Deli gibi ders çalışmak için nasıl motive olmalıyım?

Ben de deneyeyim o halde bir de orada. Oyle de boyle de çalışamıyorum zaten. Kütüphanede nasil odaklaniyordunuz peki?[/QUOTE]
Telefonu sessize al ve çantana at bakma hiç. Aç kitapları çalışmaya başla kafanı kaldırma milleti izleme :KK45: Zaten sessiz olur bir süre sonra derse dalar gidersin. Yanına çikolata falan da al. Rahat kıyafetler giy. İlk başta zorlanırsın ama sonra o ortama da alışırsın.

Evlat bence aşk acısını bir süre ertele, sınav bittikten sonra üzülürsün olmaz mı? Şimdi sınavı hallet , aşk acısını sonra düşünürsün.

Sınavıma odaklansam bir sonra ask acısı da kalmiycak zaten. Çünkü 12 gün sonraki sınavımdan sonra 1 aylik bir final dönemim var onda da daha fazla performansla calismam gerekli. Bizde senede 1 tane final oluyor haziranin sonunda. Okul bittikten 1 ay sonra oluyor. Ve bütün sene gördüğümüz konulardan sorumlu oluyoruz. 1 ayda 1 seneyi tekrar çalışıp halletmeye çalışıyoruz yani.. o dönemde de yine deli divane çalışmam gerekecek bir de üstüne ramazan kosturması falan.. derken bu acı da hafifler zaten.

Ilk etapta okulumu onemsiyorum zaten. Anne babamın onca emegini bosa cıkaramam buna hakkım yok. Sadece psikolojim ve stresim nedeniyle odaklanamiyorum ve bu korkutuyor beni. Korktukca daha cok çalışamıyorum...boyle devam ediyor bu döngü :)

Ben de deneyeyim o halde bir de orada. Oyle de boyle de çalışamıyorum zaten. Kütüphanede nasil odaklaniyordunuz peki?

Telefonu sessize al ve çantana at bakma hiç. Aç kitapları çalışmaya başla kafanı kaldırma milleti izleme :KK45: Zaten sessiz olur bir süre sonra derse dalar gidersin. Yanına çikolata falan da al. Rahat kıyafetler giy. İlk başta zorlanırsın ama sonra o ortama da alışırsın.
:KK70::KK70::KK70: alıntıyı beceremedim

aa aklıma geldi bak
kardeşim de tıp okuyor o demişti
kronometreyi açıp çalışıyor günlük çalışma saatini her geçtiğinde daha hevesleniyormuş

Evet evet insallah öyle yapaym ben. Dur bakalım şu haftasonundan sonra öyle yapaym annemler yanımda zaten mecburen çalışıyorum :D

Merhaba hanımlar, yaklaşık 2 hafta önce 9 yıllık iliskim bitti. Terk edildim, sevmediğini söyledi vs vs.. her neyse..
Benim 12 gün sonra cok önemli bir sınavım var ortalamamı yükseltmem buna bağlı ve yükseltemezsem sınıfta kalıcam.

Tıp okuyorum. Dolayısıyla konular cok zor ve cok yogun. Deli divane ders çalışmam gerekiyor. Hani günde bi en az 6-7 saat olacak sekilde. Ama hem ayrılık travması hem notumun düşüklüğünün yarattığı stres çalışmama engel oluyor. Zaten cok aşırı ders çalışan biri değilim, hic olmadım da.

Kendimi yorgun bitkin hissediyorum. Ağlamamak icin sıkıyorum kendimi son 1 haftadır. Sanırım duygularımı bastırıyorum. Ve yavaş yavaş depresif bir periyoda girdiğimi hissediyorum.

Hem sınıfta kalma korkusu var, bu beni aşırı yıpratıyor çünkü cok isteyerek ve severek girdim bu bölüme, hem de uzun yıllık iliskimin verdigi bir korku var.. bir daha kimseyi sevemiycekmisim bir daha hic mutlu olamycakmısım gibi, ne yapsam da bu düşüncelerden kurtulamıyorum. Ilk sevgilimdi ve dolayısıyla ilk ayrılık tecrübem bu benim.

Bu psikolojiden sıyrılmak ve kendimi derse vermek icin nasıl motive etmeliyim kendimi? 12 gün boyunca yüksek bi enerjiyle ders çalışıp ezber yapmam gerek, konularn mantığını anlamam gerek.. bana ne önerirsiniz bu konuda? Neler yapmalıym neler yiyip icmeliyim? Kendime Nasıl telkinlerde bulunmalıyım?

Çok zor ve sıkışık bir dönemdeyim, umarım bana yardımcı olursunuz.:KK200:
Başarısız olunca ve başarılı olunca hissedeceklerini,neler olacağını,sadece 12 gün dişini sıkmak gerektiğini düşün.Atatürk' ü ve o dönemdeki zorluklara rağmen asla pes etmediklerini,onlar o kadar zorluğa göğüs vermiş,ben bir sınavı mı atlatamayacağım diye düşün.Bunlar da işe yaramazsa,bir de Atatürk' ün resmine bakarak çalış.Tüm bu yazdıklarımı denedim ve başardım.

