delimiyim neyim

dry_ik

Kk ile giden 23 kgve artık hedefteyim 57kg
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2011
3.354
2.916
373
Bende bir takinti varki belki normalim sizde bisoyleyin nolur.cokmu titizim normalmiyim bilmiyorum evim hep toplu olsun istiyorum hergun dikey supurgemle gunluk dupurup viledayla silerim evi toz alirim 2 gunde bir.haftada 1 kerede koltuklari cekip buyuk makinamla supururum evi.mesela dunde buyuk temizlik yaptim aksama aniden caya misafirim geldi misafiri yedirmeyi cook severim aninda ne varda yapar koyarim onlar yemezse mutsuz olurum ama onlar yerken kirinti dokulurken gorunce kendimi oraya odakliyorum icim icimi yiyor sehpa koyuyorumya cay tabagina koymayip direk sehpaya koyuyolar yastiklar bozuluyor otururken alip yere koyuyolar,verdigim terlikleri koltugun altinda birakiyolar cikarken daha neler neler hatta dun gittikten sonra koltuga uzanfim sanki parfum kokulari yastiga sinmis kalktim makineye attim heme.abdest almaya gidiyolar ayakhavlusu veriyorum sanki dus almislar banyo sirilsiklam benmi kuruntuluyim ya aklima grlmeyen cok sey var ama bu yuzden kimse gelsin istemiyorum ev batti sanki .ben misafirlige gittigimde kalkarken cocuklarin daginikliklarini toplarim terlik verdilerse kapinin orda birakirim falan off

Aslında bu kadar çok temizlik yaptığınız için o dediğiniz şeyler size fazlasıyla batıyo bence. Ben temizlik yaptıktan sonra bu dediklerinizi yapsalar benim de dikkatimi çekerdi ama sizin kadar çok takılmazdım.

Misafirlerinizin dikkat etmesini istediğiniz şeyler aslında makul şeyler. Misafirliğe gidildiğinde biraz dikkat edilmeli. Ama etmiyorlarsa da bu kadar çok üzerinde durulmamalı. Yani sizde bir sıkıntı yok da sadece bu kadar takılmayın. Biraz rahat olmaya çalışın.

benimde evime gelenlerde en çok takıldığım nokta terlik meselesi aaa evin çok soğuk deyip herkes terlik istiyor nedense o terlikler sadece kapının önünden salona geçene kadar kullanılıyor sonra hepsi koltukların altında ben her gittiğim yerde kapının önünde bırakırım

2 cocugum var ufagi 18 aylik bana cok duskun onynla zaten zarzor yapiyorum.evim ufak esyalrim kaba en ufak biseyde zaten cok daginik duruyor.kendimi cok kasiyorum engel olmak istiyorum amann bosver diyemiyorum .yani cokmu zor edebinle oturup yiyip icmek.yerlerde misirlar koltuklarin icine kadar avuclayarak yiyolar sakin olun durhn diyesim geliyor cay kadigi koltugun kol koyma yerine konurmu Alkahaskina ya koltuklarimin kenarlari buyuk diye cay fincaninida oraya koyuyolar zaten leme tutan bi kumas silsem sildigim yer belli oluyor komple silmem gerek
o yuzden sordum size yazfiklarimda benim abartmalarim varmi.hem misafiri sevitorum ama bu yuzdende daraliyorum iste

Aynen soguk diyip isterler dedigin gibi sonra araki.bulasin giymiyolar cikarip atiyolar bi koseye.ben zaten tabanci yerde kolay kolay giymem tiksinirim verselerde kibarlik edip geciririm ayagima ama kapinin onunde birakirim atmam koseye.

Doğru söylüyorsunuz dediğiniz gibi olmalı da herkesten sizin gösterdiğiniz nezaketi bekleyemezsiniz malesef. Eğer bu dediğiniz kişilerin bu hareketleri dışında sıkıntı yaratacak başka şeyleri yoksa yani onlarla vakit geçirmekten keyif alıyorsanız işin sohbet muhabbet kısmına odaklanmaya çalışın daha çok, çünkü eğer diğer tarafa takılırsanız sizin için 2 seçenek kalıyor, 1 bu kişileri uyarmak ki bu çok kaba ve itici olarak görünebilir 2 Bahsettiğiniz kişileri çağırmamak/daha az gelmelerini, gerekirse gelmemelerini sağlamak

Dun gelenler ailedendi
dunku bi ornek ti evime gelenler genelde boyle o yuzden dedim benmi takintiliyim.komsum gelsede boyle cocuklarina bakmazlar napiyo diye her yer oyuncak krinti biri banyodaki butunnn evet butun farlarimi aplikatoruyle bastirip dagitmis sok oldum .hamileyken kullanamayacagim sikilastirici kremim vardi kucuk boy onu kullanmaya baslayim dedim.bi baktim bitmis yok! Ya ben cocugimun bezini atmak icin bile cantamda poset sakliyorum insanlar nekadar genis.dedigin gibi uyaramayacagim icin kabullenip sisiyorum sisiyorum

