Dekort, progestan fitil , proluton depot doktorum bu ilaclari verdi ne icin kullanildigini yazar misin ?

pnr89

Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2022
220
80
18
35
Merhaba arkadaşlar benim 2 düşüğüm var. Şu an hamile oldugumu öğrendim ve Doktorum bu ilaclari kullanmami söyledi ama ne için die sorduğumda düşmesin die dedi bana çok açıklayıcı gelmedi acikcasi beni hu konuda aydinlatirmisiniz lütfen deneyimlerinizi ihtiyacım var

Progestan fitil kullanıyorum, kanamam ve düşük riskim var o yüzden kullanıyorum çok da etkili kesinlikle kullan. Diğer ilaçlarla ilgili bilgim yok maalesef. Şifa olsun inşallah

Progestan fitil kullanıyorum, kanamam ve düşük riskim var o yüzden kullanıyorum çok da etkili kesinlikle kullan. Diğer ilaçlarla ilgili bilgim yok maalesef. Şifa olsun inşallah
Tesekkur ederim canım çok sagol. Allah kavuşmanizi nasip etsin ne kadarlik

Maşallah benim daha çok çok yeni bundan önce 2 dusugum oldu o yüzde tedirginim biraz
Çok haklısın canım ama tedirgin olsan da olmasan da değişen bir şey olmuyor. Eğer nasibi varsa sağlıkla doğacak inşallah, yoksa zaten Allah ne veriyorsa ne alıyorsa o güzeldir baş göz üstüne

Progestan ve proluton düşüğü engellemek için kullanılır. Dekort’u ne sebeple verdiğini bilmiyorum bir çok sebeple kullanılıyor.

Dekort kortizon oluyor, bağışıklık sistemin bebekle savaşmasın diye verilmiştir. Ben de kullanıyorum, normal.

Peki sizin progesteron degerine bakıldı mi benim düşük mi bilmiyorum yarın için tekrar test istedi doktor
Ben tedavi ile hamile kaldım, ilk etapta neredeyse haftada 1 tahlil istedi doktor. 5 haftalık gebeyim. Şimdilik sadece keseyi görmek için doktora gittim ayrıntılı tetkik yaptırmadım bayramdan sonra tekrardan istenebilir benden de. Gerek duyulursa isteniyor. Düşük önleyici tedaviyi ben de uyguluyorum.

Benim progesteron değerime bakılmadı. Doktorum ağrın lekelenmen olunca başla dedi bende başladım. Muayeneye gidince de 12 hafta olana kadar kullanacaksın dedi. Kan tahlili istemedi.

Merhabalar. Düşükleriniz kaçıncı haftalarda oluyordu. Ve 2.düşükten snra ne zaman hamile kaldınz. Bana 1 yıl korunmamı söyledi doktorum. Ben de 2 kere düşük yaptım. Onun öncesinde de bir kimyasal gebelik geçirdim. Düşüklerim 10 ve 12. Haftalarda oldu. Doktor bana da bir sonraki gebeliğimde kortizon kullanacağımı söyledi.

1 yıl korunmak mi niye hu kadar uzun ? 6 ve 8. Haftalarda benim düşük sonrası 3 ay sonra kaldım hep düşük sonrası ilk adette rahim kendini topluyor. Hiç kürtaj olmadım. Doktorum bana kimisi 6 ay korun der ana sakın adet olduktan sonra tekrar deniyoruz dedi

Bilmiyorum 1 yıl dedi. Haftaları biraz daha ileri olduğu için belki de sanırım. 2.cisinde kürtaj oldum bide ben. O da etkiler. Ama başka doktorlara da gideceğim. 1 yıl bence de uzun ama belki toparlanmam o kadar da sürer bilemiyorum. Çok yeni daha dün düşüğü. İçim yanıyor ama sakinim. Diğerinde günlerce ağlama krizlerim olmuştu. Bunda daha sakinim. Daha çabuk kabullendim gibi yada bilemiyorum patlaması snradan olacak. Şimdi siz kaçıncı haftadasınz. İnşallah bu tedavileriniz işe yarar da bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınz. İlk çocuğunuz mu

Bende 1 hafta oldu düşüreli bu 3. Dusugum ve hep 6 ile 8 hafta arası kaybediyorum. İnişli çıkışlı duygularım toparlanmaya çalışıyorum. 3 ay sonra falan kontrole gidin rahim kendini toparladığı sürece sorun yok. Doktor değiştirmekten çekinmeyin ama riskli gebelik uzmanı olmasına özen gösterin.

Gerçekten şurda birbirimizi o kadar iyi anlıyoruz ki. Senn hislerini ben benim hislerimi sen anlarsn. Benim süreç o kadar sıkıntılı ki. Zaten mecbur doktor değiştirceğim. İl değiştiriyoruz çnkü. Eşimin işi dolayısıyla. Van a gidceğiz. Ordan da çekiniyorum işin açıkcası iyi bir doktor var mı nasıl yaparm bilemiyorum. Eşime kalsan olmuyor bırakalım diyor. Belki de acısı taze üzüntüsünden öyle diyor. Ama ben tam tersini düşünüyorum.

Pes etmek olmaz denemek lazım. Ama 2 sene uzun geldi bana neye dayanarak dedi bilmiyorum ama şimdiden arastirabilirsin vanda bu alanda uzman doktorları yorumları kafanda şekillensin bisiler. Ama özelde devam et devlet çok yorucu 2. Dusugum bayram tatiline geldi aksi gibi doktorum yoktu mecbur devlet hastanesine kaldım çok sıkıntılı işlemiyor süreç. Danışmak istediğin her konuda buradayım birbirimizin desteğine çok ihtiyacımız var

Ben ped etmeyi düşünmüyorum. Eşimin de daha acısı taze. Benim için endişeleniyor farkındayım. Zamanla onun da fikri değişir bence. Sen de sorabilirsin canm ne zaman istersen. Evet gerçekten devlet sıkıntılı ama bakalım dediğim gibi gideceğim yeri hiç bilmediğim için araştıracağım. Şimdi adanadayım. Burayla da irtibatta olurum zaten. 2 değil canım 1 sene. 2 düşük üst üste olunca 1 sene bekletiyorlarmş. Ben de ancak kendimi toparlarm. Ama yine başka doktorlara gideceğim için onlarn da fikirlerini alırım. Belki 6 ay derler bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…