Başarısız olunca ve başarılı olunca hissedeceklerini,neler olacağını,sadece 12 gün dişini sıkmak gerektiğini düşün.Atatürk' ü ve o dönemdeki zorluklara rağmen asla pes etmediklerini,onlar o kadar zorluğa göğüs vermiş,ben bir sınavı mı atlatamayacağım diye düşün.Bunlar da işe yaramazsa,bir de Atatürk' ün resmine bakarak çalış.Tüm bu yazdıklarımı denedim ve başardım.

Başarısız oldugumda hissedeceklerimi biliyorum, ilk başarısızlıgm olmycak bu allah korusun.. ama elbette iyi bir motive sekli bu da. :)

6.sınıf artık,bi ay filan kaldı sanırım bitmesine :)
kadın doğum stajı yapıyor şu an :KK46:

Of of.. allah kolaylık versin insallah. Neyseki artık kurtuluyor okuldan. :D

Öncelikle ilaçlardan medet umma. Daha 2. sınıftasın nedir ki? Tus maratonuna kadar bir sürü zorlu sınav olacak o bahsedilen amfetamin (ritalin) türevi ilaçlar paranoid şizofreni yapar ve geri dönmez. Bütün tıp hayatın boyunca mı kullanacaksın ?
Başta çok iyi geldiğini kabul ediyorum çünkü bir taşla 3 kuş vuruyorsun. Hem uykuyu açıyor, hem çalışma saatini ve odaklanmayı arttırıyor hem de kilo verdiriyor daha ne olsun diyorsun ama bağımlılık ve şizofreni küçümsenecek yan etkiler değil.

Kütüphaneye olumsuz bakmışsın ama şuandaki en iyi çözümün kütüphane bence. Çünkü evde yalnız kalmak insanı daha çok depresyona itiyor. Eve kapanırsın bir iki hafta çıktığında mevsim değişmiş olur. İnsan yüzü görmezsin iki çift laf edemezsin. Dışarı çıksan çalışma tempon bozulur çıkamazsın. O yüzden en güzeli kütüphane çoğu Tus çalışan kişi de kütüphaneyi tercih ediyor. En iyi gazı orada alıyorsun. Yatak yok, televizyon yok oturup çalışmaktan başka yapabileceğin tek şey telefona bakmak onu da yapmazsan güzelce çalışırsın.

İlla evde çalışacaksan molalarında gözünü dinlendirmeni (telefona, tvye falan bakmamanı), kahveyi çok abartmamanı televizyon ve telefona fazla sarmamanı öneririm. En büyük düşmanın yatak, ama dinlenmek için 5 dk yatmak zorundasın bu yüzden gözünü kapadığında eski sevgilini değil başka şeyleri düşün yoksa konsantrasyon falan kalmaz. Üstte yazıldığı gibi not çıkarma vs boş işler, yetiştiremezsin. Tek yapabileceğin hızlıca slaytları okuyup sadece önemli yerleri çizip işaretlemek. İkinci- üçüncü tekrarda giderek daha az- önemli yerlere çalışmak.

Bende 2 de büte kalmıştım o korkuyla günde 15 saat çalışmıştım büt zamanı :D sanada şimdiden kolay gelsin. Başarılar...

Öncelikle ilaçlardan medet umma. Daha 2. sınıftasın nedir ki? Tus maratonuna kadar bir sürü zorlu sınav olacak o bahsedilen amfetamin (ritalin) türevi ilaçlar paranoid şizofreni yapar ve geri dönmez. Bütün tıp hayatın boyunca mı kullanacaksın ?
Başta çok iyi geldiğini kabul ediyorum çünkü bir taşla 3 kuş vuruyorsun. Hem uykuyu açıyor, hem çalışma saatini ve odaklanmayı arttırıyor hem de kilo verdiriyor daha ne olsun diyorsun ama bağımlılık ve şizofreni küçümsenecek yan etkiler değil.

Kütüphaneye olumsuz bakmışsın ama şuandaki en iyi çözümün kütüphane bence. Çünkü evde yalnız kalmak insanı daha çok depresyona itiyor. Eve kapanırsın bir iki hafta çıktığında mevsim değişmiş olur. İnsan yüzü görmezsin iki çift laf edemezsin. Dışarı çıksan çalışma tempon bozulur çıkamazsın. O yüzden en güzeli kütüphane çoğu Tus çalışan kişi de kütüphaneyi tercih ediyor. En iyi gazı orada alıyorsun. Yatak yok, televizyon yok oturup çalışmaktan başka yapabileceğin tek şey telefona bakmak onu da yapmazsan güzelce çalışırsın.