Çok zor bi durum. Sonuçta çocuklarının bu şekilde davranmasına izin veren kişilere siz ne söylerseniz söyleyin zaten işe yaramayacaktır o yüzden yapabileceğiniz pek bir şey yok sanırım özel olan şeyleri hep dolaplara falan koysanız elinizden geldiğince ortada olmasalar? Kendi evinde istediğin gibi bir düzen kuramamak gerçekten çok sinir bozucu ama başka da ne desem bilemedim :26: Allah kolaylık versin

benim oglum 6 yasinda ve onun huyundami var benmi etkiledim bilmiyorum birkere esyalarimi karistirsin yada benden habersiz mutfagi kurcalayip aburcubur arasin gormedim.odasini kenfi toplar oynar dagitir ama bitane bisey birakmaz kizim daha ufak o eller diye zaten cogu seyim dolap icindedir meydanda birakmam ama adap terbiye iste verilmemis denmemiski baskasinin esyalari karistirilmaz.onca makyaj malz. ziyan oldu.bende su sekilde defim hanimlar cocuklar boyle boyle yapmis yanlis anlamayin banyoda deterjanlar camasir suyu var Allah korusin onlarida elletler , kirdiklari malzemeleri temizlemeye kalkarlar bisry olur adeton var kolanya sanirlar dedim ki buda dogru zarar gelse ben mesul olacam sonucta

Kesinlikle iyi demişsiniz, peki onlar ne yaptı?

Kizdilar cocuklara .kirdiklarinin parasini vermeye kalktilar tabiki uzuldum sonra kabulde etmedim.

Ama bizim ev cocuklu olanlara eglenceli geliyor oyuncak cok ve asiri dagitiyolar oglum bile aglamisti bikere misketler arabalar oyuncak cesitleri karismis yerlerde o ayri ayri kutular hepsini.simdi eltim veya komsular gelcek olsa o diyor anne kaldiralim gormesinler diye:))
cocuktur dagitir,ev kirlenir yersin dokulur ben bunda degilim normal sekilde olmuyo bunlar sanirim buda gorguyle alakali cunku annem bize ortu sererdi biz o ortunun ustunde yerdik kraker biskuvimizi , yadtik basa konur diye.kizardi yere koymazdik vs. vs.

Esim bana hadtasin sen normal degilsin diyordu aksam oyuncaklari dokulenleri o topluyordu ben oturuyodum :))) iyi egitmisim demi 9 sene oldu artik alisti o rahat edemiyo dedim gulduler bize

Size gelenler boylemi normalmi peki?

Sizde pek bir anormallik yok bence.
Gelen misafirlere verdiğiniz tepki biraz fazla gibi ama onlar da aşırı rahat!

Bence sorun misafirlerin dikkatsizliği ve rahatlığı...

Kesinlikle dediğiniz gibi görgüyle alakalı. Ben titiz biri sayılmam ama birinin evine gittiğimde dikkat ederim dediğiniz şeylere. Ama belki siz de biraz daha toleranslı olabilirsiniz, çünkü genelde istemediğimiz korktuğumuz şeyler başımıza gelir. Yaydığımız enerjiyle mi alakalı yoksa o korkumuzu yenebilmemiz için mi burasını tam çözemedim ama durum böyle bence :)

Sizde pek bir anormallik yok bence.
Gelen misafirlere verdiğiniz tepki biraz fazla gibi ama onlar da aşırı rahat!

Bence sorun misafirlerin dikkatsizliği ve rahatlığı...

Tepki fazla derken cocuklar icin dedigimimi diyorsunuz? Onu mecburdum banyo burasi kimyasallar cocuk bu akli kesmez seker sanar bocek ilacini yer asetonu kolanya sanar yuzune surer ve dezenfektanim var onu sikar gozune gelir vs. boyle bi durum olsa hem ben suclu olurum onlar kabul etmez hemde ben vicdan azabi cekerim:26:

Hayır, dökülen kırıntıları takip etmenizi diyorum. (Tamam, kırıntıya basılırsa günahtır diyebilirsiniz. haklısınız.)
Yastıkların bozulmasına takmanızı diyorum.

Valla yorumlari okudum size hak verenleri gördüm bi an kendi rahatligimdan düşüncem den utandim ama yazmadan edemicem. Misafirin döktüğü kirintiya takmak, yastiga sinen parfumden rahatsız olmak falan ne bilim bence biraz Anormalll..yani tamm evini temiz tutmak istersin ama misafirlik bu dagilir olur gidince hemen sole bi süpurursun olur biter. Ustelik gelenler aileden dediydin. Yani ne bilim annen baban kvn kpn yere dokulen bi kirinti,kapiya götürmedikleri bi terlik icin eve istenmediklerini duysalar cok uzulurlerdi. ..
Çocuklara gelince onlar cocuk yahu dokerler dagitirlar eminim aileleride ile olsun istemezler ama ole canavarlar
:-D varki onlerini almak ne mumkun... ben üniversitedeki evimdede simdiki evimdede Misafirin daginikligindan asla sikayetci oldugumu bilmem. Onlar gider sen bi toparlarsin olur biter. Yani kusura bakmayalim ama terlikleru kapi onune koysalar, önlerine mendilbserseler bu seferde aaa keske herkes kendi bulasigini da toplasin yikasin yerine kaldirzin diye iateriz sanırım. Bence biraz daha rahatlamaya calis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…