Bebek Beslenmesi Delikanlı olduk ama,pütürlü gıdalara geçemedik..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar, oğlum ve benim için yemek saatleri tam bir işkence.. ya bu kadar iştahsız ve kaşığı gördüğü anda çığlığı basan bi çocuk görmedim ben.. son zamanlarda oldu bu...9 aylık oğlum.. mecburen yatırıyorum ellerini tutup yediriyorum.. karnı çok aç, biliyorum.. yiyor ama illa o ağlamayı yapacak, debelenecek.. apartmandan komşular niye ağlıyo diye merak ediyolarmış.. bazı anneler ağladığı zaman yedirme, sora dene diyebilir..onu da yaptım.. ama aynı.. elini kolunu tutmasam, zorlamasam, yemeyecek..hele ki oturarak yedirmeyi düşünemiyorum bile...

canım ya işin çok zor ama bebişine çok üzüldüm yazık,her yemek saati işkence gibi geliyordur ona.zorla yedirince çocuk inat etmeye alışıyor aç bile olsa yemememk için ağlıyor sonra.oğlumdan biliyorum bir kez zorlasam defalarca sorun çıkarıyor yemek istemiyor.

kızlar bu arada biz pütürlü yemeden direk lokmaya geçtik.oğlumun derdi mamaymış,hiçbir mamayı bebek çorbasını püresini yemiyor ama sofrada pilav,tavuk,çorbaya batırılmış ekmek içi veriyorum bir güzel yiyortavuğu elimle azıcık eziyorum o kadar.haftaya 8aylık olacak.üzümün kabuğunu soyup ikiye üçe bölüp veriyorum kendisi damağıyla ezip yiyor

maşallah bebeğine... bizim için yemek saati çok ama çok zor... nie böle oldu anlamadım.. son bir aydır var bu sorun..bi yere gittiğimiz de herkes şaşırıyor bu nasıl çocuk die.. 3 kaşık veriyorum o da zorla.. ona bile şükrediyorum inanın..çok zorlayınca da kusuyo zaten senağlama

canım benim kızım da yiyemiyordu. ben pes etmedim ilk 2 hafta ne yese boğazına kaçırıp kustu zar zor yedirdiğim iki lokma yemek de dışarı çıkıyordu baya bi canım sıkıldı ama zamanla öğrendi şimdi kaçırsa bile öksürerek kendini kurtarıyor.

maalesef 10 aylik olduk ama hala puturlu yiyeceklerde kusuyor.
eline ne ekmek nede biskuvi verebiliyorum cunku bugday alejisi var.
gun icinde yedigi kahvaltida1 cay kasigi labne .1 cay kasigi pekmez.
oglen sebze corbasi icinde kiyma var ,iyice blendir sonrada plastik suzgecten geciriyorum icinde diri kalirsa yemiyor agzina puturlu gelirsede kusuyor.
ikindi 1kahve fincani yogurt.yatmadan oncede birkac kasik muhallebi bunlarida reklam izlerken zorla yedirebiliyorum.
onceden tek sevdigi yogurttu simdi onu bile zorla yediriyorum.
reflusu oldugu icin normal dedi doktorlar ama inanin uzuluyorum.bu beni cok uzuyor.

maalesef 10 aylik olduk ama hala puturlu yiyeceklerde kusuyor.
eline ne ekmek nede biskuvi verebiliyorum cunku bugday alejisi var.
gun icinde yedigi kahvaltida1 cay kasigi labne .1 cay kasigi pekmez.
oglen sebze corbasi icinde kiyma var ,iyice blendir sonrada plastik suzgecten geciriyorum icinde diri kalirsa yemiyor agzina puturlu gelirsede kusuyor.
ikindi 1kahve fincani yogurt.yatmadan oncede birkac kasik muhallebi bunlarida reklam izlerken zorla yedirebiliyorum.
onceden tek sevdigi yogurttu simdi onu bile zorla yediriyorum.
reflusu oldugu icin normal dedi doktorlar ama inanin uzuluyorum.bu beni cok uzuyor.