İlla evde çalışacaksan molalarında gözünü dinlendirmeni (telefona, tvye falan bakmamanı), kahveyi çok abartmamanı televizyon ve telefona fazla sarmamanı öneririm. En büyük düşmanın yatak, ama dinlenmek için 5 dk yatmak zorundasın bu yüzden gözünü kapadığında eski sevgilini değil başka şeyleri düşün yoksa konsantrasyon falan kalmaz. Üstte yazıldığı gibi not çıkarma vs boş işler, yetiştiremezsin. Tek yapabileceğin hızlıca slaytları okuyup sadece önemli yerleri çizip işaretlemek. İkinci- üçüncü tekrarda giderek daha az- önemli yerlere çalışmak.

Bende 2 de büte kalmıştım o korkuyla günde 15 saat çalışmıştım büt zamanı :KK70: sanada şimdiden kolay gelsin. Başarılar...

Not cıkartamadm hiç. Öyle çalışmıyorum ama sanirimbu kurulda küçük notlar cıkarmam gerekecek. Farma pato giris dersleri var çünkü, immunoloji falan.. ve benim ortalamam 56, gecme notumuz ise 65:KK17: bu kuruldan baya baya iyi almaktan baska sansım yok. Sagolsun eski erkek arkadasm da cok güzel bi zamanda terk etti beni:KK200:

Ilac almak istemiyorum zaten. Iyice kafayı kırmayayım zaten calkantılı bir dönem geçirdim :deli:

Sen bu kurulda nasıl çalışmıştn? Anatomiye tam alıştım derken bitti bunlar başlad :bicak:

Not cıkartamadm hiç. Öyle çalışmıyorum ama sanirimbu kurulda küçük notlar cıkarmam gerekecek. Farma pato giris dersleri var çünkü, immunoloji falan.. ve benim ortalamam 56, gecme notumuz ise 65:KK17: bu kuruldan baya baya iyi almaktan baska sansım yok. Sagolsun eski erkek arkadasm da cok güzel bi zamanda terk etti beni:KK200:

Ilac almak istemiyorum zaten. Iyice kafayı kırmayayım zaten calkantılı bir dönem geçirdim :deli:

Sen bu kurulda nasıl çalışmıştn? Anatomiye tam alıştım derken bitti bunlar başlad :bicak:

üniden üniye farklı oluyor kurullar. Bende çok çalışmıştım. Sen burada takılacağına ders çalış derim. bizde geçme notu 60. 65 neresi ki?

Önce tek başına deliler gibi dans et oh ohlu iyiki gittili şarkılar dinle sonra otur kahvenle güzelll bi hafif müzikle ders çalış

Önce tek başına deliler gibi dans et oh ohlu iyiki gittili şarkılar dinle sonra otur kahvenle güzelll bi hafif müzikle ders çalış

Haftasonu o göbeği attım ben mecburen, kuzenimin düğünü vardı da. :)
Icten gelerek atacağım zamanlar gelir mi bilemiyorum.

Kahve dolup taşıyorum artık :D

Belki kotu bir oneri ama tipta okuyosunuz muhtemelen bilirsiniz. Dikkat eksikligi odaklanma sorunu icin bi ilac veriyolar. Kardesim suan uni sinavlarina hazirlaniyo. Bi arkadasindan bahseder hayret ederdi ders calismasina. Bi gun dikkatinin cok daginik oldugunu gorunce sormus neyin var diye. O da ilaci kullaniyorum bu gun almadim demis. Biseyler yeyip ilaci aldiktan sonra da eski motovesiyle ders calismaya devam etmis.
Sinifta kalmamak adina denenebili. Cok az vakit kalmis
ayyy o ilacın adı ne allasen söylesene özelden :) doktora gidip danışıp ona göre yazdırcam tabi :)

Meslektaşın olarak şunu söylemeliyim ki çalışacan kardeş. Yapacak bişey yok. Bak ben inek bir tipte değildim ama finalsiz sınıf geçerdim ve ortalamam 80 küsürdü bu tusta işime yaradı aman aman bir puan almadım ama ilk girişte istediğim yeri kazandım. Tus belasından kurtuldum. Şimdiki tek derdim Nalet tezi bitirip uzman olmak. Çalışacan ki yurdum insanının ıyyyyyyy pratisyen lafını çekmeyecen, en kötü üzmanlık en iyi pratisybelikyen iyidir. Otur çalış çalışma disiplini edin. İleriki akademik hayatında bu şart. Kolay gelsin.

Meslektaşın olarak şunu söylemeliyim ki çalışacan kardeş. Yapacak bişey yok. Bak ben inek bir tipte değildim ama finalsiz sınıf geçerdim ve ortalamam 80 küsürdü bu tusta işime yaradı aman aman bir puan almadım ama ilk girişte istediğim yeri kazandım. Tus belasından kurtuldum. Şimdiki tek derdim Nalet tezi bitirip uzman olmak. Çalışacan ki yurdum insanının ıyyyyyyy pratisyen lafını çekmeyecen, en kötü üzmanlık en iyi pratisybelikyen iyidir. Otur çalış çalışma disiplini edin. İleriki akademik hayatında bu şart. Kolay gelsin.

Bir disiplin edinemiyorum ki ben ya.. kafayı yiycem hiç mi odaklanamaz bir insan...

Back
X