• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dehb/Risperd

biradamisali

Duygusallanıyorum, ne hoş.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
614
315
303
İstanbul
Oğluma yeni başladık bu ilacı. Bu ilaç dürtülerini kontrol etmesinde fayda sağlıyormuş çocuğuna kullanan annelere soruyorum hareketliliğini de azaltıyor mu ? Şimdi spora da başlatacağım ama acele etmek istemiyorum çünkü kurallı olan şeyleri sevmiyor biraz ilaçla sakinleşse de öyle başlatsam diyorum. Yoksa gitmek istemiyorum diye ağlama olasılığı var.

Oğluma yeni başladık bu ilacı. Bu ilaç dürtülerini kontrol etmesinde fayda sağlıyormuş çocuğuna kullanan annelere soruyorum hareketliliğini de azaltıyor mu ? Şimdi spora da başlatacağım ama acele etmek istemiyorum çünkü kurallı olan şeyleri sevmiyor biraz ilaçla sakinleşse de öyle başlatsam diyorum. Yoksa gitmek istemiyorum diye ağlama olasılığı var.
Ne gibi dürtuleri vardı ki ilacladilar

2 yıla yakın kullanıp başka ilaca geçtik.
Faydası oldu tabii ki, ama dürtü kontrolü sağlayan bir çocukla aynı olacağını düşünmeyin.
Ağlamalar, öfkeler biraz dengelendi.

Sporu reddetme ihtimali varsa bekleyin 1-2 ay, aslında spor için doktor konuşsa daha etkili olur.

Merhaba, kaç yaşında başlamıştınız ilaca? Elbette ilaçtan mucizeler beklemiyorum ama ben çok çabalıyorum neredeyse sıfır ekran, oyunlar etkinlikler duyusal etkinlikler yapmaya çalışıyorum. Ama çok zorlanıyorum 4.5 yaşında olmasına rağmen artık ilaca hemen tamam dedim çünkü önünü alamamaktan çok yoruldum. İnşallah ilaçla birlikte bir emeklerimin karşılığını alırım.
Bir ay sonra psikiyatri randevusu deneme için spora götüreceğim yok derse doktordan rica ederim.

6-8 yaş öncesi sanırım bunu kullandı.
Dehb için kullandığı 3.ilaçtı, diğerleri iyi gelmediği için deneyip bıraktık.
Ekran ve paketli gıda çok etkiliyor, uyku düzeni çok çok etkiliyor.
Çocuğu iyi tanımak lazım, ilaç bir yere kadar iyi gelecek, asıl neye ne tepki veriyor onu bilip hayat tarzı oluşturmak lazım.

Dehb için enerjisini atmasının gerekliliği genel geçer bilgidir, ama bizde tam tersi uyaran artışı ve yorgunluk öfkesini arttırıyor.

Çocuğu iyi tanımak lazım, ilaç bir yere kadar iyi gelecek, asıl neye ne tepki veriyor onu bilip hayat tarzı oluşturmak lazım.

Dehb için enerjisini atmasının gerekliliği genel geçer bilgidir, ama bizde tam tersi uyaran artışı ve yorgunluk öfkesini arttırıyor.
Haklısınız, her çocuğun dehb si birbirinden farklı diyordu bi doktor. Evet aslında oğlum ne kadar hareketli de olsa çok koştuğunda vs daha öfkeli oluyor. Ama deneyeceğim sporu çünkü kış dönemindeyiz parka da çok götüremiyorum evde de sıkılıyor.
Peki siz Ergoterapiye götürdünüz mü doktorumu götürün mutlaka dedi ama maddi açıdan zorlanırız hem okul hem spor . Onun yerine kendim duyusal aktiviteler yaptırmaya başladım.