Allah sabır versin canım işin çok zor ama umarım zamanla iştahı açılır.dişten mi bu kadar iştahsız?10 aylık bebeğe göre çok az yiyor.kilosu nasıl? ayrıca pütürlüye alışır inşallah yavaş yavaş.hiç elinle vermeyi denedin mi?benim kızım biz yerken sofradakilerden ona parça parça koparıp azcık elimle ezip veriyorum hiç sorunsuz yiyor maşallah ama kaşıkla versem aynı şeyi istemiyor.

Son düzenleme:
Kızlar daha erkenken bence istikrarlı davranın ve aşmaya çalışın.
Benim kızımın varolan reflüsü ve huylu olması ile biz hiç alıştıramadık katı gıdaya..Sonuç:1.5 yaşında katı gıda yemeyen herşeyi blendardan geçirtip yiyen bir çocuk.
Eline bir şeyde almadı ki dişelri kaşınırken bile almadı.Suyundan huylandı meyvenin,ekmeğin kırıntılarından huylandı.Salatalığın soğukluğundan derken yemedi,almadı hiçbişe.
Doktorumuz 1 yaşına kadar alıştırdın alıştırdın.Alıştıramazsan 3 yaşına kadar zor demişti gerçekten de öyle.Sadece yediği şey dido onuda emdiği için ısırarak yemiyor.
BEnden size bir tavsiye kusarsa kussun diyin devem edin vermeye bana dediler ben yamadım şimdi bir yere giderken blendarlanmış yemeğini götürüyorum yanımda termosla filan.Tam işkence..
sonra alıştı mi peki simdi büyümüştür ayni bi bebek ben de de mevcut :(

sonra alıştı mi peki simdi büyümüştür ayni bi bebek ben de de mevcut :KK43:

Canm bebeğin ne kadarlık bilmiyorum.Ne çok açken ne de tokken arasında bir zamanda eline buharda yumuşattığın parmak besinleri verebilirsin.

Başta istemiyor anlamıyor ama şöyle bi 20 gün içinde falan alışıyor.Ben 6 aylıktan itibaren böyle yaptım.Başlarda çok zorladı şimdi 17 aylık herşeyi kendi yemeye çalışır döke saça.Hiç püre vs yemedi.

Blw kitabını okudum çok faydalandım tavsiye ederim.

Canm bebeğin ne kadarlık bilmiyorum.Ne çok açken ne de tokken arasında bir zamanda eline buharda yumuşattığın parmak besinleri verebilirsin.

Başta istemiyor anlamıyor ama şöyle bi 20 gün içinde falan alışıyor.Ben 6 aylıktan itibaren böyle yaptım.Başlarda çok zorladı şimdi 17 aylık herşeyi kendi yemeye çalışır döke saça.Hiç püre vs yemedi.

Blw kitabını okudum çok faydalandım tavsiye ederim.
eline cubuk kraker falan verince de ağzına götürmüyor kırıp atıyor sallayıp başka şeyler de öyle şuan 14 ayından gün aliyo biz püre yiyoruz küçük ekmek parçası bile yemez sürekli kusar ben de biktim caba caba sürekli isyanlardayım biktim kusmuk temizlemekten

eline cubuk kraker falan verince de ağzına götürmüyor kırıp atıyor sallayıp başka şeyler de öyle şuan 14 ayından gün aliyo biz püre yiyoruz küçük ekmek parçası bile yemez sürekli kusar ben de biktim caba caba sürekli isyanlardayım biktim kusmuk temizlemekten

Sen yılma ver çocuk demek kirli etraf çamaşır demek.Zamanla alışır.Ben ilk kabak verdiğimde yüzüne bakmadı .İkinci gün bi baktım tepsiye kafayı gömmüş yiyor.Elleri kullanmadan.Böyle böyle zamanla alışıyor.

Her yemekte kıyafet batar ama çatal kaşığı kullanmaya çalışıyor.Sonsuza kadar püre yiyemez ki :)

Bırak dağıtsın kirletsin.Kafan da rahat olsun yapacak bişey yok

Back
X