Değişmek mümkün mü?

Papatyakb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2018
1.641
1.279
83
40
Merhabalar,

Bildiğiniz gibi şiddetli geçimsizlikten boşanmak üzereyim. Avukatıma vekalet verdim. İşler gittikçe ciddileşince eşim yalvar yakar geri dönmem için uğraşıyor. Önce suçlar gibi konuşmalar yaptı, sonra gözümü korkutmak için çocuğu sana vermezler diye tehdit etti sonra da çaresizlik içinde uçan kuştan medet umuyor. Her şeyi kabul ediyor. Ne istersem bundan sonra öyle olacakmış. Aslında hatalarını anlamış. Bana ne kadar haksızlık ettiğini anlamış. Normalde küçük bir çabayla evliliğimizi güzel hale getirecekken kendi hatalarından dolayı daha büyük çabalarla her şeyi toparlayacakmış. Ailemle arasını düzeltecekmiş. İleride onlar bile iyi ki bizi dinleyip boşanmadın diyeceklermiş. Kızımıza güzel bir gelecek hazırlayacakmışız. Saygı gösterip sevgiye boğacakmış. Hep şımarmamdan korktuğu için sevgisini bile içinde yaşamış. Gereksiz kıskançlıklardan, öfkesinden öyle davranmış. Şimdi idrak etmiş. Her şerde bir hayır varmış. İyi ki böyle bir şeye karar verip ona bu tokatı atmışım ki kendine gelmiş bu vesile ile. Neler neler...

Şimdi bu durumda ben hem inanmak istiyorum hem de inanmıyorum. Söylediklerine bakınca acaba diyorum ama bir yandan da daha önce de şans verdim ben bu adama diyorum. Gerçi o asla ayrılacağımı düşünmemiş şimdi hayatının şokunu yaşıyor. Yani hiç bu kadar kesin kararlı ve avukatın karşısında görmemişti beni. Yoruldum bir yandan da. İnceldiği yerden kopsun diyor bir yanım. Bir de keyfimden uğraşmadım vekaletname çıkar avukata git vs. Böyle bir şey yaşayan oldu mu? Eşi ayrılacağını görünce düzelen verdiği sözleri tutan? Yanılıyor muyum sizce? Avukata işlemleri başlatın diyeceğim ama pişmanlığını görünce hata mı yapıyorum diye korktum. Bir de sizlere sormak istedim. Ne dersiniz?

şımarmasın diye sevgi göstermemek ne demektir. her kadın şımarmayı hakeder, hepimizin için küçük kız çocuğu var.
napıyo, eski zaman babaları gibi uyurken başucunuzda oturup bir damla göz yaşı mı akıtıyor aşkından ?
eğer düzelebilir düşünceniz varsa mahkeme sürecini biraz uzatarak bakın. yer yer damarına basın ve size sevgisini somut şekilde göstermesini bekleyin.
yaptıkları kriterlerinize uymazsa da süreci hızlandırın.

Hâlâ mı :işsiz:

İşyerindeki kadınla da 15 dakika siz şımarmayın diye mi konuşmuş?
Kadına daha önce buluştuklarında iş ile ilgili video yolladığını söylemişti. Kadın da bu videoyu başka bir arkadaşına vermiş ve başı belaya girmiş. Eşimin adını vermiş. Bu yüzden sözleşmesi bitmiş ve ısrarla sen paçayı kurtardın karını bahane edip beni engelledin beni de kurtar sözleşmemi yapsınlar diye baskı kurmuş. Hatta o sırada kadının kocası da hattaymıl kadın engelli olduğu için kocasının telefonundan birlikte aramışlar. Elbette bilmiyorum ama program yüklendiğinden beri sadece bir kez konuşmuştu. Bana da topu topu kaç kez konuştum hep sözleşme yenilenme zamanında baskı yapmaya çalıştı. Ama tabi insan böyle bile olsa doğru bile söylese inanamıyor. Ahhhh!...

