Bende bir takinti varki belki normalim sizde bisoyleyin nolur.cokmu titizim normalmiyim bilmiyorum evim hep toplu olsun istiyorum hergun dikey supurgemle gunluk dupurup viledayla silerim evi toz alirim 2 gunde bir.haftada 1 kerede koltuklari cekip buyuk makinamla supururum evi.mesela dunde buyuk temizlik yaptim aksama aniden caya misafirim geldi misafiri yedirmeyi cook severim aninda ne varda yapar koyarim onlar yemezse mutsuz olurum ama onlar yerken kirinti dokulurken gorunce kendimi oraya odakliyorum icim icimi yiyor sehpa koyuyorumya cay tabagina koymayip direk sehpaya koyuyolar yastiklar bozuluyor otururken alip yere koyuyolar,verdigim terlikleri koltugun altinda birakiyolar cikarken daha neler neler hatta dun gittikten sonra koltuga uzanfim sanki parfum kokulari yastiga sinmis kalktim makineye attim heme.abdest almaya gidiyolar ayakhavlusu veriyorum sanki dus almislar banyo sirilsiklambenmi kuruntuluyim ya aklima grlmeyen cok sey var ama bu yuzden kimse gelsin istemiyorum ev batti sanki .ben misafirlige gittigimde kalkarken cocuklarin daginikliklarini toplarim terlik verdilerse kapinin orda birakirim falan off
Bende bir takinti varki belki normalim sizde bisoyleyin nolur.cokmu titizim normalmiyim bilmiyorum evim hep toplu olsun istiyorum hergun dikey supurgemle gunluk dupurup viledayla silerim evi toz alirim 2 gunde bir.haftada 1 kerede koltuklari cekip buyuk makinamla supururum evi.mesela dunde buyuk temizlik yaptim aksama aniden caya misafirim geldi misafiri yedirmeyi cook severim aninda ne varda yapar koyarim onlar yemezse mutsuz olurum ama onlar yerken kirinti dokulurken gorunce kendimi oraya odakliyorum icim icimi yiyor sehpa koyuyorumya cay tabagina koymayip direk sehpaya koyuyolar yastiklar bozuluyor otururken alip yere koyuyolar,verdigim terlikleri koltugun altinda birakiyolar cikarken daha neler neler hatta dun gittikten sonra koltuga uzanfim sanki parfum kokulari yastiga sinmis kalktim makineye attim heme.abdest almaya gidiyolar ayakhavlusu veriyorum sanki dus almislar banyo sirilsiklambenmi kuruntuluyim ya aklima grlmeyen cok sey var ama bu yuzden kimse gelsin istemiyorum ev batti sanki .ben misafirlige gittigimde kalkarken cocuklarin daginikliklarini toplarim terlik verdilerse kapinin orda birakirim falan off
ben pek masum yorum yapamayacağım kusura bakmayın..haklısınız diyemeyeceğim malesef...
misafirlik kültürünü biraz irdelemenizi ve örnek almanızı tavsiye ederim..çünkü türk kültüründe misafirin çok özel bir yeri vardır...misafir geldiğinde ne kadar güleryüzle sevecen ve mütevazilikle karşılar hizmet ederseniz, o misafir 10 kat getirir, evin bereketine 9 katını koyar gidermiş giderken...
açıkçası ben size misafir olsam gözünüz sürekli döktü mü saçtı mı, terliği çıkardı mı vs diye üzerimde olsa birdaha asla gelmem...
bizde misafir evin en güzel yerinde ağırlanır, allah ne verdiyse önüne konulur, yemese bile zorla yedirilir, içmese içirilir zorla...
terlik zorla verilmez misafire...giymek isterse giyer, istemezse çıkarır, terliği nereye koyduğuna kadar takıldıysanız bence bir daha misafir kabul etmeyin....
misafir birşey mi döktü, surat asmak da ne demek....bilakis onu teselli edecek şeyler söylenir bizde...dökülsün ne olacak hiç önemi yok, sileriz geçer hiç üzülme vs gibi şeyler söylemek gerekir ki mutlu ayrılsın, suçlu ayrılmak yerine...
yok yastık düştü, yok koltuk arasına mısır gitti, yok bardağı tabağa değil de sehpaya koydu....ben çok acıdım size...bukadar takıntı yapıp böyle bir şeyi hastalık haline getirmişsiniz...ne acı....
allah geleni gideni eksik etmesin arkadaşım, yapayalnız yaşayıp o evde tertemiz misler gibi oturmak daha cazip geliyorsa, umarım öyle bir hayata kavuşursunuz...unutmayın ki, misafir gelen evin huzuru bereketi kat kat artar....bundan mahrum kalmaya yol almak da ne kötü...
gazelcim doğrusun haklısın da konu sahibinde okb var muhtemelen çünkü ben de onun gibiydim. hatta ilaç kullanmıyorum artık ara ara geliyorlar yine. elinde olan bir şey değil yani insanın. bence konu sahibi de uzman yardımı almalı
valla bilemiyorum agualily'cim, hastalıksa bişey diyemem tabi ama konunun içeriğinde hastalığım var falan yazmamış..ona istinaden böyle yazdım ben...hastalık varsa işin içinde tabiki bişey demeye hakkımız olmaz...keşke belirtseydi..
birde temizlik hastaları bildiğim kadarıyla, temzi olan yerleri tekrar tekrar temizler...yalnız başına bile olsa temizlik yapar durur..ama bu arkadaş sadece misafirden dolayı böyle...bilemedim ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?