değiştirsem mi kullansam mı?

alaraberen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2012
176
0
46
İstanbul
arkadaşlar eşim kanola yağ almış.daha önce hiç kullanmadım.internette biraz araştırdım hayvanlarada insanlarada zararı varmış.bu yağı kullananlar varmı,zararlı olduğunu duyupta kullanmakta vazgeçenler varmı.
 
[h=2]Neden Kanola Yağı kullanılmalı?[/h]Kanola yağı bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük yankılar uyandırdı. Doğal şifa kaynağı olarak bilinen bu yağ düşük doymuş yağ oranına sahiptir.Neden sadece kanola yağının kullanılması gerektiğini ise aşağıdaki yazıyı okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

[h=2]Kanola Yağı nedir?[/h]Kanola Yağı, Kolza bitkisinin %30–42 oranında yağ içeren tohumlarından elde edilen yemeklik bir yağdır. Tüm sıvı yağlarda doymamış yağ oranı yüksek olmakla birlikte bu yağlar arasında %93’lük doymamış yağ oranı ile kanola yağı ilk sırada yer almaktadır. Ayçiçeği yağının kullanıldığı her yerde kullanılabilen kanola yağı, lezzet olarak da ayçiçeğiyle benzerlik göstermektedir. Kanada ve ABD’de hekimler ve diyetisyenler Kanola’nın en iyi yağ asidi oranına sahip bitkisel yağ olduğunu belirtecek şekilde etiketlenmesini öngörmüşlerdir.
[h=2]Yemeklik yağlar içerisinde doymuş yağ oranı en düşük yağdır.[/h]Beslenme uzmanları kalp hastalıklarını riskini azaltmak ve kandaki kolesterol seviyesini dengelemek için doymuş yağ oranı düşük doymamış yağ oranı yüksek bir beslenme şeklini önermektedirler. Bu çeşit bir beslenme için en uygun içeriğe sahip yemeklik yağ Kanola Yağı’dır. Çünkü Kanola Yağı diğer tüm yemeklik yağlar içerisinde %7 ile en düşük doymuş yağ oranına sahiptir.
[h=2]İçeriğinde bol miktarda Linoleik asit (Omega–3) bulundurur.[/h]Kanola bitkisi diğer yemeklik yağlara oranla daha fazla Linoleik asit (Omega–3) içerir (%21). Linoleik asit; merkezi sinir sistemi, göz ve trombositler için gereklidir. Kolesterol seviyesini ve trigliserid seviyesini düşürür. Kan hücrelerinin akışkanlığını artırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Dolayısıyla damar tıkanıklıklarının oluşmasını engelleyerek kalp krizi riskini azaltır.
[h=2]Doğal bir E Vitamini kaynağıdır.[/h]Kanola yağı doğada bilinen en güçlü antioksidan olan E Vitamini’nin doğal bir kaynağıdır. Vücudumuzda oksidasyon sonucu oluşan serbest radikaller zamanla DNA yapısına ve hücrelere zarar vererek bazı kalıtsal hastalıklara neden olabilirler. Serbest radikaller diye adlandırılan bu zararlı maddelere karşı direnç gösteren en önemli maddelerse antioksidanlardır. E vitamini de doğadaki en önemli antioksidanlardan biri olarak, hücre yapısındaki değişikliklere karşı koruma sağlar ve vücudumuzda kanser, diyabet ve kalp hastalıkları gibi tedavisi zor hastalıkların oluşmasını engeller. 2 çay kaşığı Kanola Yağı’nda 1,9 mg E vitamini bulunur ki bu da günlük almamız gereken E vitamini miktarının beşte birine eşittir.


Yazının Devamı: Kanola Yağının Yararları Nelerdir? - Neden Kanola Yağı Kullanılmalıdır?
Anasayfa: RenkliWEB

senin için bu yazıyı buldum arkadaşım bizde kullanmadıık hiç biz bütün yemeklerimizde zeytin yağı kullanıyoruz
 
[/COLOR]
saol arkadaşım bende araştırdım kimi yerde yararlı kimi yerdede zaralı olduğunu yazmışlar.hem hatta bir sitedede okudum kalbe ve böbreklere zararı varmış.kafam karıştı.bizde ayçicek yağı,zeytin yağı genelde kullanıyoruz.hee birkerede fındık yağı kullanmıştım.
 

valla güvenerek takip ettim iki doktora göre zararlı, bence ayakaltı bi marketten aldıysan değiştir, sızma zeytinyağından şaşma
 
valla güvenerek takip ettim iki doktora göre zararlı, bence ayakaltı bi marketten aldıysan değiştir, sızma zeytinyağından şaşma

doktorlarda zararlı diyorsa demek söylentilerde doğru.kanola üstünde böcek bile barındırmıyormuş zehirli olduğu için.böceği zehirleyen btkinin bizede zararı olur diye düşünüyorum.
 
doktorlarda zararlı diyorsa demek söylentilerde doğru.kanola üstünde böcek bile barındırmıyormuş zehirli olduğu için.böceği zehirleyen btkinin bizede zararı olur diye düşünüyorum.

kanola da mısır gibi GDO lu yani genetiği değiştirilmiş gıdalardan zararı bu yüzden
 
Isvicre`de basta Migros ve Coop olmak üzere bütün marketlerde satiliyor. Burada en basit markette bile satilan bir ürünün nereden hangi tarihte ve hangi üreticiden geldigi gibi bilgiler yaziliyor. Yani gida konusunda cok hassaslar ve insan sagligina zarali bir ürünü satmaya kolay kolay kimse cesaret edemez. Benim tanidiklarimin hepsi aycicekyagi yerine bunu kullanir. Kaynama noktasi 238 C. Kanada tarafindan gelistirilmis. Esimin gittigi beslenme uzmani salatalarda(soguk) zeytinyagi, sicaklarda ise (pisirme) kanola yagi önermis. Rapsöl deniyor burada. Ben kullaniyorum ama annem almis tadini begenmedikleri icin atmis.
 
çok ilginç madem zararlı bebeklerimizin sağlığıyla da oynanıyor demektir.çünkü mamaların içindekiler bölümünde kanola yağı da yazıyordu.
 
Kanola yağı bir dönem çıktığında içinde zararlı bir madde bulunduğu için çok yankı uyandırmıştı.
Maddenin kullanımı yasaklandıktan sonra kanola yağı üreticileride bu maddeyi yağ üretiminde kullanmayı kestiler.
Eskiden söylenen zararlı sözleri o gün için tamamen doğru.
Ama yeni üretilen yağlar için bu geçerli değil.
Kullandığınız ayçiçek yağından daha sağlıklıdır kaynama noktasıda yüksektir yanma falan yappması çok zor..
Ama tadı kötü işte bu yüzden kullanmıyoruz biz..
 
Kanola yağını kullanmadım, tadını da bilmiyorum ama bir yanılgıyı düzeltmek istedim.
''Böcekler için zararlı olan herşey insanlar için de zararlıdır.'' yargısı kesinlikle doğru
değildir. Bitkiler de bizler gibi canlıdır ve bazı savunma mekanizmaları vardır. Bunların
spesifik olanları olduğu gibi (yani sadece bazı canlıları hedef alanları olduğu gibi) daha
geniş kapsamlı savunma mekanizması olanları da mevcuttur.
 
KANOLA GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ BİR BİTKİ. Ve yakıt olarak kamyonlarda kullanılmak için labaratuvar ortamında geliştirilmiş bir bitki. evde yemek için yağ olarak zeytinyağı koyun kuyruk yağı ve teryağından başka birşey kullanılmaz bence
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…