Aklınız karışık Papatyakb Papatyakb
eşinize karşı sevginiz de var hala
çok hataları var o kadının engelini kaldırması konuşması vs
tam karar veremiyorsanız uzatın mahkemeyi nasıl uzar bilemiyorum da

Aklınız karışık Papatyakb Papatyakb
eşinize karşı sevginiz de var hala
çok hataları var o kadının engelini kaldırması konuşması vs
tam karar veremiyorsanız uzatın mahkemeyi nasıl uzar bilemiyorum da
Evet aslında nettim ama kendinden emin hatasını anlamış pişmanlık içinde kıvranması aklımı karıştırdı biraz. Yani ben de ileride pişman olur muyum şans vermedim diye düşündürüyor.

Siz boşanamayacaksınız, çok ciddiyim, bunu kimseye söylemedim şimdiye kadar. Sırf zaten zor günler yaşıyor, cesaretini kıracak sözler etmeyeyim, moral bozmayayım diye. Ama sizin gidişatınız, tekrar tekrar kendinizle birlikte, çevrenizi de ikna çabanız bunu gösteriyor.
Ama tavsiyem yine de davayı açın, gerçekten kendine gelecekse de hakim karşısına çıksın, hesap vermek zorunda kalsın, zorlayarak kazansın farkedemediği huzurunu. Yoksa iki tatlı lafa yine kandırırım kafasında devam edecek.

Önce eşinize bir ajdhhshdhs diye güleyim.
Şımarmanızı istemediği için ha? İnsan atıyor da biraz destekli atar.

Yorumumuna gelirsek ben hala sizin boşanmayacağınızı düşünüyorum. İnşallah boşanırsınız da kendinize eziyet etmezsiniz.

Boşanmak istemiyorsunuz ve birileri çıkıp karşınıza bu yazdıklarınızı onaylasın istiyorsunuz.
Hayat sizin, evlilik sizin. Ancak eşinizin elle tutulur düzgün hareketi yok ki.
Şans vermek istiyorsanız siz bilirsiniz elbette. Kendinize şunu sorun: Şans verdim, aynı şeyleri yaşamaya gücüm var mı?
Var diyorsanız, buyurun deneyin.
Bari burada yazmayın, yoksa "denedik, olmadı" gibi bir başlık açtığınızda bunun lafını çok yaparlar.

Aslında başlığa bakınca sizin değiştiğinizi ve güçlendiğinizi görmek istemiştim, yanılmışım.
Hep büyük konuşmak istemiyorum ama aldatılan değer görmeyen kadın nasıl kalır ya da nasıl inanır diye düşünmüştüm demek ki inanmak istiyorsunuz ayrılmak sizi korkutuyor bol sanş nasıl olur bilmiyorum ama mutlu olmanızı diliyorum huzurlu sakin 🤗

Evet aslında nettim ama kendinden emin hatasını anlamış pişmanlık içinde kıvranması aklımı karıştırdı biraz. Yani ben de ileride pişman olur muyum şans vermedim diye düşündürüyor.

Çevremde boşanan insanlar oldu, inanın pişman olmak yerine hepsi "keşke daha önce yapsaymışım" dediler. Hatta bir tanesi evden bıçakla kovulana kadar bekledi, çocuklarım diye diye. Aldattığını bağırıyordu resmen, kadının affedişlerinden aldığı cesaretle, onur/gurur bırakmadı kadında. Adamı görsen sümüğünü atmazsın, karısı ünlü olsa en güzeller sıralamasına girer. O konuda bile özgüvenini yerle bir etmişti kadının. Ona da "kendine yazık ediyorsun, şimdiye hayatını düzene sokmuştun, kaçınılmaz sonu geciktiriyorsun" demiştim. Geçen bir sohbetimizde "onca eziyetine rağmen yanından gitmeye cesaret bulamadığım adamın, çocuklar için bile olsa sesini duymaya tahammül edemiyorum" dedi. Evlatlarıyla çok güzel bir hayat kurdu kendine, evet hayat şartları zor ama o zorluğa bir adamın eziyetleriyle birlikte katlanmıyor en azından. Azıcık aşım ağrısız başım, devam ediyor hayatına. Yaşadıklarını, kırgınlıklarını, yok sayılışlarını sen bilirsin, yine yaşayacak olan da sensin. Kaldırabileceklerini, çocuğun daha bilinçlendiğinde ona yaşatacağın zorlukları hepsine hesapla, ver kararını.

Back
X