İyi akşamlar öncesinde hangi ilaçları kullandınz

Haklısınız, her çocuğun dehb si birbirinden farklı diyordu bi doktor. Evet aslında oğlum ne kadar hareketli de olsa çok koştuğunda vs daha öfkeli oluyor. Ama deneyeceğim sporu çünkü kış dönemindeyiz parka da çok götüremiyorum evde de sıkılıyor.
Peki siz Ergoterapiye götürdünüz mü doktorumu götürün mutlaka dedi ama maddi açıdan zorlanırız hem okul hem spor . Onun yerine kendim duyusal aktiviteler yaptırmaya başladım.
1 yıla yakın süreyle ergoterapiye gitti.
Dehb açısından faydası oldu mu bilmiyorum, ama yaptıkları aktiviteler mutlaka faydalı oldu.
Vestibuler sistemde sıkıntı yaşıyordu(denge), daha çok onun üzerine çalıştılar.
Ha çok mu gerekli, maddi durumu zorlayarak götürmem ben olsam.
Vestibuler sistem, proprioseptif sistem oyunları diye aratın, uygulayın.
Maddi açıdan zorlamayacaksa götürün uzmanla yapsın.

Dehb açısından faydası oldu mu bilmiyorum, ama yaptıkları aktiviteler mutlaka faydalı oldu.
çok teşekkür ederim bilgilendirme için

Hareketliliği de etkilediği söyleniyor ama bizi pek etkilemedi her çocuk farklı diyor doktorumuz oda şaşkın hareketlilik devam etti fakat dürtü kontrolünde çok güzel yol alınıyor. Öfkeli halleri dürtüsel davranışları frenleniyor. Spor elbet fayda sağlıyor ama inatçı olduklarından ve kurallara uyma da sıkıntı yaşadıklarından sevdiği dalı bulmakta zor biz dikkat ilacı da kullanıyoruz yani ona rağmen kuralları pek dinlemiyor grup etkinlikleri biraz zorluyor spor henüz bulamadık 6 yaşındayız keyif alsa da düzeni bozuyor :olamaz:

Hareketliliği de etkilediği söyleniyor ama bizi pek etkilemedi her çocuk farklı diyor doktorumuz oda şaşkın hareketlilik devam etti fakat dürtü kontrolünde çok güzel yol alınıyor. Öfkeli halleri dürtüsel davranışları frenleniyor. Spor elbet fayda sağlıyor ama inatçı olduklarından ve kurallara uyma da sıkıntı yaşadıklarından sevdiği dalı bulmakta zor biz dikkat ilacı da kullanıyoruz yani ona rağmen kuralları pek dinlemiyor grup etkinlikleri biraz zorluyor spor henüz bulamadık 6 yaşındayız keyif alsa da düzeni bozuyor
Kaç mg kullanıyorsunuz peki? Biz bu sabah 0.50 te çıktık ama çok uyku yaptı çok durgundu. Okuldan eve zor yürüdü gece kullanın dedi doktor ama gece içse etkisi gün içinde sürer mi acaba merak ediyorum.
Bende o yüzden hemen spora başlatmadım dediğini gibi kurallı oyunlar hiç bizim çocukların tarzı değil ama umut var inşallah alışırlar .

Siz bu risperdali gece mi kullandınız gündüz mü gündüz 0.50 ye çıkın dedi doktor 5 günden sonra ama çocuk çok uykusuz ve yorgundu geceye alalım dedi doktor etkisi gündüz devam edecek mi acaba

Hareketliliği de etkilediği söyleniyor ama bizi pek etkilemedi her çocuk farklı diyor doktorumuz oda şaşkın hareketlilik devam etti fakat dürtü kontrolünde çok güzel yol alınıyor. Öfkeli halleri dürtüsel davranışları frenleniyor. Spor elbet fayda sağlıyor ama inatçı olduklarından ve kurallara uyma da sıkıntı yaşadıklarından sevdiği dalı bulmakta zor biz dikkat ilacı da kullanıyoruz yani ona rağmen kuralları pek dinlemiyor grup etkinlikleri biraz zorluyor spor henüz bulamadık 6 yaşındayız keyif alsa da düzeni bozuyor :olamaz:
Hareketliliği hiç
Mi etkilemedi acaba ya

Back
X