur ailenle konus ters davranmalısınlar kestirip atmasınlar çözüm üretsinler.Hep beraber en iyi sonucu ve kararı alacagınıza eminim.

canım ne güzel yazmıssın .şu an ailemi ikna etmem kaldı.tanımadan yorum yapıyolar cunku tanıdıkları zaman birlikte cozum uretilecek veya babam konustugunfa karşımdaki de belki evliliği yapamıcanı anlıcak.kestirip atmaktansa bu şekilde knusulabilir...
sen zorluk cektin mi eşnin müzisyenlik dılşındaki işi sağlam mı

Son düzenleme:
Canım aslında senle durumlarımız benziyor.Ben 22 yasımda evlendim evlendiğimiz sıra eşim sadece müzisyenlikten para kazanıyordu.Ama bizim en büyük avantajımız evimizin kendimizin olmasıydı ve ben evlenirken diğer kızlar gbi yapmadım ikeadan bir ikili bir üçlü koltuk aldım bi yatak aldım bide beyaz esyalarımı aldım evlendim.Yani öyle ev düzmedim.düğünde yapmadım.eşim set falanda takmadı bana.Bildiğin sürünerek evlendik.1.5 yıl oluyor evleneli.
Eşimin diğer mesleği akademisyenlik.Şimdi doçentliğe hazırlanıyor.
Başlarda eglenceli gelmişti bana bar bar peşinden dolasıyodum içiyodum egleniyodum yaptıkları müziği de seviyodum ama bi süre sonra sıkılmıştım.

bende kendi evimde oturuyorum .ailemin durumu iyi.sevgiliminde ailesinin durumu kotu diil.onlarında evi var ama memleketlerinde.
ben de sıkıldım bar bar peşinde koşmaktan.ama guveniyorum ona yani yaşı itibariyle o hayatın tozpembe kısmını geçti.kendi ayakları üstünde farkında olarak işe gidip geliyor.
ailem kabul etse bu evde yaşasak kira sorunumuz fln olmıcak.ev dayalı döşeli lüks diyebilirim.bi bulaşık makinem yok :))))okulun bitmesine iki sene var.sürekli beraberiz artık böyle olmuyo hani evlensek daha iyi olur diyo o bana.belki dükkan fln açar bunları da dusunuyorum ama bakalım.su an 23 yaşındayım sağlıklı dusunemiyosun diyo annem bana.ama ben oyle cok bağlandım ki gerçekten karşıma neler neler cıkıyo elimin tersiyle itiyorum.seni çok iyi anlıyorum.onun kira da evi var orda yasıyo ve ben orda bile yasamay razıyım..

bu arada senin ailen nasıl kabul ettiii,karşı cıkmadılar mı hiç

Son düzenleme:
Canım benim ailem karşı çıkmadı.Önce annemle tanıştırdım sevdi eşimi.Sonra pat diye eve getirdim eve ki babam düşünüp düşünüp kurmasın kafasında diye ki ben muhabeti uzatmadım gelcek dedim tanıscaksınız dedim ertesi günü getrdim eve.Onun hakkındada birşey anlatmadım babama.Gelince kendi anlatsın dedim..Ama hep söylediler maddi anlamda zorluk cekceksiniz diye.Eşim doktorasını yapıyordu ama kadrosu yoktu ünide yani maaş almıyordu.Müzik işindende seninki kadar kazanmıyordu.Ama ben tutturdum evlencem diye.okulum bitmişti ailemle aynı evde yapamıyordum baska sehirde tekbasıma yasadıktan sonra.Evlencem dedim evlendim ben.Ama burda önemli olan sevgilini ailenin sevmesi.Onlar sevgilini sevdikten sonra gerisi kolay iş.

canım senin eşin okul okumuş ama üni mezunu bu yüzden belkide daha sıcak baktılar bende öyle bi durum yok işte..

Canım üni dediğin meslek sahibi olup para kazanmak için okunuyor.Senin sevgilinin mesleği zaten var.Ticaret hayatı iyidir.Sevgilinin kafası çalışıyorsa seni rahat rahat yaşatır.Ama benim cok iyi bildiğim bir şey var ki müzisyenlik tek basına götürmez adamı.Benım tanıdığım müzisyenlerin ya başka bi mesleği daha var yada başka bir gelirleri daha.Bir de yaş ilerleyince o hayat agır geliyor adama.Sevdiği şeyi rahat kafayla yapmak istiyor.Eşinin yaşı fena değil.Zaten parasınıda kazanıyor.Evlenmek istiyorsa ileriye döük düşünmeye başlamalı artık.Yapamam edemem yok bundan sonra.Gerekirse üni okucak ama hayatını garanti altına alcak.Senin için hayatınız için ne fedakarlık gerekiyorsa yapcak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…